Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6607 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשלוף , 500 ש"ח יותר אבל עדיף בכל מובן אפשרי על מה שאתה כתבת:

מעבדי אינטל

כמות

מחירסה"כ

tab_04.gifstore.gifCore 2 Duo E8300, 1333Mhz, s775, 6MB, Life Time Warranty

1

930

930

לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE - 3 Years Warranty

כמות

מחירסה"כ

P35-DS3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P35, DDRII 1066, PCI-E

1

430

430

זכרונות DDR II 800Mhz - Life Time Warranty

כמות

מחירסה"כ

1GB Kingston Value

2

105

210

כרטיסי מסך GIGABYTE - 3 Years Warranty

כמות

מחירסה"כ

9600GT 512MB GDDR3 DX10 HDTV 2xDVI PCI-E

1

860

860

tab_01.giftab2_04.gifדיסקים קשיחים Seagate - חמש שנות אחריות

כמות

מחירסה"כ

tab2_01.giftab_04.gifstore.gif320GB 7200RPM, 16MB, SATA II qw.gifplusb.gifminusb.gif

1

299

299

tab_01.giftab2_04.gifצורבים Pioneer

כמות

מחירסה"כ

tab2_01.giftab_04.gifstore.gifDVR-212DBK DVD±RW x18 Black SATA - 2 Years Warranty plusb.gifminusb.gif

1

120

120

tab_01.giftab2_04.gifמארזים Thermaltake

כמות

מחירסה"כ

tab2_01.giftab_04.gifstore.gifThermaltake SopranoRS 101 VG7000BWS qw.gifplusb.gifminusb.gif

1

335

335

tab_01.giftab2_04.gifספקי כוח HEC

כמות

מחירסה"כ

tab2_01.giftab_04.gifstore.gif450TD-TF 450W 2x8cm fan 24pin qw.gifplusb.gifminusb.gif

1

240

240

tab_01.giftab2_04.gifסה"כ

3424

tab2_01.giftab4_04.gifבתשלומים (כולל תוספת) 12 updown.gif * 312 ₪ tab4_01.gifplusb.gifלהרכבת מחשב שלם מהחלקים הנייל יש להוסיף 100 ₪

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שלום, ההפרש בין מעבד E6850 לבין E6750 הואסך הכל כ- 30 שקל בלבד, אבל שווה מאוד , מדוע?

מכיוון שה- E6750 מגיע בתדר של 2.66 לעומת זאת, ה- E6850 מגיע בתדר של 3.0, יש לנו כאן בערך תוספת של כ- 15-16 אחוז ביצועי, שזה המון, מכיוון שזה שווה לאובר קלוק ( OC) קטן אבל נחמד, בסך הכל תוספת של כ- 30 שקל. מעבד מעולה.

אבל, כאן הבעיה, שנכנסו דגמים חדשים ועדיין נכנסים דגמים חדשים של מעבדים, כגון:

E8200 ו- E8300 החדשים המככבים, למה? מכיוון שקודם כל, מעבדים אלו הם הדור החדש של ייצור חדש, מעבר בין תהליך ייצור בגודל של 65 ננומטר לגודל של 45 ננומטר.

המעבדים החדשים יותר "קרירים", צורכים פחות חשמל, מתח נמוך יותר, כמו כן אולי זה לא נגוע אליכם, אבל המעבדים הללו הם "חיות" בכל מה שקשור בהמהרתם והעלת התדר שלהם עם הקירור הרגיל שמגיע בכ- 30 אחוז ללא כל בעיה וללא כל העלת מתחים בכלל וללא צריכת נוספת של חשמל, אלו הם ה- מעבדים כרגע.

כמו כן הם בעלי זיכרון קאש פנימי של כ- 6 מגה, לא משהו שמשתמש ביתי יקבל ממנו תוספת ביצועים אבל בהחלט מבורך באפליקציות שונות שלא אפרט כאן. כאשר ל- E6850 יש "רק" 4. (הסוגריים למי שהבין).

המלצתי עליהם נובעת מכך ש:

א) המעבד E8200 זול בכ- 20 שקל מ- E6850 ומעבד הרבה יותר טוב ממנו בכל מה שקשור לפליטת חום, חשמל והמהרה שלו בעתיד תהיה הרבה יותר יעילה וקלה ולא יידרש קירור מאסיבי שיגרור עוד הוצאות כספיות.

ב) לעומת זאת, המעבד אשר מככב כרגע הוא E8300, אשר מגיע בתדר של 3.0 כמו ה- E6850, וכמובן עם כל היתרונות של תהליך מזעור חדש, פחות פליטת חום, מתח וכו' וכו' וכו' אשר ניתן לקרוא ברשת מלא ביקורות וסיקורים ופרטים.

בתכלס? ה- מעבד.

אך הוא יקר יותר בכ- 60 שקל מה- E6850, טיפה חסרון. נכון ה- E8200 זול יותר , מכיוון שחלק מהתהליך של הקטנת הייצור, דבר זה מאפשר לייצור יותר מעבדים על פלטת "וופר" (ראה ויקפדיה) ולכן, יותר מעבדים על פלטה אחת, הוצאות נמוכות יותר, אפשרות למכירה דור חדש במחיר שווה/נמוך יותר מהקודם עם אותם/יותר ביצועים.

