Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5891 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא את הלמברטה שלך התנעת בסירטון?

הרכבים שלי: פיאט 127 73, פיאט 127 81 ספורט, פיאט 127 81 4דלתות, אלפא סוד 1.3 81, פיאט 131 77, פיאט טיפו 89, פיאט אונו 1.1 91. מחפש כל פיאט או איטלקיה לשיפוץ. חבר מועדון ה-5 מס14409. גיא למברסקי.

• תגובות 507
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הלמברטה בסרטון היא של Lambretta_Man

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

למברטה, נסיון התנעה מספר 1 - כשלון.

מצויידים המצלמות, חדורי מוטיבציה ואמונה גדולה באנו היום להתניע את הלמברטה בפעם הראשונה מזה שנים רבות.

פתיחת ברז הדלק, גילתה לנו את התקלה הראשונה, נזילה קלה מהקרבורטור, מהעודפים. חשש למצוף תקוע, ולפיכך, למען הנסיעה הטובה ולמען הבטיחות, יש לפרק את הקרבורטור, לבדוק שוב היכן הבעיה, להחזירו למקום, לפתוח בשנית את ברז הדלק ולראות מה קורה.

למרות זאת, לא התייאשנו.

עברנו לבדיקת ניצוץ.

גם כאן, לא לא ראינו כל תגובה.

הניצוץ יוצא מהמנוע (או יותר נכון, כאשר המנוע היה מפורק והוא הסתובב, יצא ניצוץ מהמנוע), החשמל עד הכויל אמור להיות תקין, הכויל עצמו עושה רושם כי תקין (נבדק בשנית ובשלישית ונמצא תקין), החוט בין הכויל לפלאג חדש (ונבדק אף הוא ונמצא תקין), והפלאג חדש.

הורכב כויל חליפי (אשר נבדק אף הוא ונמצא תקין), אך גם כאן לא קיבלנו תגובה חיובית.

פירקנו, בדקנו, תהינו וניסינו למצוא היכן טעינו, אך לשווא.

בשני הדברים הבסיסיים ביותר שבעזרתם אמור המנוע לפעול (דלק וחשמל), אינם תקינים.

הבעייתיות בבדיקת החשמל היא שאין מצבר ללמברטה, כך שאם רוצים לבדוק אם יש זרם חשמלי, יש ללחוץ על הקיק.

המשך משימה:

מציאת הליקויים בדגש על מערכת החשמל (הליקוי בקרבורטור ייבדק ע"י פירוק הקרבורטור, ובדיקה מחודשת שלו).

בשלב הראשון, ייתבצע מעבר על כל החוטים, בהתאם לשרטוטים, ובדיקה של המעגלים החשמליים.

במידה והכל יימצא תקין, נעבור לשלב השני, בדיקה של הניצוץ מהמנוע.

במידה ולא יימצא תקין, נבדוק מחדש את המגנטו, ובמידה וכן יימצא תקין, אדפוק את הראש בקיר ואחשוב הלאה מה לעזאזל אני עושה מכאן (משום מה, יש לי הרגשה לאני הולך לדפוק את הראש בקיר).

דיווח בהמשך לאחר מציאת ותיקון הליקויים אשר התגלו היום, וזאת מתוך תקווה (דבילית, אני יודע) כי נסיון מספר 2 להתנעת הלמברטה יוכתר כהצלחה.

אלבום השיפוץ של הלמברטה שלי

יש עוד למברטה (עם סירה) העומדת מפורקת לחלוטין.

משפץ גם כרמל דוכס בפיברקלאב... =]

ואפילו יש גם טריומף הראלד המשתפצת לה אט אט...

פורסם

אכן הרצון היה שם, הלמברטה עמדה חיננית נאה וקרירה להחריד, אתגר יפה לפיצוח....

אם יש משהו שאני שונא לעשות זה להיכנס לעבודה של מישהו אחר באמצע, אין לך ידע מוקדם מה נעשה ומה לא,

אין מידע אמיתי על תקלות או קיצורי דרך, הכל ניראה לכאורה מצויין אבל התוצאה הסופית יוק...

הקרבוקטור לא הדאיג אותי, הצפה מוכרת דרך פתח ריקון העודפים המעידה על המצוף התחתון תפוס, כמה מכות קלות לצאת לידי חובה לא עזרו והחלטתי להתרכז בבעיה הקשה יותר... אין ניצוץ, בדרך לוגית התקדמתי מהפלג ועד למנוע אבל לא הצלחתי לאתר את מקום הבעייה, כיוון שלא אני התקנתי את צמת החשמל העיגונים והמפסקים והיה לחץ מהפיקוד בבית להגיע חזרה, נשלח יוני אחר כבוד להכין מחדש שעורי בית, זיו ואני חזרנו הביתה בבושת פנים,

ומי שלא ראה את האכזבה על פניו של יוני לא ראה אכזבה מימיו!

