Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6529 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ממש לא יפה מה שעשו לך.

זה מה שהופך משל"ב מורעל למשל"ב שמרגיש שהצבא זה כמו רעל.

אני לא הייתי שותק על זה.

אין לי מושג למי צריך לפנות, אבל כל בעל תפקיד שאיכשהו קשור לגיוס או לאמ"ן היה מקבל ממני מכתב.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הבעיה הגדולה היא שהפרופיל שלי גבוהה מידי כדי ללכת למודיעין ככה סתם הם לא יקחו אותי, הם מעדיפים לקחת קודם אנשים עם פרופיל נמוך.

מהתחלה אמרו לי להוריד פרופיל, לא עשיתי את זה כי אני ראיתי שאני מתקדם לאן שרציתי ואין לי טעם לרמות את הצבא.

אני יגיד תאמת ירד לי ממש החשק לשרת בצבא לא חשבתי שהם יעשו לי קטע כזה.

ניסיתי לראות מה אפשר לעשות ויש הרבה קשרים שם אבל אף אחד לא יכול כבר לעזור אחרי שזרקו אותי משם.

בנתיים אני מברר למה זה כי התגובה שלהם לא נראית לי בכלל.

אין לי שום בעיה למצוא תפקיד טוב אחר, כמו שאמרתי יש המון קשרים במשפחה שלי לכל היחידות הטובות.

הייתי די נעול על התפקיד הזה לא רציתי לשמוע על שום דבר אחר, באמת שאני כרגע לא יודע לאן אני הולך.

לא חשבתי שהצבא רוצה להוריד מוטובציה לחיילים לפני גיוס. אם ככה הם מתנהגים שלא יצפו שבעוד כמה שנים אף אחד לא ירצה ללכת לצבא. מצבם כבר קשה ואני רוצה מאוד לשרת בצבא, אני נגד השתמטות.

אבל תסבירו לי מה הטעם לשרת בצבא שאני הולך להתנדב והצבא מנסה לזרוק אותי?

S2000

פורסם

תנסה לבדוק אולי אתה מאותר למקום אחר במודיעין.

אם יש דבר אחד נכון על חיל מודיעין: "גם אם אתה העיפו אותך ממודיעין, אז אתה תהיה אפסנאי במודיעין".

בדר"כ הם לא מוציאים חיילים מהאגף במיוחד אם כבר עברת כ"כ הרבה שלבים.

תתקשר ותבדוק האם אתה מאותר לעוד כמה דברים, במידה ולא תבקש להבחן לעוד כמה מסלולים.

דוגמאות לבקשות שאתה יכול לבקש:

1) מחב"ם (ביטחון-שדה/ביטחון-מידע)

2) יחידת המיפוי (היחידה שאחראית על כל התצלומי אוויר ולווין)

ויש עוד יחידות. לגבי השתיים האלו אני דיי בטוח שאם תבקש מיונים לא יעשו לך בעיות בכלל (ואם כבר אתה הולך לבקש אז תלך למחב"ם כי יש לאיפה להתקדם באבטחת מידע ובמ"ת [ביטחון מערכות תקשוב])

בברכה,

נאור

גם תואר ממכללת טיזנבי או ממרכז האקדמי מוצמוץ זה תואר אקדמי....

בעלים גאה של: חיפושית 74, ZX 93, דייהטסו טריוס

פורסם
הבעיה הגדולה היא שהפרופיל שלי גבוהה מידי כדי ללכת למודיעין ככה סתם הם לא יקחו אותי, הם מעדיפים לקחת קודם אנשים עם פרופיל נמוך.

זה ממש, אבל ממש לא נכון.

יש בחמ"ן, גם בתפקידים ג'ובניקיים לחלוטין שדורשים בעיקר יכולת הקלדה וישיבה ממושכת, המון בעלי פרופיל קרבי. אין כאן עניין של עדיפות ולאיתור חמ"ן יש את הכוח והיכולת לשאוב אותך גם אם יש לך פרופיל שמתאים לקומנדו הימי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
תנסה לבדוק אולי אתה מאותר למקום אחר במודיעין.

אם יש דבר אחד נכון על חיל מודיעין: "גם אם אתה העיפו אותך ממודיעין, אז אתה תהיה אפסנאי במודיעין".

בדר"כ הם לא מוציאים חיילים מהאגף במיוחד אם כבר עברת כ"כ הרבה שלבים.

תתקשר ותבדוק האם אתה מאותר לעוד כמה דברים, במידה ולא תבקש להבחן לעוד כמה מסלולים.

דוגמאות לבקשות שאתה יכול לבקש:

1) מחב"ם (ביטחון-שדה/ביטחון-מידע)

2) יחידת המיפוי (היחידה שאחראית על כל התצלומי אוויר ולווין)

ויש עוד יחידות. לגבי השתיים האלו אני דיי בטוח שאם תבקש מיונים לא יעשו לך בעיות בכלל (ואם כבר אתה הולך לבקש אז תלך למחב"ם כי יש לאיפה להתקדם באבטחת מידע ובמ"ת [ביטחון מערכות תקשוב])

בברכה,

נאור

אני לא מעוניין באף אחד מהתפקידים האלו, יש לי אפשרות להגיע ליותר ממה שמציעים במודיעין בתפקידים ברמה כזאת.

