Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6581 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שעברתי את סיוט המכינה, אני באמת ממליץ לך לא ללכת לכיוון הזה.

כל מה שאני עומד להגיד קשור למכינה באוניברסיטת בן גוריון בלבד, לגבי שאר המכינות אין לי שמץ.

בבן גוריון תוכל לעשות רק מכינה למדעי הרוח, זאת מכינה שכוללת שישה נושאים(אם אני לא טועה) ובסופה ציוני המכינה נכנסים לשקלול הציונים שעושים באוניברסיטת בן גוריון. הציונים האלה לא מועברים למשרד החינוך ולא קבילים על ידי אונברסיטאות אחרות.

הדרך היחידה לעשות שם מכינה להנדסה, היא אם יש לך בגרות מלאה.

לדעתי, אם יש לך זמן, תשלים לאט לאט. יש מקצועות שתוכל לעשות כבגרות חורף ויש כאלה שתוכל לעשות בקיץ. אני מכיר אנשים שעשו את זה לבד והצליחו לא רע. בזמן הזה הם גם יכול ולהרוויח קצת מזומנים.

כשאני עשיתי את המכינה להנדסה, לא הצלחתי למצוא זמן לעבוד.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אבל בסופו של יום,עם יד על הלב - איזה בוגר מדעי המחשב יועדף בתעשיה? בוגר ת"א או בוגר הבינתחומי?

חוץ ממה ששרגא אמר , אז זה שיש לו 7 שנים נסיון בתעשיה והמלצות מעולות :) (לא שאני רומז על עצמי משהו חס וחלילה)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ואל תשכח שמה שהיה בתיכון זה משחק ילדים , 3 שנים של תיכון במתמטיקה לדוגמא מתצמצמים לחודש וחצי של מכינה יופי.

ואחרי זה לא מאטים במיוחד.

לא צריך לחפור ולהשקיע המון בלי חיים , אבל אם אתה חושב שזה כמו בתיכון שאפשר להרפות או לעשות הנחות , או אפילו באותה רמה כמו בחצי שנה שנתת בראש - שכח מזה.

אני לא בא לרדת או להטיף , אני פשוט מנער אותך קצת שתבין , מה שהיה בתיכון זה טוב ויפה , אבל תיהיה מוכן שזה גנון לעומת הרמה במקצועות ריאלים בלימודים אקדמיים.

ליביו

כן, כמובן, זה ברור.

stio - אני מאחל לך המון בהצלחה, יש לך נטיה חזקה לאבד פוקוס ולכן אני ממליץ להיות במכינה במקום מרוחק (רחוק מהפנטיום 3 450 בן 9 שנים שלך :)) שם אתה ממש נמצא במסגרת - משהו כמו המכינות של אוני' בן גוריון בבאר שבע.

לא מדובר על "נטייה חזקה לאבד פוקוס", סה"כ מדובר בטעות שעשיתי בזמנו ואפשר לתקן אותה. לא מדובר על סוף העולם... אין לי בעיה של מסגרת, במידה ואני אשלים בגרויות דרך מקום פרטי כמו אנקורי אני אגיע לכל השיעורים בכל הימים. בנושא המחשב- הוא יוחלף בקרוב לאחד חדש.

פורסם

לא, אל תדאג... אני קונה מחשב עם כרטיס מסך מובנה על הלוח, כך שגם אם אני ארצה הוא לא יהיה יכול להריץ משחקים כבדים.

היה לי גם סוני פלייסטיישן 2 עם כ- 20 משחקים ומכרתי אותו. אפילו היה לי את המגאסון (קונסולה ישנה מאוד) עם מאות משחקים והעדפתי למסור אותו במתנה.