***בשביל הטעימה, ישנו כבר מעבד הפועל בתדר של כ 3.2 מרובע ליבות עם כ- 12 מגה קאש אשר מיוצר בתהליך הייצור הבא, 32 ננומטר, אשר יגיע בתחילת שנת 2009 בערך, תהליך ייצור זה קטן יותר מה- 45 ננומטר, דבר אשר יגרום לעליית ביצועים, אך בירידת חום וחשמל או השארתם זהים אך יותר ביצועים. כן, זהו עוד דור חדש, זה פשוט לא מפסיק, כמו כן, הייתרון הוא בכך שהליבות הן "טבעיות" ולא "מודבקות" במרובעי ליבות החדשים שיצאו בשנה הבאה, כמו כן דבר חדש אשר יחליף את ה- FSB המתיישן במשהו חדש שנקרא QUICK PATH, (ראה ויקפדיה). בקיצור, הולך להיות מדהים.

בחזרה לעניין, עכשיו מה קורה? הגענו לכ- 930 שקל למעבד ה- E8300 שאני אומר, לקחת ללא משחבה שייה, גם אופציית המהרה מצויינת וקלה בעתיד לקבלת ביצועים חינם וגם פליטת חום ומתח נמוך ביותר.

אך מה קורה עכשיו? נכנסו למחירים מאוד זהים עם המעבד הידוע מכל ה- Q6600 בגיסאת הייצור האחרונה G0, אשר עולה אצל KSP כ- 1100 שקל.

זהו מעבד מרובע ליבות, מגיע בתדר יחסית נמוך, 2.4 אך ניתן להמהיר אותו בקלות לתדרים כמו 3.6 עם לוחות זולים יחסית, לכן ניתן להרים אותו לתדר 3.0 על ידי שינוי פשוט של כמה פרמטרים בביוס ויש לך מעבד מטורף.

לכן, אם עושים שיקול, 930 שקל כפול ליבה, או 1100 שקל מרובע ליבות, ואם חשובים לעתיד, שיותר ויותר ויותר אפליקציות יתחילו ומשחקים כמובן יתמכו במרובעי ליבות, זה פשוט יחסוך שדרוג וכמובן כמובן, תהנה מביצועים נוספים וללא האטה ועדיין יהיה לך מעבד להמון שנים טובות הלאה. תחשוב על זה.

השאלה הנשאלת שוב פעם, האם הינך זקוק לכזה מעבד? יש לי סוג בשבילך, אח של חבר שלי, קנה מעבד מדגם E2180, עשיתי לו המהרה מ- 2.0 ל- 3.0, המהרה של כ- 50 אחוז, המעבד הזה שווה בכוחו וחישוביו ללא הבדלים למעבד E6850, פשוט כך והוא עולה חצי. כל זאת תודות לאובר קלוק. לכן השאלה היא מה אתה באמת צריך? על מנת לדון ביותר פרטים ניתן לפנות בפרטי וכו'.

לוח אם מצויין והוא P35-DS3L של גי'גבייט, לוח אשר אהוב ברחבי העולם הורשת ולוח מאוד מאוד מומלץ, בעל כל מה שצריך ופיצ'רים ובכלל, אוברקלוקר מצויין.

אין צורך כרגע בתמיכה בזכרונות של DDR3, מה גם שזה רק עד תדר נמוך שם מסויים אם אני לא טועה. המחיר שלהם גבוהה כרגע של זכרונות ה- DDR3 ואינם מצדיקים החלפה כלל, במחיר של זכרונות DDR3 ניתן לרכוש 8 ג'גיה זכרונות DDR2 800 ולהתקין מערכת הפעלה 64 ביט ויסטה עם SP1 אשר פועלת מצויין, כל מי שמתלונן תעשו בדיקה חזורת למחשב או שתקנו חדש.

דיסק קשיח אתה יכול לקחת בשביל העתיד ובכלל עם 32 מגה בופר, של חברת " SEAGATE" בנפח 320 ג'יגה. 32 מגה בופר, כן כן. כי מה הקטע שלו? הוא בעצם שומר את כל הקבצים והכניסות והרישומים האחרונים שלך שבדרך כלל אתה משתמש בהם, למשל ביקורות בתיקיות וכו' הפעלת דברים, הוא שומר ולכן כאשר אתה נכנס לאנשהו, אין צורך בסיבוב של ההארד דיסק וחיפוש מה שאתה צריך, כי זה שמור בתוך זיכרון הדיסק הקשיח, כמובן, שככל שיש יותר, ניתן לשמור יותר קבצים שבדרך כלל אתה נכנס אליהם או פותח אותם ובכך לחסוך סיבוב פלטות/פלטה של הדיסק הקשיח ללא כל צורך ומניעמת רעש נוסף, כמו כן, לחברת סיגייט, ישנה טכנולוגיה שהם הכניסו אז תשים לב, בשם NCQ, פעולה זאת ניתן לחפש בגוגל מה היא עושה, אך אסביר בקצרה, שהיא בעצם שיטה לחיפוש וכתיבה של קבצים מסודרים בסדר מסויים וזה מייעל את החיפוש קריאה/כתיבה של קבצים באחוזים טובים.

בעצם, היום אתה יכול לקנות 4 ג'יגה זכרון של חברת OCZ אם תסתכל שם ב KSP בחלק זכרונות 800 מגה הרץ, במחיר של כ- 450 שקל, זכרונות מחברה מעולה וידועה בכל העולם, כמו כן, המחירים היום ממש זולים, 4 ג'יגה יהיה סטנדרט בעוד חודשים ספורים, כבר היום זה נכנס חזק ו- 2 ג'יגה הופך לאט לאט לנחלת העבר, גם בגלל מערכת ויסטה.

