Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6606 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אף פעם, אבל אף פעם, לא היה ולא נברא שזוג כרטיסים חלשים מסדרה נמוכה במערך SLI משתווים לכרטסי בודד חזק.

עניין ה- 9600GT וכו' זה ברור שזוג כזה כן עולה על 8800GT, כאן פשוט מדובר על סדרה חדשה וטובה יותר, מה שהתכוונתי הוא מסדרה למשל 8600 ומטה.

בכל הרשת אם תחפש תראה שזה מה שתמצא.

כמו כן, אין אפשרות לעשות מערך QUAD של כרטיסי מסך כרגע, הכי גבוהה זה כרגע מערך של 3 כרטיסים, ניתן לעשות מערך של 4 כרטיסים או קונים את ה- 3870X2 או 9800GX2 ואז יהיה לך 4 כרטיסים.

מה גם , שהלוח אם אשר תומך ב- SLI של זוג או 3 עולה לקראת האלפייה , למשהו טוב באמת.

בלבלת את עצמך, לקנות לוח אם ב- 1000 שקל על מנת לעשות מערך של- 2 כרטיסים חלשים שבכלל לא יעבור כרטיס חזק אחד? (כי זה מה שבאמת קורה בפעול ובכל האתרים, זוג כרטיסים חלשים בכלל לא מתקרב לאחד חזק, להפך, התוספת של השני, מביאה בדרך כלל אחוזים בודדים של תוספת ביצועים), לתת לך לינקים גם לזה? :)

אז מה עשינו? השקענו 1000 שקל בלוח אם, קנינו זוג כרטיסי 3650 שעלה לנו עוד 600, ושניהם בכלל לא מתקרבים ל- 8800GT אחד ובקושי משתווים ל- 9600GT אחד שעולה כיום כ 750 שקל.

או, שנקנה לוח אם איכותי וטוב של ג'יגבייט ב- 500 שקל, ונקנה 8800GT אחד שעולה כיום כ 1100 שקל או ב- 1000 אם ממש מחפשים, והופ, מה קרה? המחיר הוא אותו מחיר, אבל הביצועים הרבה הרבה יותר טובים וגבוהים.

מצטער חבר, אבל אתה לא חושב נכון וטעית בכל מה שאמרת. עשרות מבחנים וסקירות ברשת מראות הפוך בכלל ממה שאתה אומר, שזה מה שאמרתי גם מקודם וזה מה שאני יודע, אבל לא נורא, לומדים משהו חדש תמיד.

לא מצטער, הכרטיס שלי עלה לי לפניי כ- 4 חודשים 1260 שקל, אחריות ל- 3 שנים, כיום, הוא עולה סביב ה- 1150 או 1100 בערך לחדש, לאחר 4 חודשים ירידה כזאת קטנה פצפונת אפילו, זה שטויות.

הכרטיס שלי 8800GT הריץ, יריץ וימשיך להריץ משחקים גם עוד הרבה אחריי שנה בצורה מעולה, גם בגלל שהוא יושב על אובר קלוק עצבני עם קירור עליו שעלה לי 300 שקל שאת הדגם שלו רשמתי כמה הודעות למעלה, ככה שהכרטיס כרגע מטורף מבחינת ביצועים.

שוב פעם, עזוב אותך, הכרטיס 3650 מתאים מקיסמום לפיפא 2008, למסכים של 17 אינצ' מקסימום 19 אינצ', למסך של 22 אינצ' רחב, כולל פילטרים, שום משחק נורמאלי היום מהחדשים לא ירוץ עליו כמו שצריך אם בכלל, אלה רק בהורדת הגדרות איכות ופילטרים, אין מה לעשות, כזאת המציאות והאתרים הרבים והגראפים והסיקורים מראים זאת בבירור.

