Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו קליאו סקירת הדגמים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6444 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אחרי שהשקעתי שעות ארוכות בקריאת כל ההתכתבויות כאן בפורום, הגעתי למסקנה שרכב שהכי מתאים לי הינו רני קליאו :

רכב קטן, אמין וחיסכוני עד 45k .

אז קודם כל תודה לכל אלו שענים ומסברים כאן בפורום.

יש מספר דגמים של רנו קליאו : קליאו , קליאו B ,קליאן B ||

מישהו יכול,בבקשה, להסביר לי מה ההבדל בינהם.

כמו כן,מי התכתבויות הבנתי שעדיף לקנות רכב עם מנוע 1600, גיר ידני, אבל רוב קליאו למכירה הם 1400 עם גיר ידני

למה זה ככה ?

תודה

פורסם

יכלת לערוך חיפוש בפורום ולמצוא המון תשובות אבל בגלל שהקליאו זה האוטו שלי ואחד האהובים עליי אני אענה לך על חלק מהתשובות.

רנו קליאו הראשונה או בשמה MK1 לא רלוונטית לך, היא משנתון נמוך (עד 98-99) זולה ובעלת הצורה הישנה והמרובעת.

רנו קליאו B או בשמה הלועזי MK2 היא הרנו שכנראה תקנה, בין אם בצורתה המקורית ובין אם אחרי מתיחת הפנים שעברה בשנת 2002 (ניתן להשיג בשנה זו רכבים משתי הצורות) כעיקרון ההבדלים במתיחת הפנים הם בפנסים הקדמיים ובמראה מקדימה עם הגריל ומכסה המנוע ששונה, מאחורה הפנסים השתנו טיפה ובמקום פתיחה של תא המטען עם מפתח זה השתנה לפתיחה אוטומטית עם כפתור כשהאוטו פתוח. חוץ מזה האוטו נורא דומה במידות ובכל (מידת הצמיגים לאר מתיחת הפנים גדלה טיפה גם אם אני לא טועה מ165/65 R14 ל175/65 R14 אבל אני לא בטוח ואשמח לתיקון.

מבחינת מנועים, את הדגם הישן ניתן להשיג במנוע 1.2 (שזה מה שיש לי, משנת 2002) 1.4 שזה הנפוץ, 1.6 נראה לי שאין דגם ידני ו1.9 דיזל.

כמובן שחוץ מאלה יש בכל השנים כמעט דגם ספורט עם 172 סוסונים ומנוע 2000 אך עלות האחזקה שלו גבוהה יחסית.

לגבי אבזורים ובטיחות אני אשאיר לאחד מהחברים האחרים בפורום לענות משום שלא ביררתי לעומק בנושא.

בכל מקרה, לא משנה איזה דגם מנוע תקנה, תדאג לעדכן אותנו

פורסם

עבורך, בתקציב, כדאי לחפש קליאו B ידנית לאחר מתיחת הפנים (מודל 2002 והלאה). לא משנה אם זה מנוע 1.4 או 1.6, שניהם טובים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
יכלת לערוך חיפוש בפורום ולמצוא המון תשובות אבל בגלל שהקליאו זה האוטו שלי ואחד האהובים עליי אני אענה לך על חלק מהתשובות.

רנו קליאו הראשונה או בשמה MK1 לא רלוונטית לך, היא משנתון נמוך (עד 98-99) זולה ובעלת הצורה הישנה והמרובעת.

רנו קליאו B או בשמה הלועזי MK2 היא הרנו שכנראה תקנה, בין אם בצורתה המקורית ובין אם אחרי מתיחת הפנים שעברה בשנת 2002 (ניתן להשיג בשנה זו רכבים משתי הצורות) כעיקרון ההבדלים במתיחת הפנים הם בפנסים הקדמיים ובמראה מקדימה עם הגריל ומכסה המנוע ששונה, מאחורה הפנסים השתנו טיפה ובמקום פתיחה של תא המטען עם מפתח זה השתנה לפתיחה אוטומטית עם כפתור כשהאוטו פתוח. חוץ מזה האוטו נורא דומה במידות ובכל (מידת הצמיגים לאר מתיחת הפנים גדלה טיפה גם אם אני לא טועה מ165/65 R14 ל175/65 R14 אבל אני לא בטוח ואשמח לתיקון.

מבחינת מנועים, את הדגם הישן ניתן להשיג במנוע 1.2 (שזה מה שיש לי, משנת 2002) 1.4 שזה הנפוץ, 1.6 נראה לי שאין דגם ידני ו1.9 דיזל.