FIRE STORM, כן אבל אם הוא יקח HD 3450 ויהיה לו DDR3 זה גם טוב? כמובן שהתכוונת בטח לכרטיס מסך טוב וחזק עם עדיפות שאצלו יהיה זכרונות DDR3, כי אם לקחת כרטיס ב- 300 שקל עם זכרונות DDR3, פשוט אם אני אפרט זה יקח שנים, הדבר לא יתרום בכלום, מה שחשוב הוא המעבד הגראפי מסדרה חזקה, רוחב פס גבוהה ולא עם 128 ביט אבל עם 512 מגה זיכרון, זה בכלל לא מנוצל. ישנים פרמטרים רבים.

אל תחלום לכיוון ה- 8600GT, שלא תעז, מינימום 9600GT, חזק ממנו כמעט פי 2 וחצי, בעל זכרון 512 מגה DDR3 ורוחב פס 256 ביט מה שהופך אותו לחיה פשוטו כמשמעו, שוחט אותו פשוט , רק תריצו חיפוש ותראו על מה מדובר, הוא מושווה ל- 8800GT. כמובן שהמפרט הטכני של ה- 9600GT עשיר בהרבה יותר מה- 8600GT.

נסיון לט טוב עם חנות זה משהו אישי לכל אחד, ישנן בעיות דומות אך שונות בעצם , אני קונה ב- IQPC אך ורק, מכיוון ששם זה פשוט אנשים מקצועיים ותמיד כיף לדבר איתך ואין חשש מדחיפת חלקים, הם יותר עסוקים במכירה לארגונים.

ולמשל יש לי חבר ואח שלו ועוד כמה שקונים קבוע כבר שנים ב- KSP ואין כל בעיה עם אחריות וכו', לכן נכון, ישנם מקרים דומים אך הם שונים מאדם לאדם, תלוי מה הבעיה כמובן. אבל אחריות של 3 שנים של ג'יגבייט למשל, אין וויכוח, משהו קורה עם הלוח שלא אתה שית, אתה מגיע וחייבים לתקן או להחליף, אין פה יותר מדי וויכוח אתה מבין, אחריות זאת אחריות, אבל יש מקרים שאנשים פוגעים בעצם, או דורשים משהו שבאמת על פי החוק של החברה אי אפשר לבצע ואז מתחי בלאגן, (לא אתה ספציפית).

****עריכה: הינה לא ראיתי שכתבו מעליי אפילו, :) ופשוט זה ברור, ה- E8300 פשוט חיה.

לא ראיתי את ההודעה שמעליי בזמן הכתיבה, אבל זה ברור, שכל החלקים שכתבתי לך עליהם שכדאי לך לקחת, הוא שם לך במפרט שלך, שזה אומר דבר אחד, זה מה שבאמת צריך לקחת.

מי שמתעסק עם זה כמונו, פשוט ידוע שזה מה שצריך.

כל הכבוד, מפרט מעולה הרכבת לו, פשוט פצצה. אבל מה שאני הייתי מציע לו, אם יש אפשרות, לא ידוע, אבל באמת אם ישנה אפשרות לחריגה קטנה נוספת, לקחת לעתיד את ה- Q6600 ולעשות לו מקסימום המהרה ל- 3.0 שזה חופשי ופשוט מאוד מאוד, אם לא, אך כן, אך ורוק לקחת את ה- E8300 לא פחות .

כמו כן, הייתי ממליץ לקחת 4 ג'יגה זיכרון, ויסטה טיפה אוכלת ונכון, היא רואה רק 3.35 ג'יגה, עקב המגלבה של 32 ביט, אבל עדיין בעתדי ניתן להתקין 64 ביט ולהנות מכל ה- 4 ג'יגה במלואו.

אבל בכל מקרה, מפרט מעולה.

פורסם

אני יודע שכרטיסי לו אנד עם DDR3 זה לא שוס. רק לא שווה לזרוק 500 שקל על 2600PRO. ניסיתי לכוון אותו ל2600XT- שהוא כיום הכרטיס ההכי משתלם שיש.

אני תומך בך בעניין הלו-טקיות של המעבד וOC. לדעתי יהיה הרבה יותר חכם לקנות E2XXX מאשר E4\6\8 ולעשות לו OC של 50%. אני צריך לקנות קירור נוסף ואז אני עושה ת'OC המדובר. יש לי 2200 ולמען האמת, גם עם מהירות הסטוק אני מרוצה עד הגג. גם ד"א - אני לו-טקר, זאת אומרת אני תומך בלקנות מחשב זול כל כמה זמן מאשר מחשב בומבסטי כל תקופה ארוכה. לכן קניתי 3650 HM 256DDR2 פיזי(HM לג'יגה). כרטיס תותח. ב290 שקל. של ספיר. ]שוט קנייה סופר חכמה.

בברכת יום טוב, רועי. תמיד מוכן ושמח לעזור, בכל נושא.

פורסם

צודק, גם אצלי המערכת לא עלתה הרבה, לקחתי מעבד מאיי אמ די, כי לפניי כ- 4 חודשים יש לו את התמרוה הכי טובה למחחיר, קניתי AMD 4200 פלוס, כפול ליבה כמובן, מהדור של 65 וואט חסכוני, עשיתי לו המהרה מ- 2.2 שהוא מגיע ל- 2.9 ויש לי מעבד ששוה ל- E6750 בערך, אבל שלי עולה פי 2 וקצת פחות.

לכן חסתי פה והלכתי על כרטיס מסך טוב יותר וקירור טוב יותר.

