Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6526 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

הנני מועמד לתפקיד במסלול גאמא חמ"ן אין לי מושג מזה בחיל המודיעין בצבא. התפקיד הינו טכנולוגי שקשור למחשבים וכדו'.

יש לי בקרוב מבחני קבלה. האם מישהו עבר אותם? יודע על מה מדובר? מה מצפה לי במחנים האלה?

ובכלל אם מישהו שירת/משרת ביחידה הזו, אשמח לקבל מידע כלשהו לגבי זה.

תודה ויום טוב:)

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עשיתי את המבחנים האלה ועברתי אותם, בהמשך הוסרה מועמודתי בגלל תקן כלשהו, מבאס.

המבחנים הם בת"א, לא זוכר איפה.

אתה מקבל כמה שאלונים, שמספיק שתענה על אחד מהם טוב. השאלונים היו בתחומים של CPP, ו JAVA כשהשאלות היו הרוב על OOP, שאלון של חומרת המחשב, שאלון על בסיסי נתונים, וזהו נראה לי.

אחרי השאלון יהיה לך שאלון 300, סתם שאלות שתענה בכנות כדי לבדוק אמינות.

אם תעבור את השלב הזה תזומן לראיון אישי, שם ישאלו אותך שאלות יותר מעמיקות על התחום שאתה יודע הכי טוב.

אחרי יש עוד כל מני זימונים, בעיקרון מידיעתי השלב של המבחנים והראיון הכי מנפים.

בהצלחה שיהיה לך. ותלמד מהטעות שלי, אל תסתמך רק עליהם, תגיש מועמדויות לעוד מקומות, שלא פתאום שבועיים לפני הגיוס שהיה אמור להיות למודיעין משתנה התאריך גיוס לתאריך אחר שהוא לא למודיעין .

[size=3][color=navy][b][i]אתה לא קוסם ואין לך שפן בכובע.[/i][/b][/color][/size] [size=3]אסף.[/size]

פורסם

עשיתי, אחלה, זה כדאי.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

לא עשיתי קבע, אבל "השנה ביציאה" לא תמיד מזיקה/מציקה.

אפשר לקבל עוד נסיון מקצועי ובמיוחד בתחום המחשבים זה רלוונטי.

תתפלא אבל בצבא גם חייל יחסית צעיר וחסר נסיון בתחילת הקבע יכול לעבוד עם חברות אזרחיות ולהתעסק בפרוייקטים שבאזרחות הוא לא יראה בכלל בתחילת דרכו בדרך כלל.

ואני לא יכנס לזה אבל זה יותר רלוונטי ביחידות האלה.

בקיצור בשנה הזאת לא הופכים למליונרים אבל לא עושים הרבה פחות כסף משאר המשוחררים.

בכל מיקרה בטווח היותר ארוך זה אפילו משתלם.

פורסם

אם באמת ובתמים לא רוצים לעשות את הקבע, אני לא חושב שיכריחו.

אצלי היה אותו מצב, בסוף התאים לי לעשות פחות קבע ממה שהייתי חתום - וזה מה שהיה.

(מצד שני, זה היה לפני 7 שנים)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
כן, תספר לי אחרי שתתגייס כמה "אחל'ה" זה לקבל שנה ביציאה.

האמת אין לי מושג מזה 'שנה ביציאה'. אשמח לקבל קצת הסבר על זה ובכלל על קבע.

פורסם

שעה ביציאה זה סוג של עונש שמקבלים בטירונות/מסלול/שירות, ובמסגרתו אתה יוצא מאוחר יותר מכולם הביתה ביום שישי. זה לא קיים אצל ג'ובניקים (למעט הטירונות). שנה ביציאה זו פראפראזה המבוססת על זה, כך שאתה תשתחרר שנה אחרי כולם.

בכל מקרה, לטעמי השנה שווה את זה, כי ההבדל בשוק העבודה אחר כך הוא די גדול. תזכור שגם את השנה הזו אתה לא מעביר כחפ"ש, אלא כמישהו שמקום העבודה שלו הוא הצבא, וזהו.

מטעמי בריאות לא הייתי חייב לעשות את השנה הזו, ונשארתי יותר משנה, כך שכנראה זה לא כזה נורא.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
אם באמת ובתמים לא רוצים לעשות את הקבע, אני לא חושב שיכריחו.

יש מקרים בהם כן מכריחים. יש מקרים בהם אין ברירה אלא לעשות את השנה.

ספציפית, ביחידה ובתפקיד עליו מדבר פותח השרשור - זה באמת לא נורא. לא כיף כמו לטייל שנה בדרום אמריקה, אבל לא נורא.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

המצב כיום הוא שיש הרבה תקנים, ואנשים נשארים ועושים את הקבע בין אם הם רוצים ובין אם לא (בתקופתי, הדבר היה נתון לשק"ד החייל). אני דווקא הייתי מעדיף שלא לעשות את הקבע כיוון ובשנה הזו המשכורת הצבאית שלך תהיה אולי מחצית ממה שתוכל להרוויח בשוק (מנסיון), והידע שתצבור בשנה נוספת, אלא אם כן מעבירים אותך לתפקיד חדש עם תחום אחריות שונה אינו תמיד שווה את הזמן.

אם תעשה את התפקיד שלך כראוי, את הפרוייקטים המעניינים תוכל לעשות גם במהלך השירות כחפ"ש.

בכל מקרה - לך על זה. מעטים המקומות בצבא שבהם הידע שאתה יוצא איתו שווה ערך לתואר במקומות העבודה. כיום, בחברה שבה אני עובד, ולאחר שהבאתי עוד שני חברים - מחפשים ומעריכים מאוד את יוצאי היחידה.

נ.ב

Nitch - לפי התיאור שלו לא מדובר באזרח עובד צה"ל אלא בקבע ולכן הוא צריך לזכור שבשנה הזו כל תורנויות הקבע ייפלו עליו - הוא בעצם יהפוך מחייל פזמניק לנגד צעיר. ככה זה היה אצלנו (למזלנו, חיילי הסדיר היו פטורים מרוב המטלות)

PUG-306 XSI MK2

פורסם
Nitch - לפי התיאור שלו לא מדובר באזרח עובד צה"ל אלא בקבע ולכן הוא צריך לזכור שבשנה הזו כל תורנויות הקבע ייפלו עליו - הוא בעצם יהפוך מחייל פזמניק לנגד צעיר. ככה זה היה אצלנו (למזלנו, חיילי הסדיר היו פטורים מרוב המטלות)

מזאת אומרת שכל תורנויות הקבע ייפלו עליי? מזאת אומרת נגד צעיר?

ובשנה הזו, כאילו אעבוד בשביל הצבא תמורת שכר או מה?

אני פשוט ממש לא בקיא בכל מה שקשור לצבא ואין לי מושג בכלל בכל הדברים הללו.

• תוכן חדש...