Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1119 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וברכה

ברשותי פוקוס 2001 . בנסיעה בין-עירונית קופץ מחוון החום למקסימום, נשאר שם כמה שניות ולעיתים כדקה, ואח"כ יורד לחצי. החליפו טרמוסטת ולא עזר, במוסך מציעים הרבה חלופות, כמו קיט שיפתור את הבעיה, ניקוי רדיאטור, החלפת יונית חום ועוד.

האם מישהו נתקל בזה? תודה.

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ידידי,בפעם הבאה שיקפוץ לך מד החום עד למעלה,תיאלץ לשפץ בסבירות גבוהה את ראש המנוע.

לא כדאי להמשיך לנסוע ברכב עד תיקון התקלה,כי אם עכשיו הבעיה קטנה ועולה כמה מאות מחר היא תעלה כמה אלפים שיכאבו לך מאוד בכיס.

יש לבדוק אפשרות לזיופים ב:שעון החום,יוניט חום אם קיימת ולבדוקגובה נוזל קירור יומי כדי לשלול את הסיבה של התחממות כתוצאה מחוסר מי קירור.

צריך לבדוק האם הוחלף טרמוסטט המתאים לרכב (מקורי,זה הכי מומלץ),מה היה לפני החלפת הטרמוסטט ?

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

לכל החכמולוגים שמנסים להגיב מבלי להבין הרבה:

בלשון ההודעה כתבתי שהייתי במוסך והיציעו חלופות, שבהחלט לא מסתכמים בכמה מאות שקלים.

לבדוק מי קירור זו באמת הצעה של מי שלא מבין כלום- למה לא כתבת שהייתי צריך לבדוק שמן ומים בוישרים...

ההודעה מופנית למי שנתקל בתופעה הספציפית הזו ותו לא. חלופות וחכמולוגים כמו שציינתי, לא חסר...

פורסם

אבירם, האנשים באתר רק מנסים לעזור, ותגובה מסוג זה היא ממש לא במקום.

דבר נוסף, האם המחוג עולה למקסימום כאשר הרכב מתאמץ? האם המחוג עולה כאשר אתה נוסע בעלייה וחוזר בחזרה בסופה?

אם כן, יש צורך לעשות שני דברים:

1. כשמחוג עולה, לעצור בשוליים ולבדוק האם טרמוסטט פתוח ( צינור עליון וצינור תחתון של הרדיאטור חמים בצורה שווה ).

2. האם אין שום נזילה הנראת לעין ואם אין ירידה בגובה של נוזל קירור.

כמובן, קיימת אפשרות שזהו " רק " חיישן אבל למה לך להסתקן. ואולי תנסה לבדוק את האוטו במוסך אחר, שיהיו לך שתי דעות.

בברכה.

יגאל.

"אתה רוצה חתיכה זהב? - לא, אני הרגע אכלתי" :?

"בשביל מה שמו לשוטר כובע, אם לא בשביל לראות?" :shock:

פורסם

לחבר שלי גם יש פוקוס 2001 ויש לו אותה בעייה הוא נוסע ופתאום המחוג עולה למקסימום ולאחר שהוא עוצר בשוליים המחוג יכול לרדת במכה לאמצע.

הבעייה אצלו עדיין לא נפתרה החליפו לו כמה חיישנים ניקוי רדיאטור וכו' ועדיין יש את הבעייה.

הדבר שהצעתי לו זה לבדוק אם יש תקלה במחשב הרכב (במוסך שהוא הלך אליו אין מחשב)

והוא עדיין לא עשה את זה.

לפי איך שזה נראה האוטו לא באמת מתחמם זה רק המחוג שקופץ לשיא - בפתיחת מכסה מנוע הוא לא נראה חם יתר על המידה וגם נורית של מנוע חם לא דולקת).

פורסם

ראשית תודה על תגובתך העניינית

אשמח אם תעדכן אותי, זה בדיוק התופעה אצלי- המחוג קופץ במהירות של- 80-110 קמ"ש (גם כשמגיעים לרמזור)

המחוג חוזר לנורמל לעיתים שניות תו"כ נסיעה או לאחר עצירה בצד

מה שמדאיג זה המששחק של המחוג בתחום האדום לעיתים כחצי דקה הוא סוגר את הסקאלה.

