Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5888 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני ממש שמח בשבילך :razz:

יאללא לעבודה, תוך יום יומיים אתה מרכיב אותה לגמרי, הרי יש לך את כל סוף השבוע, מקווה לראות אותה מורכבת כבר ביום ראשון :wink:

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

• תגובות 507
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אמש נסעתי עם יוני לפחח, חמוש במצלמה משוכללת חדשה והמון מצב רוח, למעט מעידה אחת קטנה,

(לתוך בור תיקון הרכב) וסיכוי סביר לכך שארסק את המצלמה ואת עצמי, מסתבר שבאמת "שומר פתאים ה' "

שנינו יצאנו בלי פגע...

הפחח עשה עבודה מצויינת והתמונות עושות עוול לתוצאה, אין לי ספק שרמת ההשקעה והירידה לפרטים של יוני

הופכת את הפרויקט שלו למשהו אחר לחלוטין.

האמת שהייתי סקפטי לגבי בחירת הצבעים של יוני ומסתבר שטעיתי בגדול, יצא מדהים, אז כל הכבוד ליוני

ותיסלם אדיר לפחח. - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

רן, אני במקומך, הייתי בודק את סופי, בדיקה יסודית. ידנית. משום מה, כל פעם שאתה "מתעסק" עם רכב אחר, קורה לך משהו....אולי היא מקנאה??!!:wink::lol::lol:

רק שתהיה לנו בריא.

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם
היי יוני,

מצטרף לברכות על ההתקדמות בשיפוץ, אתה מוזמן להשיקה (בנוסף) באירוע VespaMania 2009 שיתרחש בקרוב!

תודה על ההזמנה.

מתי אמור להתרחש האירוע?

ככה יהיה לי איזה דד ליין... 8)

אלבום השיפוץ של הלמברטה שלי

יש עוד למברטה (עם סירה) העומדת מפורקת לחלוטין.

משפץ גם כרמל דוכס בפיברקלאב... =]

ואפילו יש גם טריומף הראלד המשתפצת לה אט אט...

פורסם
רק שמההתלהבות לא תרכיב אותה בתוך הבית ואז לא תוכל להוציא אותה החוצה.

מממ....

הלמברטה אכן תורכב בתוך הבית. חד משמעית. מההתחלה ועד הסוף.

היא נכנסה הביתה שלימה, בתוך הבית היא פורקה לגורמים, וכולי תקווה כי עוד לפני שאנסה להוציא אותה מהבית, היא בכלל תיראה דומה ללמברטה.

בסוף מהפאזל הזה עוד תצא לי סוסיתא (אולי זה דווקא רעיון טוב שתצא לי סוסיתא).

פורסם

התחלתי להרכיב את הפאזל...

איך שאני ניגש למלאכת ההרכבה, אני נזכר בבדיחה...

בלונדינית מתקשרת לבעלה ואומרת לו שיש בלאגן נוראי בבית. היא פתחה את אחד הארונות והפזאל של התרנגול התפזר על הרצפה, והיא לא יודעת מה לעשות.

אז בעלה מרגיעה אותה ואומר: "אל תדאגי, תיכף אני חוזר מהעבודה, נאסוף ביחד את הקורנפלקס".

מיותר לציין שאני מרגיש כמו הבלונדינית מהבדיחה, עם שלל חלקים, שאין לי שמץ של מושג לאן כל אחד ואחד הולך.

המזל הגדול הוא שיש לי בעל שמבין (אופס... כמעט תפסתם אותי) - האינטרנט.

יש שם את סדר ההרכבה הנכון ללמברטה - מההתחלה ועד הסוף, כאשר יש לי עוד למברטה במחסן (בחסות ILANLIN), ששם אני בודק איפה כל חלק וחלק אמור לבוא, איפה אמורה להשתחל צמת החשמל, ועוד לנסות להתאים את החלקים מהמדפים לשילדה. ממש כמו פאזל שיש לי את התמונה הסופית, ואני צריך להתאים את החלקים אחד לשני. כייף חיים!!

אך לא הכל ורוד...

כבר בשלב הראשון של התקנת המזלג, התברר לי כי ישנם שני סוגי בולמי זעזועים קידמיים.

למי שלא מכיר את הלמברטה, מהמזלג יוצאים שני מוטות ברזל, שבינהם מחבר הציר שתופס את הגלגל הקידמי. במוטות הברזל האלו יש מגרעות, אשר לתוכם אמורים להכנס בולמי הזעזועים. בולם הזעזועים בנוי ממוט מתכת אשר "עטוף" בקפיץ, והוא נשען על מוטות ברזל באמצעות כדורים, אשר יושבים במגרעות.

