Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6721 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם...

היום קניתי פונטו HGT 2001. האוטו הוא יד 3 עם 130K.

בבדיקה שעשיתי לפני הקניה, הבוחן אמר כי המנוע מרעיש והוא לא יחזיק עוד הרבה זמן. (היתה התחשבות בזה במחיר).

בבדיקה הקופרסיה יצאה בגבול המותר וללא שינויים גדולים בין הצילינדרים, בנוסף ההספק שנמדד הוא 110 כ"ס שלדעתי סביר (תקנו אתי אם אני טועה).

שאני נוסע עם האוטו יש רעשים, שאפשר להגיד שהם כמו רעשים של מנוע דיזל. זה יכול להיות ווריאטור?

מה שיותר מפחיד אותי זה שהאוטו בניוטרל ואני לא לוחץ על הגז, מנורת הלחץ שמן נדלקת למאית השניה ונכבת כל הזמן. אבל אם אני נותן גז בניוטרל או שאני בנסיעה, היא לא נדלקת בכלל.

יש השערות לגבי הבעיה? זה יכול להיות גם קשור לווריאטור?

ואם מישהו יוכל להסביר לי פעם אחת ולתמיד מה הווריאטור הזה עושה אני אשמח.

תודה.

פורסם

לפי הבנתי מהתיאורים שלך, יתכן והרעש נובע מכשל מכני בתוך המנוע, דפיקות בין החלקים המסתובבים ו/או הנעים של המנוע, כך למשל לחץ השמן בורח בין מרווחים שלא אמורים להיות, ו/או שאינו תקין מסיבה אחרת.

יתכן והרעשים הם מסוג אחר , ונורית לחץ השמן בבעיה חשמלית ולא מכנית, אך אם זה מכני, הרי שדיווחו לך על כך בעת הבדיקה, אף קיבלת הנחה במחיר.

אני מקווה שלא זו הבעיה. ואם כן, שהיית מספיק זהיר להפחית את הסכום הנכון משווי המכונית (כתקינה) בפועל ולא סכום של "התחשבות לא ריאלית".

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

לפי תאורך, סביר שאכן הרעש שאתה שומע הנו מהואריטור.

הכנס לאתר מועדון פיאט ישראל www.fiatclub.co.il ובפורומים תמצא מידע על הואריטור, אפשרויות תיקון וכו'.

תוכל גם להרשם למועדון ולהשתתף במפגשיו וטיוליו.

תתחדש על המכונית.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
לפי הבנתי מהתיאורים שלך, יתכן והרעש נובע מכשל מכני בתוך המנוע, דפיקות בין החלקים המסתובבים ו/או הנעים של המנוע, כך למשל לחץ השמן בורח בין מרווחים שלא אמורים להיות, ו/או שאינו תקין מסיבה אחרת.

יתכן והרעשים הם מסוג אחר , ונורית לחץ השמן בבעיה חשמלית ולא מכנית, אך אם זה מכני, הרי שדיווחו לך על כך בעת הבדיקה, אף קיבלת הנחה במחיר.

אני מקווה שלא זו הבעיה. ואם כן, שהיית מספיק זהיר להפחית את הסכום הנכון משווי המכונית (כתקינה) בפועל ולא סכום של "התחשבות לא ריאלית".

בברכה

דני

אם זאת היתה כל מכונית אחרת, הייתי אומר שהמנוע גמור בלי לחשוב פעמיים. אבל מכיוון שבמכונית הזאת יש את הווריאטור אז אני ישר חושב לכיוונו בתקוה שזה באמת זה.

לפי מה שהבנתי, תפקידו של הווריאטור הוא בין השאר או רק, לפתוח איזשהו שסתום ולתת זרימה של שמן למנוע. מצאתי כתבה אחת באנגלית שמסבירה את זה וזה פחות או יותר מה שהבנתי.

בכל מקרה אם זהו תפקידו העיקרי אז הגיוני שנורת לחץ השמן נלקת לשבריר שניה ונכבת.

הייתי שמח אם מישהו יסביר לי בדיוק מהוא הווריאטור...

לפי תאורך, סביר שאכן הרעש שאתה שומע הנו מהואריטור.

הכנס לאתר מועדון פיאט ישראל www.fiatclub.co.il ובפורומים תמצא מידע על הואריטור, אפשרויות תיקון וכו'.

תוכל גם להרשם למועדון ולהשתתף במפגשיו וטיוליו.

תתחדש על המכונית.

אהלן רפי

נכנסתי כבר למועדון ונרשמתי, לא מצאתי יותר מידי חומר על הווריאטור חוץ מכתבה אחת באנגלית.

בכל מקרה הרעש יכול להיות מהווריאטור אבל מה אתה אומר בקשר לנורת לחץ השמן?

תודה.

פורסם

נורת לחץ השמן מדאיגה ומרמזת על בעייה יותר מהותית במנוע, ווריאטור אינו אמור להש]יע על לחץ שמן ומייסבי המנוע כן.

כנס למוסך שמכיר פיאט לאבחון מקורו של הרעש.

פורסם

תודה על התגובה... אני בכל מקרה הולך למוסך בהקדם האפשרי מה שאומר או מחר או מחרתיים על הבוקר אבל אני אשמח אם אנשי הפיאט ימליצו לי על מוסכים טובים באיזור המרכז.

ובכל מקרה אם יש עוד תגובות אני מצפה לשמוע...

פורסם

לדעתי מכיוון שיש לי יישור קו דיי גדול לעשות לאוטו ואני צריך מוסך שבאמת מתמחה בדגם ויודע מה הוא עושה אני כן אלך למוסך המרכזי, גם אם זה יעלה קצת יותר.

אבל בכל מקרה, איזה מוסכים מורשים באיזור המרכז כן מכירים את הHGT חוץ מהמרכזי?

פורסם
בכל זאת רוב בעלי ה HGT שבמועדון פיאט מעדיפים את המוסך המרכזי.

ברר ושאל גם שם בפורום. מכיון שרובם בטיול המועדון היום, אז התשובות קצת יתעכבו.

מצאו להם זמן לעשות טיול ואני מקווה שלפיאט אין בעיות של חימום ומנוע מגבים ...:twisted:

פורסם

רפי הטיול התבטל עקב מזג האוויר :-)

אסף כמו שציינתי, הרעש של טרטור דיזל נובע מהוריאטור שכבר ראה זמנים יפים יותר. זה גם מופיע אצלי ובעוד כמה HGT של חברים או כאלה שבדקתי. הרעש לא משפיע על תפקודות של המנוע, עד נקודה מסויימת כמובן שיש צורך כבר בהחלפתו.

אני הייתי מודאג מהנורית לחץ שמן, בדוק את זה במוסך שמתמחה ברכב.

חכה לתשובות בפורום פיאט של אורן חזן.

• תוכן חדש...