Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6235 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך בדקת אם יש מיסבים ב 2 הצדדים ? היצור של זה לא קשה במיוחד

וכן זה הרבה יותר טוב .

במכונות עם פתח קדמי יש גם 2 מיסבים אבל שיושבים באותו הצד וזה יותר קשה לייצור כי כאן העומסים באמת ענקיים במיוחד עם המכונה מסתובבת ב 1200 סל"ד דבר שלא פעם ולא פעמיים גורם לעיוות קל בציר מול התוף ורעידות מטורפות בסחיטה .

אגב לבלומברג יש מחלה כזו של רעידות .

אגב נתקלתי במכונה עם מיסבים ב 2 הצדדים שגמרה מיסבים חדשים בשבוע , פשוט מד גובה המים היה מקולקל והמים עברו את גובה חצי התוף מים חילחלו למיסב והרסו אותו .

פורסם

הבדיקה פשוטה מאוד. פונים למחלקת השירות של היבואן ששולח מייל ליצרן.

העלות הגבוהה לא נובעת מהעומסים אלא מתהליך הייצור. אתה חייב לייצר את התוף ולחרוט אתשני הצירים יחד באותה התפיסה.

לבנות מערכת מיסבים על אותו הציר שבנוייה להתמודד עם עומס גבוה הרבה יותר קל וזול. אתה צריך לחשב את העומסים על הציר, לקבוע מרחק בין המיסבים (כמה שיותר גדול יותר טוב), לחשב עומס על המיסב, לבחור מיסב מתאים ולקבוע לפיו את קוטר הציר. מבחינת ייצור הרבה יותר קל לייצר ציר עבה מאשר ציר דק. ההבדל בעלויות הוא החומר בלבד כשבעבודה אתה חוסך בציר עבה. זו גם הסיבה שברגים דקים וארוכים יותר יקרים מבורג עבה יותר באורך זהה (בקטרים הקטנים מאוד).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

יש לי הרגשה שלא הבנת את היצרן לגבי המיסבים

או שהם לא בדיוק היו בעניין של לעזור

כעיקרון המכונה יושבת על 2 צירים ו 2 מיסבים ו 2 מחזירים מים

הצירים ניתנים להחלפה בד"כ, וכשאתה מרכיב חדשים גם אם תהיה סטייה קלה בין 2 הצדדימם ותהיה כי אנחנו לא מכונות

לא יקרה כלום וזה יעבוד בסדר

במכונות גרמניות בוש סימנס וקונסטרוקטה אתה חייב להוציא את כל הדוד דהיינו את כל המכונה מבפנים החוצה

כי פשוט אי אפשר להגיע למיסב בצד השני

רק צד אחד של הפח מתפרק

יש טכנאים חכמים שפותחים חלן קטן בפח בעזרת דיסק

פורסם

חוסר הקונצנטריות והמנמקבילות גורמים לבלאי אדיר למיסבים ויכולים במקרים קיצוניים להגיע עד לשבירת הציר.

פורסם
טוב אם אתה אומר אני רק 5 שנים טכנאי של מכונות כביסה ועשיתי לעשרות

מכונות כביסה פתח עליון מיסבים אבל אתה אומר שאני טועה אז מי אני שאתווכח ?

unix

יש לנו מכונת כביסה bosch woh 1010 פתח עליון בת כ 17 שנה.

כפי שאמרת , לפני כ 5 שנים החלפתי לה מיסבים. באמת לא היתה גישה למיסב האחורי ועשיתי שם חור בפח כדי להגיע למיסב. מאז אני מעריץ טכנאי מכונות כביסה שיודעים לעבוד בחלל כל כך צפוף ובלי לראות.

גם במכונה הישנה הזו יש כרטיס אלקטרוני והוא באמת התקלקל כשהמכונה היתה בת שנתיים. תיקנתי ומאז הוא לא עשה בעיות.

בנושא אחר- אני מעונין לקנות מכונת כביסה. על איזה מכונה אתה ממליץ? לא חשוב לי פתח עליון או צידי. חשוב רק שכמעט לא תעשה בעיות.

תודה

יהודה

פורסם

אתה מתכוון להחליף את הבוש ?

