Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6613 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חדש פה אז עם טעיתי בתיוג או משהו תתקנו לי....

אני עדיין קטן מידי בשביל לקנות רכב אבל התחלתי ללמוד תיאוריה ואני חוסך כ8000 שקל ורציתי לדעת איזה רכב הכי מומלץ לנסיעות קצרות בעיר שיעמוד בעליות של חיפה (מי שמכיר) שלא יזלול הרבה דלק שהביטוח עליו לא יקר מידי (עם זה קשור בכלל לרכב עצמו...)

ושיעמוד במהירות של כביש ראשי...

ראיתי כמה מכוניות אני רוצה שתשוו לי בינהים עם אתם יודעים עליהם משהו כי באתי מפורום אחר ולא ידעו שם כלום.

רנו קליאו

פיג'ו 205

פיאט אונו

פיאט פונטו

דייהטסו שרייד

סובארו ג'סטי

או כל מכונית אחרת שידוע לכם שאפשר להשיג עד 8 אלף (רק סופר מיני!)

ותודה מראש

פורסם

גאסטי 1200 הזרקה ידנית מהשנים 93-94 ,תתאים לך.

חזקה יחסית,אמינה מאוד (כמובן תלוי איך תוחזקה במשך השנים) ,טיפולים זולים.

שאר המכוניות יהיו מפנקות יותר,נוחות יותר אבל הוצאות התחזוקה יהיו גבוההות יותר.

לי יש גם את הגאסטי הנ"ל וגם פג'ו 205.

הגאסטי יותר אמינה ללא ספק בכלל. הפג'ו הרבה יותר נוחה,אחיזה טובה.

פורסם

במחיר הנתון האמינות/הנוחות/ואיכות הנסיעה תלויות בראש ובראשונה במצב הרכב הנתון ולא בשום דבר אחר.

קח בחשבון שבנוסף לעלות הרכב עליך להשאיר בצד כ-3000 ש"ח ליישור ובערך כסכום הזה לצורך ביטוח חובה וצד ג' לשנה.

בהצלחה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

קח פונטו או 205 או קליאו , את הקליאו וה205 במנוע 1.4 בלבד גיר רגיל.

והפונטו מנוע 1300 בלבד גם גיר רגיל.

שלושת המכוניות האלו הכי חדישות , נוחות , מהירות ולא מנועי 1000/1200/1300 שלא סוחבים בשרייד ובג'סטי.

אונו יהיה נחמד אם תמצא משהו ממש שמור במחיר מציאה כי סך הכל זה אוטו נחמד אבל עדין.

שמע מה שאמרתי לך אחי!

ג'סטי ושריד אתה לא תוכל לעלות איתם לירושלים אם תהיה לך נסיעה לשמה.

205 וקליאו הם סוסים קטנים , פונטו זה סבבה של אוטו .

ואם אתה מתלבט בין 205 פונטו וקליאו , מה שתמצא יותר שמור עם מודל יותר גבוה תילך עליו

Tuning:lol:

פורסם

גם סוזוקי סוויפט זה רכב שיתאים לך.

הייתה סוויפט מנוע 1.0 ידנית שצריכת הדלקת שלה הייתה מצחיקה, הגעתי איתה לאילת, לחרמון וכל מקום שרק רציתי.

שי, זה לא נכון שהרכבים האלה לא יוכלו לעלות לירושלים, אתה מדבר שטויות.

פורסם

ממליץ על ג'אסטי, למרות ששלי עברה המון טיפולים כל שנה היא נכנסת פעמים למוסך.

קניית הרכב היא יותר מזל לדעתי.

הכל תלוי בתחזוקה של הרכב במשך השנים, ולצערי את שלי לא תיחזקו טוב.

קח את כל הדברים האלה בחשבון ואל תרוץ לקנות רכב.

במיוחד לא עם הסכום הקיים שלך,

תיסע עוד שלושה חודשים באוטובוס ותקנה סיטרואן סקסו, חסכונית(דיזל ידני לפחות ..יש לחבר שלי), שלושה שנים אצלו ולא נכנסה למוסך אלא רק בטיפולי העשרת אלפים וכו', קיצר מומלץ.

סבלנות זוהי מילת המפתח.

