Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6671 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

נתקלתי בבעיה ברכב שלי סוזוקי סוויפט שנת 93 אוטומט, הרכב לא הצליח להעביר הילוך,כלומר לא הצלחתי לנסוע מעל 35 קמ"ש.

זה קרה באמצע נסיעה בכביש מהיר בזמן פקק. הרכב הגיע למוסך שם נקבע שהגיר גמר חייו והחלפתי גיר. יומיים לאחר התיקון 300 ק"מ הבעיה שוב חזרה בגיר השני.עכשיו המוסך טוען שהבעיה במחשב של האוטו.

למישהו קרה משהו דומה?

איך אפשר לבדוק גיר אוטומטי? אני סבור שהגיר המקורי היה תקין, יאך אני יכול לבדוק אותו?

פורסם

לפי תיאורך, התקלה חזרה על עצמה במדוייק לאחר 300 קמ.

באם התיאור נכון, ולמרות שחסרים פרטים רבים בתיאור, נראה שהמוסך לא יכול לצאת ידי חובה באומרו "עכשיו צריך להחליף את המח-המחשב" ככל שאלו הדברים שנאמרו.

על המוסך לקחת אחריות לגבי איתור התקלה שביצע, והתיקון שביצע.

אם למשל, לא היה צריך להחליף את הגיר, אלא את המחשב, או כל פעולה אחרת, עליו להחליפו ולחייבך בפעולה זו בלבד.

אם התקלה בגיר, הינה תוצאה של אי החלפת המוח-מחשב, עליו להחליף מחשב (שאתה תשלם עליו) , אולם את הגיר לתקן באחריות.

מה שתיארתי כאן, איננו בהכרח "שחור או לבן" , אבל אלה נקודות המוצא לדעתי.

אם תציין מאיזה איזור אתה, יתכן ונוכל להמליץ לך לאן לגשת, לאבחון נוסף, אז , תוכל להחליט מה לעשות, איך להתקדם.

יש לבצע אבחון נוסף, להעלות את הדברים כאן על הכתב, ואז נוכל להתייחס באופן שאינו כה כללי.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

מבלי לפגוע באף אחד זה נראה כמו עבודה בעיניים של "המצכון לגירים".

מה שקרה כנראה- שהגיר שלך התקלקל לגמרי ושמו במקומו אחד מפירוק.

גיר אוטומטי,הוא מערכת המורכבת מבפנים מחלקים רבים וקטנים כך שיש מגוון רחב של תקלות אפשריות.

אם יש לך אחריות תדרוש או גיר חילופי או שיפוץ גיר בתוספת תשלום מסויימת- קיים הבדל במחיר בין שיפוץ להחלפה .

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אז אם נכנסים לפרטי פרטים :

בנסיעה לבני ברק ליד מחלף אוניברסיטת בר אילן בזמן פקק, הרכב לא יכל להגביר מהירות מעבר ל-35 קמ"ש.

למחרת הרכב הגיע למוסך ושם נקבע שהגיר "גמור" ,הגיר הוחלף עם גיר מפירוק שהגיע ביבוא ועם אחריות ל3 חודשים.

יומיים לאחר התיקון בדרך לבאר שבע,למזלי באחד הרחובות, שוב הגיר לא הצליח להגביר מהירות מעבר ל-35 קמ"ש.

למחרת שוב הגיע למוסך אבל הפעם המוסך טוען שמחשב הגיר נשרף ויש להחליפו.

כמה דברים ושאלות:

לדעתי הבעיה מלכתחילה היתה במחשב הגיר ולכן לא היה צריך להחליף גיר, איך אני יכול לבדוק את זה?

המוסך טוען שהוא עוסק במכונאות ולא בחשמל ולכן רק בפעם השנייה האוטו נלקח לחשמלאי ונמצאה הבעיה במחשב, אם כך אז המוסך לא צריך להחזיר את החיוב על הגיר ולחייב אותי על המחשב בלבד?

מה עליי לדרוש מהמוסך במצב כזה?

זקוק לעצתכם,

האובד עצות....

פורסם
נתקלתי בבעיה ברכב שלי סוזוקי סוויפט שנת 93 אוטומט, הרכב לא הצליח להעביר הילוך,כלומר לא הצלחתי לנסוע מעל 35 קמ"ש.

זה קרה באמצע נסיעה בכביש מהיר בזמן פקק. הרכב הגיע למוסך שם נקבע שהגיר גמר חייו והחלפתי גיר. יומיים לאחר התיקון 300 ק"מ הבעיה שוב חזרה בגיר השני.עכשיו המוסך טוען שהבעיה במחשב של האוטו.

מנסיון ברכב זהה, צריך להלחים מגע שרוף במחשב גיר. זה הכל. אתה יכול לפרק את מחשב הגיר ולהלחים אצל כל אלקטרונאי.

כשההלחמה שרופה, הגיר פועל אבל ההילוכים לא עוברים אוטומטית אלא אתה צריך להחליף ידנית .

הבעיה שלך היא משפטית. תקן את מחשב הגיר ואם זה באמת פותר את הבעיה, תבע את בעל המוסך בתביעות קטנות. תתיעץ בבית המשפט . יש שם מתנדבים שיתנו לך יעוץ חינם.

בהצלחה

יהודה

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

שאלה ליהודה ולשאר המומחים,

גם לי יש בעיה זהה בסוזוקי מודל 94, ההילוכים לא עוברים אוטומטית אלא רק ידנית,

אתה מציע לפרק את מחשב הגיר, היכן הוא נמצא? מעל "מוח" הגיר?

האם צריך להלחים את כל המגעים או לחפש רופפים?

תודה

ליאור

• תוכן חדש...