- למברטה 2 "מכונאים" 0 - זה לא ניגמר עד שזה ניגמר! רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

יוני,לפחות התאפקת ולא ניסית להניע אותה בבית לבד על מנת למנוע "פאדיחות" בשידור חיי.

מי כמוך יודע שסבלנות משתלמת.

פעם שנייה גלידה :)

פורסם

לא בזבזתי זמן הערב, ולכן פורק הקרבורטור, נפתח, נבדק המצוף התחתון (כמו גם שאר החלקים שלו), ולאחר שהוא השביע את רצוני, הורכב הקרבורטור חזרה.

פתיחה של ברז הדלק, ואין נזילה!!

מסתבר שלא חיכיתי מספיק זמן...

ברגע שאגן הדלק התמלא, הדלק התחיל לצאת שוב מצינור העודפים...

בקרוב שוב יירד הקרבורטור מהלמברטה, יפורק מחדש, חתיכה אחרי חתיכה, בורג אחרי בורג (שוב), עד למציאת התעלומה ופתרונה המלא.

לפני כמה ימים, אמרתי לאשתי בצחוק, שלא רק שאין בורג שלא פתחתי בלמברטה הזאת, אין שום בורג שלא פתחתי לפחות פעמיים.

יש דברים שאסור לצחוק עליהם, כי בקצב הזה אפתח את כל הברגים גם בפעם השלישית (אולי אז אקבל גלידה, אבל אני מוכן לוותר על הגלידה ולא לפתוח שוב בורג אחר בורג).

די...

מספיק בעסה ליום אחד של עבודה "על ריק". מחר יום חדש ומחירים חדשים.

פורסם

תבדוק את המדומם של המנוע, אולי המתק מקצר,

יש ללמברטה פלטינה נכון?! אם לא נגעת בפלטינה אז לא אמורה להיות בעיה, אם החלפת אותה אז קרה לי מקרה שבו הפלטינה הייתה חדשה אבל היא לא הוליכה, שיוף מהיר של הפלטינה עם נייר לטש סידר את הבעיה.

תבדוק אם יש ניצוץ מהחוט שיוצא מהפלטינה לכיוון הכוהל, אם שם יש ניצוץ אז הבעיה יכולה להיות רק בדרך לכוהל, מדומם בדר"כ.

ככה תעקוב שלב שלב עד שתמצא את הקצר\נתק.

בהצלחה,

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם
אם אתה מתייאש, אני מכיר גן ילדים שמחפש תרומה של קטנוע.

:wink:

נמרוד

מממ... בגני הילדים של ירושלים כבר לא מסתפקים בלמברטות. אוניות אמריקאיות - זה מה שהולך היום..... :roll:

תבדוק את המדומם של המנוע, אולי המתק מקצר,

יש ללמברטה פלטינה נכון?! אם לא נגעת בפלטינה אז לא אמורה להיות בעיה, אם החלפת אותה אז קרה לי מקרה שבו הפלטינה הייתה חדשה אבל היא לא הוליכה, שיוף מהיר של הפלטינה עם נייר לטש סידר את הבעיה.

תבדוק אם יש ניצוץ מהחוט שיוצא מהפלטינה לכיוון הכוהל, אם שם יש ניצוץ אז הבעיה יכולה להיות רק בדרך לכוהל, מדומם בדר"כ.

ככה תעקוב שלב שלב עד שתמצא את הקצר\נתק.

בהצלחה,

אין לי מנתק זרם (kill switch בלע"ז).

אני מתחיל לחשוש כי הכויל שלי לא בסדר, ואסביר בהודעה הבאה למה, ואם אני טועה בהגיון שלי, אשמח אם יתקנו אותי.

פורסם

כמובן שלא בזבזתי זמן היום, אלא ישבתי וחשבתי איך לעזאזל אני פותר את הבעיות.

החלטתי ללכת מן הקל אל הקשה, וכך פורק לו (שוב) הקרבורטור, נפתח ונסגר מחדש, תוך תשומת לב מירבית למצוף - שלא ייגע בשום דבר בעת סגירת הקרבורטור.

הקרבורטור נסגר (שוב), והורכב (שוב) במקומו.

ברז הדלק נפתח, והפעם כבר למדתי. צריך לחכות לנזילת הדלק מצינור העודפים. חיכיתי וחיכיתי.

הסבלנות משתלמת, אין ספק.

נזילת הדלק מצינור העודפים לא איחרה לבוא.

