Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5888 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הלמברטה מתחילה לקבל צורה של למברטה, ויש גם הוכחות לכך בצורת תמונות....

בטח שתמונות.

Picture 018.jpg

Picture 020.jpg

אלבום השיפוץ של הלמברטה שלי

יש עוד למברטה (עם סירה) העומדת מפורקת לחלוטין.

משפץ גם כרמל דוכס בפיברקלאב... =]

ואפילו יש גם טריומף הראלד המשתפצת לה אט אט...

• תגובות 507
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ועוד קצת...

הדרך עדיין ארוכה ומפותלת, אך רואים כבר את האור בקצה המנהרה המדהימה הזאת (אני רק מקווה שהאור זה לא רכבת).

פשוט אין על לבנות במו ידיך את האיטלקיה האולטימטיבית.

אני נהנה מכל רגע (גם ברגעים בהם אני מקלקל בשקט בלי שאף אחד יישמע).

Picture 025.jpg

Picture 027.jpg

Picture 028.jpg

פורסם

וזה עוד לא אפילו קצה הסיפור, כמי שעוקב באדיקות ומקרוב אחרי התהליך, אני יכול להגיד

שבמציאות השיפוץ הזה מרשים יותר...

יוני הוא אדם מיוחד, הלמברטה שלו מיוחדת יותר, אבל הכי מיוחד הסיפור כולו, אין לי כבר סבלנות

לנסיעת הבכורה על הלמברטה!

שאפו יוני - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

תשמע יוני, נראה מדהים!

לא להאמין שזאת אותה אחת שהוצאה מהחול בגן.

איך אומרים- "סחטיין עליך"!!

כל הכבוד ותמשיך לעדכן אנחנו עוקבים בקנאות ובקנאה:wink:

חבר מועדון 13925

בתהליך שיפוץ של גולף קבריולט:lol:

פורסם

יוני אני מצדיע בפנייך בפעם הבאה שניפגש אוריד גם את הכובע כל הכבוד על הסבלנות והאורך רוח שאתה מגלה כאן כמו גם העיקביות הבלתי נלאת:)

עופר בן צבי

פורסם

כל הכבוד!!!:mm_yeah::mm_yeah::mm_yeah::mm_yeah::mm_yeah:

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

פורסם

אני מוריד את הקובע מפני כל הפרוייקט הזה! RESPECT!8)

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

לאחר שנזכרתי באיחור כי שכחתי להזמין את המוטות של הבולמים הקידמיים, היום בשעה טובה הם הגיעו. כמובן שמייד הרכבתי אותם במזלג, אולם ההרכבה היא סיפור בפני עצמה. אז אם יש לך קצת זמן ואורך רוח, אספרו:

הבולמים הקידמיים בלבמרטה נמצאים בתוך המזלג עצמו. קשה להסביר איך זה בנוי, ותמונות לא יעזרו כאן, כי פשוט אין מה לצלם... לכן על הקורא להפעיל את דמיונו, כשם שאני הפעלתי את דמיוני במטרה להרכיב את הבולמים.

בספר כתוב, כי יש להכניס לתוך המזלג את המוט, כאשר על המוט מולבש הקפיץ, ולאחר מכן יש לחבר את הקישור (link בלע"ז), התופס את הגלגל הקידמי.

הכל כתוב בשחור על גבי לבן. פשוט, קל ונח.

א מ מה? כאשר מכניסים את המוט עם הקפיץ, לא נותר מקום להכניס לתוך המזלג את הקישור האמור. חסר בערך סנטימטר. טלפונים למספר חברים לא עזרו. לאף אחד אין שמץ שמצו של מושג מדוע ולמה זה לא כמו שכתוב בספר, ואף אחד לא יכול לקפוץ אליי ולהביט.

אני מניח שמיותר לציין שלא התייאשתי, אלא בדקתי למה זה קורה.

הארתי עם פנס לתוך המזלג, ושם, בנקודת העצירה של המוט, ראיתי חור קטן. החור דרכו אמור לעבור המוט שעליו מולבש הקפיץ, כך שלמעשה הבולם בנוי בצורה חכמה אך פשוטה מאוד:

הקפיץ "יושב" בין נקודת העצירה במזלג למוט (לקצה של המוט הנשען על הקישור), כאשר הקישור המעביר את ה"מכות" מהגלגל הקידמי אל המוט האמור, הקפיץ מתכווץ, והמוט "עולה" ונכנס מעט יותר לתוך החור שמוכן עבורו במזלג. מקווה שהצלחתי להבהיר את זה היטב.