המפרט שלי בכללי הוא:

4200+ AMD ממוהר ל- 2.9

קירור ארטיק קולינג 64 פריזר

לוח אם: GA-770-DS3 של ג'יגבייט, צי'פ סט של ATI

דיסק קשיח של WD AAKS 320 ג'יגה 16 מגה בופר

כרטיס מסך: 8800GT 512 MB 256 BIT מומהר למהירויות של ליבה 720 וזכרונות 2100 ושיידרים 1850 עם קירור עליו שעלה לי 300 שקל כמעט, HR 03 GT של THERMALIGHT ומאורר 92 מ"מ עליו.

4 ג'יגה זכרון, מארז קיבלתי במתנה מהחברים, הלא הוא ה- מארז

ANTC P182

וספק HEC 400 וואט עם 2 מסילות 12V איכותי.

מוציא לי בתוכנת 3DMARK 06

11 אלף נקודות וקצת

וכל המשחקים, אני מריץ על מסך 22 אינצ' רחב, בצרוה חלקה ללא כל בעיה במקסימום איכות.

פורסם

לא מסכים בקשר לקטע של ה CACHE של המעבדים.

דווקא ההבדלים בCACHE לא מורגשים, וההבדלים בממשקים בהחלט מורגשים.

אני דיברתי קודם על התקנת דיסק IDE על מערכת שיש בה SATA.

יש לי דיסק אחד של 32 מגה, דיסק אחד של 16 ועוד אחד של 8 , ואין ביניהם שום הבדל מורגש (כולם SATA2)

ויצא לי להתקין מערכת הפעלה על כל אחד מהם.

למרות כל זאת, במחשב החדש שלי שמתי 500GB 32MB של SEAGATE.

בקשר למעבד : לדעתי ארבע ליבות מיותר כרגע, עדיף לקחת 2 ליבות בתדר שעון יותר גבוה, שזה פחות או יותר מה שנראה לי שניסית לומר.

אני קניתי לפני חודשיים בערך, ואז מחירי סדרת ה CORE 2 DUO שציינת ( 8200 ומעלה) היו יקרים משמעותית (400+),

לכן הלכתי על ה E6750.

אני לא חושב שמשתמש מן היישוב צריך לקנות ציוד ולבנות על להמהיר אותו.

כמו כן, לפי מה שאני יודע - דיסק 320 32 מגה של SEAGATE קשה עד בלתי אפשרי להשיג. אני אפילו לא בטוח שיש 320 בסדרה הזאת.

בקשר ל HD3650 שיש לי, עם 512MB DDR3 - עוד לא היה משחק שלא רץ עליו חלק במקסימום DETAIL.

אני לא מאמין ברכישת כרטיס מסך ב1000 ש"ח. מה שהיום עולה 1000, מחר יעלה 400, ומחרתיים יימכר ב100 ש"ח כיד שניה. אלא אם כן יש לך באמת כסף מיותר (או שאתה סתם ילד שההורים שלו קונים לו הכל ולא שואלים שאלות)

לכן אני מאמין בקניית כרטיס מסך מאמצע הסקאלה עם פזילה כלפי מעלה כמו זה שאני קניתי (הוא למעשה גרסה בטכנולוגיה חדשה יותר של ה HD2600 המוכר והטוב)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

בקשר ל- קאש שלהמעבדים, אין שום הבדל, אח של חבר שלי קנה E2180 ששם הקאש הוא מגה והמהרתי לו ל- 3.0 בקלילות, מכיוון שזהו מעבד שמגיע ל- 3.6 בקלילות, המעבד הזה כעת שווה בכוחו בצרוה מוחלטת ל- E6850, לעומת זאת, באפליקציות של קידוד וידאו וכו'

ההבדל בינהם מורגש בכמה אחוזים בודדים, לפי מה שראיתי בטבלה לא יותר מ- 3 אחוז. כי מן הסתם אל בדקנו את זה, אלה כמה וכמה אתרים מאמתים את הממצאים ואפילו יש השוואות ברורות בין E2180 מומהר ל- 3.0 לבין אקסטרים 6800. (לא הרגיל)

בכללי, אתה תראה, כי הקאש פרט יחסית שולי , הוא בא לידי ביטוי בתוכנות לקידוד וידאו, עריכות למינהן וכו', וזה רק מי שבאמת מתעסק עם זה בצורה רצינית.

בקשר לדיסקים הקשיחים, כל הממשקים של סאטא הם תארוטיים, הלוואי ובאמת היה אפשרי לנצל 300 מגה ביט לשנייה בממשק סאטא 2, או 150 מגה ביט לשנייה בממשק סאטא 1 כאשר הדיסק עצמו, מהירות הקריאה והכתיבה לא עולה על 90 מגה בייט בשנייה. אתה מבין, לכן ממשק IDE ודיסק קשיח מהיר שלו יהיה דומה מלבד אחוזים בודדים ממש ממש, לממשק סאטא.

הקטע הוא במהירות סיבוב פלטה, זכרון קאש על ההראד דיסק וכמות הפלטות או טכנולוגיית NCQ.

יש הבדל ענק בין 2 מגה בופר בדיסקים ישנים לבין 8 מגה בופר, בין 8 ל- 16 מגה בופר בדיסקים קשיחים, כמעט ולא מורגש אבל עדיין כן, ל- 32 זה באמת כבר לא מרגישים בכלל.