ההבדל בין סוגי הבולמים הוא גודל הכדור, ואופן חיבורו למוט הבולם.

סוג אחד (כמו שלי) הוא כדור קטן, שעליו נשען בולם הזעזועים.

הסוג השני (כמו שקניתי) הוא כדור גדול, המולחם אל בולם הזעזועים.

ככה זה כשקונים קיט וסומכים על המוכר שזה מתאים ל- SX...

בלית ברירה, הזמנתי כעת את בולמי הזעזועים הנכונים, דבר שיעכב את המשך הרכבת הפאזל בימים / שבועות, תלוי בדואר ישראל האמין מכל חיות השדה.

תמונות?

יש רק שלי מתוסכל, לא כדאי להעלות לפורום.

פורסם

תשמע. לזרז את דואר ישראל אי אפשר. וגם להבין את הביזיון העצום שהולך שם אי אפשר.

אבל לראות את הסוף אפשר.

ואין מה להגיד. כל הכבוד. פרוייקט מעניין. וכתוב ממש כיף לקריאה.

אבל דבר אחד מעניין אותי.

כמה עלה לך הפרוייקט עד השלב הזה. בלי להתיחס לזמן שלך.

אני מדבר על חלקים מחו"ל. / חלקים מהארץ. ועבודות חוץ. פחח. מנוע. וכו.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם
תשמע. לזרז את דואר ישראל אי אפשר. וגם להבין את הביזיון העצום שהולך שם אי אפשר.

אבל לראות את הסוף אפשר.

ואין מה להגיד. כל הכבוד. פרוייקט מעניין. וכתוב ממש כיף לקריאה.

אבל דבר אחד מעניין אותי.

כמה עלה לך הפרוייקט עד השלב הזה. בלי להתיחס לזמן שלך.

אני מדבר על חלקים מחו"ל. / חלקים מהארץ. ועבודות חוץ. פחח. מנוע. וכו.

כל שקל שיצא, נרשם.

לא מטעמי קמצנות, אלא בשביל לדעת כמה באמת זה עולה לי.

עד עכשיו יצאו מהכיס למעלה מ- 13,000 ש"ח (לא כולל פחחות וצבע), ואני מאמין כי עד לסיום הפרוייקט יצאו עוד כ- 4000 ש"ח נוספים.

אבל, גם למדתי מהשיפוץ הזה, שיכולתי לחסוך לא מעט כסף בעלויות.

המשלוחים מאנגליה מאוד יקרים - בעיקר כאשר מדובר בחלקים גדולים השוקלים מעל 2 ק"ג.

לו היה לי מקום באנגליה, לשים בו את הדברים, ולאחר שכל החלקים הגיעו, הייתי קונה כרטיס טיסה לי ולאשתי (כך שהיינו יכולים להביא ביחד 40 ק"ג חלקים), זה היה יוצא יותר זול.

החלקים (כולל אלו שנרכשו בארץ, וכולל "עבודות חוץ") עלו כ- 10000 ש"ח. המשלוח של החלקים לארץ עלה כ- 3500 ש"ח (וזה כאשר מספר חלקים כבדים הובאו ארצה ע"י חברים שחזרו משם), כך שאין ספק שלו היה לי מקום לאחסן בו את החלקים באנגליה, ולטוס ולקחת אותם בעצמי, היה יותר זול, ועוד נשאר לי עודף לטיול באנגליה.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

לאחר פרק זמן בו לא הייתי קרוב ללמברטה, ולמרות שלא הגיעו עדיין כל החלקים מחו"ל (הפעם עוד מוקדם מידי להאשים את דואר ישראל הנאמן, כי אם את החנות דרכה קניתי, שעדיין לא שלחה את החלקים), כבר לא יכולתי להתאפק, והתחלתי להרכיב אט אט את הלמברטה.

הדבר הראשון ששמתי לב אליו הוא, שלוקח לי הרבה הרבה יותר זמן ממה ששיערתי לעצמי שייקח.

על כל בורג המוברג בלמברטה (קניתי סט של ברגי נירוסטה חדשים) נמרח מעט גריז, ע"מ שבפירוק הבא בעוד אי אלו שנים, הם ייפתחו בקלות.

לאחר שהרכבתי את כונס האוויר, שמתי פעמיי אל עבר צמת החשמל.

