Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5892 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה אני אעשה איתך יוני...עד כמה חשוב הילד?

לגבי הצופר דפוק בעדינות על צידו עם מברג מס' פעמים ונסה שנית השיפור יהיה אדיר! - רן

אפשר לנסות את אותה שיטה גם עם הילד :twisted:

• תגובות 507
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נכון, את הגז "נתתי" באמצעות חוט ניילון אשר נקשר לקרבורטור.

.

מזל טוב יוני , קולולו.

בנושא חוט הניילון - תשתמש בנסיונם של אחרים :

לופף אותו על ידית הגומי ואז התחושה והרגש הם כמו לתת גז רגיל. שים לב : זה נכון רק לנסיעה ישר אבל במצב שתיארת נראה לי שזה היה עוזר.

ישי

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם

ישי...

החתימה שלך...

אותה חיפשתי כשכתבתי את ההודעה על הנסיעה הראשונה...

אמנם לא היתה לי הזכות להכיר את ישראל ז"ל, אבל זאת בדיוק ההרגשה שהיתה לי ברכיבה הקצרצרה הזאת על הלמברטה. היא לא רצתה להספיק לסוע, וכך גם אני...

חבל שמגרש החניה כל כך קצר....

אשתדל מחר לחזור על השטות של היום, אך הפעם אצייד את אחד מילדיי (לא זה שצריך להכות עליו עם מברג, זה שצריך לקשור לו חוט ניילון לקרבורטור, כפי שהציע שמר...) במצלמה לתיעוד הרגע המרגש, רק שאני מקווה שזה לא יהפוך לאחד הקטעים של הפספוסים אשר עוברים במיילים.

אלבום השיפוץ של הלמברטה שלי

יש עוד למברטה (עם סירה) העומדת מפורקת לחלוטין.

משפץ גם כרמל דוכס בפיברקלאב... =]

ואפילו יש גם טריומף הראלד המשתפצת לה אט אט...

פורסם

מזל טוב על ההנעה

מזל טוב על ההנאה (הרכיבה )

ומזל טוב על זה שמצאת מי הנחאס:lol: (נראה לי שכשאני אגיע לקפה שרן הזמין אותי אליו הוא ישפוך עלי אותו ...)

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
ישי...

החתימה שלך...

אותה חיפשתי כשכתבתי את ההודעה על הנסיעה הראשונה...

.

יוני

אני גם :-)

וגם :-(

ישראל עוד הרכיב אותי על ICM כרכב יומיומי ,כשהמילה "אספנות" עדיין לא נהגתה בארץ ,

וגם שנים מאוחר יותר נתנו למחלה לעבוד יחד ,וגם אחרי 200 ק"מ בשטח ,בין 06:00 ל-13:00 עוד משך אותנו לסיבוב נוסף.

אני בטוח שהיה שמח לראות את הלמברטה שלך.

ישי

פורסם

ישי

לפני כעשור, רכשתי בעקבות סיפור טרגי סוזוקי GSX 400 האופנוע היה במצב זוועתי,

אולם לשמחתי אמיר מנהל מוסך רמזור בי-ם חבר יקר וקרוב עוד מימי התיכון העלזים, לקח על עצמו את מלאכת

התיקון והשיפוץ, כמו שרק אמיר יודע לעשות...

קיצורו של סיפור כחודשיים לאחר השיפוץ ,בלילה חם שהאוויר עומד ואין איפלו קצה קצהו של משב רוח רענן

לא הצלחתי להירדם, ולכן ירדתי לרכיבה קצרה, התיכנון היה מילוי מיכל הדלק, סיבוב קטן, במכז העיר וחזרה הביתה.

מיד לאחר מילוי מיכל הדלק החלטתי לנסוע לכיוון צור הדסה כביש המינהרות משם קצרה הדרך דרך נס הרים

לכיוון בית שמש ומשם לתל אביב.