יוסי,

mazda 323 glx 1997

פורסם

אתה יכול כמוני לקנות פיאט אונו ב4500 שקל ואז נשאר לך מלא כסף לתיקונים ושידרוגים:

קניתי אחת בלי תאונות ודפיקות ב4500 והשקעתי בה עוד איזה 700 שקל (כיסויים יפים ב250, נוזל קירור של פרפלו שממומלץ לפיאט לא זוכר כמה עלה, רדיו דיסק עוד איזה 300 שקל, 2 פלסטיקים ב50 שקל, והרבה שעות של נקיון וסדר לאוטו) עכשיו יש לי אונו כמו חדשה בחצי מהתקציב שהיה לי לאוטו.

לאח שלי יש סובארו ג'סטי שעלתה לו פי 2 ומספקת בדיוק את אותה הסחורה, ועוד פחות נוחה.

גם אם אני יצטרך חלקי חילוף משומשים או חדשים, לפיאט זה הכי זול, לעומת סובארו שדיי יקר.

המחיר הזול הזה לאוטו נוסע הוא רק בגלל השם הלא טוב שיש לפיאט בארץ, אבל בטכלס זה שטויות, עובדה שכל האונואים והפונטואים שורדות יפה מאוד.

אני ממליץ על אונו 1000 או 1100, יש להם מנוע פשוט יותר וטוב יותר מל1400. לא סתם משתמשים בו עד היום בפיאט פנדה ו500 החדשה בדגם מסויים.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
הפונטו מנוע 1300 בלבד גם גיר רגיל.

אני מניח שב-8K הפונטו תהיה שחוטה לגמרי. יהיה צריך להשקיע עוד כזה סכום ליישור קו ותיקונים.

מעבר לזה פונטו 1250 ולא 1300.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

חברים יקרים, לא יודע מתי פעם אחרונה פתחתם מחירון.

פונטו 75S שנת 1995 לא עולה הרבה יותר מ 8000 ש"ח, ליתר דיוק היא עולה 8300. מי שלא מאמין, מוזמן לבדוק בעצמו.

פונטו סבירה ב 8000 ש"ח זה בהחלט ריאלי.

פורסם

אהלן, ברשותי סובארו גאסטי כבר 5 שנים.

מנוע 1200, שנת 92 ידנית, פשוט רכב מעולה.

זול לאחזקה, סוחב בעליות, נוח ונעים לנסיעה (זו אמנם

לא מכונית צרפתית אבל היא ממש מהנה).

אם אתה רוצה על הרכב עוד פרטים אשמח לעזור לך.

לגבי שאר האופציות: הצרפתיות - רנו ופזו'ו יקרות יותר לאחזקה

ובשנתונים שאתה מחפש הן כבר ממש לא אמינות.

פונטו - המון בעיות חשמל, התחממות ונזילות שמן.

פורסם

אני ממליץ על אונו 1000 או 1100, יש להם מנוע פשוט יותר וטוב יותר מל1400.

אין בעיית אמינות עם מנוע 1.4 של האונו ואני לא יודע מדוע אנשים אומרים זאת. 15 שנה הרכב שלי נמצא על הכביש ולא נגעו לא במנוע ולא בראש מנוע.

להיפך, אני דווקא ממליץ על מנוע ה- 1.4 משום שהוא חזק משמעותית ממנוע ה- 1.0 וה- 1.1.

פורסם

כל הכבוד לבחור שאמר שג'אסטי נוחה לנסיעה.

כנראה שאתה רגיל לישון על מיטה של מסמרים.

ב-8000 שקל אפשר להביא סקסו שנת 97, רצוי עם מנוע 1400. מנועי 1100 זה פשוט מעפן בעליות של חיפה.

בתור אחד שרכש סובארו 1300 ונסע איתה יום יום לאוניברסיטה, אני מעיד שכל המנועים החלושים האלה לא מחזיקים פשוט.

אולי לת"א זה בסדר, אבל בחיפה זה קטסטרופה.

כמו כן לא כדאי לשכוח שברכב חדיש יותר יש גם הגה כוח, פינוק נחמד מאוד שממש אין ברכבים עתיקים כמו ג'אסטי או שרייד או חלק מדגמי רנו קליאו.

• תוכן חדש...