נסגר ברז הדלק, ובאמצעות לום, דפקתי קלות על הקרבורטור, מה שככל הנראה שחרר את המצוף הסוור, כך שלאחר פתיחת ברז הדלק שוב, לא נצפתה נזילה.

מיותר לציין כי הלום היה פטיש פלסטיק קליל.

הניצוץ.

ספר אימה של סטיבן קינג שקראתי מזמן. ברבות השנים הספר גם הפך לסרט בכיכובו של ג'ק ניקולסון.

נכון, זה עדיין לא הופך להיות סרט אימה, אך החיפוש אחר הניצוץ, מתחיל לשגע אותי, כפי שהמלון הסגור שיגע את כוכב הספר והסרט (ולא, אני לא מתכנן לרצוח את אשתי וילדיי, כפי שניסה כוכב הסרט והספר לעשות).

לקחתי את חוט החשמל אשר מוביל אל הכויל, הארכתי אותו בחוט חשמל דק נוסף, ובעת מתן קיק, הצמדתי את חוט החשמל המוארך למנוע, והנה נמצא הניצוץ.

כלומר, בעת מתן קיק, הכויל מקבל זרם חשמלי - כפי שצריך להיות.

השלב הבא היה לחבר את אותו חוט חשמל דק לחוט המחבר בין הכויל לפלאג, ע"מ לראות האם הפלאג מקבל זרם מהכויל.

הנסיון הזה לא צלח, כלומר, לא היה ניצוץ בעת מתן הקיק.

כעת ישנן שתי אפשרויות:

הראשונה והמועדפת עליי היא שחוט החשמל אשר חיברתי היה דק מידי, וכדאי לי למצוא חוט חשמל עבה, או לחילופין לנסות ולהצמיד את החוט המקורי המחבר בין הכויל לפלאג למנוע (משימה קצת יותר קשה אך אולי אפשרית).

השניה והפחות טובה מבחינתי היא ש"הלך" הכויל.

הכויל הספציפי הזה הוא כויל אשר נמצא על גופת הלמברטה לחלקים שקיבלתי מ- ILANLIN, אשר נשלח לבדיקה וחזר ממנה עם תשובה: "ככל הנראה הוא תקין".

אם יש מישהו שיכול להאיר את עיניי בנושא, אודה לו.

פורסם

הבא את ההר למוחמד במקום מוחמד להר....:-D

השאר את מערך הכבלים המקורי של הפלג, פרק את הפלג מראש המנוע חבר את ראש הפלג לפלג והשען את התבריג שלו על חלק מתכתי לרצף אדמות ואז תן לו קיק סטרט.

(או שאתה תקפץ, או שתראה ניצוץ)...

בהצלחה.

פורסם

היי יוני,

אצלי הלמברטה גם כן הניעה לראשונה עם חוט חשמל, כך שלדעתי לא צריכה להיות בעיה איתו. לדעתי הבעיה אכן בכויל שלך,

אם תרצה אני אפנה אותך למוסך שמחזיק כויל תקין- נבדק על הלמברטה שלי לפני כחודש כאשר נתקעתי גם כן ללא ניצוץ וחשדתי בכויל- לבסוף היתה בעיה בפלטינה והכויל הוחזר כלאחר כבוד למוסך.

אורן.

"Get around better- travel Lambretta"

פורסם
הבא את ההר למוחמד במקום מוחמד להר....:-D

השאר את מערך הכבלים המקורי של הפלג, פרק את הפלג מראש המנוע חבר את ראש הפלג לפלג והשען את התבריג שלו על חלק מתכתי לרצף אדמות ואז תן לו קיק סטרט.

(או שאתה תקפץ, או שתראה ניצוץ)...

בהצלחה.

זה כבר נוסה בחוסר הצלחה משווע, מה שמחזיר אותי לכך שכלל הנראה הכויל לא תקין.

היי יוני,

אצלי הלמברטה גם כן הניעה לראשונה עם חוט חשמל, כך שלדעתי לא צריכה להיות בעיה איתו. לדעתי הבעיה אכן בכויל שלך,

אם תרצה אני אפנה אותך למוסך שמחזיק כויל תקין- נבדק על הלמברטה שלי לפני כחודש כאשר נתקעתי גם כן ללא ניצוץ וחשדתי בכויל- לבסוף היתה בעיה בפלטינה והכויל הוחזר כלאחר כבוד למוסך.

אורן.

נשלחה הודעה פרטית,

תודה תודה!

פורסם

אמרת שהחלפת לו את החוט של ההצתה לא?

אולי אין מגע טוב בין החוט לבין הכוהל? כוהל שהלך בטוסטוסים כאלה נדיר מאוד.

תבדוק אם הברגת את "החוט" טוב לכוהל, באיזה "חוט" השתמשת?

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

• תוכן חדש...