Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

C4 או גולף

Asaf472
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6604 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזמן האחרון הרבתי לשאול פה שאלות אך נראה לי נשארתי עם 2 מכוניות שכנראה אחת מהן אני אקנה

סיטרואן C4

או

פולקסווגן גולף

בעקרון אני מחפש מכוניות קטנה באורכה, יחסית, בטיחותית, וחסחונית בדלק, טווח מחירים עד 130 אלף גג.

C4 וגולף נראות לי אופציות מתאימות,

1. ומה שרציתי לדעתם זה שתייעצו לי מה יותר כדאי למה וכו..

לפי המחירים שראיתי פה

C4

http://www.lubinski.co.il/pricelist/SerchPrice.asp?model=C4&type=%F1

גולף

http://vw.co.il/golf/

המחירים של אוטומט מנוע 1.6 >> 126,000

2. מה זה הFSI שיש שם בגולף? שזה עשה את המכונית כל כך יקרה?

3. אני גם רוצה מנוע 2.0 אך בגולף זה יוצא נורא יקר ובC4 זה סביר..130 אלף..

נראה לכם שיותר כדאי C4 2.0 מהגולף 1.6??

תודה מראש :-)

פורסם

הc4 יותר חדישה יותר יפה יותר מאובזרת יותר בטיחותית עם מוניטין אמינות טוב מאד. לגולף במיוחד ב1.6 אין מה לחפש מול ה145 כ"ס הזריזים של ה4c חוץ מזה שהגולף בסוף חייה ותוחלף בקרוב בדגם חדש.מציע לך לקחת נסיעת מבחן בשתי המכוניות רצוי עד כמה שאפשר אחת אחרי השנייה.

פורסם

פרופורציה: C4 לא חדישה יותר, לא מאובזרת יותר בהכרח, לא בטיחותית יותר ולא עם מוניטין אמינות עדיף (או טוב מאד). היא גם לא מאוד זריזה אפילו ב-2.0 ל', אבל בטח יותר מהגולף 1.6.

FSI היא טכנולוגיה של פולקסווגן ומה שחשוב עבורך לדעת הוא שמנוע ה-FSI חזק וחסכוני יותר ממנוע ה-1.6 הרגיל. בדוק הפרשי אבזור ותראה אם זה שווה לך.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
פרופורציה: C4 לא חדישה יותר, לא מאובזרת יותר בהכרח, לא בטיחותית יותר ולא עם מוניטין אמינות עדיף (או טוב מאד). היא גם לא מאוד זריזה אפילו ב-2.0 ל', אבל בטח יותר מהגולף 1.6.

FSI היא טכנולוגיה של פולקסווגן ומה שחשוב עבורך לדעת הוא שמנוע ה-FSI חזק וחסכוני יותר ממנוע ה-1.6 הרגיל. בדוק הפרשי אבזור ותראה אם זה שווה לך.

רוני

הגולף יצאה בשנת 2003 הc4 ב2005 אה היא כןן יותר חדשה וחדישה! מבחינת איבזור הc4 מתחרה בפאסאט ולא בגולף המאובזרת בקמצנות{רק צריך לפתוח מפרט איבזור}מבחינת בטיחות אם היית יושב בסיטרואן היית יוצא במצב יותר טוב במקרה של תאונה חס וחלילה!זה כתוב!לא עשיתי תחרות בין המכוניות מבחינת אמינות אבל מהסיטרואן יש פידבקים חייוביים מאד כולל הרבה רכבים בליסינג.יש הרבה תגובות של בעלי גולף שמודים שיש הרבה תקלות ברכב ושהרכב זה רק "שם". חוץ מזה העלויות השוטפות של גולף בערך פי 2 מהסיטרואן{פורסם בידיעות אחרונות שהc4 הרכב המשפחתי הזול ביותר לאחזקה בארץ,ועוד לא הגענו למחירי הביטוח המטורפים של הגולף}לגבי הביצועים הc4 2.0 זריזה מאד בפני עצמה משאירה עשן לגולף 1.6 fsi ובטח ל1.6 הרגיל שהוא ממש עגלה. ועוד לא הגענו למחיר המופרז של הגולף שיוצר בעיית תמורה רצינית!.