לא משנה, העובדה היא בכל מקרה, ש- E2160 עם אובר קלוק שכל אחד יכול לעשות, עושה את שלו כשהוא מגיע לתדרים של 4.0

א ועוד דבר, אין שום הבטחה כי E6600 יעשה 4.0 או E2160 יעשה גם 4.0, זה תלוי באיכות המעבד שקיבלת, לצערי.

ולא- הסיכוי ש- E6600 יעשה 50 אחוז אובר קלוק כמו ה- E2160 או E2180 הוא ממש ממש נמוך, אלה אם כן יש לך לוח אם יקר מאוד קירור עצבני וספק טוב ואיכותי, ולמה? כי יש את ניין המכפלות, עניין ה- FSB ואת העניין של איכות המעבד, סטפינג וכו', כמו כן, פחות מגה קאש על המעבד, מוסיף לעניין האובר קלוק, זה למה מעבדים מסדרות נמוכות מצליחים לעושת אובר קלוק בצורה עצבנית יותר מיקרים יותר ולמה? כי הקאש על המעבד מפריע וגם עקב ההתחממות שלו. עובדה.

לכן, הטענה שלך נופלת.

עוד דבר כמו שאמרתי קודם, לא משנה כמה מגה קאש יש במעבד, בין אם זה 1 מגה או 4 מגה או 6 מגה, רק באפליקציות של קידוד וידאו, עריכות למינהן ועוד כמה דברים שלמשתמש ביתי רגיל שאין לו מושג בזה, לא יעזור לו, זה מוכח ובדוק.

עובדה, המעבד שעשיתי לו אובר קלוק לאח של חבר שלי, ה- E2180 עצרנו ב- 3.0 כי זה מספיק פשוט, 50 אחוז אובר קלוק, המעבד הזה משתווה לפי כל האתרים והבדיקו תשערכו בכל האתרים בעולם עשרות אתרים, מושווה ל- E6850 בכל פרמטר, חוץ מאפליקציות בודדות של קידוד וידאו ועריכת וידאו ששם ההבדל בינהם לא עולה על ה- 5 אחוז, בגלל הקאש. אז מישהו משלם 870 שקל, ומישהו משלם 400 שקל, אבל מקבל כמו - 800 שקל. עובדה זאת עובדה.

זה בסדר, לא מבזבז כסף על שום דבר, הרכבתי את המערכת שלי בפחות מ- 4 אלף, ויש לי מערכת ששווה הרבה הרבה יותר לאחר האובר קלוק, ככה זה.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אבל אתה הכנסת לי מילים לפה ואתה די פוץ כרגע. יענו אתה לא הבנת מילה אחת ממה שאמרתי? אני סה"כ אמרתי שאני לא חושב שצריך לבזבז כל כך הרבה על כרטיס מסך, או על מחשב בכללי. עובדה שאני מריץ עם גרסת הHM (שזה המקבילה לTC) של ה3650 כל משחק שיש בלי בעיה. דיברתי על מערך היפותטי. זה כמו במבחנים בבצפר- יש דברים שלא צריך להסביר במבחן, כמו מה זה מתמטיקה, מתוך הנחה שהבוחן יבין. אני הנחתי היפותטית שאתה תבין שאני מדבר בתיאוריה.

אבל לא משנה.

קח את הטבלה הזאת:

http://www.tomshardware.com/charts/desktop-vga-charts/oblivion-the-elder-scrolls-4-outdoor,571.html?p=1596%2C1602%2C1612%2C1615%2C1574%2C1637%2C1642%2C1640%2C1608%2C1634%2C1609%2C1639%2C1611%2C1633%2C1638%2C1607%2C1630%2C1569%2C1624%2C1629%2C1623%2C1559

כמו שאתה רואה, CF של 2 2600XT נותן לנו 16 FPS, כרטיס ULTRA (שעולה בארץ בפעם האחרונה שבדקתי ככה 3000 שקל), במערך ההיפותטי שנותן לנו לעשות CF של 4 כרטיסים, אפשר לשער ש3650X4, כולל הלוח אם שמאפשר זאת, יעלה לנו גם בסביבות ה3K, אבל התוצאות יגיעו לזה של ה8800 ואולי אפילו יעברו אותו.

