Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6675 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי גאסטי 93 מנוע 1200 הזרקה.

השבוע חשבתי שהגיע הזמן להחליף את הנוזל קירור ברכב.

(כל השנים הוא תוחזק טוב עם נוזל קירור איכותי)

קניתי 2 מיכלים של פרסטון במיכל הצהוב והלכתי למכון רדיאטורים שיעשה את העבודה,

הוא אמר שחבל לעשות את זה ואין בזה טעם כי לרכב אין בעיות של התחממות או איבוד מים..

האם אין טעם בהחלפת נוזל קירור לרכב ישן? (למרות שכל השנים השתמשו במים ירוקים).

או שלחפש מוסך אחר..?

האם יכולות להווצר בעיות כלשהם בזמן החלפת הנוזל?

פורסם

מדי פעם רצוי לרענן.

יודע מה אני ממליץ? קח את מיכל העודפים בזמן שאתה מרוקן, ונקה אותו. בד"כ הם ממש מטונפים מבפנים.

בסובארו שלי, שהייתה מוזנחת יחסית כשקניתי אותה, היה מיכל בצבע צהוב...בזמנו קניתי ב20 ש"ח בפירוק מיכל עודפים שהיה במצב טוב בהרבה - וכך יכלתי לראות את מצב כמות העודפים.

אחת לשנה המיכל היה מפורק מהמקום ועובר ניקוי טוב.

פורסם

הוא כנראה אומר את זה כי אין לו כוח להתעסק עם גאסטי, ייתכן שהוא חושש (ובצדק) שכל מערכת המים שם רקובה , כך שאם הוא יתחיל לפרק את הראדיאטור וינסה להזרים בו לחץ מים הוא פשוט יתפרק לחתיכות,

אם אתה חושב שהראדיאטור שלך במצב שיכול להחזיק מעמד, אז אתה יכול לנקות את המערכת מים אצלך בגינה עשיתי את זה והתוצאה הייתה מצויינת גם מערכת המים נקיה , גם החימום מצויין , והשתמשתי בנוזל פרסטון , הניקוי כלל את כל צנרת המים כולל פירוק של מיכל העודפים , סליחה שליפה ללא כל בעיה את מיכל העודפים. השתמשתי בצינור גינה בלבד ללא שום חומרים למינהם.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

הרבה פעמים שמעתי על ניקוי הרדיאטור ע"י הזרמה של מים מצינור גינה, אבל לא הבנתי מה קורה עם נוזל הקירור שנשאר במעברים בראש, איך מנקזים אותו?

פורסם

כשאני עשיתי את הניקוי (בבית) אז נשפתי אוויר לצינור של הראדיאטור ומהצד השני יצאו כל המים.

אני חושב שזה היה מספיק טוב.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

גם אני עשיתי ככה ,אפילו הנעתי את המנוע לכמה שניות ,כדי שיצאו המים מהבלוק.

אין לי מושג לגבי ג'אסטי.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם
הרבה פעמים שמעתי על ניקוי הרדיאטור ע"י הזרמה של מים מצינור גינה, אבל לא הבנתי מה קורה עם נוזל הקירור שנשאר במעברים בראש, איך מנקזים אותו?

תמיד נשארים קצת מים "ישנים".

כעיקרון, מזרימים מים ברדיאטור , בבלוק של המנוע ,דרך חיבור עליון ו/או תחתון, וגם בצינור סירקולציה לסעפת (אם ממש פדאנטיים).

כמה לכלוך מוציא זרם המים זה כבר עניין אחר, אבל זה עדיף מכלום. לרדיאטור זה מצויין , לבלוק מנוע פחות יעיל לדעתי, כי המים לא יכולים "להרים" לכלוך שיושב בתחתית הבלוק וכו (הזרימה שלהם פחות יעילה עם המעבר בכל מעברי המים במנוע).

אבל עדיין, זה עדיף מכלום.

