Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5888 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 507
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יוני

חוץ מהרבה הערכה, לימוד מהתמונות לגבי מה שצפוי לי וגם מעט קינאה תרשה לי שתי הערות בונות:

1. מאחר ואני מאריך שהלמברטה תישאר אצלך לאורך זמן תחסוך מעצמך בעיות של איזולירבנד מתייבש ומתקלף. תקנה בידוד מתכווץ ותשאיל מהאישה את הפן והיכן שאי אפשר תקנה מחבר שקע ותקע מבודדים מבחוץ. ניתן לחלופין לשחוט צמת חשמל מאופנוע חדיש מושבת.

2. למיטב זכרוני ברז הדלק לא מורכב נכון. יש לסובב אותו 90 מעלות נגד כוון השעון .

תמשיך ככה

ישי

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם
אין כמו ההנעה הראשונה...שיהיה בהצלחה!

h-QF-LS1YHs דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

אוי כמה שזה עושה לי חשק.... אני לא יכול לתאר במילים...

יוני

חוץ מהרבה הערכה, לימוד מהתמונות לגבי מה שצפוי לי וגם מעט קינאה תרשה לי שתי הערות בונות:

1. מאחר ואני מאריך שהלמברטה תישאר אצלך לאורך זמן תחסוך מעצמך בעיות של איזולירבנד מתייבש ומתקלף. תקנה בידוד מתכווץ ותשאיל מהאישה את הפן והיכן שאי אפשר תקנה מחבר שקע ותקע מבודדים מבחוץ. ניתן לחלופין לשחוט צמת חשמל מאופנוע חדיש מושבת.

תמשיך ככה

ישי

אכן, הבוקר, עוד לפני שראיתי את הודעתך, קניתי שרוול בידוד מתכווץ.

לגבי ברז הדלק, אבדוק שוב את עצמי, ותודה על ההערה.

אלבום השיפוץ של הלמברטה שלי

יש עוד למברטה (עם סירה) העומדת מפורקת לחלוטין.

משפץ גם כרמל דוכס בפיברקלאב... =]

ואפילו יש גם טריומף הראלד המשתפצת לה אט אט...

פורסם

היום הלכתי לקנות עוד כמה דברים ללמברטה, בין השאר כמה אומים.

באתי עם האגזוז של הלמברטה, וכן עם הגלגל הקידמי.

מסתבר שלבעלים של חנות הברגים יש שלוש למברטות, ותוך כדי שיחה, הבן שלו שואל אותי: "תגיד, זה אתה שהוצאת את הלמברטה מהחול בגן הילדים?"

לא ידעתי מאיפה הוא הביא לי את השאלה הזאת, אך מסתבר שהוא נמנה עם אחד מששת קוראיי....

פורסם

מסתבר שלבעלים של חנות הברגים יש שלוש למברטות, ....

כעת יש לך היכן לבדוק מה שלא ברור בספרות.

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם

שיפוץ כזה ראיתי אולי בחו"ל, כל הכבוד לך. אני צופה קבוע בשרשור, ובתחילה הייתי סקפטי. עשית כאן עבודה יותר מיסודית, ברמת פרטים מרשימה - זה מה שעושה שיפוץ. שוב כל הכבוד, ובברכת נסיעה בטוחה ומהנה על האיטלקייה שלך.

היה כבר, אבל מוקדש לך בתרגום קל :)

"היום פרופסורים מה נמציא מה נמציא...

האוטו... כבר המציאו... וחנו? לא!...

והרכבת? ... כבר המציאו ואמרו לי שכשלה...

נמציא... דבר שידהים אותך...

משהו של גאוניות, של דינמיות, של אלגנטיות,

של כוח, של כל מה שיביא לך את השמחה...

... שני גלגלים... מנוע יפה שמהר ייסע...

וצופר כפול... בכל רחוב יישמע...

ביפ ביפ... ביפ ביפ!"

למברטה-טוויסט!

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

פורסם
יוני

תמשיך ככה

ישי

בדיוק המילים שלי היום בטלפון ליוני, אבל בסך הכל הוא בסדר (כשהוא ישן) אז הוא הלך וקנה...נישאר לו רק לקנות פן...

מסיבה שלא הצלחתי להבין לאישתו אין...אולי אשאיל לו את שלי אם יבקש יפה...רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
מסיבה שלא הצלחתי להבין לאישתו אין...אולי אשאיל לו את שלי אם יבקש יפה...רן

אחרי שהפן שלך עשה עבודה כל כך טובה, אני לא בטוח שכדאי לי להפעיל אותו על הלמברטה, שלא יעלים לי אותה.