מכיוון שאם תשים לב, כמה דברים אתה פותח תיקיות וכו', ואחרי יזה חוזר ללא צורך בהפעלת סיבוב הפלטה של הדיסק הקשיח למהירויות גדולות, לעומת זאת, בכוננים בעלי קאש נמוך, כל כניסהל מחשב ותיקיות וכו'

מובילה לסיבוב הפלטות במהירות והרעש שנובע מכך מעיד על כך כי, הדיסק פשוט מחפש את מה שאתה צריך, לעומת זאת אם לא היה לך 2 מגה בופר אלה 16, לא היה צורך בסיבוב, זה נשמר בפלאש אצלו.

תגיד, עם מה היית מעדיף להתקע לפניי שקנית את המחשב שלך, פנטיום 4 3.0 עם ליבה אחת, שהכל מואט כאשר מפעילים כמה דבירם ביחד, או פנטיום 4 2.8 עם 2 ליבות? כאשר הכל טס ואתה יכול להפעיל גם משחק וגם אימול וגם וינמאפ וגם אתר אינטרנט והכל טס. מה היית מעדיף? מן הסתם התשובה ברורה.

אז למה להגיד לבן אדם, עזוב, אל תשקיע עוד 200 שקל, תקנה 2 ליבות, מקסימום עוד שנתיים תקנה מעבד שוב פעם, למה?

למה לא להשקיע עכשיו עוד 200 שקל, לקנות מרובע ליבות, ובעתיד, כאשר המון דבירם יתמכו ב- 4 ליבות בצורה טובה וטבעיות הוא רק יהנה מזה, יותר מזה, הביצועים לא ירדו.

לאיזה משחקים אתה בדיוק מתכוון? מכיוון ש- CRYSIS למשל על מקסימום פרטים לא תריץ בחיים בצורה חלקה, CALL OF DUTY 4 בחיים לא תריך מקסימו ם פרטים ופילטרים בצורה חלקה ועוד בשלבים עמוסים, כמובן שאם זה על מסך 17 אינצ' עוד סביר, אבל לא, HD3650 הוא מהסדרה החלשה.

לאיזה משחקים התכוונת בעצם? ועל איזו רזולוציה ואיזה פילטרים?

8800GT שקניתי לפניי כ- 4 חודשים, עדיין מריץ לי כל משחק שיוצא על מקסימום גראפיקה ללא כל פשרות ומקסימום פילטרים על מסך 22 אינצ' רחב, והוא ימשך לעשות זאת ללא כל בעיה עוד זמן רב.

אני אגלה לך סוד, כי כרטיס ב- 400 שקל, פשוט לא מריץ שום דבר בצורה חלקה במסך 22 אינצ' רחב במקסימום פרטים ופילטרים, תסתכל ביקורות.

ולא רק ביקורות, כל הפורום ב- HWZONE למשל, אנשים מובגרים יש שם גם כן, מציגים תמונות וגראפים של הכרטיסים שלהם, זה פשוט לא זה.

לא זהבסדר, את המחשב שלי קניתי בעצמי, המהרתי עצמי, ויש לי מחשב מעולה והמחיר מצחיק ביותר.

פורסם

התכוונת לCACHE של הדיסקים ולא של המעבדים.

אני מסכים שהנתון החשוב הוא ה 7200RPM ולא הקאש

אני לא חושב שכל אחד מחפש לבצע המהרה ושאר הדברים, אלא רק משתמשים מתקדמים מאוד, קצרים בכסף ועם הרבה זמן פנוי.

לפני שקניתי את המחשב שלי , השתמשתי במשך יותר מ5 שנים בפנטיום 4 2.4 עם ליבה אחת והוא עשה את העבודה מצויין.

אפילו רוב המשחקים שמעניינים אותי ( ספורט ומכוניות) עבדו חלק.

נראה לי שאם לא היה הולך המעבד (מי היה מאמין שדווקא זה יידפק), הייתי משתמש בו עד היום.

אני חושב שצריך לדעת למתוח את הגבול בנושא המעבד כי יש אינספור מדרגות של 200 ש"ח.

במקרה שהצגת, הייתי מעדיף מעבד בעל ליבה אחת, על פני PRESCOTT הבעייתי.

אני קןרא בHWZONE ואני אישית חושב שרוב המפרטים שם מגוחכים.

לקחת מעבד חלש כמו E2180 עם כרטיס מסך כמו 9600GT זה לא מפרט מאוזן. ולא יחזיק לאורך זמן.

גם לבנות על זה שכל משתמש יילך מיד להמהיר את המחשב שלו זה מגוחך.

שלא לדבר על הנטייה שם להמליץ על מעבדי AMD בלבד במפרטים במתחת ל4000 ש"ח, שאני אישית לא מוכן לשמוע עליהם.

דרך אגב, אם הייתי רוצה דיעות מקצועיות, ולמרות מה שאמרתי , הייתי שואל בפורום מפרטים ב HWZONE

ולא בפורום מכוניות , זה מה שאני עשיתי כשחיפשתי מחשב, ולמעשה חוץ מהלוח שהגעיל שם את כולם כי אי אפשר לבצע דרכו אובר קלוקינג כמו ב GIGABYTE ושות', והכרטיס מסך שם התעקשו להמליץ על HD2600 שאין לו שום יתרון על הHD3650 ועולה אותו דבר , המפרט שלי היה בסדר גמור.

מי שרוצה מחשב חזק, יציב ואמין לאורך זמן, שיקנה את האמין ביותר בלי קומבינות מיותרות ועם הזמן ישדרג דברים כמו כרטיס מסך. (ברור לך שעוד חודשיים ה9600GT יעלה 500 ש"ח ומטה כמו אחיו ה8600GT כיום?)