מיותר לציין שאת הדרכון השארתי בבית, וירושלמי לא עובר את הקסטל בלעדיו, אבל עמוק בתוך הלילה מצאתי עצמי מלקק גלידה בטיילת שעל חוף הים.

זכור לי שהדבר שהפתיע אותי הכי הרבה שהים פתוח גם בלילה והגלים עובדים...

הדרך חזרה כבר היתה קצרה יותר והדבר הכי טוב בתל אביב הוא הכביש לי-ם...

סיבוב מוצא החליק לי בין הגלגלים, שלט ההאט האדום שאינו קיים יותר אותת לי לשלום

ושוב מצאתי עצמי במגרש הבייתי.

כשנכנסתי בדלת שאל הפיקוד:

"איפה היית?"

"סתם" עניתי, "יצאתי ללקק גלידה"...."

"הבאת גם לי?"

"לא מאמי לנסוע להביא?".....

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
יוני

אני גם :-)

וגם :-(

ישראל עוד הרכיב אותי על ICM כרכב יומיומי ,כשהמילה "אספנות" עדיין לא נהגתה בארץ ,

וגם שנים מאוחר יותר נתנו למחלה לעבוד יחד ,וגם אחרי 200 ק"מ בשטח ,בין 06:00 ל-13:00 עוד משך אותנו לסיבוב נוסף.

אני בטוח שהיה שמח לראות את הלמברטה שלך.

ישי

אומנם הלמברטה היא לא בדיוק אופנוע לשטח, אבל אני מבין בדיוק על איזו מחלה מדובר. קשה לעזוב את הכלי. פשוט קשה...

כמות הסיבובים בחניה גדלה מיום ליום, וגם כאשר לא בא לי ממש לפרק או לעבוד על הלמברטה, אני פשוט מוציא אותה החוצה מהמחסן אל מגרש החניה, התנעה זריזה, ובמגרש חניה הלוך חזור...

אני מקווה שלפני שייגמר לי מיכל הדלק, היא תגיע בכוחות עצמה לתחנת הדלק, ולא אצטרך להביא ללמברטה שוב שתיה הביתה...

פורסם
וגם כאשר לא בא לי ממש לפרק או לעבוד על הלמברטה, אני פשוט מוציא אותה החוצה מהמחסן אל מגרש החניה, התנעה זריזה, ובמגרש חניה הלוך חזור...

...

אני אגלה לך סוד (אבל רק לך) :

לפעמים, בלילה, כשכולם ישנים אני נכנס למחסן. יש שם כמה וכמה דו"גים בנפחים שונים, במצבי צבירה שונים, וברמות התקדמות שונות.

ואז אני פשוט מסתכל...ומריח...ומתכנן...ומחייך...וחוזר לכסות את הילדים ולישון.

פורסם

ימים של עבודה מאומצת.

לצערי, העבודה לא היתה על הלמברטה, כי אם במקומות המספקים ממון לתחזוק ושיפוץ הלמברטה (השכנים עקרו לי את העץ עליו גדל הכסף).

רק היום היה לי מעט זמן להקדיש לה, והנה בעייתיות מסויימת...

הטורים מאוד גבוהים, וזה בזמן שהבורג של הטורים פתוח לחלוטין - כלומר, בכלל לא נוגע בחלק ש"מרים" את הטורים. זה אומר ששוב אצטרך לפרק את הקרבורטור (בפעם המי יודע כמה), ולבדוק מדוע ה"תריס" בתוכו לא יורד עד הסוף.

בנוסף, החלפת ההילוכים לא קלה כפי שהיא אמורה להיות, ויכול להיות שזאת רק בעית גירוז (שאומרת ששוב צריך לפרק את הכבלים), או בעיה יותר קשה מכך (שאת אגלה רק לאחר שאפרק את הכבלים, אגרזם מחדש, ארכיב ואכוון (שוב...)).