לכוון את המוט אל החור, זה לא פשוט כלל וכלל, גם כאשר הקפיץ לא יושב על המוט, וכך שיחקתי לי במשך דקות ארוכות בנסיונות להכניס את המוט לחור המיועד עבורו במזלג.

בדברים האלו, אין כמו לקרוא לעזר כנגדי לעזרה, וכך, ישבנו במשך דקות ארוכות והשתעשענו בנסיונות להכניס את המוט למקומו. לאחר שהצלחנו, השלמת הרכבת הבולם היתה קצרה, וכל שנותר הוא להכניס את הבולם השני למקומו. הכנסנו את הקפיץ, ולתוך הקפיץ הכנסנו את המוט, והופ, על הפעם הראשונה, ללא מאמץ בכלל, המוט נכנס פנימה למקומו. מרוב שלא האמנו שדבר כזה ייתכן בכלל, כמעט והוצאנו אותו בשביל לבדוק שהוא אכן בפנים, אך בשניה האחרונה התעשתנו, והוא נשאר במקומו. מכאן הדרך לסיום הכנסת הבולם היתה קצרה.

אמרתי לעצמי שאם כבר הכנסנו את הבולם למקום, זה הזמן להכניס את כל המזלג למקומו בשילדה.

הוצאתי את הגריז, סידרתי והכנתי את הכל, והנה מתברר כי מגן האבק של המזלג חסר. חסרונו של מגן האבק הוא לא עניין של מה בכך, כי במידה וייכנס לכלוך שייעוף מעלה מהגלגל הקידמי הוא עלול למנוע מהכידון להסתובב כראוי, ומכאן הדרך לתקלות על גבי תקלות פתוחה.

חיפוש מהיר של מגן האבק העלה חרס (ואין חרסים בלמברטה), וגם החיפוש האיטי לא צלח.

כל שאר החלקים אשר פורקו מהמזלג נמצאו אחד ליד השני, ורק מגן האבק נעדר.

שוב קראתי לעזר כנגדי לעזור, והיא הצטרפה לחיפושים. לאחר למעלה משעה של חיפוש...

לא, לא מצאנו... הרמנו ידיים.

כעת עומדות בפניי שלוש אפשרויות, ואת שלושתן אני לא ממש אוהב:

1. להמשיך לחפש.

2. לקנות חדש (זה לא העניין של המחיר כמו העניין של השבוע שבועיים עד שזה יגיע לארץ הקודש, מה גם שבחיפוש קצר באיביי נמצא רק מגן אחד, וגם הוא אצל מי שלא מעוניין לשלוח מחוץ לאנגליה).

3. לפרק את המזלג של הלמברטה לחלקים שעומדת אצלי מתוך תקווה שהחלקים קיימים, תקינים וזהים (לגבי האחרון אני דיי משוכנע, אבל בשניים הראשונים ממש לא).

אז אם יש לך מגן אבק למזלג של למברטה, או לחילופין את/ה יודע/ת למי יכול להיות כזה (בארץ), ו/או לחילופין מתאים לך לעשות אצלי במחסן חיפוש מחודש, ו/או לפרק את המזלג של הלמברטה השניה - את/ה מוזמן/נת בחום.

פורסם

מספר ימים חלפו מהעדכון האחרון.

שעת ערב מאוחרת, הילדים כבר חזרו ממדורות ל"ג בעומר, ואני, כהרגלי, במחסן, בונה לאיטי את האיטלקייה האולטימטיבית שלי. אט אט, עם הרבה אהבה היא מתחילה לקבל צורה של למברטה. חלקי הפאזל יורדים לאיטם מהמדפים, ומסתדרים בזה אחר זה על השילדה.

אין ספק שהרבה יותר קל לקרוא את הסיפור מאשר לכתוב אותו, ואין ספק כי הרבה יותר קל לכתוב את הסיפור מאשר לעשות את המעשים עליהם מסופר הסיפור, אך ההנאה הגדולה מכל, היא עצם העשיה.