פורסם

לא יודע אם קודמי נסחף מעט או לא, אבל זה גם לא ממש חשוב. לדעתי נסיעת מבחן בכל אחת משתי המכוניות, תוכל לתת לך את התשובה הטובה ביותר.

פורסם
הc4 יותר חדישה יותר יפה יותר מאובזרת יותר בטיחותית עם מוניטין אמינות טוב מאד. לגולף במיוחד ב1.6 אין מה לחפש מול ה145 כ"ס הזריזים של ה4c חוץ מזה שהגולף בסוף חייה ותוחלף בקרוב בדגם חדש.מציע לך לקחת נסיעת מבחן בשתי המכוניות רצוי עד כמה שאפשר אחת אחרי השנייה.

הגולף יצאה בשנת 2003 הc4 ב2005 אה היא כןן יותר חדשה וחדישה! מבחינת איבזור הc4 מתחרה בפאסאט ולא בגולף המאובזרת בקמצנות{רק צריך לפתוח מפרט איבזור}מבחינת בטיחות אם היית יושב בסיטרואן היית יוצא במצב יותר טוב במקרה של תאונה חס וחלילה!זה כתוב!לא עשיתי תחרות בין המכוניות מבחינת אמינות אבל מהסיטרואן יש פידבקים חייוביים מאד כולל הרבה רכבים בליסינג.יש הרבה תגובות של בעלי גולף שמודים שיש הרבה תקלות ברכב ושהרכב זה רק "שם". חוץ מזה העלויות השוטפות של גולף בערך פי 2 מהסיטרואן{פורסם בידיעות אחרונות שהc4 הרכב המשפחתי הזול ביותר לאחזקה בארץ,ועוד לא הגענו למחירי הביטוח המטורפים של הגולף}לגבי הביצועים הc4 2.0 זריזה מאד בפני עצמה משאירה עשן לגולף 1.6 fsi ובטח ל1.6 הרגיל שהוא ממש עגלה. ועוד לא הגענו למחיר המופרז של הגולף שיוצר בעיית תמורה רצינית!.

גיבוב כזה של שטויות אני מוכן לקבל רק מסוכן של CITROEN, ובמידה שאתה לא כזה (אבל גם אם כן), הבה נעמיד דברים על דיוקם.

האמור מתבסס על כך שגם אני, לפני כשנה, חיפשתי רכב שעונה לקריטריונים האמורים, ובדקתי די הרבה רכבים. התאכזבתי קשות מה- C4 1.6, ועוד יותר מה- 2.0, שאמור היה להיות זריז ומפנק והתברר כאכזבה גדולה. גם משילוב הגיר/מנוע התאכזבתי וגם מהנוחות. מה שכן, הרכב עצמו חביב מאוד מבפנים ומבחוץ, ועליז (כלומר משמח). אם כבר אתה בעניין של מנועי 2.0, דווקא הפוקוס מציעה חבילה טובה יותר מה- C4.

אלא שלדעתי בהשוואה לגולף שתיהן מחווירות, וזו הסיבה שרכשתי לבסוף גולף. היא מגובשת הרבה יותר, נוחה יותר (מבחינת מושבים), מרגישה מהודקת והכל נמצא במקום שאתה מצפה ממנו להיות. הרדיו שלה גאוני, ובכלל עיצוב הפנים הוא מדוייק ולא "משתדל מידי". עיצוב הפנים בפוקוס מזכיר לי רדיו שעון מעורר מלפני 20 שנה, עם כל מיני כפתורים שלך תזכור בזמן נהיגה איזה מהם עושה מה. הפוקוס, אבל, מגיעה עם סאן-רוף ואבזור שלא נופל (ואף עולה) על ה- C4, כך לפחות היתה התרשמותי - לא השוויתי לאחרונה מפרטים באינטרנט...