את כל חיבורי החשמל עדיין לא פתרתי, ואת זה אני עושה בצורת ניסוי ותהייה (למרות שזה אצלי טעיה וטעיה, אבל גם זה ייסתדר בסוף).

לפחות העלתי את הסרטון של הרכיבה על הלמברטה ליוטיוב,

פורסם
אני אגלה לך סוד (אבל רק לך) :

לפעמים, בלילה, כשכולם ישנים אני נכנס למחסן. יש שם כמה וכמה דו"גים בנפחים שונים, במצבי צבירה שונים, וברמות התקדמות שונות.

ואז אני פשוט מסתכל...ומריח...ומתכנן...ומחייך...וחוזר לכסות את הילדים ולישון.

שכנעת אותי...

ארד למחסן, להביט בשתי הלמברטות השוכנות שם (במצבי צבירה שונים לחלוטין זאת מזאת), ארחרח קצת, אולי יגיע לאפי קצת ריח הדלק המעורב בשמן, אבדוק כי הילדים ישנים היטב, ואלך לישון.

אני בטוח שיהיה לי חיוך רחב על הפנים לכשאעשה זאת!

פורסם

הטורים מאוד גבוהים, וזה בזמן שהבורג של הטורים פתוח לחלוטין

תוודא שאספקת הדלק תקינה.

לפני סיום המיכל , כשהזרימה לא רציפה , הטורים עולים סתם בלי כל סיבה.

בנוסף, החלפת ההילוכים לא קלה

תוודא שמן נכון (סוג וכמות) במנוע. תן לו להתחמם ,הקלצ יפריד יותר טוב.

את הבדיקה הזו הייתי דוחה לסיום , כשאפשר לנסוע 30 ק"מ רצוף.

ישי

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עצבים... תסכול... רצון עז לפרוק זעם...

ולא, לא בגלל המריבות המטופשות שהיו כאן בפורום בזמן האחרון ושגרמו לי לקחת פסק זמן קצר מהפורום הזה. אחרי הכל, כולנו (או לפחות רובנו) התכנסנו כאן למען מטרה אחת.

עכשיו, כשאני בשלבים סופיים של הרכבת הלמברטה, הגעתי למצב מעניין.

אני יכול או להדליק אור ראשי, או אור קטן, או לצפצף בצפצפה, או שיהיה לי אור מאחור (וגם זה רק לפעמים). אין אפשרות לשלב בין הדברים.

השלב הראשון היה לבדוק איפה טעיתי. מה לא חיברתי לפי הספר וציורי החשמל שבו.

פלאש-בק...

כאשר פירקתי את הלמברטה לגורמים, החלטתי על החלפת צמת החשמל בחדשה. אחרי הכל, הצמה כבר בת 40, כאשר מתוכם היא היתה 15 שנה בחול.

לפניי עמדו שתי אפשרויות:

הראשונה, להכנס לאיביי, ולהזמין צמת חשמל חדשה.

השניה, לתת לחשמלאי אופנועים "להעתיק" לי את צמת החשמל, באותה עלות פחות או יותר.

מטעמי ציונות בחרתי באפשרות השניה (אחרי הכל, אני מעדיף שבחור ישראלי ירוויח כסף מאשר שבחור אנגלי יעשה כן).

הלכתי לחשמלאי אופנועים ששניים מחבריי המליצו לי עליו ושניהם אמרו שהוא מספר אחת בתחום החשמל לאופנועים.

ניגשתי אליו, סיכמנו על מחיר והשארתי לו את הצמה.

לאחר ימים ספורים, ניגשתי לקחת את הצמה המוכנה. כמובן שעל המחיר שסיכמנו, הוא לקח כמעט 50% יותר, אבל אמרתי לעצמי, ניחא, שיהנה.

היות ולא היו לו חוטים בצבעים של הצמה המקורית, הוא החליף בין הצבעים, ונתן לי "מילון" ע"מ שאדע מה הוא כל צבע וצבע.