המחשב שיש לי כעת "חונק" אותי בגלל המעבד, הוא נהייה ממש איטי ובלתי נסבל לעבוד עליו. בדקתי וירוסים, בדקתי רוגלות, ביצעתי בדיקת שגיאות לדיסק כולל בדיקה ושחזור לסקטורים פגומים, אפילו ביצעתי איחוי לשני הכוננים ולא עוזר. אחרי 8 שנים ו- 7 חודשים הגיע הזמן להתחדש, זה יקרה בחודשים הקרובים :-)

בנוגע להשלמות הבגרויות- מכל השרשור הזה הבנתי שמכינה זה בעייתי, כי אני נדרש לבחור מה אני לומד עכשיו ואיפה אני לומד. חלק מהמכינות לא תופסות במקומות לימוד אחרים ולבסוף הזמן המשוער והכסף זהים או כמעט זהים להשלמת בגרויות בדרך הרגילה והטובה (מכינה זה שנה, והשלמות בגרויות זה גם כן שנה, מועד חורף וקיץ). החלטתי להשלים את הבגרויות "לפי הספר", וכבר בשבוע הבא אברר פרטים לעומק בבה"ס יעודיים לנושא, כמו "אנקורי" או "לחמן".

אל תתפלאו אם עוד כשנה וקצת אקפיץ את השרשור הזה ואודיע ש"המשימה" בוצעה בהצלחה... :wink:

פורסם
חוץ ממה ששרגא אמר , אז זה שיש לו 7 שנים נסיון בתעשיה והמלצות מעולות :) (לא שאני רומז על עצמי משהו חס וחלילה)

ליביו

7 שנים של נסיון רלוונטי בתעשיה?

כלומר פיתוח ולא QA?

אם כן ויש לך הרבה קומבינות - אשריך.

במקרה שלי, התקדמתי בכוחות עצמי כלפי מעלה , וגם לי היה רזומה יפה עם שנים ארוכות של קורות חיים בתעשיה

שלא ממש עזר לי בהתחלה, כי QA לא נחשב נסיון, משרות שהן לא כמהנדס פיתוח (או במקרה שלך - תכנת) גם לא נחשבות נסיון, אז מה נשאר? מה הסיכוי שלמישהו שהוא סטודנט יהיה נסיון פיתוח של ממש (לא מהצבא) ?

אם הייתי מקושר, אני מניח שהייתי הולך לעשות תואר במטרה לצאת ידי חובה במכללת שקר כלשהי.

אני בחודשיים האחרונים מחפש סטודנט הנדסה/מדעי המחשב לצוות שלי לתפקיד RT EMBEDED עם נסיון רלוונטי של לחות שנה,

וקורות החיים של 99 אחוז מבוגרי המכללות/סטודנטים במכללות פשוט מצחיקים... (שלא לדבר על רמת הידע של אלה שכן הזמנתי לראיון כי קורות החיים שלהם נראו סבירים פלוס).

גם חברים נוספים שעובדים במקומות כגון אינטל וחברות מובילות אחרות מחזיקים באותה דיעה אחרי לא מעט ראיונות שקיימו.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
לא, אל תדאג... אני קונה מחשב עם כרטיס מסך מובנה על הלוח, כך שגם אם אני ארצה הוא לא יהיה יכול להריץ משחקים כבדים.

היה לי גם סוני פלייסטיישן 2 עם כ- 20 משחקים ומכרתי אותו. אפילו היה לי את המגאסון (קונסולה ישנה מאוד) עם מאות משחקים והעדפתי למסור אותו במתנה.

המחשב שיש לי כעת "חונק" אותי בגלל המעבד, הוא נהייה ממש איטי ובלתי נסבל לעבוד עליו. בדקתי וירוסים, בדקתי רוגלות, ביצעתי בדיקת שגיאות לדיסק כולל בדיקה ושחזור לסקטורים פגומים, אפילו ביצעתי איחוי לשני הכוננים ולא עוזר. אחרי 8 שנים ו- 7 חודשים הגיע הזמן להתחדש, זה יקרה בחודשים הקרובים :-)

בנוגע להשלמות הבגרויות- מכל השרשור הזה הבנתי שמכינה זה בעייתי, כי אני נדרש לבחור מה אני לומד עכשיו ואיפה אני לומד. חלק מהמכינות לא תופסות במקומות לימוד אחרים ולבסוף הזמן המשוער והכסף זהים או כמעט זהים להשלמת בגרויות בדרך הרגילה והטובה (מכינה זה שנה, והשלמות בגרויות זה גם כן שנה, מועד חורף וקיץ). החלטתי להשלים את הבגרויות "לפי הספר", וכבר בשבוע הבא אברר פרטים לעומק בבה"ס יעודיים לנושא, כמו "אנקורי" או "לחמן".