נכון, תסכולים ישנם לרוב. אני חושב שעד כה, כל חלק אשר הורכב על שילדת הלמברטה, פורק לפחות פעם אחת לאחר מכן. אם זה בגלל שהוא לא השביע את רצוני, אם זה בגלל שהגומי לא ישב טוב מספיק לטעמי, ואם זה בגלל ששכחתי לשים עוד חלק על הבורג שסגרתי זה עתה.

אך דבר ראשון ראשון, ואחרון (לעת עתה) אחרון.

לאחר שהחלטתי כי אין ברירה, אלא לפרק את המזלג של הלמברטה אותה תרם לי חבר הפורום היקר ILANLIN, ניסיתי לעשות זאת בכוחות עצמי. זכרתי כי את המזלג של הלמברטה שיצאה מהחול, פירקתי בעצמי, ללא כוחות עזר. כמובן שהשלב הראשון בפירוק המזלג היה להשפריץ שמן מכל הכיוונים ולכל הכיוונים, על כל מה שרק נראה כמו מזלג, או בורג, או למברטה ולתת לזה 24 שעות של מנוחה.

כמובן ש- 24 שעות זאת הפוגה ארוכה מידי, וכך, לאחר 12 שעות וגרוש, ניסיתי לפרק את הברגים. הבורג הראשון יצא בקלות יחסית, ואז ניתן היה לשלוף באלימות ובכל פיזי בלתי סביר בעליל את מה שנשאר מהחלק התחתון של הכידון. לאחר שנשלף חלק זה, נותרו עוד שני ברגים, עד לשליפת המזלג. מרוצה מעצמי ניגשתי אל הבורג הראשון, אך מסתבר כי לבורג היה הרבה יותר נח להישאר במקומו ולא לזוז.

הרגשתי כמו בסיפור של סבא אליעזר והגזר, רק הפוך...

קראתי לבת שלי שתתן לי קונטרה מהמזלג (היא תופסת את המזלג ואני מנסה לסובב את הבורג למעלה), אך ללא הועיל.

אצה רצה הבת לקרוא לאחיה הגדול לעזר, אחת ושתיים תפסו במזלג, ולא זז הבורג.

אצו רצו לקרוא לאימם לעזר, הפשילו שרוולים, תפסו במזלג, ולא זז הגזר, אופס, לא זז הבורג.

בלית ברירה, שוב הושפרץ שמן על כל מה שנראה כמו בורג, והפעם קראתי לרן. כמובן שרן הגיע (עם נעליים חדשות שמוטב כי לא היו מתקרבות לשמן ו/או גריז), הפשיל שרוולים, תפס את המזלג, ויצא הבורג (הגזר)!!

המזלג נשלף, הלקח נלמד, ומייד לאחר מכן הורכב המזלג על הלמברטה שלי, לא לפני שגירזנו כל דבר אשר יכול להיות בכלל שאמור לנוע, וגם כמה חלקים שלא נעים כלל.

מה אומר ומה אספר, אבל למרוח עם הידיים גריז על המוט של המזלג לכל אורכו, מטה מעלה וחוזר חלילה, החזיר אותי לגיל הנערות, ונתן נקודת מבט שונה משהו על האיטלקיה האולטימטיבית הזאת...

להיום היה התכנון להרכיב את המנוע על הלמברטה, וזאת על מנת שמחר נוכל לחגוג כראוי את הילולת ל"ג בעומר בנסיון הנעת הלמברטה ובהאזנה לצליל המופק.

בעודי מחשב את החישובים איך אני מחזיק את המנוע בכוחות עצמי, ומרכיב אותו על הלמברטה לבדי, נחו עיניי על הסבל של הלמברטה. לפתע, נדלקה נורה אדומה (או יותר נכון, נורה סגולה) שאמרה לי שעד כמה שאני זוכר, את הסבל הצלחתי לפרק רק בסוף הפירוק של הלמברטה, וזאת מפני שהברגים התופסים אותו, תופסים גם את המושב.

לאחר נסיונות להרכיב את הסבל בכלמיני מקומות אחרים, ולאחר עיון בתמונות של הלמברטה "לפני", הגעתי למסקנה שאין כל ברירה, והסבל חייב להיתפס ע"י הברגים המחזקים את תפס המושב. במילים אחרות, צריך לפרק ארבעה ברגים ע"מ להרכיב את הסבל. זה באמת שום דבר, אבל בשביל להגיע לארבעת הברגים הללו, יש לפרק כשמונה ברגים אחרים התופסים שלושה חלקים שונים בלמברטה.