אפילו לא טרחתי לבדוק את הצמה, הרי הבחור מקצוען ("מספר 1").

והנה כעת... מסתבר שיש טעות בצמה.

החוטים שמגיעים לכידון, לא יוצאים מהמקומות הנכונים, ולכן לא מביאים איתם זרם חשמלי כלשהו. אי לכך, יש לי חוט חשמל אחד בלבד (במקום ארבעה) המביא זרם לכידון, ואם אני רוצה שהצפצפה תעבוד, יש לחבר אותו למתג הצפצף. אם אני רוצה שהאור יעבוד, יש לחבר אותו למתג התאורה וכן הלאה...

כבר שבוע שאני מתעסק עם זה, וכל נסיונותיי לסדר את חוטי החשמל באופן נכון עלו עד עתה בתוהו.

כאן המקום לציין כי היות ואין מצבר ללמברטה, כל הבדיקות נעשות כאשר הלמברטה פועלת, ואם היא כבר פועלת, אני יכול שלא להיענות לתחנוניה ותחינותיה של הלמברטה ולא לעשות סיבוב אחד או שניים במגרש החניה?

בוודאי שאני נענה לתחנונים, והסיבוב מתארך... כמו ילד קטן... אולי עוד סיבוב אחד... אף אחד לא יידע... אולי עוד סיבוב... וכך הלאה והלאה... (נותנים (במגבלות מגרש החניה) למחלה לעבוד).

כעת עומדות בפניי מספר ברירות, שאת כולן אני לא ממש אוהב (בלשון המעטה).

האפשרות הראשונה היא להמשיך ולשבור את הראש בנסיונות חיפוש אחר הטעות בצמה. זאת הגישה בה אני נוקט, בגלל שאני מאוד לא רוצה להגיע לשתי האפשרויות האחרות, ואלו הן.

האפשרות השניה, היא להזמין צמה חדשה מאנגליה.

האפשרות השלישית היא ללכת ולהתעמת עם החשמלאי, שסביר כי לא ייקח אחריות על מעשיו, מה גם שעבר לא מעט זמן, ואני בספק אם הוא בכלל זוכר אותי ו/או את הצמה.

החסרון הגדול של שתי האפשרויות האחרונות (מעבר לכך ששוב צריך להכניס יד לארנק) הוא, שבשביל שהם יתממשו, אני חייב, אבל חייב לפרק שוב את הלמברטה. אין לי כח נפשי בשביל זה.

לפעמים כנראה צריך ללכת עם מישהו שהוא מס' 2 בתחום, כי לו יש מה להוכיח, רק חבל לי מאוד שאני לומד את זה שוב ושוב בדרך הקשה.

פורסם

אם הבנתי נכון הבעיה שלך היא רק בהגעה של פלוס למתגים ?

החיווט מהמתגים לצרכנים תקין ?

תבדוק אצל חשמאלי ( מס 2 בתחום ) אם החוט הזה מסוגל להחזיק מתח בשביל כמה צרכנים ביחד .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
אם הבנתי נכון הבעיה שלך היא רק בהגעה של פלוס למתגים ?

החיווט מהמתגים לצרכנים תקין ?

תבדוק אצל חשמאלי ( מס 2 בתחום ) אם החוט הזה מסוגל להחזיק מתח בשביל כמה צרכנים ביחד .

אכן חשבתי גם על האפשרות "לפצל" את החשמל לצרכים האחרים באמצעות חוטים חדשים, אך אני לא בטוח שזה בר ביצוע - לא רק בגלל עובי החוט, אלא שם בגלל שאני לא בטוח שיש מספיק מקום לעוד שלושה חוטים. מצד שני, "כולה" שלושה חוטים...

אשחק עם זה עוד כמה וכמה פעמים (כמובן עם הפסקות לסיבובים בחניה בין לבין), ואז אנסה את הפיצול.

נראה מה יהיה...

• תוכן חדש...