פורסם
אני צופה קבוע בשרשור, ובתחילה הייתי סקפטי. עשית כאן עבודה יותר מיסודית, ברמת פרטים מרשימה - זה מה שעושה שיפוץ. שוב כל הכבוד, ובברכת נסיעה בטוחה ומהנה על האיטלקייה שלך.

היה כבר, אבל מוקדש לך בתרגום קל :)

"היום פרופסורים מה נמציא מה נמציא...

האוטו... כבר המציאו... וחנו? לא!...

והרכבת? ... כבר המציאו ואמרו לי שכשלה...

נמציא... דבר שידהים אותך...

משהו של גאוניות, של דינמיות, של אלגנטיות,

של כוח, של כל מה שיביא לך את השמחה...

... שני גלגלים... מנוע יפה שמהר ייסע...

וצופר כפול... בכל רחוב יישמע...

ביפ ביפ... ביפ ביפ!"

למברטה-טוויסט!

ראשית, המון תודה!

שנית, אני עדיין סקפטי (ועל זה נאמר: "עוד בוורשה הוא היה סקפטי").

פרסומת מעולה!! חבל שאין היום פרסומות כאלו.

פורסם

היום אשתי נכנסה למחסן (בטעות, זה בד"כ לא קורה...) ואמרה לי:

"הדבר הזה באמת מתחיל להיראות כמו אופנוע".

פאן לשיער אין לה, אבל להגיד שזה רק עכשיו מתחיל להיראות כמו אופנוע היא יודעת...

האמת, צודקת למדי.

הנה ההוכחות:

Picture 006.jpg

Picture 007.jpg

Picture 010.jpg

פורסם

שוב תסכול השתלט עליי.

אך הפעם ישנה הרגשה שלא רק עליי השתלט התסכול.

השכם בבוקר קמתי במרץ רב, והתיישבתי ליד הלמברטה, וזאת על מנת להכין ולסגור את כל נושא הכבלים שלה (שמונה במספר), ע"מ שאוכל לבשר ולהזמין את כולם להתנעה הראשונה בקרוב מאוד.

אחרי שהבנתי שאין לי הרבה סיכויים להצליח ולסדר את הכבלים רק בעזרת ילדיי, נדברתי עם רן שיבוא לעזר.

בבוקר, הרכבתי את הדוד של האגזוז ואת בלם הרגל (ללא הכבל), שני דברים שהלכו לאט מהמצופה, אך בסופו של דבר נחלתי הצלחה בהם.

הערב הגיע, ורן בא לעזרי. לאחר מבטים סביב, התיישבנו על סידור הכבלים, התייעצות טלפונית קלה עם Lambretta man, שהסביר לנו שהוא "אכל הרבה קש" עם כיוון הכבלים - בעיקר של המהלכים, אומנם לא עודדה אותנו במיוחד, אך גם לא שברה את רוחנו.

התחלנו בכבל הבנזין. התברר כי חסרה לי ה"סופית" של כבל המצערת, שאמורה לתפוס את הכבל לקרבורטור. ללא הסופית הזאת, הכבל לא יכול לשבת במקומו בניחותא, וזה אומר שגם אין אפשרות להתניע את הלמברטה (נכון, אני יכול "לתת גז" ישירות דרך המנוף של הקרבורטור, אך לא זאת הדרך בה אני רוצה להתניע את הלמברטה בפעם הראשונה).

לכן, ההתנעה הראשונית נדחתה עד למציאת סופית מתאימה (כולי תקווה שזה ייקרה כבר מחר על הבוקר).

לאחר מכן, ניסינו את מזלנו עם כבל הקלאץ'. אומנם הצלחנו לחבר אותו למקומו, אך עדיין נותר חופש משמעותי בעת כיווץ הידית, ואני מסופק מאוד עם הוא מפריד כראוי, בעיקר כשהידית עושה למעלה מרבע מהלך עד שרואים תזוזה בכבל. את זה אוכל לדעת רק לאחר ההתנעה.

משם עברנו לכבלים של ההילוכים. על פניו, הכבלים האלו נראו דקים מידי, אבל איתם בכלל לא התעסקנו עקב התסבוכת שהיתה לנו עד עתה.

