Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6696 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפותח השרשור, עם הבלמים של הבלאנו דווקא אין בעייה,הם נושכים לא רע,למרות שמערכת ה-ABS נוטא להכנס לפעולה מוקדם מהרצוי,במיוחד על כביש רטוב (חורף עכשיו,שים לב לזה ותיזהר,היא מאריכה את מרחק הבלימה).

מבחינת אחיזה הבלאנו לא ממש נחשבת ל"פנינה",יש לה אחיזת כביש סבירה,זה לא שאחיזת הכביש שלה מסוכנת,אבל גם לא משהו "לרוץ לספר לחברים".

כמו שאמרתי,ואני אחזור על זה שוב, במקומך הייתי מתמקד בצמיג איכותי ודביק (חפש דנלופ למשל בגרסאות הספורטיביות,ויש כאלה במידה הזאת בוודאות),וכן בהחלפת ארבעת בולמי הזעזועים לחדשים מקוריים או אפטרמרקט מקצועיים יותר שיעזרו בתחום האחיזה.

לדעתי,בולמי זעזועים זה לא משהו שמחליפים בזוגות,אלא ברבעיות.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

תן עידכון בפורום מה החלטת לעשות אם אתה עושה... אולי זה יגרום לי להזיז דברים בנושא אצלי.

כרגע אני חושב לקנות צמיגים חדשים, למרות שהם נראה לי במצב טוב וחדשים הם לא אוחזים בגרוש כשרטוב.

יש לכם רעיונות למה?

נב: אני יבדוק לחץ אוויר נראה לי שחסר האמתי.

פורסם

גם לי יש בלנו שעם הזמן אני מתכוון לשפר את האחיזה שלה ועוד כמה דברים ולפתוח השרשור אם אתה רוצה לשפר את הבלנו שלך תתחיל מהצמיגים זה הדבר הכי טוב להתחיל איתו בבלנו ואם אתה כבר משפר וקונה צמיגים חדשים תקנה צמיגים מהחברות בריג'נסטון או דנלופ ולא משהו אחר אני אומר לך זאת אחרי שביררתי הרבה זמן ובהרבה מקומות ולבלנו מומלץ לרוכש צמיגים מאחת החברות האלו.

פורסם
יש לך שליטה טובה על האוטו גם במצבו הנוכחי?

כן, אבל ברטוב האוטו פשוט מחליק על כל פיפס יחסית. בעיקרון אני יכול להסתדר עם זה, צריך לנסוע בהרבה יותר עדינות עם ההגה ובזהירות, הפחד שלי זה שאמא שלי גם נוהגת על האוטו,הסברתי לה את העניין אבל בכל זאת אני לא שקט כשהיא נוסעת כשרטוב/יורד גשם. וגם אני לא רוצה שהאוטו יפתיע אותי יום אחד.

כמו שכבר כתבתי אני ילך להוסיף לחץ אוויר ומשם אני יראה...

לבחור שמעליי, מה בערך המחיר לצמיגים מהחברות שציינת לבלאנו?

פורסם

אם הצמיגים לא אוחזים תחליף צמיגים! אל תחכה לאסון!

תקנה צמיגים שיש עליהם ביקורת טובה באחיזה ברטוב.

אם אין במידה של הבלנו צמיגים איכותיים תשקול החלפה של המידה (שרשור מידות צמיגים וג'אנטים של KOMPY).

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

פורסם

כמו שמעלי אמר אין הרבה צמיגים איכותיים למידה של הבלנו לכן המלצתי לך לרכוש אך ורק מדנלופ או מבריג'נסטון והמחירים בארץ לדגמים של החברות הנ"ל נעים בין 350 ל 200 שקל לצמיג אבל תמיד אפשר למצוא יותר זול תחפש תראה (רק שתדע הדנלופ היו יותר יקרים וגם הבלנו במקור מגיעה עם צמיגים של דאנלופ והמלצה של היצרן זה דאנללופ או ברג'ינסטון) אני זוכר שהציעו לי 4 צמיגים של בריג'נסטון לבלנו שלי ב 1100 שקל.

פורסם

כמה דברים:

1.אין דבר כזה "צמיג מומלץ לבלנו",צמיג זה צמיג ולא ממש אכפת לו על איזה רכב שמים אותו,כל עוד הוא מתאים מבחינת מידה.