אני חושב שיהיה בטוח להגיד שלעולם אי אפשר להוציא את כל הנוזל הישן, אלא אם כן אתה מתחכם עם צינורית ומזרק, ומכיר את נבכי המנוע מבפנים ממש טוב, אבל זה כבר מש יהיה מוגזם ומסובך (לדעתי, בלתי אפשרי).

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

בניקוי רדיאטור שעשיתי שמו לי נוזל קירור ורוד של G12 והקודם שהיה לי היה ירוק. עכשיו הבנתי למה אחרי הניקוי הגוון של הנוזל נשאר ירקרק:shock:

פורסם

חשבתי על רעיון כזה: למלא מים רגילים , להניע את הרכב כך שהמים יזלו מאיזשהו פתח תחתון (למשל ברז רדיאטור) ותוך כדי אזרים באופן קבוע מים למערכת (כך שהמנוע לא יעבוד בלי מים), זה יכול לעשות ניקוי יותר יסודי.

אבל , הרעיון עוד לא נבחן ועובד סופית על ידי (וכמובן גם לא נוסה), יש עוד דברים לשקול.

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

שיעברו בכיף, למה לא? להיפך, כשאני מזרים מים למנוע לשטיפה , אני עושה זאת גם דרך הראש.

אם יש סיכוי לאבנית, זה יהיה דוקא בראש ובסעפות יותר מאשר בחלקים אחרים (עד כמה שיכול להיות הבדל), שם הטמפ' הכי גבוהה כל הזמן.

שיעברו המים , שיזרמו כאוות נפשם, השאלה כמה זה יעיל. האבנית לרוב נתפסת בחלקים שונים די חזק (כמו גוף החימום בקומקום למשל), רק מעט ממנה נמצא במערכת בצורת חלקיקים חופשיים שנעים עם הזרם, ואם אין גישה ישירה לגרד אותה , זרם מים ממש לא ישחרר אותה.

זה בעייתי מאוד ברכב שנסע על מים רגילים המון זמן , הזנחה פושעת כבר אמרנו?

פורסם

את האמת זאת בערך הבעיה. למרות שמתי שקניתי את הרכב היה בו נוזל קירור ירקרק למופת (ואפילו קיבלתי גלון ספר וראיתי שזה נוזל איכותי - zerex), אני לא יכול לדעת מה עבר במערכת הקירור במשך 14 שנות מחייתו. בגלל זה אני חושש להעביר מים דרך הבלוק, מוצדק?

פורסם

קצת קשה לדעת , אבל בוא נאמר כך:

המנוע עובד? המים מסוחררים בו בלחץ וטמפ' גבוהה?

זרם מים לא יעשה נזק (לדעתי) שיכלו בקלות לגרום מאפייני מערכת הקירור לעיל.

נניח שאנו מפחדים שזרם המים ישחרר אבנית מאיזור הראש , בדיוק מאיזו נקודה ששם האבנית דוקא סותמת איזה חור בין הראש לבין הבוכנה (תקלה היפותטית כן?), למה שלא תשתחרר האבנית הזו מעצם סחרור נוזל הקירור במצב פעולה רגיל? אם אנו חוששים שזרם מים חיצוני יגרום לנזק, מה יעשה זרם המים הפנימי הרגיל, בטמפ' גדולה? ועוד בלחץ?

אני מקוה שהבנת את הנקודה שלי (לי היה קשה להבין את דברי :oops: )

פורסם

צודק, עם השיטה שציינת זה אפשרי כי הלחץ במערכת נשאר אותו לחץ שמשאבת המים יוצרת באוטו דרך קבע.

עם צינור גינה אני מפחד שהלחץ יהיה גדול יותר, כי קשה להעריך מה היא בדיוק עוצמת הסירקולציה של משאבת המים ובהתאם לפתוח את צינור הגינה.

פורסם

לדעתי מים קרים על מתכת חמה= נזק.

לי התעוות הראש מזריקה של מים קרים על מנוע בטמפ עבודה בגלל טרמוסטט פגום.

ואין מגע בין בוכנה לראש כמו שרשמתם כאן, ככה שגם לא יכולה להיות ביניהם אבנית.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

• תוכן חדש...