ד"א, אני לא מבין, יש לך כרטיס מסך שעשית לו OC, או גרסת OC? אם זה גרסת OC למה להחליף קירור? אם אתה עשית OC, מה אתה מתפאר בזה שיש לו אחריות ל 3 שנים?

בכל מקרה, אתה השקעת על המחשב שלך 4. אני השקעתי 1.5. שנינינו מריצים את אותם משחקים בדיוק. אמנם אתה רואה אותם על LCD 22 אינצ', לי אין כסף לLCD כזה. אני מסתפק במועט.

ובאמת, אבל באמת, תשנה את טון הכתיבה שלך. אתה מתנשא ומרגיז. יש הבדל בין להתווכח יפה, לבין לזרוק חרא. אנחנו לא קופים. אני יודע שאני לא, אני בטוח שגם אתה לא, אל תוכיח אחרת.

בברכת יום טוב, רועי. תמיד מוכן ושמח לעזור, בכל נושא.

פורסם

הטון הוא בסדר, זה לא שאני יורד פה על מישהו, אבל בסדר נשנה אותו, על מנת שתרגיש בנוח.

הכרטיס שיש לי עבר OC על ידי, ברגע שיקרה לו משהו, אני פשוט מחזיר את הקירור המקורי עם המשחה המקורית שהגיע איתו ומביא לחנות, שדרך אגב מכירים אותי טוב מאוד, לכן גם אמרו לי באוזן, שלא תהיה בעיה.

עדיין, עדיף לרכוש לוח אם מעולה ב- 550 שקל שיש עכשיו של ג'יגביט וכרטיס ב 1100 שקל אחד חזק, במקום לרכוש לוח אם שעולה 1300 שקל ומערך שעולה עוד כ 600 או 1000 בהתאם ויציג את אותם הביצועים, אם לא פחות.

פורסם

אני יודע. אם יש כסף, אז כן, בהחלט עדיף לא להסתבך עם מערכים, למרות שאם היה לי יותר תקציב עדיין הייתי הולך על ATI, פשוט בגלל שזה תמורה יותר טובה לכסף (אני בטוח שאתה תסכים על זה). אבל הוא עוד עלול לחשוב שכל דבר פחות מQ9200(אם יש כזה מעבד) יהיה מעפן לגמרי. אני אישית חושב שכרגע עדיף ללכת על לוח אם שתומך בקוואד, אבל לקחת C2D, אחד זול, כי מי יודע מתי העניין ייסגר סופית (עם הטכנולוגיות החדשות).

בברכת יום טוב, רועי. תמיד מוכן ושמח לעזור, בכל נושא.

פורסם

1) קוואד לא משתלם לדעתי למי שלא עושה קידודים , זה שעוד קצת כסף נותן קווד (מיושן מאוד ד"א, גם טכנולוגית יצור וצריכת חשמל) לא אומר כלום - רוב המשתמשים גם לא יצתרכו אותו והכרטיס הגרפי יהיה חסם הרבה לפני המעבד, אפשר להשאיר פתח כמובן לשדרוג

2) 4 גיגה בויסטה - ראה תמונה , מערכות 32 ביט משתמשות בעד 4 גיגה בייט נקודה סוף פסוק.

3) אפשר לעשות קוואד של כרטיסי מסך על כמה וכמה לוחות , הוא לא יהיה PCIEX16 אלא רק X8 , אבל אפשר.

לגבי כרטיסים משתלמים - לATI אין כרגע מתחרים לא ל9600 ברמת תקציב שלו ולא ל8800GT ברמת תקציב שלו.

