Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תקלה במאזדה לאנטיס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6706 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי מאזדה לאנטיס 1600 , שנת יצור 97 .

בבדיקת הרכב לא היו ממצאים חריגים במיוחד.

הרכב עבר 150,000 ק"מ.

בהתנעת הרכב בבוקר יוצא עשן לבן רב מאוד, נפסק לחלוטין לאחר כדקה ולא מופיע במהלך היום.

טיפול ראשון שעשיתי במוסך מאזדה מורשה - החלפת אטם מכסה שסתומים.

אשמח לקבל עצות לגבי תקלות אופייניות ברכב זה המתבטאות בתופעה הנ"ל.

פורסם

סביר להניח שזה בסה"כ לחות אשר הצטברה במשך הלילה במערכת הפליטה. העשן נעלם ברגע שהמנוע והמערכת פליטה מתחממים. לא רואה סיבה לדאגה.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

ורוב הסיכויים שמדובר בגומיות שסטומים וחודר שמן לתא השריפה במהלך הלילה דרך גומיות שסטומים, ובבוקר בהתנעה הראשונה המנוע שורף את השמן שחדר לתא השריפה..

בדוק שמן ומים חשוב!

אסור שיהיה שמן מעל קו הF במדיד! בדוק שהמנוע לא מאבד מים ושמן.

שים לב איזה צבע העשן.

יש 2 סוגים של עשן לבן:

*לבן שלג

*לבן כחלחל (גוון כחלחל כזה..)

לבן שלג אומר שריפת מים

לבן כחלחל אומר שריפת שמן.

יתכן וזה רק לחות, או שריפת נוזל קירור, או שריפת שמן.

את מוזמן למועדון מאזדה ספיד כנס דרך החתימה שלי וברר גם שם.

פורסם

צבע העשן הוא לבן שלג ולא כחלחל, מה שככל הנראה מעיד על שריפת מים, למרות שיש גם קצת ריח, שמעיד גם על המצאות שמן.

בכל מקרה, כמות העשן הנפלט בבוקר היא מאוד משמעותית והדבר ממש מציק.....

אם מדובר במים, האם יש דרך למנוע את התופעה?

כמו כן,אם מדובר בלחות מהלילה, נראה אמור להופיע בכל המכוניות מדגם זה, אחרת מדובר בתקלה כלשהי...

פורסם

שלום,

חד וחלק : תחליף מנוע !

הבעיה נובעת משחיקה במובילי השסתומים אבל ...העלות הגבוהה והסיכון של התיקון , עלול המנוע להתחיל לעשן גם כאשר המנוע חם הוא קיים ומוחשי ,

מניסיוני כבעל מוסך אני ממליץ לך להחליף מנוע ,עזוב את כל העצות שאתה שומע כי אין חכם כבעל ניסיון , אני עברתי כבר במסלול הזה , לכן אני מציע לך לא להכנס לפירוק ראש וכו.

סוף מעשה במחשבה תחילה....אמרו חכמים !

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

וואו וואו, רגע רגע, מפה ועד החלפת מנוע הדרך עוד ארוכה.

גומיות מובילי שסתומים מחזיקים קצת יותר מ-150,000 ק"מ, רק לידע כללי. לקבוע שהם נשחקו ולשלוח את הבחור להחליף מנוע עוד לפני שבעיה אובחנה על ידי מישהו מקצועי זה קצת חוסר אחריות.

שמוליק

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם

האם יש הסבר הגיוני לכך למובילי שסתומים שזה בעצם מתכת, חלק מהראש, מתנהגים בצורה שונה בחום וקור? אם הייתה שחיקה כל כך גדולה במובילים האם הרכב לא אמור היה לעשן כל הזמן?

אני מדגיש, הרכב לא מעשן בכלל לאחר התופעה הנ"ל.....

אני מכיר את תופעת שריפת השמן במנועים ישנים, אבל כאן זה ממש נראה משהו אחר ולא שריפת שמן קלאסית כתוצאה משחיקה...

בנוסף 150000 ק"מ זה ממש נמוך למנועים מסוג זה, האם זה בכלל סביר שהמנוע הגיע לדרגת שחיקה כל כך גבוהה?

פורסם

שמוליק בוקר טוב, מובילי השסתומים שחוקים , גומיות לא יפתרו את הבעיה אלא החלפת מובילים הכרוך בפירוק ראש ומכאן הבעיות תתחלנה לצוץ ולרוץ. כאשר המנוע דומם יש מספר שסתומים פתוחים ומהם מטפטפות טיפות השמן לחלל השריפה, עם התנעת המנוע ענני עשן נפלטים מספר דקות ...והופ הכל נעלם והמנוע עובד פיקס !!!.

הפתרון ....החלפת מנוע ולא .....סרט סיוט !

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

האם החלפת מובילים אמורה לפתור את הבעייה, בהנחה שלא תצוץ בעייה חדשה?

האם תוכל לומר מה צפוייה להיות העלות של טיפול כזה? אני מניח שזה בעצם שיפוץ ראש מנוע.

פורסם

השערות הן המקור לכל הפישולים. צריך לבדוק לעומק את המנוע. אולי הרינגים שלך גמורים ? ולא הראש ? בגדול, מנועי BP ידועים כצרכני שמן, אבל הם מתחילים לזלול בק"מ גדול יותר.

אני נמנע מלהעלות השערות.

במידה ותגיע למסקנה שראש המנוע שלך זקוק לשיפוץ יש לי ראש מנוע מושלם אחרי שיפוץ עם מרימים הידראולים (בהנחה שגם בראש יש לך מרימים הידראולים) וגומיות מובילי שסתומים. קודם תגיע למסקנה הזו, אחר-כך תחליט.

שמוליק

• תוכן חדש...