Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איכות VS. מחיר- דעתכם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6474 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איכות זה לא עניין של 1 או 0.

לכל מוצר יש מגוון של איכויות שונות, בהתאם למוצר.

צרכן נבון קונה את האיכות הנדרשת תוך בחינה של צרכים ועלות מול תועלת.

קחו צמיג.

לכל צמיג יש מכלול תכונות (איכויות)

לגבי צורך (איכות נדרשת), אין טעם לקנות צמיג מאוד איכותי על רטוב לנהיגה באזור הדרום בארץ. זו איכות כמעט בלתי רלוונטית. אומנם אין לקנות צמיג שהוא זבל על רטוב, אבל אין סיבה להעדיף צמיג שזו האיכות הבולטת שלו.

בעניין עלות-תועלת, אין תועלת בקניית צמיג עם איכויות הנדרשות לנהיגה ספורטיבית למכונית משפחתית.

בקיצור, אין כאן תשובה אחידה. יש מוצרים בהם מחיר לא קונה שום איכות שהיא. מכנסי ג'ינס, למשל. ג'ינס באלפייה טוב בדיוק כמו ג'ינס בחמישית מחיר (ואף פחות). כאן משלמים רק על מיתוג.

יש מוצרים בהם ניתן לראות בבירור אילו איכויות נוספות מקבלים לכסף. אם התמורה שווה את ההפרש, זה כבר תלוי בתקציב ובדרישות של כל אחד. לדוגמא, BMW.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לא אוהב לקנות מחברות סיניות עלומות, במיוחד לאור הידיעה של כמה המתווכים (נגיד כל רשתות הDIY למיניהן) מרוויחים עלי בדרך, בעבור זבל.

חיקויים זה NO מוחלט, מותגים לא מדברים אלי בבגדים ואני מרגיש פעמיים אפס ללבוש חיקוי של מותג ידוע.

אני תמיד מעדיף את המותג, כל עוד אני יודע שעומד מאחוריו משהו ולא סתם נהירה צרכנית שנגרמת משיווק מוצלח במיוחד (נגיד BOSE). אין לי בעיה עקרונית לקנות מחברות "דרגה שניה" שנותנות ערך טוב (דוגמא קיצונית, בשעתו לא הייתה לי שום בעיה לקנות אוקטביה RS במקום את הGTI - הסמל לא שיחק תפקיד. קניתי בסוף את הGTI, כמובן, אבל זה לא קשור למיתוג).

אני אחד שמעריך הנדסה טובה. יש דברים ששוב ושוב גורמים לי להתפעל כשאני משתמש בהם (בלי בדיחות על אביזרי מין בבקשה), ועל כאלו, אין לי בעיה להוציא. זה יכול להיות ריהוט, זה יכול להיות שעון וזו יכולה גם להיות טלוויזיה. זה לא משנה, כל רואים שמישהו השקיע במוצר.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
חצי מחיר הפרש יכול להיות גם חצי שקל אם מדובר על מסטיק סיני מול גרמני, חצי מחיר זאת הגדרה גדולה מידי.

הרבה אנשים מקשרים מוצר שיוצר בסין עם איכות נמוכה ומוצר שיוצר במערב כאיכותי ובעל ערך רב יותר.

חשוב לי להבהיר שהיום חלק נכבד מהתוצרת של המותגים הגדולים וה"נחשבים" מיוצרת אצל קבלני משנה בסין. יש לא מעט מפעלים בסין שהם למעשה עיירות בגודל של גבעתיים (בלי הבית קברות) שמייצרים תחת אותו גג ממש מוצרים של החברות המובילות בעולם יחד עם מוצרים ללא מותג וללא אבא ואמא.

