Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התייעצות לגבי MX-5

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6458 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני חושב ברצינות על רכישת MX-5 ורק כדי לסדר את האוזן היו לי כמה מכוניות נחמדות בחיים (מסוגים וגדלים שונים) אך ה-MX-5 2003 שהיתה לי הינה אחת המכוניות החביבות והמהנות ביותר שהיו לי.

גג רך לעומת גג קשיח - העדיפות שלי היא לקשיח במיוחד לאור הפחתת הרעש. גגות קשיחים מפחיתים את העש בצורה משמעותית ביותר ולא רק ב-MX-5 אלא ברכים שונים אחרים שבדקתי את ההבדלים (בעיקר בחו"ל)

חדש לעומת שנת 2008/2007 - נושא המחיר מצד אחד לעומת רכב ספורט שלא "נטחן" עבר. האחריות של מזדה בארץ טובה והמוסך ומנהלו שקנו אותי בהתנהגותם הינה למופת ולכן חשיבות נושא יד 2 פחות מפריע לי. יש כמובן את נושא המיסוי שעומד להשתנות בתחילת השנה.

דגמים חדשים (2007/8) לעומת דור קודם (2003) - התנהגות כביש שונה אם כי הכיף בעיקרו אותו דבר (חבל רק שההילוכים לא בהגה).

בקיצור מה דעתכם על כל הנקודת שהעלתי

בכמה הייתם מנסים לרכוש את הרכב, במקרה של יד שניה, (מתחת למחירון) ומאילו סיבות

למי שמכיר את הרכבים ויודע להשוות, למה כדאי לשים לב

אגב, בשיחה עם נציג מכירות בכיר במזדה, הם בעלטה מוחלטת ולמעט העצה חכה חודשיים - כדאי לך, לא יודעים שום דבר לגבי המחירון.

תודה

TL

פורסם
אגב, בשיחה עם נציג מכירות בכיר במזדה, הם בעלטה מוחלטת ולמעט העצה חכה חודשיים - כדאי לך, לא יודעים שום דבר לגבי המחירון.

זה כי בעוד חודשיים מגיעים הרכבים החדשים שלאחר מתיחת הפנים.

פורסם

אתה טועה לגבי הסיבה לאי הידיעה - השינוי הינו קוסמטי בלבד.

בדקתי את המחירים של המכונית בשנים האחרונות (יתרון באינטרנט) ומסתבר שהמחיר בערך מוחלט לא השתנה אלא ב-1000 עד 4000 ש"ח בלבד בסוג הדגם הנוכחי שלא עומד להשתנות.

הסיבה העיקרית לאי הודאות הינה שערי הדולר/אירו/יין והפחתת המס על קניית המכוניות (הוזלה אמורה להיות 5.5%)

פורסם

אין במדינת ישראל MX5 נוסעת במצב הגיוני (ואני אפילו לא אומר סביר) שתוכל לרכוש במחיר שהוא פחות מהמחירון.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

המחירון ירד כבר בכמה אלפים טובים לדגם החדש (NC) בחודשים האחרונים (כהכנה לירידת המיסוי), אבל צפוי לרדת עוד בחודשים הקרובים מאותה סיבה. בכל מקרה אם תמצא משומש עם מעט ק"מ ממישהו שלא קרע את האוטו (ויש כאלו) אז שווה. מתחת למחירון קשה מאוד למצוא, אבל השוק של הרכב מצוין ויישאר מצוין כך שלא הייתי דואג.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

היתרון הכי גדול שיש לך עכשיו הוא החורף.

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

משום מה המחירים של מכוניות פתוחות יורדים לקראת חורף.

זה שעכשיו זה בדיוק הזמן לפתוח את הגג בלי לקבל כוויה ובלי להזיע מ-80% לחות לא משנה........

מתיחת פנים - דווח על תחילת הספקה בעולם באמצע 2009.

גג קשיח ורעש - בדיקות שעשו בחול לא מצאו הבדל מהותי בתחום זה.

האמת - אם רוצים נסיעה שקטה - אז למה לא לקנות איזו קופה אלא ללכת על רכב עם גג נפתח?........

על תבנה על "מתחת למחירון" לרכב שמור ובמצב טוב........

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
(חבל רק שההילוכים לא בהגה).

רק שאני אבין , אתה מתכוון לרכוש מכונית עם גיר אוטומטי?

