Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נורת stop כשהרכב לא חם {פיג'ו 205 97}

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6632 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם.

יש לי תקלה מוזרה.

לאחר שהתקנתי שעון חום שני כי הראשון לא עבד כמו שצריך.

הרכב במצב עמידה מגיע לטמפ' של 95 c ונפתח המאוורר על מהירות גבוהה הבעיה מתחילה כשנוסעים בעומס כמו עלייה חזקה או אפילו במישור ביום חם (יום רביעי) עם מזגן שהרכב על 87 c ואפילו פחות נדלק לי הנורת stop והיא לא נכבית אלא אם כן עוצרים וגם אז שממשיכים ליסוע היא נדלקת.

הדילמה העיקרית היא: איך כשהרכב עומד הטמפ' יכולה להגיע אפילו ל 96c ולא ידלק הנורה ובמאמץ ב87 c הנורה תידלק?

עוד שאלה קטנה מה אחראי להדליק את הנורה אם היויניט המקורית הוחלפה בשביל השעון ואפילו הוצאתי את החוט מהמצוף ברדיאטור (כי חשבתי שיש קשר כי הוא לא יושב טוב) וגם זה לא כיבה שהשארתי את המנוע דולק הוונטה נכנסה לפעולה והפסיקה פעמיים והנורה דלקה מה עוד יכול להדליק אותה? איפה יש עוד חיישן?

פורסם

מה שמדליק את הנורה זה היוניט שיושב על הטרמוסטט. אם החלפת אותו ביוניט אחר בהחלט יתכן שעכשיו הנורית מזייפת.

אגב, ב205 יש שתי מהירויות למאווררים. לפני המהירות הגבוהה צריכה להכנס לפעולה המהירות הנמוכה יותר שתעזור לשמור על החום המתאים למנוע לאורך זמן. מהניסיון שלי עם ה205, כמעט ולא נכנסת לפעולה המהירות הגבוהה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מה שמדליק את הנורה זה היוניט שיושבת על ראש המנוע ולא בטרמוסטת.

היוניט בטרמוסטת נותנת אות לשעון החום.

תופעה מאוד אופיינית לטרמוסטת של 89 מעלות השעון מראה מתחת ל 90 והנורה נדלקת.

פורסם

איפה יושבת היוניט על הראש מנוע בדיוק?

ואני לא מבין אם התרמוסטט 89 הוא מדליק את הנורה בפחות מ 90 אז למה לפעמים הוא מגיע ל 96 ולא נדלק??

אגב התרמוסט חדש הוחלף לפני שבועיים כי בפעם הראשונה שנדלק לי הנורה חשדתי בו מיד.

פורסם

היוניט שמדליק את הנורה יושב על ראש מנוע (צד) מתחת למפלג , תעשה חיפוש יש אפילו תמונות ודיונים ארוכים מאוד בנושא.

לגבי הטרמוסטת התופעה ידועה (גם במוסכים המורשים) וזאת כי כאשר יש טרמוסטת של 89 מעלות, אז ברגע של מאמץ של המנוע החום עולה במהירות ומכיוון שטמפרטורת הפתיחה היא די גבוהה עד שהטרמוסטת מגיב ונפתח ועד שמים מקוררים מגיעים לאזור הראש מנוע החום שם כבר עולה ל טמפרטורת הדלקת נורה.

כאשר ההתחממות היא הדרגתית (לא עומס ) הטרמוסטת מספיק להגיב וכתוצאה מכך מים מקוררים מספיקים להגיעה לראש המנוע לפני התחממות משמעותית.

טרמוסטת של 82 מעלות נפתח הרבה לפני ולכן גם בעומס מים מקוררים מגיעים לראש לפני ההתחממות.

חשוב לציין שאולי הבעיה אצלך היא אחרת אבל, טרמוסטת גבוהה בהחלט גורם לתופעה שתיארתה.

כמו כן חשוב מאוד שהטרמוסטת יהיה מקורי מכיוון שהוא תואם מבחינת מהירות הפתיחה שלו למנוע, ומזרים כמות קטנה של מים קרים בהתנעה קרה (לעומת חליפיים שפשוט נפתחים) ובכך חוסך נזקים לראש וחלקי מתכת נוספים.

פורסם

דני לפי מה שאתה אומר אז קצת אחרי שנדלק הנורה היא צריכה לכבות מכיוון שאז כבר התרמוסטט נפתח לגמרי.

ואצלי הנורה המשיכה לדלוק גם אחרי שהשכתי ליסוע רבע שעה.

(ולא הלך ראש בדקתי עי שהוצאתי את החוט של המפלג ונתתי סטרטר ארוך והמים לא עלוי במיכל.)