גם המוצרים שמיוצרים כביכול במערב ואמורים להיות איכותיים יותר, מכילים ברוב המקרים מכלולים או חלקים שיוצרו אצל קבלי משנה בסין או במקומות אחרים במזרח, כאשר רק ההרכבה הסופית נעשית במערב. זה חוסך בעלויות יצור, עלויות שינוע וכמובן עוזר לתמחר ולמתג את המוצרים קצת יותר גבוה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אין לי בעיה לקנות דברים סיניים ,השאלה זה מה- אם זה מברגה קטנה ב50 שקל במקום 400 של בוש ,אז אני יקנה כי אני לא שיפוצניק שכל הזמן משתמש ,אני משתמש אולי פעם פעמיים בחודש.

מסך LCD למשל-בחיים לא הייתי קונה סיני רק איכותי שגם היום לא יקר בכלל וההבדל בדרך כלל הוא עצום.

אותו דבר עם המזגנים-יש כאלה שזוללים חשמל ויש כאלה שחוסכים ,גם מקררים וגם אמינים ,שזה כמובן עולה יותר אבל זה משתלם.

לגבי צמיגים -מישהו שנוסע הרבה ,ברור שיתקין צמיג סיני כי אחרת הוא יצתרך משכנתא, נהג מונית למשל -הוא מבקר הרבה אצל הפנצ'רמאכר אז זה חשוב לו המחיר, לעומת זאת אנחנו שנוסעים אולי 10K בשנה יכולים לשים צמיג טוב ואיכותי.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

תלוי מה המוצר.

כלי עבודה-רק איכותי, אחרי שבוקסא נישברה לי ביד פעם אחת.

מסך מחשב- תוצרת דייהו(יש לי מסך של שברולט!!!:sissies: ).אם זה מותג או לא אני לא יודע...:lol:

בגדים- אין לי מושג מה אני לובש. וגם לא אכפת לי. רק הנעליים משנות לי - וגם זה רק בגלל שהם נקרעות כל חצי שנה(האיכותיות. הסיני מחזיק יומיים...).

נגן MP3=זבל סיני.

מעבר לזה? לא אכפת לי אם הבושם שלי הוא של HUGO BOSS או HUGU BOSCH,

אם החולצה של NIKE, MIKE או HIKE,

ואם התיק שלי הוא של DISEL או של WEAZEL.

וזהו.

אני לא מחפש מותגים בשאר התחומים של החיים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני קונה סיני! והרבה!

אני חייל משוחרר ותפרן ומנסה למצוא את הפשרה הטובה ביותר בין מחיר לאיכות, אני לא אוציא אלפי שקלים על מותגים - בד"כ לפני שאני קונה משהו אני תמיד חופר עליו ועושה מחקרים ולבסוף אני תמיד מוצא מותגי ביניים שלא הכרתי שמוכרים מוצרים לא רעים במחירים טובים. (פז'ו 309 ב-5,000 שקל :oops:, מזרן זוגי קינג-דיוויד ב-700 שקל וכו' וכו' וכו').

הכל שאלה של מצב כלכלי, אם היה לי יותר כסף כנראה שהייתי קונה מותגים, סתם בשביל ההרגשה.

פורסם

אני לא חסיד של מותגים,אך אני לא אקנה כלי עבודה לא איכותי,אך לעומת זאת בגדים ומוצרים זולים אני יעדיף את הזול יותר,לראיה יש לי נעלי קרוקס שעלו 30 ש"ח שאני חורש עליהם כבר שנה וחצי כי לא הייתי מוכן לשלם על נעל 200 שקל.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

זבל סיני.... אמממ.... עניין של מזל. באמת...

כשהייתי "צעיר" ועברתי לגור בדירה משלי קניתי את הכל לבד. מכונת כביסה, מקרר טלוויזה וכו'.

בקטע של המקרר החלטתי שאני "מתקמצן" וקניתי מקרר מסוג "קלווינטור".

