Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6642 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כשעה שני חברים שלי התווכחו בקשר לכמה משתלם לקחת רכב ליסינג..

להלןהפרטים:

חבר א' - מרוויח בממוצע כ 6500 ש"ח ברוטו וההורדות שיש לו זה מס הכנסה , דמי בריאות,ביטוח לאומי,250 ש"ח פנסייה,ארוחות 150 ש"ח.

*הציעו לו לקחת רכב בליסינג שעליו הוא יצטרך לשלם כ 2000ש"ח (רכב מסוג יונדאי+פזומט)

שניהם התווכחו מאיפה יורדים ה 2000 ש"ח האם מברוטו או מנטו וכיצד זה מחושב.

חבר א'- אמר שזה יורד מברוטו זאת אומרת אם הוא מרווייח 6500 ברוטו המשכורות שלו תתחיל 4500 ש"ח ומהם יורדו מס הכנסה , דמי בריאות,ביטוח לאומי,250 ש"ח פנסייה,ארוחות 150 ש"ח.

חבר ב'- אמר שזה יורד מנטו והחישוב שלו היה 6500 ש"ח פחות כל ההורדות הרגילות (מס הכנסה , דמי בריאות,ביטוח לאומי,250 ש"ח פנסייה,ארוחות 150 ש"ח.) לדוגמא נשאר לו 5100 ש"ח ומהם ירדו ה 2000 ש"ח...

לסיכום חבר א' -טוען שהמשכורת שתכנס לחשבון הבנק בסופו של דבר היא בערך בין 3000 ל 3700 ש"ח

לסיכום חבר ב' -טוען שהמשכורת שתכנס לחשבון הבנק בסופו של דבר היא בערך3100 ש"ח

**מה ההבדל

:shock: אני חיפשתי כל מיני אפשרויות חישוב ולא מצאתי האם אחד מהם צודק או שניהם טועים.

כיצד אנחנו באמת יכולים לבדוק בעצמנו כמה יעלה לנו בשורה התחתונה הרכב מליסינג

ומה יהיה רשום בשורה האחרונה של נטו בתלוש והאם זה משתלם לא רק לבעלי המשכורות הגבוהות יותר.

תודה רבה.

פורסם

זה יורד תמיד מהברוטו לפני הורדות של מס הכנסה.

בנוסף זה פוגע בהורדות של פנסיה/ביטוח מנהלים במידה ויש בגלל החישוב מתבצע מהברוטו שלאחר הורדת עלות הרכב.

כל המיסים אחרי זה יורדים מהברוטו החדש+שווי שימוש שמתווסף לזה שזה תלוי בקבוצה שאליה שייך הרכב והוא סכום קבוע.

נשמע לי לא שווה בעליל לקחת ליסינג עם משכורת נמוכה כל כך,דעתי האישית כמובן.

כמובן שעם הבחור עובד שעתי אז חישוב שעות הנוספות נפגע גם כן מכיוון שלאחר הורדת עלות הליסינג מתבצע חישוב מחודש לשווי השעה הרגילה ומשם מחושבות השעות הנוספות.

פורסם

אל תשכח שמעבר ל2000 ש"ח שהוא משלם לחברה על הרכב, הוא צריך לשלם גם שווי שימוש ברכב לפי הקבוצה אליה שייכת האקסנט, בדרך כלל גם יורידו לו מהשכר החזרי הוצאות על רכב פרטי והחזרי דלק למינהם.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

גם לא לשכוח ששלפי הרפורמה במס, השווי של זקיפת ההטבה (תשלום למס הכנסה בעבור ההטבה הגלומה בקבלת הרכב), משתנה והוא יעלה במהלך השנים הקרובות.

לכן הכדאיות שבקבלת רכב ליסינג היא אינדיבידואלית ומחייבת חישוב פרטני שמושפע בעיקרו מהנסועה השנתית של המשתמש ומהסדר הבנזין שחל עליו (חופשי, מוגבל או מסובסד).

פורסם

עם 6500 בחודש אני ממליץ לחבר שלך לקנות רנו 5 או לחלופין לנסוע באוטובוס.

זה לא סכום ששוקלים בו לקחת ליסינג.

ובכלל - הייתי מרים גבה לו בשכר כזה היו מציעים לי לקחת ליסינג. זה גובל בחוסר אחריות מצד המעסיק.

[כשהשכר החודשי נמוך משמעותית מגובה הקנס על החזרת הרכב לפני הזמן ]

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

כפי שהציעו לפני - הכי טוב זה חישוב מדויק.

הסבר לגבי הטבלה שלהלן:

עמודה ראשונה: המצב שלו היום, לפני שהוא לקח רכב.

עמודה שנייה: המצב שלו לאחר שלוקח רכב מקבוצה 1 (יונדאי גטס).

עמודה שלישית: הפרש בין עמודה ראשונה לשניה.

attachment.php?attachmentid=114421&stc=1&d=1209245564

כפי שניתן לראות, הנטו שלו יפגע ב- 1722 ש"ח לחודש, אבל זה לא כולל את ההפרשות שהוא מפסיד על 2000 ש"ח.

אם לוקחים בחשבון את כל ההפרשות שהוא מפסיד, מקבלים עוד 466 ש"ח לחודש (אין צורך לחשב את ההפרשות לביטוח לאומי ולמס הכנסה כי זה לא הכסף שיחזור אליו אלא רק הפרשות לקופת גמל, פיצויים, קרן השתלמות של המעסיק ושל העובד).

כלומר בסה"כ זה יעלה לעובד 2188 ש"ח לודש.

במקרה הנ"ל עדיף לשלם 2000 ש"ח מהנטו מאשר 2000 ש"ח מהברוטו. הסיבה לכך היא גובה המשכורת. ככל שהמשכורת גבוהה יותר, כך משלמים מס שולי גבוה יותר ואז "מקלט המס" גדל.

מקווה שההסבר ברור :-D

פבל

Compare.jpg

• תוכן חדש...