Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8240 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אנשים נראה לי שלא הבנתם למה אני מדבר פה על שתי דברים נפרדים

1} דחיסת אויר לסעפת יניקת האויר וזה נותן אפקט של טורבו

2} העלאת יחס החמצן במנוע {לא דחיסתו בחלל הצילינדר } למשל אם אויר שנכנס למנוע עכשיו הוא 21 % אז מוסיפיפם חמצן נקי ומעלים את יחס החמצן ל 30 %

גם כך רוב מה שכתבתי עדיין רלונטי כי הכנסה של יותר אויר ללא שינוי מפות מערכת ההזרקה וללא שיפור הפליטה רק תוביל לתערובת ענייה וביצועים נחותים.

חישן האויר במערכת היניקה הוא מד טמפרטורה המקיש כי צפיפות החמצן באויר תלויה בטמפ' (לא ממש לקחו בחשבון את העשרת האויר בחמצן נקי)

כדי למצות את השיפור צריך להכניס יותר דלק ע"י מיפוי מחדש של טבלאות חוג פתוח ולפעמים המזרקים הקימים עשויים להגיע Duty-Cycle גבוהה מידי, מה שמחייב החלפתם לגדולים יותר.

וכל שיפור שתעשה במנוע יחיב את מערכת הפליטה לטפל בכמויות יותר גדולות של גזים אז פשוט תקרא כל מה שכתבתי למעלה ותראה שזה כמעט לא משנה אם אתה גודש (רעיון שהועלה פה) או מעשיר בחמצן.

פורסם
אנשים נראה לי שלא הבנתם למה אני מדבר פה על שתי דברים נפרדים

1} דחיסת אויר לסעפת יניקת האויר וזה נותן אפקט של טורבו

2} העלאת יחס החמצן במנוע {לא דחיסתו בחלל הצילינדר } למשל אם אויר שנכנס למנוע עכשיו הוא 21 % אז מוסיפיפם חמצן נקי ומעלים את יחס החמצן ל 30 %

אוקיי. אז לגבי 1 - דחיסה של אויר לסעפת היניקה לא תהיה אפקטיבית כל כך מפני שבדחיסה כזאת הלחץ יתפשט לשני הכיוונים, לכיוון שסתום היניקה, ולכוון החוצה דרך פילטר האויר.

אם מדובר במנוע קרבורטור או בהזרקה חד נקודתית, אז הזנת הדלק מתבצעת בכלל בתחילת הסעפת, ואז הלחץ יזרוק החוצה דרך פילטר האויר את תרסיס הדלק. אם מדובר בהזרקה רב נקודתית אז אפשרי לחבר את המערכת כך שהדלק לפחות ייזרק לתוך המנוע ולא החוצה, אבל עדיין, מאחר ופתח כניסת האויר מהפילטר הוא בעל ספיקה גדולה משל שסתום היניקה - רוב הלחץ פשוט יברח משם. בגלל זה במערכות ניטרו אין אפקט גדישה והלחץ הוא קרוב מאוד ללחץ אטמוספרי בהפרש זניח. זה די מבטל את הרעיון של אויר דחוס, אלא אם כן הוא יוכנס ישירות לצילינדר, כמו סולר במזרקי דיזל.

לגבי 2 - זו נשמעת בהחלט אפשרות סבירה, והמערכת צריכה להיות למעשה זהה למערכת ניטרו למעט המילוי בבלון וכמות הדלק שצריך להוסיף. בכל מקרה מדובר על אותה שיטה, עם התייחסות זהה לכמויות הדלק ולחיזוקים נדרשים במנוע. אבל - כפי שנאמר פה, חמצן טהור הוא גז די מסוכן עקב נטייתו לגרום לחומרים לבעור. אתה לא רוצה דליפה של חמצן בתא המנוע או בבגאז' שלך. זה יכול לגרום לכל גיץ או התפרקות סטטית להצית שאריות שמן, גריז, ריפודים, וגללים על הסוליות. זו ככל הנראה הסיבה שמשתמשים בניטרו ולא בחמצן, ובהחלט ייתכן שיש סיבות נוספות.

פורסם

תמיר אחי אתה צודק במה שאתה אומר אחי אבל אני חשבתי על המערכת הזאת בשביל האוטו שלי שהוא קרבורטור אז זה יהיה יותר קל כי אין חיישן ואני פשוט צריך לחבר את זה ולראות במד לחץ של הבקבוק באיזה לחץ של הכנסת חמצן נקי הואוט מגיב ונוסע יותר טוב

במכונית הזרקה אין מרכיבים ניטרוו? צריך לשנות את מפות ההזרקה או שזה לא כמו המערכת של האויר הנקי ?