זה היה לפני 10 שנים. המקרר עלה פחות מאלפיים ש"ח, סכום מגוחך שלמקרר מעל 500 ליטר. היום המקרר הזה משרת אותי נאמנה ולא מראה סימנים של היתפוררות. :roll:

באותה נשימה נזכיר את המברגת בוש המה(ק)וללת שלי. מברגה "מיקצועית" של בוש על שתי בטריות ליתיום. שבוע אחרי שניגמרה האחריות התפגרו להן שתי הבטריות. אחרי טעינה ממושכת הן מחזירות כמה דקות. ואם נותנים להן "לנוח" ללא עבודה החשמל "מיתאייד" מהן. וזה הדגם המקצועי...

אבא שלי קונה תמיד מקיטה, מטאבו וכו'. לאחר שהמברגה האחרונה נגנבה/נעלמה/יצאה לטיול עם הכלב ולא חזרה, הוא התיאש וקנה מברגת WOLF "איכותית" במבצע. אני יודע שהוא מטעין אותה בדרך כלל כשיש ליקוי חמה או ליקוי ירח.

המברגה עובדת כמו נינג'ה. באמת. כמו כן, לפני שנים קניתי משייפת של אותה חברה עלומת שם ב 50 ש"ח בידיעה שהיא תחזיק לי לאותו פרוייקט שאני רוצה לעשות ואחרי זה תפזר את גלגלי השיניים שלה על משטח העבודה.

היום, לאחר כמעט 10 שנים, אין ספור פרוייקטים שלי ושל חברים הדבר הזה מסרב להתפגר.

זבל סיני? אולי. אבל זבל סיני טוב... :roll:

לא תמיד ככה הדבר, למשל קניתי מלחם של WOLF, כל פעם שהייתי רוצה להלחים איזה משהו הייתי צריך לנקות אותו ולסדר אותו, כל עבודת הלחמה קטנה הפכה לפרוייקט סיוטי.

כל זה נגמר אחרי שקניתי את הוולר שלי.

כלים.

קניתי סט של סיגנט, משהו שמכיל את כל המפתחות שאי פעם ברא האדם.

חרא של סט. כל כך כבד שאין לי חשק לסחוב אותו.

קניתי בנוסף סט של KINGS TOOL על מפתחות פתוחים/סגורים ובוקסות. ולמרבה הפלא הוא מחזיק ומחזיק.

כנ"ל המברגים העלומי שם שלי שפשוט מסרבים להיגמר.

אני זוכר שאבא שלי קנה פעם ג'יגסוו של סקיל. אני זוכר שהוא ניסה לחתוך איזה קרש והדבר הזה פשוט התפרק. 10 דק' עבודה, זה מה שהיה לדבר הזה להציע לפני שהוא פיזר את כל פיסות גלגלי השיניים שלו על כל הרצפה. מזל נחס? אולי.

מסקנה, לפעמים לקנות בזול ולגלות שהמוצר מחזיק ומחזיק זה כיף גדול. הרבה יותר כיף מלקנות מוצר טוב בהרבה כסף ולגלות שהוא דרק.

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

וכמו שאמר לי פעם לקוח : "אין לי מספיק כסף בשביל לקנות את הזבל הסיני".

אמר ושלשל לידיי סכום לא מבוטל על ציוד איכותי ביותר.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

תלוי מה המוצר אם זה MP3 או דבר קטן יכול להיות שהייתי הולך על הסיני אבל אם זה מקרר או משהו בסגנון אז רק על פירמה מוכרת ואמינה.

פורסם
תלוי מה המוצר אם זה MP3 או דבר קטן יכול להיות שהייתי הולך על הסיני אבל אם זה מקרר או משהו בסגנון אז רק על פירמה מוכרת ואמינה.

אתה תתפלא כמה מותגים "מוכרים ואמינים" משווקים בארץ מקררי OEM מהמזרח.

את המושג Amana מהמזרח הרחוק, שמעת?!

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
עניין של מזל. באמת...

ל-ג-מ-ר-י. היום עם כלי עבודה, זה בדיוק המצב.

אגב, מקרר בגודל כזה ב-2000 ש"ח זה דבר נדיר גם לפני 10 שנים,

כך שבכלל יש לך מזל, כנראה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...