לאחר שנואשנו מנושא הכבלים, עברנו להרכיב את הנורה של הפנס האחורי. גם כאן, לא ציפו לנו חיים קלים. מסתבר כי בית הנורה שקניתי, מיועד לנורות עם בסיס רחב יותר מהרגיל, ואילו הנורות שרן הביא באמתחתו הן נורות עם בסיס רגיל. לכן גם בגזרה הזאת נרשם כשלון הערב.

בשורה התחתונה, העזרה של רן בהחלט היתה מבורכת, אך לא הצלחנו להתקדם אפילו בצעד קטן, ודבר זה אכזב את שנינו עד מאוד.

אין לי ספק כי בסופו של דבר הפרוייקט יושלם בהצלחה מרובה, תוך כדי ירידה לפרטי פרטים, ללא וויתורים או פשרות, אך עצם העיכובים מתסכלים, בטח ובטח כשנמצאים שניה לפני הסוף, ו"מתים" כבר להתניע את הלמברטה. אני לא מדבר עדיין על סיבוב הבכורה, אלא רק על התנעה ראשונית, שאין לי ספק, שלאחר שתקרה, תתן לי מרץ מחודש לסיים אותה.

כאשר רן עזב את ביתי, הוא התניע את סופי שלו, והקול שלה נעם לאוזניי עד מאוד, אך יחד עם זאת צבט לי מאוד. הריח שסופי השאירה במגרש החניה, פסע מדלת ביתי היה נעים מאוד, אך גם מר. צבטה הידיעה שעד שאני אשמע את קול המנוע שלי, יחלוף עוד זמן (אני מקווה שמדובר בימים בודדים בלבד), הידיעה שעד שאני אריח את הריח של השמן המעורבב בדלק יוצא מהאגזוז החדש שלי וממלא את מגרש החניה ואת ראותיי, יחלוף עוד זמן לא מועט.

חשבתי שזה ייקח שעות עד להתנעה הראשונה של הלמברטה, והנה מתברר שזה ייקח ימים. לפחות.

כואב.

פורסם

"יום עאסל יום באסל"...שלא באשמתו של איש, אתמול אכלנו בצל... מה שיעשה את הדבש טעים שבעתיים,

סבתא ננה לימדה אותי שאם אני לא בטוח במשהו, עדיף לעצור ולשאול מומחה, מאשר לעשות טעויות ולהיחשב מומחה שטות!

יוני ואני למדנו שיעור חשוב, וכיוון שהיו לי ספקות לגבי טיב העבודה שלנו, החלטנו באדיבות העייפות והבעסה, להקפיא מצב!

החלטה נבונה לכל הדעות, אפילו שיוני כבר רצה לעבוד עם פטיש חמש קילו...עצרנו ביצענו הערכת מצב, וכבר היום בבוקר קיבלתי טלפון עליז מיוני שנימצאו הסופיות הנעלמות, וכבר יש כיוון חדש ותיקווה לעתיד,

לפרויקט הזה מגיע רק הטוב ביותר! ויוני הסבלנות משתלמת ובגדול-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

קול ששון וקול שמחה, קול חתן וקול כלה.

אני מכריז בזאת על התנעת הלמברטה בפעם הראשונה מזה לפחות 15 שנה.

ההתנעה תתבצע בשעטו"מ אי"ה מחר, כ' במאי, האלף השני ועוד תשע שנים למניינם בשעות אחר הצהריים / ערב בירושלים עה"ק תתבב"א.

כל הרוצה ליטול חלק בהתנעה זאת, מוזמן לשלוח לי הודעה פרטית מחר במהלך היום עם מספר טלפון לתיאום מקום המפגש.

במידה ויהיה ביקוש רב, יחולקו הזמנות ואעמיד את אשתי להכין עוגה / עוגיות.

אמר לי חבר, אשר ציטט את חברו אשר הלך לעולמו: "זה יהיה בזבוז משווע אם אני אשמע את הצליל של ההתנעה הראשונה לבד ולא עם עוד מישהו".

כמובן שהכל כפוף לשינויים ולתקלות שיקרו עד מחר במועד ההתנעה, ואם נביא בחשבון את המשפט המפורסם: "אם יש משהו שיכול להשתבש, אזי הוא ישתבש", אזי על מועד התנעה חדש תבוא הודעה נפרדת.

במידה ותהיה הפתעה, והלמברטה אכן תניע מחר, אעלה לכאן תמונות ואולי אף סרטון מהמעמד המרגש (אבל לא הייתי בונה על זה כלל וכלל, כי בטח הלמברטה לא תניע).

• תוכן חדש...