Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6494 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום הרכב שברשותי הוא דייטסו שרייד שנת 93 אוטמטית מנוע 1300

אתמול אחותי נסעה ברכב וסיפרה לי שפעמיים אותתו לה רכבים מאחורה לטענתה בכוונה לסמן לה שמשהו לא בסדר עם הרכב

ברצוני היה לבדוק האם יש בעיה עם הראש מנוע,ולכן בדקתי את המפלס המים ואכן הייתה ירידה גבוהה יחסית,פשוט מיליתי כמות שבדרך כלל אני צריך למלא לאחר כשבועיים.התנעתי את הרכב והסתכלתי על האגזוז במטרה לראות האם יש יציאה של מים אך לא הייתה,וגם השמן נראה תקין ומיכלו היה מלא ,כרגיל.

שאלתי את אחותי האם היא השתמשה במזגן לכל הנסיעה והיא ציינה שכן דבר שאני בדרך כלל לא עושה בנסיעות שלי,לכן הדלקתי את המזגן בכדי לראות איך הרכב מתפקד במצב זה,המנוע החל לרעוד ומאוורר הראדיאטור לא הפסיק לעבוד והרכב נראה כאילו מתפקד טוב אבל סובל.אך אין שום סממן לבעיה בגב הרכב כך שזה עדיין מוזר שאותתו לה,עוד לא בדקתי את הנורות מכוון ואין לי כרגע שותף לבדיקה אך בהמשך אבדוק גם את זה.

לאחר זמן מסויים ראיתי שלולית קטנה של מים מתחת לרכב,יכול להיות שזה המים מהמזגן אבל אין לי מושג,המים לא היו ירוקים כמו במערכת הראדיאטור,אני אנסה בהמשך להפעיל את הרכב בלי מזגן ולבדוק האם ישנה שלולית ואם אין אני אדליק את המזגן ואבדוק בשנית.ברצוני רק לציין שסיפור בעיית הרעידות של המנוע אינו הפעם הראשונה שבו אני נתקל ולטענת המוסכניקיםבעייה זו נובעת מכך שהגיר שלי הוא אוטומטי ישן ושאין לשנות מצב זה אלא על ידי העלאת הטורים ואכן כך עשיתי ובאמת לאחר העלאת הטורים יש שיפור ניכר וכמעט ואין רעידות גם בדרייב וגם בניוטרל.

בנוסף לדעתי מפלס המים ירד בגלל השימוש במזגן וההתאמצות המוגברת של הרכב.

עוד דבר אחרון שברצוני לציין הוא שבכל שלב חום המנוע היה תקין

רציתי לברר האם יש סכנה לבעיה עם הראש מנוע? וכיצד ניתן לזהות בעיה כזאת כאשר היא ישנה?

רציתי לברר האם מישהו יודע למה ירד מפלס המים?

רציתי לברר לגבי השימוש במזגן ולגבי רעידות המנוע האם מצב זה תקין?

רציתי לברר האם רעידות אלו יכולים לפגוע בחיי המנוע?

ורציתי לברר לגבי שלולית המים,כלומר האם זה בכלל הגיוני שזה שייך לצינורות המזגן?

פורסם

שלום!

1.מאוורר המזגן צריך לעבוד כל עוד המזגן דלוק.

2. לגביי הרעידות בזמן הפעלת המזגן כנראה שמגביר הטורים שלך לא עובד לשם כך עלייך לפנות לחשמלאי רכב לאיתור התקלה

3. ככל שהמזגן עובד יותר זמן כך יהיו יותר עודפי מים ואין סיבה לדאגה

4.לגביי ירידת מפלס המים יש צורך לבדוק את מערכת הקירור בלחץ ואז לאתר נזילת מים.

בהצלחה

micket_pajero:evil:

פורסם

התכוונתי למאווראר הראדיאטור שפועל ללא הפסקה ולא מאווראר המזגן,שדרך אגב מעולם לא ראיתי אותו.

המגביר טורים מגביר את הטורים בהרבה?,יכול להיות שבזמן נסיעה המנוע אינו רועד כמו בזמן עמידה?

פורסם

א. בחלק מהרכבים אין מאוורר נפרד למזגן אלא מספר מהירויות למאוורר הרדיאטור ברכבים אלו רדיאטור המנוע ורדיאטור המזגן מורכבים אחד על השני עם מאוורר אחד. ברכבים אלו כשהמזגן דולק מאוורר הרדיאטור דולק.

ב. בזמן עמידה הטורים במנוע יורדים לסרק כאשר מפעילים מזגן המדחס יוצר עומס על המנוע ולכן הטורים יורדים מגבר הטורים מעלה את סל"ד למצב סרק חזרה.

ג. בזמן נסיעה הסל"ד (בפרט ברכב אוטומטי) הסל"ד בד"כ גבוה ולכן המנוע לא אמור לרעוד.

הבדיקה הכי טובה היא להדליק את המזגן וללחוץ קלות על דוושת הגז אם המנוע לא רועד אז הבעיה היא במגבר הטורים.

(בניוטרל).

למרות שיכול להיות שבניוטרל גם כשהמזגן דולק המנוע לא ירעד בכלל מכיוון ששילוב הילוך D בתיבה אוטומטית גם מעמיס על המנוע.

• תוכן חדש...