פורסם
תמיר ידידי היקר אתה צודק במה שאתה אומר ידידי היקר אבל אני חשבתי על המערכת הזאת בשביל האוטו שלי שהוא קרבורטור אז זה יהיה יותר קל כי אין חיישן ואני פשוט צריך לחבר את זה ולראות במד לחץ של הבקבוק באיזה לחץ של הכנסת חמצן נקי הואוט מגיב ונוסע יותר טוב

במכונית הזרקה אין מרכיבים ניטרוו? צריך לשנות את מפות ההזרקה או שזה לא כמו המערכת של האויר הנקי ?

אין ספק שקרבורטור מפשט את כל העניין אבל לא לחלוטין. יש צורך בכיוון הקרבורטור מחדש והבעיה הנוצרת היא שהכיוון החדש יחייב אותך להיות כל הזמן עם בלון חמצן. אחרת כשיגמר החמצן תשאר עם תערובת עשירה מידי. ושיפורי פליטה עדיין נחוצים.

פורסם

תמיר ידידי אי אפשר לכוון את המערכת {שאנו בונים בשביל החמצן } כדי שתפעל רק לפעמים בעת הצורך ? כי אם הבלון פתוח תמידית יעלה לך הרבה כסף החמצן

אני בבעיה תמיר יש פיתרון למצב ?

בתודה תמיר

פורסם
תמיר ידידי אי אפשר לכוון את המערכת {שאנו בונים בשביל החמצן } כדי שתפעל רק לפעמים בעת הצורך ? כי אם הבלון פתוח תמידית יעלה לך הרבה כסף החמצן

אני בבעיה תמיר יש פיתרון למצב ?

בתודה תמיר

תראה, תמיר - אם אתה כל כך מסתבך עם זה, עצה לי אליך.

נתק את כל המערכת מהפאלם פיילוט, תוציא אותה מהאוטו - וסע אטמוספרי.

אילתורים כאלו רק מעליבים מנועי פורשה.

פורסם

כמה שזה יותר מסובך להכנה את התוצאות תעריך יותר :p

למישהו יש פיתרון למצב ?

{איך עושים שבלון החמצן יהיה פתוח האוטו יסע יותר טוב אבל שהוא מכובה לא תהיה תערובת עשירה }

פורסם

כל קיט ניטרו "רטוב" (שזה הקיטים הטובים יותר) עושה את זה. מווסת את כמות הדלק במקביל לגז. והוא עושה את זה באמצעות מזרק דלק נוסף שבא יחד עם הקיט ויושב ליד מזרק הגז. כשמפעילים את המערכת - היא מזריקה גז ודלק ביחד.

פורסם

אני לא מתיימר להכיר את כל הקרבורטורים. אבל באלו שאני מכיר הקרבורטור

מכיר רק בשני מצבים:

מצב סרק

מצב עבודה

לכל מצב יש בעצם תת מערכת בתוך הקרבורטור.

לא ניתן ללמד את הקרבורטור הקיים לעבוד במצב משתנה עם/ בלי דחיסה/גאז

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם
בקיצור הרעיון שלי יעבוד או לא יעבוד ?

ניתן ליצור קומפרסור ע"י המדחס של המזגן אם מחברים לו מכשיר להוצאת מיים מהאוויר (שככתי איך קוראים לזה אבל זה מחובר על הקומפרסור שלי בבית, ואנכנו ממליאים איתו בלוני צלילה).

ואיך נוצר אצלי הרעיון!

בגיפ שלי מחובר מדחס של מזגן שיוצה ממנו צינור אוויר לניפוח הגלגלים ולהפעלת פתיש אוויר וכלים של אויר.

והוא מחובר בצורה כזאת. מדחס, בלון חמצן (היה של משאית במקור), יוניט להפסקת המדחס שנימצאת על המיכל שכאשר המיכל מגיעה ל8atm המדחס מפסיק לעבוד, שעון לחץ שנימצא בתא הנהג, וצינור אוויר. (קומבינה שלי שעובדת כבר אולי שלוש שנים) ההמציאים אני ואבא שלי. מי שרוצה לבוא ליראות איך זה עובד מוזמן.

ואת המערכת שלי לחבר לסעפת של הפטנט שלך ולך תדע אולי עוד נירשום את זה בספר פטנטים!

ירין אלקיים

פורסם
שלא תבינו לא נכון לא התכוונתי ל 100 % אמרתי שצריך להוסיף כמה אחוזים עלידי שעון לחץ ולראות את הלחץ המקסימלי שהמנוע עובד ועומד בו !

ומבחינת בטיחות זה הרבה יותר בטוח מניטרו

אין שום הבדל בין להזריק חמצן ולהזריק ניטרו. הניטרו גם לא מסוכן (למנוע אולי...).

מדובר הרי על ניטרו אוקסייד, לא למשל ניטרו-מתאן (שהוא כן מסוכן).

כשמדברים על הזרקת ניטרו, בעצם מדברים על הכנסת גז עם אחוז חמצן גבוה. הרעיון שלך לא חדש, עושים את זה כבר עשרות שנים.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8240 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...