הייתה לי שיחה על כך עם אייל בהודעות פרטיות ואת האמת שאני לא מסוגל לתת

המלצה על מכונה אחת נורמלית היום

כמובן שמילה זה הכי טוב שיש אבל גם הכי יקר שיש בקניה ובאחזקה

אתה צריך לשאול את עצמך נטוו לגבי האחריות של המכונה

מה מכוסה באחריות ומה לא

כמה זמן וכו'

לגבי המיסבים עדיף לפרק את הדוד בשלמותו החוצה מן המכונה ולעבוד מסודר

אחרת זה מתכון לצרות , חייבים לבדוק את הציר ולהכניס מחזיר מים חדש

פורסם

לאחר שחרשתי את כל שוק המכונות, וגם בדקתי מה כל חברה נותנת בתעודת האחריות שלה,וגם התייעצתי עם חבר הפורום הנחמד UNIX,

הגעתי למסקנה שהרכישה הכי טובה היום לפתח עליון היא AEG מדגם 44810 (800 סל"ד) או לחילופין דגם 45100 (1000 סל"ד)

מחירים? 2300-2600 ... תלוי איפה ואיך.

צריך להוסיף 159 לעוד שנתיים אחריות מלאה, ולדעתי זה שווה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

ארנון, הצלחת להחליף את המייסב?

אתמול המכונה שלי whirlpool דגם 756 החליטה לשחרר את המייסב מתפקידו והחלה להרעיש בסחיטה (יותר מהרגיל),

בדיקה קצרה הראתה שלתוף יש חופש של סמ' בערך וכנראה שאאלץ להחליף מייסב,

האם ניתן לבצע זאת לבד עם זוג ידיים סבירות וכלים בסיסיים? או שהמכונה הזו מסובכת מידי לתיקון ועדיף לקבל הצעה מטכנאי ואז לקנות חדשה?

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
חוסר הקונצנטריות והמנמקבילות גורמים לבלאי אדיר למיסבים ויכולים במקרים קיצוניים להגיע עד לשבירת הציר.

לא יודע כמה ניסיון יש לך במכונות כביסה - יצרן עולמי שתוצרתו מאד מאד נפוצה בארץ הוא מרלוני האיטלקי. התוצרת שלו מיובאת ארצה תחת שמות מותג רבים, כשהנפוצים בהם הם ספקטרה (יבוא ע"י אמפא) ואלקטרה.

בדגמים בעלי פתח עליון יש כמובן 2 מיסבים, אחד בכל קצה של התוף.

המבנה הזה אכן מאד לא מדויק, מה גם שבגלל הרס של האוגנים המסומררים ישירות לצידי התוף, כשאתה מחליף אותם וחולץ את המסמרות ואחר כך משתמש בברגים במקומן, המרכוז עוד מדרדר.

המכונות האלה פועלות למרות זאת בגלל 2 סיבות ששכחת לציין, או שאינך מודע להן:

1 - המיסב המותקן בצידו השמאלי של התוף (מבט מהחזית) והוא פנימי ונגיש רק מתוך הדוד יושב כולו בתוך תושבת גומי, כך שיש לו גמישות מסוימת, אם כי מוגבלת.

2 - הדופן הימנית של הדוד גמישה, וזאת גם בדגמים העשויים פח מצופה אמייל וגם בדגמי הנירוסטה (נושאים את המושג INOX על אזור המתגים). אם תסתכל פעם במכונה כזו בזמן שהיא פועלת והדופן הימנית מפורקת תראה שהדופן של הדוד כולה נעה בשמיניות, שחומרתן תלויה במידת המרכוז וכן בניצבות שבין הציר ובין התוף.

תופעה אופיינית למכונות אלה היא קריעה של הדופן הימנית של הדוד וזאת כאשר בגלל קורוזיה עמוקה של האוגן הימני

(תא גלווני אמרנו??? אוגן אלומיניום המסומרר ישירות לקיר נירוסטה, וכן יציקת אלומיניום זולה שלא עוברת אימפרגנציה) הציר מתחיל לזרוק בפראות והקיר נגזר, אבל כל זאת רק לאחר הרס האוגן, לא בגלל חוסר מרכוז רגיל.

יוסי

פורסם

יוסי שלום,

לפני בערך כ-3 שנים החלפתי את המיסבים במכונת כביסה מסוג סופר רולד של קריסטל ואכן התיאור וההסבר שלך מדוייקים.

אבל יש לציין שזוג המיסבים מגיע עם ברגים חדשים בעלי תבריג לא לכול אורך הקנה, וקוטר הקנה הינו דיי מדוייק ושווה ערך לקוטר המסמרה המקורית (ביצעתי מדידה) כלומר ניתן למרכז יחסית בצורה מדוייקת את המיסב.

לפני הידוק הברגים השתנשתי ב-3 פינים מושחזים בדיוק של 0.01 מילימטר בכדי למרכז את בית המיסב.

איזה כייף לי :)

פורסם
לא יודע כמה ניסיון יש לך במכונות כביסה - יצרן עולמי שתוצרתו מאד מאד נפוצה בארץ הוא מרלוני האיטלקי. התוצרת שלו מיובאת ארצה תחת שמות מותג רבים, כשהנפוצים בהם הם ספקטרה (יבוא ע"י אמפא) ואלקטרה.