אני הייתי מציע לך בחום את הגולף TSI (אותה רכשתי לבסוף). היא אמנם יקרה יותר, אך נוסעת כמו שד (וזולה מהגולף 2.0, האיטית ממנה). מכניסה בכיס הקטן את כל הרכבים שהוזכרו כאן, מגיעה מאובזרת כהלכה גם בגרסתה הזולה יותר, ומהווה לטעמי (אבל גם לטעם בוחני רכב) קניה מנצחת.

אם אתה מדבר אך ורק על גרסת ה- 1.6 של הגולף, אזי היא מרגישה אכן חלשה יותר. לא בדקתי נתונים של 0-100 כדי לראות את הפער בין הרכבים, אבל נסיעת מבחן על ה- C4 2.0 תשאיר אני מניח גם אותך עם התהייה מה הקשר בין ההבטחה על הנייר למציאות העגומה (יחסית, כמובן). הגיר, לידיעתך, אינו חלק במיוחד בהאצות ודורש הסתגלות. אלא שלגולף יתרונות אחרים. היא מרגישה הרבה יותר נכון מבפנים (גם יותר מהסיטרואן ה"מגניבה", והיא אכן מגניבה מבפנים), ובסופו של יום, כפרפרזה על מה שאמר ג'מרי קלרקסון מתוכנית הרכב של ה- BBC, אם תקנה C4, אתה בסופו של יום עם סיטרואן. עכשיו, לו היה מדובר ב- C6 או איזה דגם אלמותי וותיק אחר, ניחא. אבל C4 יש מלא בליסינג, דבר שעשוי להשפיע על התחושה הכללית ועל סחירותה בעתיד.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אתה יכול להיכנס לאתר של ncap שהיא הסמכות המתאימה לגבי תוצאות ריסוק הרכבים ולהשוות ולראות שצדקתי{כמו בשאר הדברים שרשמתי} שאמרתי שהסיטרואן בטוחה יותר מהגולף ותאמין או לא אני ממש לא סוכן של סיטרואן פשוט בטוח שתתן לך תמורה הרבה יותר טובה מהגולף.

פורסם

שנת לידה של הרכב זה לא הקריטריון היחיד ל"חדישות". אני יכול למצוא לך לא מעט דברים חדישים משמעותית בגולף לעומת ה-C4, למשל מנועים ותיבות הילוכים.

אבזור - לגולף יש רמות גימור גבוהות בהן האבזור דומה מאוד בכמותו לזה של ה-C4 המאובזרת. זה שהן עולות יותר - נכון.

בטיחות - לשתיהן 5 כוכבי ריסוק כאשר הציון של ה-C4 טיפה יותר גבוה - בהחלט לא דבר משמעותי מספיק, לבדו, בשביל להעדיף אותה.

אמינות - פידבקים וסיפורים של הדודה שווים לתחת, עבור.

עלויות שוטפות - בדקת? השווית?

ביצועים - C4 2.0 היא אמנם לא עצלה כמו ה-1.6 אבל בטח שלא משאירה עשן לגולף FSI. עם תיבת הילוכים מיושנת ולא מספיק מעודנת יש לה בעיה במצבים עירוניים וכן בגמישות - לעומת הגולף שלה יש 6 הילוכים ותיבה מצוינת.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
תודה על התגובות

bar72, גולף TSI עולה 140 אלף לפי האתר

http://vw.co.il/golf/

ובמחיר כזה לא עדיף כבר ג'טה TDI??

וגם רציתי לדעת האם הגולף יותר בטיחותית מהC4??

שאלה טובה, אבל אינני יכול לענות עליה במקומך.

אם אתה צריך את תא המטען, ואתה מוכן למנוע דיזל, אז אולי כן.

אם אתה גר בת"א (כמוני), ומעדיף מנוע שאינו דיזל (גם כן כמוני), אז כנראה שלא.

