Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6766 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לדעת איך צ'וק אוטומטי עובד, איך הוא גורם להזרמה של יותר דלק.

האם המחשב עובר למפה של זמני הזרקה גדולים יותר או שיש שיטה אחרת?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

כשאתה מניע, והמנוע קר, החיישן טמפ משדר למחשב נתונים על טמפ הנוזל קרור,

והמחשב נותן פקודה לייצר תערובת עשירה, כי המנוע עדיין קר.

וכאשר המנוע מגיע לטמפ הרצויה, תערובת הדלק הופכת להיות פחות

עשירה.

פורסם

והייתי מוסיף :ברכב עם הזרקה ממוחשבת לחיישן הטמפרטורה יש תפקיד חשוב להתנעה בבוקר והוא גם החלק שהכי מתקלקל במערכות הזרקה כשהסימפטום הוא התנעה קשה בבוקר. חיישן הטמפ' פועל כך שההתנגדות האומית שלו בקור עולה ויורדת עם התחממות המנוע .

פורסם

אני יודע שהחיישן שולח נתונים למחשב והמחשב מעשיר תערובת.

מה שאני שואל זה איך הוא מעשיר, האם הוא נותן זמני הזרקה אורכים יותר, האם הוא מגביל כניסת אויר בדרך כזאת או אחרת, האם משתנה משהו בלחץ הדלק במערכת או שיש שיטה אחרת שגורמת להעשרה עצמה.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

בזמן חימום המנוע לאחר התנעה מבוצעות הפעולות הבאות:

פקודה למזרקי הדלק לזמן ארוך יותר, פקודה למנוע הצעדים להגביר את סל"ד המנוע, ושינוי תזמון הניצוץ.

פורסם
ושינוי תזמון הניצוץ.

רציתי לדעת למה משנים את תזמון הניצוץ?

ועל הדרך רציתי לדעת גם, איך הצ'וק האוטומתי עובד ברכבי קרבורטור?

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.

משנים את זווית תיזמון ההצתה מפני שזמן השריפה הוא כבוע ומהירות הבוכנה משתנה וכדי לכבל את שיא הלחץ של הגזים בסוף נמ"ע - עם עליית סיבובי המנוע יש לקדם את ההצתה בהתאמה.

בקרבורטור ישנו מדף אוויר בכניסה ( במבוא האוויר) אשר ניסגר אם בצורה אוטומתית ועם בצורה מכאנית וחוסם את כניסת האוויר אך לא לגמרי וכך מתעשרת התערובת - יותר דלק ביחס לאוויר הנינק.

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

מומחים יקרים, שאלת טריוויה:

במנוע קר, מערכת בקרת המנוע תאחר או תקדם את ההצתה (בסרק)?

לווי הסברים לתשובות יתקבלו בברכה.

פורסם

שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.

אינני מומחה אך במנוע קר בסרק מע" בקרת המנוע תאחר את נקודת תזמון ההצתה כדי להוריד את הספק המנוע - דבר אשר יביא לפליטת גזים חמים יותר אשר יחממו במהירות רבה יותר את הממיר ואשר בעיטם הממיר יתחממם מהר יותר והיה פעיל מוקדם יותר. - כל זאת להפחתת רמת זיהום אוויר .

אני מכווה שאינני טועה.

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

אני גם לא מומחה גדול ,אך אני גם חושב שמאחרים את תזמון ההצתה.

מכיוון שכאשר המנוע קר האוויר והדלק לא מתערבבים היטב. במידה וניתן לאוייר ולדלק יותר זמן ולחץ להתערבב ככה תיהיה לנו שריפה מלאה יותר.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

• תוכן חדש...