Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6469 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם יש לנו טויוטה 2001 במשפחה. קנינו אותה לפניי שנה,הוא הגיע ל100 אלף ק"מ.

עכשיו הרכב ברוב זמנו בחיים טופל במרכזי ואני יודע שבמרכזי שמים שמנים זבל לא איכותיים.אז עכשיו אני רוצה לקנות שמן של liqui moly השאלה שלי אם כדאי לקנות עם התוסף MOS2 האם זה יכול לגרום נזק למנוע?לצילצולים או לכל מיני תופעות? כי קראתי כל מיני תגובות פה שחלק מהרכבים עשה להם בעיות. ואם כן לקנות איזה צמיגות 10W40 15W40 חצי סינטטי או סינטטי מלא? דעתכם וניסיון שלכם חשוב לי מאוד אם תוכלו להעמיק בנושא אני אשמח מאוד. שיהיה לכולם שבוע טוב וחג שמח לכולם

פורסם

אם הרכב עשה כבר 100K ועבר ואתם (כנראה) על שמנים חצי סינטטים/ מינרליים - עדיף ךהימנע ממעבר לסינטטי מלא. כלומר כדאי להישאר עם חצי סינטטי.

לגבי הצמיגות - היצמד להוראת היצרן. אין מניעה מלהשתמש ב MOS2 של ליקוי מולי, אבל אתה לא חייב להיות נעול עליו - שקול גם (בהנחה שהוראות היצרן הן 10W40):

AGIP, מוביל, ELF ועוד רבים וטובים.

פורסם

החלפתי למובייל חצי סינטטי 10/40 והאוטו נוסע בצורה מדהימה , חלקה , אין צילצולים וסוחב יותר טוב.

לדעתי תישאר עם חצי סינטטי כמו שזה מעליי אמר , וכן , לאחרונה במוסך מורשה שמו לי שמן של פז עם צינור ממיכל גדול , ללא ידיעתי.

אל תשכח להחליף גם פילטר שמן .

פורסם
החלפתי למובייל חצי סינטטי 10/40 והאוטו נוסע בצורה מדהימה , :-):-) חלקה , אין צילצולים וסוחב יותר טוב.

.

האם הספק המנוע עלה גם ב-20 אחוז?

איזה כייף לי :)

פורסם

מה כתוב בספר הרכב לגבי:

צמיגות? (ה-LM הוא 10W-40)

דירוג איכות? (ה-LM הוא SJ. תבדוק שהיצרן לא ממליץ על SL ומעלה)

הרכב? (ה-LM הוא Part synthetic בלבד)

בטויוטה - עם כל היסטוריית הבוצה של מנועי ה-VVTI - הייתי נזהר ונצמד להוראות היצרן.

פורסם

הסתכלתי בחוברת של היצרן וכתוב, שמן מנוע רב דרגתי בדרגת איכות: SJ או API SH

צמיגות מומלצת:15W40.

מישהו יכול לכוון אותי לשמן הכי טוב שאפשר לקמות?

תודה לעוזרים.

פורסם
הסתכלתי בחוברת של היצרן וכתוב, שמן מנוע רב דרגתי בדרגת איכות: SJ או API SH

צמיגות מומלצת:15W40.

מישהו יכול לכוון אותי לשמן הכי טוב שאפשר לקמות?

תודה לעוזרים.

טוב יותר או פחות יכול להיקבע רק בבדיקת מעבדה. בהעדר בדיקה השוואתית כזו, רכוש כל שמן בתקן ובצמיגות הדרושה ממותג מוכר.

פורסם

מי אמר לך ששמנים מחביות גדולות הם זבל? לרוב, במוסכים מורשים ממלאם לך את השמנים לפי הוראות יצרן ולא לפי המלצות חברי הפורום עם כל הכבוד למבינים. במוסכים מורשים מקפידים על צמיגות תקינה ועדכונים (במאוחד בטויוטה). לפי מה שזכור לי, טויוטה ממליצה על שמנים מתוצרת קסטרול חצי סנטטים או סנטטים(ב-VVT). שמנים של LM לא רעים בכלל, איך אין שום קשר בינהם לבין המלצות טויוטה בהצלחה, ידידי!

• תוכן חדש...