מבחינתי האמין ביותר זה לוח אינטל , זכרון איכותי, ספק ומארז איכותיים, דיסקים לא של WD שבשנה החולפה נפלו אצלי בבית ובעבודה כמו זבובים, בניגוד ל SEAGATE המצויינים. אני גם חסיד גדול של כרטיסי ATI שמעולם לא אכזבו אותי ,בניגוד למספר פעמים ב NVIDIA שעשו לא מעט בעיות.

נ.ב. אין לי מסך 22 אינץ' , אולי אתה צודק בזה, כשיהיה אני אדע אם זה מריץ או לא, בכל מקרה עד אז - ה9600GT יעלה רבע מחיר.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אוטומטיק, ה3650 DDR3 הוא בוא נגיד קרוב ל8800 יותר ממה שאתה חושב. באמת אחלה כרטיס. הוא נותן תמורה למחיר יותר מכל NVIDIA.

פורסם

כמה הערות:

א. זה באפר ולא בופר אבל זו קטנוניות , מניסיון פרקטי - ההבדל הוא אפסי (וגם לי כמו שאייל כתב יש דיסקים 8 , 16 ו32 במחשב כרגע)

ב. קוואד קור למשתמש ביתי ממוצע הוא שטות , מעבד אמנם 4 ליבות אבל כבר טיפה מיושן (מבוסס על הE6600) שנותן יתרון רק בקידודי סאונד ווידאו , במשחקים , הרבה מאוד מעבדים זולים בהרבה עוקפים אותו בסיבוב

ג. 3650 ממש לא מסוגל להריץ את "כל המשחקים על הDETAIL הכי גבוהה" , אני עם כרטיס חזק משמעותית, מעבד חזק ו4 גיגה זיכרון ועדיין יש כמה שעושים צרות (אהם , קרייסיס , אהם אסאסינס קריד) , כמובן אני לא מדבר על רזולוציות של 1200 על 1024 ודומותיהן אלא על רזולוציות יותר רציניות שהולמות את ה22" הנוכחי.

ד. ויסטה צריכה בצורה נדירה יותר מ2 גיגה זיכרון , ועל הדרך - היא בהחלט רואה 4 גיגה זיכרון אם מעדכנים אותה חוקית עם כל העידכונים (אם תתעקשו נעלה סקרינשוט)

ה. דיסק קשיח אכן המלצתי של SEAGATE למרות שאני עדיין חובב את WD למרות כמה פישולים.

ו. לקנות מעבד חלש ולעשות OC זה לא לכולם במיוחד לא למי שלא יודע להתעסק.

ז. הסיבה לקנות 9600GT ולא משהו חלש יותר היא בגלל שהבחור רוצה לשחק! , אז נכון , לא המלצתי על 8800GT (שעדיף , ובמידה בהחלט ניכרת) כי זה כבר כרטיס יקר , אבל לקנות עכשיו כרטיס יותר חלש למשחק כבד שיצא עוד חצי שנה (לפחות)? נראה לי לא לענין וחבל לעשות שידרוגים כפולים (במיוחד אם הבחור הולך לשחק)

נראה לי שהמפרט שכתבתי הוא מאוד מאוזן ומורכב בהחלט מחלקים איכותיים ויתן לבחור את המחשב המקסימלי בתקציב תוך שמירה על איכות ואמינות.

בקשר ללוחות של אינטל והאמינות - זה קצת כמו לקנות מחשב מותג מול מחשב לבן , זה הרבה בתיאוריה ומבטיח עבודת דרייברים מצוינת , אבל בתכלס אתה משלם הרבה על השם.

אני אף פעם לא אהבתי אותם פשוט כי הם עניים בפיצ'רים והממשקים והאפשרויות שלהם די מעפנים.

מי שדרך אגב התחזק מאוד בלוחות אם אם כבר מדברים (ולמדו הרבה מטעויות של אחרים כמו שמירה על רוב הלוחות עם קירורים פאסיבים , אירגון יעיל של הלוח וכו) הם לדעתי אסוס שפשוט מציגים היום לוחות (בעיקר לAMD) מצויינים.

ליביו

(וסתם כי בא לי - 6400X2 BE על לוח שמוכן לAM2+ עם 4 גיגה זיכרון 800MHZ כ.מ. 8800GT מומהר , טרה איכסון והכל במארז של סילברסטון עם ספק 600W שלהם)

Then dying is forgetting

פורסם

2 המעבדים ליבה כפולה - DUAL CORE זה השם שAMD משתמשת לקרא לליבה כפולה

וCORE2DUO זה השם הנוכחי של אינטל (מה שהתחיל מCore Duo ואיתו אתה כנראה מתבלבל בכלל - וזה היה הדור הראשון של הליבה הכפולה מסידרת E )

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

ליביו, אמרתי שהוא טוב, לא שהוא מעולה. שילמתי עליו 290 שקל ושיחקתי בו בכל משחק כמעט שיצא לאחרונה (למעט כמה משחקים שלא רציתי או לא אהבתי). לצורך העניין- צלחתי את קרייסיס על 30-40FPS, עם מעבד E2200 לא מומהר, וזיכרון קינגסטון 800 ג'יגה אחד. אם הייתי עושה OC והיה לי 2GB ראמ, אני בטוח שהייתי יכול יכול לשחק על הגדרות יותר טובות.

פורסם

גם לאינטל יש מעבדים שנקראו

"דואל קור". זה םשוט אומר כפול ליבה זה הכל.