וכך, מצאתי את עצמי מפרק את כל מה שהרכבתי, מרכיב את הסבל, מסדר בחזרה את הגומיות שבניתי, והכי חמור, נהנה מכל רגע.

לאחר הרכבת הסבל, התפניתי להרכיב את המנוע.

המנוע יושב על הלמברטה באמצעות ציר, שהוא למעשה בורג עבה מאוד, הנמצא בתוך גליל חלול בשילדה, וכן ע"י בולם הזעזועים האחורי של הלמברטה המחבר את המנוע מצד אחד ואת השילדה מצידו האחר.

מסתבר שבמהלך הצביעה שעשו ללמברטה, בניגוד גמור למה שביקשתי, לא עטפו את ההברגה של בולם הזעזועים לשילדה, ולכן היא נצבעה. כעת, הבורג אשר אמור לתפוס את בולם הזעזועים לא יכול להיות מוברג, אז ישבתי וניקיתי את הצבע מההברגה, דבר אשר לקח זמן ארוך מהמצופה, כך שבסופו של דבר הרכבת המנוע נדחתה למחר.

אבל לצאת בלא כלום אי אפשר, וע"מ לחתום את הסיפור הארוך הזה (ואני מדבר רק על מה שכתבתי הלילה) עם קצת טעם טוב בפה, אני מצרף תמונות להנאתכם המלאה (כולי תקווה).

Picture 010.jpg

Picture 012.jpg

Picture 014.jpg

Picture 017.jpg

פורסם

כשאני מסתכל בשרשור הנפלא הזה וביחוד בצילומים האחרונים, אני משוכנע שמדובר בהרכבה של למברטה חדשה "מהנילונים":wink::lol:.....פשוט מדהים!

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם

יוני ידידי אתה חזק וגיבור ויכול לכול התקלות. אל ייאוש רק תקווה ועבודה סיזיפית שלך ביסודיות ובקפדנות תביא את הלמברטה להופעת בכורה באופן המושלם ביותר.

מדהים המעשה שעשית - אלה שמעתה הלמברטה השניה שתשפץ העבודה תעשה בקלי קלות.

בהצלחה בסיום הפרויקט

מצא משה

פורסם

היה מנוע?

היום הונח אחר כבוד המנוע במקומו.

למען האמת, ציפיתי שיהיה לי יותר קשה להרכיב את המנוע על הלמברטה, אך ככל הנראה לא רק אני רוצה כבר להניע את הלמברטה ולעשות עליה את סיבוב הבכורה, אלא גם הלמברטה רוצה כבר לסוע בעצמה. יהיה מי שיאמר: "יותר משהעגל רוצה לינוק, הפרה רוצה להניק."

לאחר קיבוע המנוע על צירו, הוכנס גם בולם הזעזועים האחורי, אשר נותן נקודת עגינה נוספת בין המנוע לשילדה.

לאחר מכן, הורכב הקרבורטור (עדיין יש צורך לסדר את הצ'וק), וברז הדלק ממיכל הדלק, וחיבור בצינור דלק קצר, בין ברז הדלק לקרבורטור.

עקב מחסור חמור ובלתי צפוי באיזוליר בנד, חיבורי החשמל הושארו למועד מאוחר יותר (אני מניח שמחר).

במקביל נעשה נסיון להרכיב את דוד האגזוז, אך כאן נתקלתי בקשיים מסויימים של כיוונים שונים ומשונים, והוחלט גם להשאיר את זה למועד מאוחר יותר.

גיליתי גם שהשקית עם הברגים של הגלגל הקידמי הצמיחה לה רגליים והלכה לטייל, ולפיכך אצטרך לחזור (שוב) אל חנות הברגים, ע"מ למצוא את האומים המתאימים לציר של הגלגל.

כולי תקווה כי ההתנעה הראשונה תיערך בימים הקרובים, ועל כך תבוא הודעה נוספת, ע"מ שכל המעוניין לקחת חלק בהתנעה, יוכל להגיע (ירושלים, למי שעדיין לא יודע).

עייפתי עד מאוד מעמל היום, ולכן אקצר.

המשך יבוא, כאשר בינתיים אפשר להסתפק במספר תמונות.

Picture 003.jpg

Picture 005.jpg

Picture 006.jpg

Picture 007.jpg

• תוכן חדש...