כמובן שחוץ מאלה יש בכל השנים כמעט דגם ספורט עם 172 סוסונים ומנוע 2000 אך עלות האחזקה שלו גבוהה יחסית.

לגבי אבזורים ובטיחות אני אשאיר לאחד מהחברים האחרים בפורום לענות משום שלא ביררתי לעומק בנושא.

בכל מקרה, לא משנה איזה דגם מנוע תקנה, תדאג לעדכן אותנו

תשאיר הכל לאחד מחברי הפורום לענות כי הרבה דברים אתה מטעה פה.

קליאו MK1 חלה משנים 99-01 כאשר זוהי קליאו B

קליאו MK2 חלה משנים 02-05 (לא סגור) וגם היא נקראת קליאו B רק בתוספת 2 (שני פסים)

ההבדלים בפנים עצום, וההבדלים מאחורה הם גם טמבון.

בקיצור שני צורות שונות לחלוטין.

את ה-MK2 ניתן להשיג גם במנועי 1.2 ליטר.

אבזור בטיחות שה-MK2 קיבלה ABS ואילו ה-MK1 ידנית ללא ABS

2003 מגיעה עם ESP

וב-MK2 יש חגורות מאחורה עם נפץ, ברגע תאונה הם ננעלות

* טעמה המר של איכות ירודה נשאר זמן רב לאחר שפג טעמו המתוק של המחיר הנמוך.

* ההתפשרויות של היום, הם הנורמה של המחר

פורסם

הבנתי,

הרבה אנשים בפורום טוענים שגיר אוטומת הינו מקור להרבה תקלות ,

אז למה בכל זאת רוב הרכבים הנמכרים הם עם גיר אוטומת.

אני מתכוון לנסוע בכבישים בין עירוניים, האם 1400 זה מספיק.

פורסם

קליאו B מודל 2002:

מנוע 1400 16V עם 98 כ"ס- זהה למנוע במגאן 1400 סמ"ק.

זהו אחד המנועים החזקים בין המנועים בנפח 1400 .

מספיק בהחלט.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הקליאו B הראשונה נמכרה גם ב02 והפגוש האחורי דומה מאוד. מבפנים הכל זהה כמעט פרט לקונסולה. מתיחת הפנית אולי עשתה טוב יותר לאוטו אבל גם הקפיצה את המחיר, ככה שלומר שלא לקנות לפני המתיחה זו לא עצה מדהימה. אותו אוטו אותו שנתון במחיר זול יותר.

אין B לאחר מתיחת פנים עם מנוע 1.2 אז אתה זה שטועה הפעם.

ופעם הבאה אל תזלזל. ההודעה שלי אולי נכתבה במהירות אבל היא אחרי הרבה מאוד ידע בקליאו בעיקר משום שלי יש את הרכב הנ"ל.

עריכה - שכחתי לציין שכמו שאמרו לפניי, הגיר האוטומטי באמת יכול להזמין בעיות ועדיף בהרבה ידני כפי שכבר אמרת בהודעה הראשונה.

עריכה 2 - עניין של סמנטיקה אבל MK1 זה הדגם הראשון כפי שאמרתי ולא ה-B.

פורסם

מי מה שכתבתם נובע שמבחינת הבטיחות mk2 יותר מומלצת מ- mk1 .

אני מבין שיהיה לי קשה למצוא 1400 ידנית.

איפה אני יכול למצוא צריכת הדלק של 1400 ושל 1600 ?

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

בלינק שאתה שלחת אין הסבר לסיבת הבדל בשם הדגם של רכב.

דגם RT שנת 2001 הוא 16V ?

אתה יכול להפנות אותי לאתר שמפרט את כל הדגמים ,על מנת שאני לא אשגע פה את כל אנשים .

פורסם

יש ויש, לי הייתה רנו קליאו 2003 (צורה חדשה) 1.2 ידנית עם 60 כ"ס

במקביל שווק גם מנוע ה1.2 16 שסת' 75 כ"ס עם תיבה ידנית או רובוטית - שני אלה מאוד נדירים.

פורסם

הבנאדם בסה"כ רצה לקנות את הרכב יד שנייה. מחיפוש קל ביד 2 אין את הדגם הנדיר הזה. לדעתי לפחות לקנות רכב שההיצע שלו גבוה יותר יהיה טיפה שווה יותר מבחינת הבחירה מהמבחר הרב ויש סיכוי טוב יותר להוציא דיל. בהודעה שלי יש מצב שחיפפתי אבל רק רציתי להעביר את המסר שלא תמיד כולם צודקים וגם זה שתיקן אותי טעה לא מעט חוץ ממה שתפסתם.

• תוכן חדש...