בדגמים בעלי פתח עליון יש כמובן 2 מיסבים, אחד בכל קצה של התוף.

המבנה הזה אכן מאד לא מדויק, מה גם שבגלל הרס של האוגנים המסומררים ישירות לצידי התוף, כשאתה מחליף אותם וחולץ את המסמרות ואחר כך משתמש בברגים במקומן, המרכוז עוד מדרדר.

המכונות האלה פועלות למרות זאת בגלל 2 סיבות ששכחת לציין, או שאינך מודע להן:

1 - המיסב המותקן בצידו השמאלי של התוף (מבט מהחזית) והוא פנימי ונגיש רק מתוך הדוד יושב כולו בתוך תושבת גומי, כך שיש לו גמישות מסוימת, אם כי מוגבלת.

2 - הדופן הימנית של הדוד גמישה, וזאת גם בדגמים העשויים פח מצופה אמייל וגם בדגמי הנירוסטה (נושאים את המושג INOX על אזור המתגים). אם תסתכל פעם במכונה כזו בזמן שהיא פועלת והדופן הימנית מפורקת תראה שהדופן של הדוד כולה נעה בשמיניות, שחומרתן תלויה במידת המרכוז וכן בניצבות שבין הציר ובין התוף.

יוסי

אם המיסב יושב בתותב גומי הוא לא מתפקד כמיסב מבחינת העומס על המיסב השני וכל תפקידו הוא למנוע את הצורך לחזק את הדופן שבה יושב המיסב שנושא את העומס. דבר כזה יוצר התעייפות בדופן ומאוד לא בריא.

פורסם

שי, תהרוג אותי אבל אני לא מבין למה להתעקש ולדון בנושא (צר, יחודי, שאינו מעיד על הידע הכולל שלך) ושברור לי ולכל מי שהתנסה שאינך מבין בו.

המכונות בהן קיים פתח עליון בדרך כלל (מניסיוני) הן בעלות מיסב בכל קצה של התוף. התוצרות המאד נפוצות בארץ הן של תומסון/ברנד מצרפת המיובאות תחת המותג קריסטל( לא רק) ושל מרלוני מאיטליה המיובאות בהמון שמות כמו ווסטינגהאוס, ספקטרה (אמפא), אלקטרה (אלקטרה) ועוד שמות רבים.

בדגמים אלה ומזה עשרות רבות של שנים המיסב הפנימי (צד שמאל, מיסב נגיש רק מתוך הדוד) יושב בתוך גומי המקיף אותו, ובתומסונים שני המיסבים הם כאלה, משני צידי התוף, ושניהם נגישים רק לאחר פתיחת הדוד החיצוני.

אף אחד לא אמר שהמיסבים מורכבים בתוך תותבי גומי. הם יושבים בתוך בית בעל אוגן בקוטר יחסית גדול, וכל האוגן הזה מוכנס למעטפת גומי המהודקת לדפנות הדוד בעזרת כמה ברגים.

בגלל הדפנות הגמישות של התוף והדוד אין בעיה לספוג זריקה מסוימת, וכבר הרחבתי לגבי כך, ראה לעיל.

לא מדובר פה על מיסבים המיועדים לשימושים מסיביים ומדויקים בתעשייה, ולכן אין כאן צורך במירכוז מדויק, ובנעילה קשיחה באפיצויות מתאימות, כמקובל בדגמים גרמניים מסוימים, דוגמת בוש/סימנס, בהן קיים צינור מיסבים מסיבי הממרכז את המיסבים. זהו מבנה בו התוף תלוי קונזולית, ולא זה המקרה במכונות הנפוצות בעלות פתח עליון.

מעבר לכך, אם תרצה להתרשם מהמבנה באופן בלתי אמצעי, צור קשר ובוא אלי הביתה (רמת-גן), ואציג בפנים מיסבים משופצים של מרלוני כך שהתמונה תהיה ברורה יותר.

לילה טוב, יוסי

פורסם

שי, כנראה לא פירקת מכונה מסוג סופר לורד מכיוון שהדברים שיוסי רשם נכונים מאוד גם לי יצא לפרק מכונה כזו.

בכדי לפרק את המיסב שציין יוסי יש להוציא את כול התוף מהחלק העליון של המכונה יחד עם המשקולות מאבן (חתיכת סיפור) ולאחר מכן לפרק את הקלמרה שסימנתי בתמונה המצורפת, אני לא זוכר את כול התהליך אבל יש צורך להחליף את האטם בצד שפותחים את הדוד (אני אישית ייצרתי אטם מחדש מסליקון המשמש ליצור אטמים).

untitled.jpg

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...