לאוטו הוחלפה גם ונטה שאובחנה כמגמגמת

המוסכים עמוסים ברעיונות לחלוב את הארנק...

חשוב לציין שבעמידה הונטות נכנסות ויוצאות, המים זורמים תקין ואין כל סימן לתופעה!!

פורסם

זה נמשע כו בעייה בלוח מחוונים או ביוניט חום.

אני אל רואה מצב שבו הטמפ' עולה תוך שניה ל130 מעלות ואז יורדת צ'יק צאק בחזרה ל90 זה פשוט לא הגיוני פיסיקלית.

יכול להיות שבאמת הרדיאטור סתום, אבל זה נראה לי בסבירות נמוכה.

ד"א אבירם, קולאווטי צודק.

במידה והשעון אכן מראה את החום מים האמיתי, אז יש סבירות גבוהה שהראש מנוע שלך ילך. וזה יקרה הרבה יותר מהר ממה שאתה חושב.

על כן ,התגובה שלך לא היית במקום.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

השאלה החשובה ביותר האם בנסיעת מבחן של 20 דקות תוכל

ליצור מצב שרכבך מציג תופעה זו עם כן הפיתרון היעיל ביותר

והפשוט ביותר הוא לבצע נסיעת מיבחן עם סורק תקלות וליראות את

הטמפרטורה האמיתית של המנוע עם התקלה בלוח השעונים

אז כמובן שבסורק תופיע טמפ' המנוע המדויקת

בברכה ניצן

http://www.shaft.co.il

פורסם

לי הייתה בעייה זהה בסובארו אימפרזה.

הסיבה לכך הייתה הארקה רופפת בלוח המחוונים של מד החום.

מאוד קשה לאתר את זה. מד החום מקבל שני חוטים האחד מהגשש חום והשני הארקה קבועה.

במדידת חום המנוע על ידי מחשב התברר שגם כשהמחוג קופץ הטמפרטורה למעשה לא משתנה. כלומר הבעייה בודדה לבעייה במד החום עצמו ולא במערכת הקרור.

פורסם

היום החלפתי טרמוסטט וביצעתי שטיפה לרדיאטור, זה לא עזר

בביקור במוסך אחר( כפי שהוצע כאן- מוסך מורשה אחר) שלל הבוחן את האפשרות של תקלה בלוח השעונים ואמר שהאוטו באמת מתחמם על סמך נגיעה שלו בצינור קר (של הטרמוסטט- למרות שבנסיעה חצי שעה לפני בדקתי והצינור היה חם) מול צינור נגדי של הרדיאטור שהיה קר. להזכירכם בתוך העיר עד- 70 קמ"ש אין בעיה כלל, רק בנסיעה של כ-5 דקות על 100-110

הוא כמובן גם בקו של המוסך השני ויותר מזה- הוא רוצה להחליף טרמוסטט שוב (לא סומך עלי- והפעם גם להחליף לו בית (הוצאה נוספת), לאחר מכן רוצה להחליף רדיאטור ומשאבת מים.

האימפרזה נשמע מעניינת, וזה הצעד הבא לאחר שאחליף יוניט חום.

ביום א' מישהו מפרק לי מרכבו יוניט חום ואנסה להחליפה.

פורסם

צריך לבדוק התנגדות ביוניט חום על מנת לדעת את הטמפ' האמיתי של המים.

פלאנג' של טרמוסטת מחליפים אם הוא נוזל ולא ככה סתם.

אני הייתי מחליף מוסך, והולך למוסך שיבדוק התנגדויות וייתחבר למחשב ולא סומך סתם ככה על חוש המישוש של המוסכניק.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

שלום לך

יש לי פוקוס 2001 וקרה לי ככה בדיוק אותו הדבר,שבדקו את הבעיה במוסך לא מצאו כלום.

מה שאמרו לי שזה יכות לקרות בגלל היוניט חום,שבהתחלה הוא מרגיש חום גבוה ועד שהוא מסדר את העצמו החום יורד לחצי כמו שצריך.

• תוכן חדש...