הכוון שלי כרגע לא לתוך מודיעין במקרה שהעיפו אותי משם מהיחידה הזאת כי זה הדבר הכי מתאים לי שיש במודיעין.

זה ממש, אבל ממש לא נכון.

יש בחמ"ן, גם בתפקידים ג'ובניקיים לחלוטין שדורשים בעיקר יכולת הקלדה וישיבה ממושכת, המון בעלי פרופיל קרבי. אין כאן עניין של עדיפות ולאיתור חמ"ן יש את הכוח והיכולת לשאוב אותך גם אם יש לך פרופיל שמתאים לקומנדו הימי.

מודיעין מקבלים המון מלשבים לבחינות הם בד"כ לוקחים אנשים לבחינות לפני כולם (אחרי חייל אוויר)

וקורה הרבה שיש להם יותר אנשים מתאימים מאשר מקומות לכן הם בוררים את האנשים לפי הפרופיל.

למי שיש פרופיל נמוך שלא יכול לשרת מתחת לחי"ר יהיה לו קל יותר להתקבל למודיעין.

כל האנשים ששאלתי אמרו לי להתחיל להוריד פרופיל כדי לקבל תפקידים שאני יוכל לנתב מה שאני רוצה ושלא ישלחו אותי לתפקידים קרביים שלא בבחירתי.

אני לא נגד שום שירות קרבי אבל אני לא מאמין שזה יכול לתרום לי באזרחי כמו תפקידים אחרים (לדוגמא גמ"א).

חוץ מזה שאם יש לך פרופיל קרבי כל יחידה קרבית מקבלת עדיפות על מודיעין אצל קציני מיון.

יש במודיעין חיילים עם פרופיל גבוהה, יש גם הרבה סיבות מעבר לפרופיל: כמו אנשים שצריכים לעבוד כל יום כדי לפרנס את המשפחה שלהם או חיילים שצריכים לשרת קרוב לבית (רב מודיעין פרוס באזור תל אביב)

S2000

פורסם
בממר"ם אתה חותם שנתיים וחצי, ואז יוצא לאזרחות עם ידע שפותח לך דלתות ומסדר אותך לכל החיים.

פורייקט גאמא זה אמנם לא ממר"ם, אבל יכול לתת לך כלים שימושיים מאד לאזרחות, כך שאני לא רואה בעיה עם ה"שנה ביציאה".

גאמא זו רמה שונה לגמרי מממר"ם - האנשים איכותיים הרבה יותר, והשיבוצים הרבה יותר מעניינים (אתה משרת עם יותר בוגרי תלפיות ועתודאים מאשר עם בוגרי ממר"ם). בשנים האחרונות נוצרה קליקה של בוגרי גאמא, וכיום מאוד קל לבוגרים למצוא עבודות בשכר גבוה לאחר הצבא. אגב, גאמא לוקחים גם בעלי פרופיל קרבי, מה שממר"ם לא מורשים לעשות.

שלב את זה עם קבע קצר יותר, והבחירה הופכת לקלה מאוד.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
גאמא זו רמה שונה לגמרי מממר"ם - האנשים איכותיים הרבה יותר, והשיבוצים הרבה יותר מעניינים (אתה משרת עם יותר בוגרי תלפיות ועתודאים מאשר עם בוגרי ממר"ם). בשנים האחרונות נוצרה קליקה של בוגרי גאמא, וכיום מאוד קל לבוגרים למצוא עבודות בשכר גבוה לאחר הצבא. אגב, גאמא לוקחים גם בעלי פרופיל קרבי, מה שממר"ם לא מורשים לעשות.

שלב את זה עם קבע קצר יותר, והבחירה הופכת לקלה מאוד.

אתה צודק, יש עוד כמה אספקטים שצריך לבחון.

ממר"ם דרושים ציונים גבוההים מאוד בעיקר צריך 5 יחידות מחשבים אם אין אז 5 יחידות מתמטיקה ברמה גבוהה.

האנשים שהולכים לשם הם בעיקר מחוננים שאחר כך בצבא רב התפקידים שם זה תכנות 3, שנים לפחות של תכנות זה משהו שלא הייתי בכלל רוצה להכנס אליו ובגללו גם הוציאו אותי מ2 מסלולים בתוך גמ"א כי ביקשתי שלא יהיה תכנות.

תפקידים טובים שיצא לך ממר"ם זה ללכת לחבורת לתכנות או חברות תוכנה (יש הרבה כאלו בארץ) משכורות סבירות זה עוזר להרבה אנשים שרוצים ללמוד תכנות ושלא היה להם כסף כי בקורסים שם מלמדים אותך תיכנות מ0 ולא מתבססים על ידע קודם במחשבים.

S2000

פורסם
כי בקורסים שם מלמדים אותך תיכנות מ0 ולא מתבססים על ידע קודם במחשבים.

זה בדיוק ההבדל. ממר"ם מלמד אותך פחות-או-יותר מהבסיס, גאמא מחפשים אנשים עם ידע מוקדם נרחב.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תוכן חדש...