אל תתפלאו אם עוד כשנה וקצת אקפיץ את השרשור הזה ואודיע ש"המשימה" בוצעה בהצלחה... :wink:

חבל שאתה ניזון משמועות במקום להרים טל' ולברר בעצמך.

בכל מקרה שיהייה בהצלחה!

פורסם

לא 7 שנים של פיתוח , ולא , לא כל תפקידי הQA אותו הדבר (וגם תלוי מאוד איפה אתה ומה אתה עושה , אני אתן לך רמז - אני לא עושה דבל קליקים על הGUI) ועדיין גם אם נשים קשרים בצד , אני "אופטימי" (אולי מניסיון ומידיעה של מה הולך בשוק, בא לא ניכנס לזה מהנקודה שאתה מנסה של "אני בכיר ומנוסה ממך ומעסיק אנשים", זה מיותר , לא מדויק במקרה הטוב ואתה גם לא ממש מודע לכל התמונה כמו העובדה שגדלתי בבית שבו שני ההורים מהנדסים עם תואר שני כשאבי עוסק בתחום בערך ממתי ששנינו נולדנו עד היום)

אז כן , אני אופטימי , כן הבינתחומי היא לא ממש מכללת שקר כלשהו , וכן , אני יודע מה הולך בפיתוח וכל מני מחלקות של חברות שונות (אפילו אינטל) ובינתיים אני מצליח לקדם את עצמי יופי (עם או בלי התואר מהמכללה שאני עושה).

בקשר למרואיינים - GOOD LUCK , כמו שגילת - YOU NEED IT.

נראה לי אחד הדברים הקשים ביותר לעשות בתפקידי הנהלה כאלו.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

לא באתי להתנשא או משהו עם העובדה שאני מחפש אנשים. אלא רק לתת דוגמא לתלאות שאנחנו עוברים בחיפוש מועמדים.

דווקא דע לך שאני פחות מרוצה בתפקיד שהוא מוגדר ניהולי ביחס לתפקיד שהוא בלי האחריות הזאת,

כי אתה עושה גם את העבודה שלך, ובשורה התחתונה גם את העבודה של כולם.

וגם מתעסק במנהלות שונות ומשונות, שלא משאירות לך זמן לחיות, ישיבות שאתה צריך להיות בהן וגומרות לך את היום ומאלצות אותך להישאר בערב לעשות את העבודה שלך.

דווקא בשלב הזה של החיים שלי, הייתי מעדיף להיות בדרג נמוך יותר. (גם אין בזה משכורת מי יודע מה עדיפה על מהנדס רגיל, במיוחד כשמסתכלים על זה שצריך לתת יותר שעות זה יוצא משכורת נמוכה יותר)

אני מכיר את כל תפקידי הQA כי כבר עשיתי כמעט את כולם בשלב כזה או אחר של התואר שלי.

בנוגע לבינתחומי, דווקא נשמע לי מקום מגניב לאללה , אבל בחיים לא הייתי מסוגל לשלם במהלך התואר את סכומי העתק האלה (ואני לא חושב שיש להם הצדקה) + שכירות ומחיה+ להיות במצב של שקט נפשי לגבי אפשרויות תעסוקה בעתיד.

אני עכשיו מתחיל לחשוב על תואר שני במנהל עסקים ואני אבדוק אותו סתם בשביל הקטע (כמובן שאם יבקשו שם 70 אלף שקל על תואר שני , הם יכולים ללכת לחפש :))

דרך אגב, פרסמתי מודעה גם בהכוון התעסוקתי של הבינתחומי וגם בפקולטה למדעי המחשב שלכם ,

ורוב המועמדים ששלחו, איך נאמר זאת, הנסיון שלהם הסתכם בתחומים אחרים לגמרי שאני אישית לא הייתי מעז לרשום בקורות חיים שלי.