אני לא מדבר על רכבים ספורטיביים שצריכים צמיגים עם קוד מהירות גבוה יותר (לפעמים),אלא על רכב מהסוג של פותח השרשור.

2.לא חסרים צמיגים איכותיים במידה של הבלאנו,יש את דגמי דנלופ SP SPORT שהם לא רעים,צמיג יחסית ספורטיבי עם פינוי מים טוב בחלק מהדגמים,אני אישית השתמשתי בסידרה הזאת (לא זוכר דגם מדוייק) והיה יופי של צמיג,גם מבחינת אחיזה וגם מבחינת שחיקה.

3.צמיג יכול להראות מעולה ובו זמנית להיות גמור- צריך לבדוק בני כמה הצמיגים,אם הצמיג מעל שנתיים-3 שנים הייתי ממליץ להחליף אותו,ולא משנה בכלל איך הוא נראה, כי צמיג זה גומי,גומי מתייבש,ברגע שצמיג מתייבש=אין אחיזה (בלי קשר בכלל לכמה עובי יש לו בסולייה).

4.שימו לב לקנות צמיגים כמה שיותר טריים (אין סיבה שתקנו צמיג שנמצא מעל שנה במחסן), חפשו צמיגים כמה שיותר טריים.

5.צמיגים מחליפים בזוגות לפחות,צמיגים חדשים תמיד הולכים אחורה !! (כלל שמעטות הפנצ'ריות שמקפידות עליו).

6.חובה שעל אותו סרן יהיה אותו סוג צמיג,שלא יהיה מצב שתקנו 3 מאותו סוג ואת הרביעי יתנו לכם מסוג אחר בגלל שנגמר המלאי או משהו כזה,סולייה שונה של צמיג מושכת אחרת ונשחקת אחרת,משמע הרכב לא מאוזן.

בהצלחה.

פורסם

עידן, לכתוב שכל SP של דאנלופ הוא יחסית לא רע זה פשוט לא נכון. לצד דגמים מעולים כדוגמת ה-SP9000, יש דגמים שהם במקרה הטוב פשוט מביישים את השם (ע"ע SP490).

ולקווקזי: בריג'נסטון זה צמיג שנמכר (אולי) בטנזניה המשוונית. בארץ ניתן בד"כ להשיג את אחיו - ברידג'סטון.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

ולקווקזי: בריג'נסטון זה צמיג שנמכר (אולי) בטנזניה המשוונית. בארץ ניתן בד"כ להשיג את אחיו - ברידג'סטון.

טעות שלי לא רשמתי נכון התכוונתי לברידג'סטון

פורסם

אלעד,שים לב שיש דגמי SP ויש דגמי SP SPORT, הדגם שציינת 490 אמנם לא נחשב לצמיג מבריק וגם לא מתקרב,אבל לשימוש ברכב רגיל דוגמת סוזוקי בלאנו הוא כנראה יעשה את העבודה בסדר גמור.

פורסם

בדקתי את הצמיגים שלי,יש לי צמיגים של דאנלופ SP Sport 490, חסר בהם אוויר, אני ימלא.

אבל בהמשך נדהמתי, הגלגל הימני האחורי נועל צמיג של בריג'נסטון פונצטה (אני מקווה שאני בכיוון של השם כי כבר הספקתי לשכוח):shock:

אני יודע שזה לא טוב שיהיו 2 סוגים שונים על אותו הסרן, אז מה אני אמור לעשות? לקנות צמיג חדש רק אחד? קצת טיפשי לא? עדיף להחליף זוג, אבל השני יחסית חדש ולא שווה להחליף גם אותו...

הצמיגים יחסית חדשים, לא אכולים, לפי מה שנראה בעיין שלי, אני יבקש ממישהו בעל עיין יותר מקצועית להביע דעה עליהם (לא מצאתי איפה רשום את הת.יצור שלהם גם)

אז איך הצמיגים האלה sp sport 490? ומה יותר טוב? הצמיג השונה משאר השלושה על האוטו? או ה SP sport 490?

וכמובן מה אתם חושבים שאני צריך לעשות? להחליף את הצמיג?

תודה, הראל.

פורסם

אני חושב שFULDA הוא פשרה טובה בין מחיר לאיכות

הרכבתי בזמנו על האפלאוז ונהניתי מכול רגע

באמת הופתעתי לטובה

אלעד

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

• תוכן חדש...