1: בין הארד דיסק של 2 מגה באפר לבין - 8 ישנו הבדל עצום, ההבדל, אולי לא שמת לב וזה רגיל אצלך, אבל כאשר אתה פותח תיקיות ומסמכים שונים וכו', שים לב מתי ההארד דיסק שלך מתחיל להסתובב על מנת לחפש אותם, בהארד דיסקים בעלי יותר מגה באפר, אין להם צורך בסיבוב הפלטה לעיתים קרובות כל כך, זה פשוט התפקיד שלו.

2: QUAD CORE למה זה שטות? חבל שאתה אומר כך, עם מה היית מעדיף להתקע היום? עם פנטיום 4 חד ליבה, או פנטיום 4 כפול ליבה? מן הסתם התשובה ברורה, אין צורך סתם להגיד את זה, זה פשוט מעניין מאוד, כולם אומרים "עזוב סתם 4 ליבות מי צריך", ואם בעוד שנה שנה וחצי זה יכנס ממש חזק וכמעט רוב האפליקציות יתמכו בזה, אלו בעלי 2 הליבות ירצו מאוד שיהיה להם 4, ולאלו שיהיה כבר 4, רק יהנו מן היתרון, אז למה זאת שטות?

זה בהחלט השקעה לעתיד, בהוספת סכום זעום, אתה מקבל עוד 2 ליבות, שנכון, כרגע אין שימוש כל כך נרחב ל- 4 אבל כבר יותר ויותר אפליקציות מתחילות לצאת בתמיכה לזה, אז למה לסרס את הבן אדם כבר מן ההתחלה? למה?

חבל שהמחשבה שלך היא בכיוון הזה, אז הבן אדם יצתרך לשדרג יותר בתכיפות, כל הקטע במחשבים הוא, קנות משהו טיפה יקר ולתת השקעה בכמה דברים בסיסיים על מנת לא לסבול בעתיד.

אתה לא מבין איזה כיף זה, היה כשבפעם הראשונה יצאה סדרת פנטיום D כפולי ליבה, נכון זה היה סתם הדבקה פשוטה, אבל זה היה תענוג להפעיל המון דברים ביחד ללא כל האטה, אז תחשוב קצת לעתיד הלא רחוק, מה יקרה למישהו שיתקע עם 2 ליבות ומה יקרה למישהו שיתקע עם 4 ליבות? זאת תהיה באמת שטות אמיתית. חדל על זה כבר.

עוד דבר, מה זאת אומרת מעבדים פשוטים עוקפים אותו? נכון, הוא מגיע בתדר בסיס נמוך יחסית, 2.4 אבל על ידי שינוי פרמטרים בודדים שכל אחד יכול, ולאייל, אין צורך להיות גאונים כל ילד בן- 6 וכל אחד ממדריך פשוט או טיפ עושה זאת בביוס ועושה פשוט שמור, מעלים אותו ל- 3.0 עם הקירור המקורי שמגיע איתו, אין צורך אפילו לקנות אחד אחר, כמובן שמומלץ, בגלל ההתחממות אבל עדיין, מעלים ל- 3.0 ויש לך מעבד קוואד קור פצצה.

נכון, אם נקח מעבד E2160 בעל תדר 1.8 ונעלה אותו ל- 3.2 (שזה חופשי כי הם מטורפים על אוברקלוק המעבדים הללו), כמובן שמבחינת חישובים נטו בגלל מהירות השעון, הוא יהיה מהיר יותר מקוואד קור (Q6600), אבל אם תרים את ה- המרובע ליבות גם כן לאותו תדר, ותראה שהכל בסדר גמור, אז אין חוכמה בלהגיד את זה, למעשה זה כאלו שטויות מה שאמרת בעצם.

כי מה שבודקים זה חישובים נטו בגלל השעון, אז ברור, תיקח מרובע ליבות ב- 2.0 ומעבד 2 ליבות בתדר 3.0 וברור מי ינצח בחישוב נטו רק בגלל מהירות השעוןם, אבל אם בעתיד, כשיצתרכו תמיכה ב- 4 ליבות ה- 2 כבר יהיו צואור בקבוק.

זאת תהיה שטות להתקע עם -2 כשלשכן נהנה מכל רגע עם - 4 ליבות רק כי הוא השקיע לפניי שנה וקצת טיפה טיפה יותר ממך. תחשוב ותחשוב על זה קצת, אני פשוט מגיע מהעולם הזה, רואה דברים בפועל ובשטח ואצל אנשים אחרים, זאת המציאות פשוטו כמשמעו.

3: נכון, מה שאמרתי, ה- HD 3650 הוא סירוס של הסדרה היותר גבוהה שלו, סירוס די גדול אפשר להגיד, כרטיס זה חלש כמו שאמרתי מקודם, אפילו מאוד.

FIRE STORM:

******* ממתי לכל הרוחות הוא מושווה ל- 8800GT ? או לכל הסדרה ההיא? אפשר לדעת מאיפה לקחת את זה? אפשר לינק? כי לי יש המון לינקים שפשוט ה- 3650 אפילו לא נכנס באותו גרף, שלא נדבר על אותו עולם.

הינה לינק למבחנים בין הרבה כרטיסים ויש שם את ה- 8800GT ואת ה- HD 3650 בגירסא מומהרת, אתה תראה כי ה- 8800GT חזק ממנו פי 3 כמעט ברוב הגרפים של FPS ובכלל זאת לא אותה רמה, איפה קראת אם מותר לשאול אל זה שהוא מושווה לכרטסי הזה בכלל?