בכל מקרה, זהו לא נושא השרשור, לפני שבוחרים מכללה או אוניברסיטה - צריך תעודת בגרות ופסיכומטרי, אז שיהיה בהצלחה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

בתחום אחר - תחום ההנדסה (מכאנית),

יצא לי לראיין סטודנטים מכמה מכללות ומאונ' ת"א בעיקר לעבודה בחברה.

לא יודע איך זה במדעי המחשב, אבל בהנדסה, מכאנית לפחות, גיליתי שבכלל לא משנה מאיפה הם מגיעים.

או שיש להם את התפיסה, או שאין להם. אבל מבין כל האשנים שמצאתי, היה אחד שהיה נראה לא רע. כל השאר (עשרות) היו מזעזעים.

ממש אין לי העדפה האם עובד שלי סיים מכללה או אוניברסיטה...

אני אשית אתחיל במכללה, לא חושב שזה יפריע.

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

:lol::twisted::lol:
!Family man

פורסם

אייל , בינינו - התעסוקה של רוב הסטודנטים ששולחים קורות חיים מעלה גיכוח ברוב המקרים.

מה שיותר מפליא זה העובדה שאנשים אכן שולחים קורות חיים למשרות שהם במילים מעטות , לא מוכשרים למלא.

בקשר לתפקיד ניהולי , אכן זו בעיה , אני רואה אותה יותר בצד של אתה מאבד חלק מהנגיעה הטכנית , אבל זה כבר דיון אחר לגמרי לגבי השיווי משקל הנ"ל.

בהצלחה בחיפוש מקום לתואר שני.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

אייל, לפי דעתי, ומנסיוני, באמת שאין הבדל מבחינת מוסד הלימודים. ההבדל שרואים בין האנשים הוא הנסיון המעשי שצברו בחיים.

גם אנחנו עכשיו בתהליכי ראיונות (אני לא מנהל, אבל די מעורב בנושא) ובאמת שרוב המרואיינים מעלים גיחוך, בין אם באו מת"א, מכללת חולון, וכל מוסד אחר.

גם אלו שמגיעים מיחידות מובחרות לא תמיד מבריקים, ולכן התואר עצמו באמת אינו מה שרלוונטי. בכדי לברר האם אדם מבין את התחום שלו, דרושות 10 דקות שיחה, ואולי מבחן מעשי אחד.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

מתעלק על השרשור -

במידה ואני רוצה להשלים בגרות אחת (בתנ"ך, קיבלתי 55 - בכל שאר הבגרויות יש לי ציונים טובים) - מה הפרוצדורה הכי עדיפה?

האם ללמוד לבד ולגשת למבחן הבגרות הבודד הזה מן הסתם? אני יכול לגשת בבית הספר שבו למדתי בתיכון? במידה וכן, איך אני מתחיל את התהליך (נרשם לבחינה?) תודה רבה!

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

מרים טלפון למזכירות בתיכון שלך ושואל אותם בקשר לנוהל רישום ומתי התאריכים הקרובים.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

אתה בטוח שאתה צריך להשלים את הבגרות הזאת בתנ"ך? 55 זה מספיק כדי לקבל תעודת בגרות, ולפעמים זה גם לא מספיק הורס את ממוצע הבגרות כדי שיהיה טעם להשלים.

לגבי ההשלמה - אתה יכול להשלים את הבגרות בכל תיכון, אבל בדרך כלל עושים את זה בתיכון בו למדת כי רוב התיכונים האחרים לא מתעסקים עם בוגרים שלא מבית ספרם. יש גם כמה תיכונים אקסטרניים ברחבי הארץ בהם אפשר לעשות את הבגרות אם ממש אין לך חשק לגשת לתיכון שלך, אבל העלות גבוהה יותר.

אתה יכול ללמוד לבד או לגשת לאחד מבתי הספר שמכינים לבגרות ולשלם בעבור קורס. בכל מקרה הרישום לבחינה הוא באחריותך בלבד.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...