מבלי שאני אכנס לכל הפילוסופיות השגורות על כמה הבדלים יש בין ידני לאוטומטי מלבד הגיר עצמו , אלא אם כן משהו השתנה אצל היבואן , לא ניתן לקנות את הגירסא האוטומטית כיום (למיאטה החדשה , ה-NC) .

לגבי גג רך או גג קשיח מתקפל , אני לא יודע איזה רכבים בדקת , במקרה של המיאטה ההבדל זניח ביחס למחיר .

אמנם ההבדל קיים , אבל שוב , הוא זניח (אם הכיס מאפשר , אני בעד דווקא בגלל העמידות שלו והאפקט הפסיכולוגי שהוא עלול להקנות) .

בנוגע להשפעת העונה על המחיר , בחורף המיאטות נמכרות קרוב יותר למחירון , בעוד שבקיץ המחיר בו הן נמכרות יגרום לך פחד גבהים ביחס למחירון (ואני מקווה שאין צורך להרחיב על שמכוניות פתוחות מקושרות למזג אוויר מסוים , כאן לא אנגליה , ובחורף מלבד כמה מטורללים הרוב שוכחים שהגג יכול להיפתח בכלל) .

אם כי הדבר נכון יותר לשני הדורות הראשונים של המיאטה , ובמחיר מחירון ניתן למצוא לא מעט מכוניות שמורות מהדור החדש בכל עונות השנה (תבואת חממות) .

עריכה : הבחור עם המיאטה (Croc) הקדים אותי , כרגיל :lol:

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם
לגבי גג רך או גג קשיח מתקפל , אני לא יודע איזה רכבים בדקת , במקרה של המיאטה ההבדל זניח ביחס למחיר .

אמנם ההבדל קיים , אבל שוב , הוא זניח (אם הכיס מאפשר , אני בעד דווקא בגלל העמידות שלו והאפקט הפסיכולוגי שהוא עלול להקנות) .

30% במחיר זניח ? ?

פורסם
לא ההפרש במחיר הוא הזניח , אלא ההבדל שבין שני הגגות הוא הזניח , ביחס למחיר .

עדיין לא ברור - זניח ביחס למחיר, מה כוונתך ? רעש, עמידות, השפעת יציבות...

מניסיון או שקראת איפה שהוא ?

פורסם
עדיין לא ברור - זניח ביחס למחיר, מה כוונתך ? רעש, עמידות, השפעת יציבות...

מניסיון או שקראת איפה שהוא ?

הבדלי הרעש בין הגרסה עם הגג הרך לבין זו עם הגג הקשיח הוא זניח, אין הבדל גדול.

יש פר של תוכנית פיפט גיר שבוע ביצעו את הדיקה הזאת! נסעו עם מד רעש בשני המכוניות ומדדו את כמות הרעש.

לאחר מכן השפריצו מכבאית מים על שתי הרכבים לראות אם הם עמידים למים באותה המידה, וגם ביצעו סלאלום לראות מה ההבדלים.

בקיצור, ההבדלים לא גדולים. לעומת המחיר שהוא הרבה יותר גבוה, בארץ לפחות.

פורסם

מצטרף ל shellcase, Croc ורוני.

MX-ים נמכרות מעל המחירון (כולל NC ) ובטח לאקסמפלרים שמורים.

לדעתי, אם אתה לא נעול על ריח הניילונים, שווה לשלם על רכב שמור ולחסוך את ירידת הערך הראשונית ועלות התוספות (חישנים, פונטר... ).

לגבי ההבדלים קשיח VS רך – תן מבט בסרט הזה:

לדעתי, הדגם עם הגג הרך נראה טוב יותר (שילוב הצבעים) ובעל פרופורציות טובות יותר (שהגג סגור).

בנוסף – ההבדל בעלות (50K) הופך את פרמיית הביטוח לזהה.

אני גם לא כזה חובב של מושבי עור (בטח בישראל) אבל הגוון הבהיר עושה רק טוב לפנים הרכב.

בגג הקשיח יש שקט נפשי, וחוסך את התעסקות עם "שימור" הגג.

ואני לא מזכיר את ההנאה לראות אותו נפתח וניסגר חשמלית ..... להיט.

בהצלחה

:-)

פורסם

אמרו כבר לא פעם שביטוח של גג קשיח יותר גבוהה - בגלל מחיר רכב גבוהה יותר.

זה שזה פחות "מסוכן" לא מעניין את חברות ביטוח...........

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

• תוכן חדש...