Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מפתחות כוכב לפג'ו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7373 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איזה מפתחות כוכב (TORX) מתאימים לפג'ו 306 (גדלים)?

איפה קונים?

האם עדיף לקנות סט שנראה כמו אולר (וככה יהיה לי מגוון מעבר למה שאני צריך) או לקנות בודדים?

תודה

פורסם

תלוי,

לקנות בודדים, עדיף שלא!,

אלא אם כן אתה קונה סט מלא של מברגי כוכב...

המברגים לדעתי עדיפים מהסט בצורת אולר כי לא הכי נוח לעבוד איתו !

חוץ מזה, המלצתי,

תחפש ראשי כוכב שמתלבשים על מברג עם ראשים מתחלפים!

הכי מומלץ!

בהצלחה!,

ניר.

פורסם

אני ממליץ מנסיון קודם על סט מפתחות כוכב של SIGNET , הסט מגיע בתצורה של אולר .

המחיר היה ברשת ACE כ 30 שקלים .

פשוט מעולה ואיכותי !

בזמנו שהייתה לי ה 106 פשוט פרקתי איתו את כל האוטו !

בניגוד לביטים ( סופיות שמלתבשות על מברג ) שהיו קצת פחות איכותיות ואיבדו את הצורה של הכוכב תחת לחץ .

"...You CanT Make a Hoe a House Wife"

Dr. Dre , 2001

דוד גודלי , תעשה לי ילד פג !!

פורסם

ולא שהשתמשתי בו יותר מידי, אבל ביתניים הוא פותח הכל כמו גדול..

בנוסף, בגלל שלמפתחות שם שני צדדים, צד אחד הוא עם חור במרכז, מתאים לעוד סוג של טורקס...

בכל מקרה, אחרי נסיונות כושלים והריסה של כמה ברגים (ומפתחות שבאים בסט מחובר) כשניסיתי לפרק את הכיסא ברנו שלי, הוחלט לעבור לסט של מפתחות נפרדים...

רון.

-אגב, סט כזה, בחנות כלים שצמודה לאנטון ביפו עלה לי 80 ש"ח. (SIGNET)...-

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

מי עושה חיפוש ומקפיץ שרשורים מהעבר? :wave:

מישהו יכול לתת לי מספרים?

אני רוצה להזמין מהקטלוג של סיגנט שנפל לידי, ולא יודע מה המידות המתאימות לפיג'ו שלי...

המידות המתאימות לסט שלי הם מT5 ועד T50. איזה השימושיים ביותר בפיג'ו 205 ופיג'ו בכלל?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
מי עושה חיפוש ומקפיץ שרשורים מהעבר? :wave:

מישהו יכול לתת לי מספרים?

אני רוצה להזמין מהקטלוג של סיגנט שנפל לידי, ולא יודע מה המידות המתאימות לפיג'ו שלי...

המידות המתאימות לסט שלי הם מT5 ועד T50. איזה השימושיים ביותר בפיג'ו 205 ופיג'ו בכלל?

בשביל לפתוח את כל הברגים (הפנימיים והחיצוניים) בפג'ו/סיטרואן תצטרך T10 + T20 + T30. מניסיון, כל כלי עושה עבודה, אפילו ה"אולר" שלא המליצו לך עליו. על מידה T10 אתה יכול לוותר אם אתה קונה אולר או סט מפתחות בצורה "ר".

הכי חשוב: הכלים שהכי נוח לעבוד איתם (מניסיון יום יומי על פג'ו-סיטרואן) הם מברגים רגילים. לסיגנט יש את המברגים עם הידית הירוקה, ניתן לרכוש אותם בכל חנות כלים או ACE\הום-סנטר. המחיר שלהם ברשתות DIY עומד על 15-16 שח למברג, לא יקר. מזה אתה חייב להתחיל.

מה שיש בו הכי פחות שימוש זה סט "ביטים" עם ידית תואמת. מניסיון, יש הרבה מקומות ש"ביט" עם ידית תואמת פשוט לא נכנס לשם. ה"אולר" דווקא עוזר במקרים מסויימים (ואפשר לעבוד איתו במקום מברגים - רק שזה מקשה יותר על העבודה) והסט בצורת "ר" (יש ארוך ויש קצר) שימושי למקומות בהם הגישה קשה ביותר (יש מקומות כאלה, עם כי לא הרבה).

מתוך ניסיון, הכלים שאני הכי הרבה עובד איתם הם המברגים בלבד, בכל מצב ולכל עבודה. לעיתים מאוד נדירות אני משתמש בבוקסה עם ידית קצרה להחריד (מפתח בצורה "ר" יעשה את אותה העבודה).

לאולר יש יתרון במקומות מאוד ספציפיים בהם אין גישה למברג ארוך, אין הרבה מרווח מסביב ולמרות זאת צריך להפעיל הרבה לחץ על הבורג. במקרים כאלו מפתח קטן בצורת "ר" לא יעזור (תאמינו לי שזה לא עסק להפעיל כח על מפתח כ"כ קטן) ורק אולר יהיה חיוני (בזכות זה שהמעטפת שלו מאסיבית וניתן לאחוז בה ביד ממש חזק).

לא זכור לי איזה בורג יש לפתחית גלגל ההגה ב 205, אבל בכל שאר הרכבים (כל פג'ו-סיטרואן) יש בורג כוכב במידה גדולה (לא זוכר אם זה 45/50/55) - לכן כדאי להצטייד בבוקסה כזו עם ידית ארוכה ומאריך קצר (של 15 ס"מ יספיק).

מחירים:

כפי שאמרתי, מברגים באיזור ה 15-16 שח ליחידה (של סיגנט).

אולר - באיזור ה 45-50 שח

סטים בצורת "ר" - פחות או יותר כמו אולר, תלוי באיכות ובכמות המפתחות.

בוקסה "כוכב" טובה - בין 20 ל 30 שח בממוצע.

לקנות רק כלים מחברה מוכרת ומתכת כרום וונדיום לפחות.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק - תודה רבה!

אני אזמין סט מברגים וסט LN טורקס (בצורת "ר") בגדלים שצויינו.

לגבי הבוקסה הגדולה להגה - אין בוקסה מספר 55 לדרייב שלי. אני אנסה את ה50 ואקווה לטוב...

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...