פורסם

יכולות להיות הרבה סיבות לבעיה שלך, ומולץ לאבחן בהקדם במוסך שמכיר את הרכב.

היוינט חום שלך מגיבה מוקדם מדי, המניפות של משאבת מים שלך שחוקות, רדיאטור סתום חלקית , טרמוסטת שלא מתאים לדגם, ועוד.

אני נתתי לך רק אופציה אחת מיני רבות.

פורסם

אתה נתת לי הרבה סיבות שיכולות לגרום לרכב להתחמם ואתה די צודק בהם.

אבל אני שוב חוזר ואומר השעון חום (לא מקורי ומכאני) מראה על חום תקין גם שהנורה נדלקת והרכב בעומס.

השאלה מי צודק ולמה אם לא הייתי מסתכל על הנורה אז השעון חום תקין אז למה היא נדלקת ועוד דווקא בעומס?:roll:

פורסם

דבר ראשון מה שמדליק את נורת ה STOP

לחץ שמן נמוך

חום מנוע גבוה

אדום במידה ויש(עלגבי בית טרמוסטט)-מדליק נורה!

ירוק-חיישן טמ"פ ליחידת הבקרה!!!

כחול בתחתית הראש מנוע מתחת לחיישן הירוק לא יודע בודאות.

הלינק המצורף לא ברור לי לחלוטין

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=188696&highlight=%D7%97%D7%99%D7%99%D7%A9%D7%9F+%D7%9B%D7%97%D7%95%D7%9C

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם
איפה יושבת היוניט חום (שאתה התקנתה) שמחוברת עכשיו לשעון?

מעל הבית תרמוסטט במקום היוניט שהיתה (ליד הבורג ניקוז אויר)

למוש: שהנורה נדלקת בגלל לחץ שמן אז היא צריכה לדלוק עם נורית לחץ שמן ולא עם נורית חום מנוע

פורסם

MUSH כמו שנכתב היוניט בבית טרמוסטת הוחלפה אך הנורה נדלקת, זהו סימן שהיוניט בטרמוסתת לא אחראית על הנורה.

בטרמוסטת יושבת יוניטת מסוג נגד משתנה שיכולה להפעיל את המחוג של השעון(מתח נמוך מ 12 וולט) אבל לא תוכל להדליק נורה מכיוון שהמתח שהיא מספקת במקסימום נמוך משמעותית מ 12 וולט שדרושים לנורה. (סתם לניסיון תחבר לכל שעון מתח של 12 וולט ישיר ותראה איך המחוג יזוז מעל המקסימום ויתקע שם).

ולכן עוד פעם אני אומר שמה שיושב בבית טרמוסטת מיועד (כהכנה) לשעון חום (אני יודע שבארץ כמעט ואין אבל בחו"ל לא חסר 205 רגילות עם מד סל"ד ושעון חום הכל עניין של דרישת איבזור).

האם אתה בטח שהטרמוסטת ששמתה מתאים ל 205 אולי הוא לא נפתח מספיק או שהטמפ פתיחה מלאה שלו גבוהה מ 90.

תנסה להוציא לגמרי את הטרמוסטת ולנסוע ככה קמה ימים ולראות אם הבעיה מופיעה, אם כן אז יש לך בעיה באחד החיישנים.

פורסם

צריך להיות לי עדיין את הקופסה של התרמוסטט אז אני יבדוק אותו.

מה הטמפרטורה של התרמוסטט צריכה להיות שאני יבדוק אם שלי טוב?

פורסם

דני עשית סלט!

יש עוד סיבות להדלקת הנורה מלבד החיישן על בית הטרמוסטט(קרא לינק+חיפוש...).

מישהו כתב בכלל שהמתח בחיישן מדליק נורה וכו'?!

זה חיישן ולא מקור מתח.

נגד משנה או לא ...היוניט המקורי מתעל שעון ונורה היטב.(אולי לא מדוייק לחלוטין (+-5מעלות) כמו היוניט המקורי של השעון אך מספיק טוב לתת אינדיקציה מה מצב חום המנוע בכל זמן נתון .כולל איבחון חריגות הרבה לפני שנדלקת נורה=ראש מנוע נוזלי ב 205.

אם היוניט הוחלפה ועדיין נדלקת מנורה, זה אומר שמשהו אחר גורם לה להידלק.

אולי אות ממקום אחר:roll:

היוניט בצבע אדום על גבי הטרמוסטט אחראית על נורה! כך לפחות טוענים בלובינסקי

שרות לא משהו יש להם אבל לקרוא להם שרלטנים... לא נראה לי.

בברכה

mush

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

• תוכן חדש...