מערכי SLI / CROSSFIRE מצריכים לוחות יותר יקרים ודי בזבזנים בחשמל (למרות ש9600X2 נותן תוצאות לא פחות ממדהימות ביחס לעלות)

אם יש עוד שאלות אתם מוזמנים.

ליביו

4gb.jpg

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

דרך אגב, המערכת שלי עם ה HD3650 קיבלה בויסטה אינדקס 5.9... אני לא יודע איזה כרטיס מסך יש לך, אבל זה מעניין.

אני לא יכול לשים לך לכידה כי לפני שבוע חזרתי ל XP חזרה אחרי בעיות דרייברים ועוד צרות ב VISTA.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

הנתונים הגרפים הם 5.9 , כמו שכתבתי אני עם 8800GT עם OC מהחברה.

כל הנתונים חוץ מהמעבד ולא בגלל שהוא חלש במיוחד , אלא שהסוג חישוב שהבדיקה עושה הוא לא בדיוק אובייקטיבי ותמיד יתן ציון טוב יותר למעבדי אינטל , גם לעומת מעבדי AMD חזקים משמעותית (להשוואה - המעבד הנ"ל מדורג בערך בין 6850 ל6750 ומבחינת 90% מהמשחקים עדיף על הQ6600 , ככה שהוא לא חלש במיוחד וזו גירסא מיוחדת לOC , שעדיין לא נגעתי בתדר בכלל).

אבל זה נושא לדיון שונה לגמרי.

הנקודה היתה להראות 4 גיגה בויסטה ואני מקווה שהיא הועברה.

בקשר לבעיות דרייברים - הדבר היחידי שנתקלתי היה שלכבל DKU5 של נוקיה לא היו דרייברים אי שם כשויסטה הוצגה , מאז - לא נתקלתי בשום בעית דרייברים לויסטה.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

automatic1 אני ידון איתך על המחשב החדש באיסיקיו או במסנג'ר שרשמת בפרטים שלך.

לכולם תודה רבה על התגובות בילבלתם אותי המון חשבתי לקנות מחשב היום זה יותר קל.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם
הנתונים הגרפים הם 5.9 , כמו שכתבתי אני עם 8800GT עם OC מהחברה.

כל הנתונים חוץ מהמעבד ולא בגלל שהוא חלש במיוחד , אלא שהסוג חישוב שהבדיקה עושה הוא לא בדיוק אובייקטיבי ותמיד יתן ציון טוב יותר למעבדי אינטל , גם לעומת מעבדי AMD חזקים משמעותית (להשוואה - המעבד הנ"ל מדורג בערך בין 6850 ל6750 ומבחינת 90% מהמשחקים עדיף על הQ6600 , ככה שהוא לא חלש במיוחד וזו גירסא מיוחדת לOC , שעדיין לא נגעתי בתדר בכלל).

אבל זה נושא לדיון שונה לגמרי.

הנקודה היתה להראות 4 גיגה בויסטה ואני מקווה שהיא הועברה.

בקשר לבעיות דרייברים - הדבר היחידי שנתקלתי היה שלכבל DKU5 של נוקיה לא היו דרייברים אי שם כשויסטה הוצגה , מאז - לא נתקלתי בשום בעית דרייברים לויסטה.

ליביו

היו לי בעיות עם המדפסת (HP LASER) , עם הסורק , ועוד כמה דברים, אבל הייתי מוכן לחיות עם זה.

מה ששבר אותי זה שיום אחד עלה הויסטה במצב 0 כאילו מעולם לא התקנתי בו תוכנות!

המעבד אצלי דרך אגב E6570 עם זכרונות 2GB 800MHZ איכותיים והדירוג שלו ושל הכרטיס מסך היו זהים: 5.9

מן הסתם ברור ש8800GT אמור להיות יותר טוב , וזה רק מראה על אמינות האינדקס של ויסטה.

(או שNVIDIA מוכרים סיפורים ומבחני BENCHMARK אבל לא נראה לי)

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אכן האינדקס של ויסטה הוא דוגמא בערך לכלום.