אולי התכוונת ל- 8600GT כי אז כן, הם בערך מושווים, אבל בחיים לא ואף פעם לא ל- סדרת 8800. שזה מה שמראים שם זה תדרים בסיסיים, אני העלתי לליבה בוסט של כ- 120 מגה הרץ וזכרונות עומדים אצלי על 2100 בערך ושיידרים אצלי על 1850, ומה שבגרפים זה התדר הבסיסי, תתאר לך מה שלי מסוגל, אמרתי לך 11 אלף וקצת בתוכנת 3DMARK 06 עם המפרט שכתבתי למעלה, כמה אתה מוציא אם אפשר לדעת? נראה לי סביב ה- 3.5-4 אלף נכון?

http://www.techpowerup.com/reviews/Powercolor/HD_3650/6.html

4: ויסטה 32 ביט, רואה אך ורק 3.35 ג'יגה, עקב מגבלת המערכת של 32 ביט, מערכת של ויסטה 64 ביט או אקספי 64, כן יראו את כל ה- 4 ג'יגה, כן אם אפשר סקרין שוט של מערכת 32 ביט שאכן רואה את כל ה- 4 ג'יגה ולא 3.35.

כי אצלי יש את ויסטה 32 ביט עם עדכון ה- SP1 מובנה כבר בתוכו, מערכת אמיתית עם עדכונים רציפים ממיקרוסופט, ואיני רואה שום 4 ג'יגה, מן הסתם כי המערכת היא 32 ביט והיא גוזלת לעצמה מ- 4 ג'יגה (עניין טכני שלא אפרט) ונשאר רק 3.35 בדיוק.

6: צודק, זה לא לכולם, אבל כאשר אין ברירה ותקציב, ניתן לקרוא לחבר או לקרוא בפורומים או ברשת, כי ישנם מדריכים מאוד מאוד מאוד מפורטים ואין בעיה עם זה, אבל כן, אם אפשר, ואין ידע ויש קצת תקציב, לקנות כבר מעבד יותר "חזק".

7: נכון, ה- 9600GT הינו ה- כרטיס כרגע והכי משתלם מבחינת המחיר, ישנו אותו כיום החל מ- 700 וקצת שקל, לכן צריך לקחת את הכי זול אבל בעל אחריות של 3 שנים ! כי הכרטיסים הם אותו הדבר, חוץ מכמובן שאם יש חברה שהמהירה קצת את תדרי השעון אז זה ברור. - דרך אגב יש היום גם 8800GT של חברת TWINTECH בכ- 950 שקל בערך בחנוויות באינטרנט. של מחשבים כמובן ואמינות מאוד.

FIRE STORM: כן אבל גם עם OC, הכרטיס הזה חלש מאוד, תסתכל בליקנ שצרפתי שם, תראה את הכל על הכרטיס שלך, ששם דרך אגב יש רגילים ומומהרים.

פורסם

FIRESTORM - השאלה היא רק על איזה הגדרות.

חוץ מזה קרייסיס הוא לא דוגמא לכלום - הוא משחק כבד בצורה בלתי יאומנת בעיקר כי הוא לא כתוב משהו , רק מחשבים מאוד כבדים מסוגלים להריץ אותו חלק עם כל ההגדרות דלוקות (לשם פרופורציות - אני מריץ אותו עם הכל על הכי גבוהה חוץ מSHADOWS על HIGH ב1280 על 800 כדי שזה ירוץ סביבות ה30FPS רוב הזמן, וזה הישג מאוד מכובד)

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

תראה לי איפה השוואתי אותו ל8800? כתבתי שהוא יותר קרוב ממה שאתה חושב. מבחינת העלות והביצועים, הוא הכרטיס הכי טוב שניתן לקנות בארץ. אני אישית לא צריך בכלל להריץ על הגדרות גבוהות. ממש לא עושה לי את זה. גם מספיק לי 800*600 על HIGH או 1024*768 על MED. בטבלה שהבאת לי כתוב בדיוק מה אני שאומר- אני שילמתי על הכרטיס שלי 290 שקל. חשבתי לי- כמה עלה הכרטיס שלך בזמנו? נניח 1500 שקל. נשמע הגיוני. נגיד אתה מרכיב מערך של כרטיסי 3650, 4 כרטיסים, באיזה CF מיוחד, 1160 שקל, מה לדעתך יהיה יותר טוב, כרטיס ב1200 או המערך 3650X4? הפואנטה היא שלא צריך לדחוף לבנאדם ת'רכיבים ההכי יקרים. גם הפואנטה שלך שאם נמהיר את הE6600 באותו אחוז כמו ה2160, אז יהיה 2160 במהירות של 3 ו6600 במהירות של 4.5 או משהו כזה, הפואנטה היא ש3 זה אופטימלי. ניתן דוגמה קיצונית- יש לך מכונית, האופטימלי זה מהירות של 120, עם תוספת של טורבו, לעומת זאת יש לך מכונית שבלי תוספת סוגרת 220. זה לא אופטימלי. יש מגבלת מהירות בארץ. נגיד ועם 3 ג'יגה אתה תוכל להגיע ל60 FPS, ועם 4.5 ל120, עדיין, ההבדל בין 50 ל100 בקושי מורגש לשחקן הממוצע, וגם בין 40 ל50 בקושי מורגש.

אני יכול להרכיב לו מחשב שיכול להריץ כל משחק שקיים כיום על הגדרות סבבה בFPS טוב ב3K. באמת. זה אתה משוגע ביצועים ששורף כסף על דברים לא חשובים (תוך כמה זמן לדעתך ההשקעה שלך על ה8800 תרד לטמיון? נגיד עוד שנה תשחק משחקים בסבבה, לא הגדרות הכי טובות, אני אראה ששלי התיישן, אקנה חדש ב300 שקל).

• תוכן חדש...