Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6687 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

1. רציתי לדעת מה ההבדל בין כבלים של 500 אמפר לבין 600 אמפר. האם 500 יספיקו להנעת רכב פרטי רגיל ללא בעיות ?

2. פתחתי את מכסה מיכל העיבוי בזמן שהמנוע היה חם אך מכובה. האם נגרם נזל ? (שמעתי פריקה של קצת אדים, לא יותר מזה)

תודה.

פורסם

1. אל תאמין למה שכתוב על האריזה של הכבלים בייחוד אם זה אלו מאוטודיפו,בדר"כ הם נראים עבים מבחוץ ובפועל מוליך יש דק מאוד.

2.לא לא נגרם שם נזק מפתיחת מיכל העיבוי מה שאי אפשר לומר על פתיחה של פקק הרדיאטור כשהרכב חם.:lol:

יוסי

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

מה שבטוח קנה את הכבלים לאמפרים גבוהים יותר, נזק לא נגרם , המנוע יבנה לחץ במערכת עם עבודת המנוע.

סע לשלום נמפתחות בפנים....

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

לבחור הראשון - מדובר על 12V, לא צריך כבלים בקוטר של 10 ס"מ, ושכבת בידוד עבה הינה חיונית ביותר!

מדובר על כבלים של רולושיין, לא מאוטודיפו, אבל אם אני לא טועה הם נמכרים גם שם.

העניין הוא שההפרש במחיר בין 500 ל 600 אמפר הוא פי 2 !

פורסם

בומבה,

אני לא יכול לתת לך תשובה בלי דף נתונים ברור אבל 500 אמפר הווה אומר שהכבל יכול להעביר PEAK של 500 אמפר לזמן קצר ביותר.

אם ברשותך רכב דיזל שהינו בעל סטרטר 'חזק' מומלץ לבחור בכבלים בעלי שטח חתך גדול יותר.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, כמה ממ"ר אמור להיות לכבל נטו ללא הבידוד ע"מ שיהיה מסוגל להעביר זרם רגעי של 500A ?

כמה מתח רגעי לוקח סטרטר "חזק" בעת ההתנעה בערך?

פורסם

1. אני ממליץ לך לבחור בכבלים בעלי שטח חתך של 16-25 ממ"ר עד אורך של 3 מטר להתנעת מנועי בנזין.

במידה ואתה בוחר בכבל בעל אורך 5 מטר אזי המלצתי היא לבחור בכבל בעל שטח חתך גדול יותר ואפילו 35 ממ"ר.

2. צריכת הזרם של הסטרטר בזמן ההתנעה יכול לנוע בין 70-200 אמפר תלוי בנפח המנוע והסטרטר המותקן ברכב.

אנא ציין איזה רכב יש ברשותך ונוכל להסיק מכך איזה סטרטר מותקן ברכב שלך ומהי צריכת הזרם שלו בזמן ההתנעה.

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, אני מתכוון למנוע V8 סמול בלוק שבי סטנדרטי ללא שום שיפוריי מנוע, אך מצבר "רגיל" בעל מתח רגעי 200-250A אינו מצליח להניע אותו או אפילו לייתר דיוק כמעט ובכלל אין סטרטר , איזה מצבר וכבליי התנעה לדעתך יהיו אידיאלים ויהיו מסוגלים להניע מנוע גדול שכזה בקלות יחסית?

כמה לדעתך צריכת הזרם של הסטרטר בזמן ההתנעה במנוע כזה?( 5000 סמ"ק בנזין)

• תוכן חדש...