950 של אינטל מוציא אותו ציון כמו 6600ULTRA וכמו ה3100 החדש, זה בערך אומר הכל.

אמנם ה6600 מיושן אבל ה950 לא מסוגל בכלל להריץ את רוב המשחקים חומרתית (עוד לפני דיון על הביצועים שלו , אם אפשר לקרא לזה ביצועים) וה3100 חלש מה6600 אבל מצד שני תומך DX10 מלא.

ליביו

Then dying is forgetting

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

דיון מעניין,גם אני מרכיב לי עכשיו מפרט,והחלטתי לא ללכת על QUAD אלא לC2D ,ולכן אשמח להמלצה לדגם מסויים,המעבד הולך לשבת על לוח אם של GIGABYTE GAP35DS3L,תודה.

פורסם

מעיון במחירונים נראה כאילו הדגם המשתלם ביותר של C2D פר ביצועים שאפשר לקנות כרגע הוא הE8400.

שבב מהסידרה החדשה ביותר במהירות 3 גיגההרץ.

יעשה עבודה נפלאה.

תתחדש.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם
אכן האינדקס של ויסטה הוא דוגמא בערך לכלום.

950 של אינטל מוציא אותו ציון כמו 6600ULTRA וכמו ה3100 החדש, זה בערך אומר הכל.

אמנם ה6600 מיושן אבל ה950 לא מסוגל בכלל להריץ את רוב המשחקים חומרתית (עוד לפני דיון על הביצועים שלו , אם אפשר לקרא לזה ביצועים) וה3100 חלש מה6600 אבל מצד שני תומך DX10 מלא.

ליביו

יצא לי כבר לראות אינדקסים של כמה ניידים ונייחים עם כרטיסים מסך ONBOARD , ולא היה אחד שחצה את ה2.0.

(בעבודה יש לי מחשב עם ATI ONBOARD , אחלה לוח שבעולם)

דרך אגב , צדקתם לגבי ה CRYSIS במקס' פיצ'רים ,פירוט ורזולוציה הוא קצת מקרטע על הכרטיס שלי.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
מעיון במחירונים נראה כאילו הדגם המשתלם ביותר של C2D פר ביצועים שאפשר לקנות כרגע הוא הE8400.

שבב מהסידרה החדשה ביותר במהירות 3 גיגההרץ.

יעשה עבודה נפלאה.

תתחדש.

ליביו

ערב טוב

קודם תודה על ההמלצה,מכמה חיפושים יצא לי שהמחיר הוא בין 870 ל950 לדגם ה BOX,האם זה גם הטווח שאתה מכיר?

ושאלה נוספת האם הוא תואם באמת ללוח אם שציינתי לעיל.

פורסם

אייל - אתה מוזמן להעיף מבט במקבוק שלי.

אני אעלה בהזדמנות גם משם צילום מסך.

בקשר לקרייסיס "קצת" קרטע - אולי במסך הראשי הוא רק קצת קרטע.

בדיוק היום חבר הראה לי מערכת של 3 כרטיסי מסך אולטרה עם Q6600 אחרי OC ל3 גיגה הרץ , 4 גיגה זיכרון וקירור מים להכל.

מערכת "טיפה" יותר יקרה משלך (ועדיין - יש המון מערכות מודרניות יותר שעושות לה ביתספר , אבל זה סתם דוגמא בשלוף) מוציאה 45 FPS בממוצע לאורך דמו כשכל הפרטים על המקסימום וברזולוציה של 1900 על 1200 (FHD במסך רחב של מחשב - 16:10).

אני מצטער , מה שאתה אומר פשוט לא מתיישב עם שום נתון ברשת אלא אם היית ציני.

אצלי במחשב חזק משלך בדי משמעותית גרפית , ב1200 על 800 אני מוציא פריימרייט טוב עם הכל דלוק.

ליביו

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...