לגבי בטיחות - כפי שאמרו לך קודמיי, אתה יכול לפנות לאתר ENCAP ולראות שמבחינת כוכבים מדובר על אותו מספר (5 לנוסעים, 4 לילדים, 3 להולכי רגל). עם זאת, התוצאות של C4 מעט טובות יותר בפגיעה חזיתית, ומעט פחות בפגיעת צד (לא שמי שמאדיר את ה- C4 טרח לציין זאת, כמובן). אבל האמת צריכה להיאמר, כל קטגוריה של כוכבים היא טווח של כמה נקודות ציון, וה- C4 קיבלה יותר נקודות באותו טווח.

לו הבטיחות בלבד בראש מעיינך ואתה מדקדק בנקודות ה- NCAP ולא רק בקטגוריות הכוכבים, אזי הקשקאי והפוקוס עולות גם על ה- C4 וגם על הגולף, אם זכרוני אינו מטעה אותי. דעתי בעינה עומדת: ההבדל הוא קטן ובנקודות, ולי הספיק שיש לרכב 5 כוכבים, עם כל שאר היתרונות העצומים על ה- C4, ורכשנו רכב 5 כוכבים משום שנולד לנו ילד (לפני זה היה לנו רכב מקסים אבל של 3 כוכבים). כמו שאמרו פעם בתוכנית רכב בריטית: זה טוב שיש את שיטת הכוכבים, כי לפחות במשהו אתה יכול לערוך השוואה, אבל בתאונות לך תדע מה יהיה בדיוק ואיך יפגעו בך ובאיזו עוצמה. לכן, לדעתי מספיקה הקטגוריה, בצירוף שאר השקלולים, בעצם כמו שאמר לך רוני.

פורסם

כמה שטויות בהודעה אחת, אוי אוי אוי. בן כמה אתה ?

סוכן של סיטרואן אתה לא, שפה כזאת ילדותית לא יהיה בפי סוכן.

לטובת פותח השרשור, הייתי מוחק את התגובות של PIZO מזכרוני.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם
כמה שטויות בהודעה אחת, אוי אוי אוי. בן כמה אתה ?

סוכן של סיטרואן אתה לא, שפה כזאת ילדותית לא יהיה בפי סוכן.

לטובת פותח השרשור, הייתי מוחק את התגובות של PIZO מזכרוני.

גם מצחיקה הטענה שה- C4 הוא רכב מ- 2005, כאשר ב- NCAP הוא נבחן כבר ב- 2004 (וגם נמכר באירופה, כמובן).

פורסם

כ 1.6 מול 1.6,הגולף מכונית טובה יותר.

הגולף נוחה יותר לנסיעה,מרווחת יותר,מצויידת בגיר אוטומטי מעולה ולמרות שהאיבזור לא בולט ולא צועק לא חסר בה מאום.

ה C4,עם כל הסימפטייה למותג,היא סה"כ פיג'ו 307 עמוסה בגאדג'טים ותו לא.

לא שזה כל כך גרוע,אבל לא מספיק היום.

אפילו היונדאי I30 הותירה אצלי רושם טוב יותר.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

בתור חובב צרפתיות מושבע די חיכיתי לנהוג ב-C4 שאישתי קיבלה מהעבודה לכמה ימים במקום המזדה 3.

אחחח...מה רבה אכזבתי!

ה-C4 מרווחת מאוד ונראית מרשימה מבחוץ, אבל הפנים לא לטעמי (מצועצע ומפוזר), הנדסת אנוש צולעת (למשל, מיקום הצופר) ותיבת הילוכים עצלה ולא החלטית.

האוטו יחסית מאובזר ל-1.6 ליסינג (ESP, בקרת שיוט, שליטה מההגה על הרדיו ועוד כל מיני שטויות).

נוחות הנסיעה דומה מאוד ל-3 הנוקשה- ממש לא סיטרואן קלסית.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תוכן חדש...