הצמה אומנם לא מסובכת כלל, אך היא נבנתה מחדש. היות ולא מצאתי חוטים בצבעים המקוריים (למשל ורוד וסגול), החלפתי את הצבעים (כמובן שזכרתי לסמן איזה צבע חדש מחליף את הצבע הישן).

ואז נתקלתי בבעיה הראשונה של חוסר זכרון (שלא לאמר סניליות מתקדמת, המהולה בטיפשות). אני לא מצליח להיזכר איך הכויל היה מחובר לשילדה, וברוב אהבלותי, גם לא צילמתי את זה בטרם פירקתי - ומכאן, למען הדורות הבאים, כל מי שחושב על לפרק כלי רכב כלשהו לגורמים, לפני כל פתיחת בורג, יש לצלם את המצב לפני, וזאת ע"מ שנדע איך להחזיר, גם אם הידיים מלוכלכות מאוד, ולא בא לטנף את המצלמה.

ככל הנראה, בלמברטה שלי נעשה אילתור כלשהו בחיבור הכויל לשילדה, ומכאן הבעיה שלי.

בלמברטה שתרם לי ILANLIN, אומנם יש כויל, אך הוא נמצא במקום אחר ממה שאני זוכר (ואת המיקום אני דווקא זוכר) מהלמברטה שלי. ראיתי שהוא מחובר באמצעות טבעת היושבת על חלק המתחבר לשילדה. הבעיה היא ששני הכוילים שונים משמעותית בגודלם, וכך גם גודל הטבעות המחזיקות אותם, וגודל החיבור לשילדה.

כעת עומדות בפניי שתי אפשרויות:

1. לבדוק את תקינות הכויל בלמברטה השניה, ואם הוא תקין להרכיב אותו (בקלות יחסית).

2. ללכת ולחפש טבעת אשר תתלבש על הכויל, והסגירה שלה תהיה מספיק טובה ותתאים לחורים בשילדה.

כך מצאתי לי פעילות לימים הקרובים...

פורסם

רפדים... עם בפני עצמו...

הכסא בלמברטה (כמו בווספות הישנות) מורכב משתי טבעות (אין לי צילום שלו ב"שלוף" - אשתדל להעלות כזה בימים הקרובים) הנמצאות כ"א בקצה אחר של הכסא, כאשר באמצע ישנו קפיץ מרכזי. מהטבעות יוצאים קפיצים המתלבשים על הקפיץ המרכזי, ועל הקפיצים הללו שמים את הספוג ואת ריפוד הסקאי.

במהלך שנות הגן של הלמברטה, פורקו ממנה קפיצי האורך (מן הסתם הריפוד נקרע אחרי חורף אחד והקפיצים החשופים היוו סכנה לילדים המשתוללים), כך שכל שנותר אלו הטבעות ממתכת בצדדים, והקפיץ המרכזי.

מצוייד באופטימיות (שאולי כל סוף סוף משהו יילך בקלות עם הלמברטה), פניתי לרפד.

הוא טען שאין כיום כבר קפיצים כאלו, אבל אם הוא יימצא, זה יעלה לי 250 ש"ח, ועוד 150 ש"ח הריפוד, ובסה"כ 400 ש"ח.

כששאלתי אם אין קפיצים כאלו, איך הוא יודע מה המחיר שלהם, אז תשובתו היתה "זה יעלה לך 400 ש"ח, הכל". מעניין...

מרפד אחר קיבלתי תשובה דומה לגבי המחיר.

המעניין בסיפור הוא, שניתן לקנות כסא שלם (מחודש) כזה באנגליה תמורת 60 פאונד (360 ש"ח בערך), אך רק המשלוח שלו לארץ (עוד לפני מכס וחיות אחרות) עולה כ- 100 פאונד (600 ש"ח נוספים).

כעת, אני מחפש (ואם למישהו יש אני ממש ממש ממש אשמח) או כסא זוגי של למברטה (או כסא עם קפיצים של ווספה), או רק את הקפיצים של הכסא, או לחילופין רפד שגם יהיה אמין, גם טוב וגם זול (כן, אני יודע... הרבה דרישות ושילוב שכמעט לא קיים) ואם הוא ירושלמי - זה בכלל שווה.

מה שעצוב בכל העניין הוא שכל דבר כזה מעכב את התקדמות העבודה.

את הכסא, או לפחות את המעמד לכסא (אצלי הם בלתי נפרדים) יש להרכיב בהתחלה, כי אח"כ נסגרת הגישה לברגים האלו.

עכשיו יש לי עוד דבר לעשות בימים הקרובים...

• תוכן חדש...