Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1119 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

היום החלפתי יוניט חום - זה לא עזר.משם נסעתי ישירות למכון שעונים הוא פירק את הלוח ולא ראה בעיה בחיבורים, מחר הוא מרכיב לוח שעונים אחר לבדיקה.בנסיעה של 800 מ' התופעה חזרה.

העובד שלו פתח את מיכל העיבוי כשהאוטו היה אחרי נסיעה, והראה לי שיוצא המון אויר ובועות מצינורות ראש המנוע , תו"כ נגענו בצינור שעליו יושב הטרמוסטט שהיה קר בתחילה והתחמם עם זרימת האויר. הוא ניסה להוציא אויר (בשיטה פרמיטיבית לדעתי- כאשר החזיק את האוטו בטורים ונתן לוונטות לעבוד ותו"כ פתח וסגר את מיכל העיבוי. בסיום התהליך המים נרגעו) התופעה חזרה בנסיעה לאחר 3 ק"מ.

שאלתי למומחים- האם ייתכן ובאמת יש אויר כלוא או סתימה שמשתחררת בעקבות פתיחת מיכל העיבוי? הייתכן ויש גרגר לכלוך שגורם לבעיה (להזכירכם ביצעתי פלאשינג למערכת). במידה ולוח השעונים הוא לא הבעיה - מה לעשות? האם המחשב אשם או הרדיאטור ומשאבת המים - ובאיזה סדר?

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

התפתחות מהיום

ביקור במוסך מורשה נוסף ביקשתי לחבר את האוטו לסורק תקלות ולנסוע. אמרו שאין צורך מכירים את הבעיה ואת פיתרונה: לפי מומחיותם צריך לבצע BYPASS שעולה אצלם אלף ש"ח. מבירור מעמיק נמצא שהם שמים שני מחברי T על גבי צנרת של המים למנוע(הצינור השני שיושב ליד הפלנג') והצינור העליון של הרדיאטור.

הם לא הסכימו למכור לי את החלקים.

השגתי בעצמי T אחד כזה, ומחר אלך לחרט (עובד שם אמר שהם מבצעים זאת אצלו) לייצר את השני.

האם מישהו מכיר את הפתרון הזה ומהותו?

פורסם

מה איתך? אחרי כל הסאגה הזו אתה משאיר אותנו תלויים באויר?

ספר, מה הפתרון ואיך עלית עליו?

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

לצערי לא אוכל מאחר והרכב עדיין מטופל במוסך השירות המרכזי והם לא מיהרו לנדב לי את ה"סוד" , ואני האחרון שיבחר להסתבך איתם ברבים. בעיקרון מדובר בביי-פס שהם מבצעים במנוע, הם לא מוכנים למכור את החלקים לכך. צרו קשר במייל ליתר פרטים.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

אל תשאלו!

מאז תיקון התקלה הרכב נסע מעט יחסית מחוץ לעיר, והשבוע בנסיעה הראשונה מחוץ לעיר - התופעה חזרה. אומנם לשניות בודדות ופעם אחת בלבד - אך חזרה בשתי נסיעות ארוכות (בירידה מעליה עם עזיבת הגז ופעם שניה תו"כ נסיעה על- 120

הומלץ להחליף מיכל עיבוי לזה של הפוקוס החדשה- עשיתי- אך הבעיה חזרה.

כעת מתלבט אם ללכת על משאבת מים או רדיאטור. (להזכירכם שטפתי בצינור רדיאטור, ומשאבת מים לא נוזלת או מרעישה)

אשמח לשמוע דעת המומחים או של כל אלו שיצרו איתי קשר עם אותה בעיה- האם גם אצלכם חזרה.

פורסם

למרות שקשה לאבחן ולתקן דרך האינטרנט זה נשמע יותר כמו בעיה של חיישן או מגע בעייתי.

בפוקוס 2006 שהייתה ברשותי כשנתיים תופעה דומה ארעה לי פעמיים,בבדיקה הרכב לא רתח ולאחר שכיביתי והנעתי שוב המחוון הראה חום רגיל - ניגשתי למוסך והם לא מצאו כלום.

פורסם

בזמנו היתה לנו תופעה כזאת ברכב מסוג אחר. משהו הזוי לגמרי.

במקרה שלנו נפתר ע"י החלפת אלטרנטור. מנורת אזהרה של המצבר בקושי דלקה וגם זה לפעמים והאוטו לא נתקע ללא מצבר.

לא יודע אם יעזור לך אבל שווה לבדוק כיוון של בעייה חשמלית.

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

0צערי לא נראה כיוון חשמלי מאחר ובנסיעה במזג אויר קר במיוחד בשעות הלילה - התופעה לא קיימת.

רדיאטור זה הכיוון הבא למרות שךחלק מהנתקלים בבעיה זה לא עזר וגם לא משאבת מים.

פורסם

אתמול הייתי במכון רדיאטורים שם בדקו את האוטו בעמידה, הבחור אומר שאם הרדיאטור סתום או חלק ממנו אין מצב שהמחוג יורד לאחר דקה התחממות והבעיה היא לא ברדיאטור למרות שלא פסל לגמרי את האפשרות.

דיברתי עם שני אנשים עם פוקוס עם בעיה דומה - שניהם החליפו רדיאטור ומשאבת מים והבעיה לא נפתרה.

האם לדעתכם להחליף?

פורסם

תשמע אני יגיד לך את האמת, לדעתי אתה צריך לחבר אומטר לחיישן חום שלך במנוע ולראות האם הוא אכן משנה את הנתונים שלו בתדירות כמו שאתה מתאר.

באותו הזמן אתה צריך לחבר מד טמפ' לצינור שמוביל את המים מהמנוע לרדיאטור ולראות אם החיישן דובר אמת.

בכל אופן אני לא מאמין שהרבה יעזרו ל ,פה בגלל שאחרי שניסינו לעזור לך בפעם הקדומת לא שיתפת את שאר חברי הפורום בפתרון הבעיה שהמוסך כיביכול סידר לך.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

ראשית לא נראה לי שאתה הדובר של חברי הפורום כאן.

מסיבה מובנת הזמנתי את כל המעוניין לפנות אלי במייל -ומי שדיבר איתי קיבל את כל האינפורמציה.

שוב- אני לא מחפש רעיונות ותיאוריות- כבר שבעתי מהם.

ההודעות והפניות שלי מופנות למי שנתקל או שמע על הבעיה הספציפית הזו ופתרונה. ואני מאמין שיש כאלה.

פורסם

היום ביצעתי חלק מהבדיקה שמציע טוסטוס

חיברתי במקביל ליוניט החום אבומטר ונסעתי. קיבלתי מתח יציב 2.5-3 וולט על היוניט :כשנסעתי לאט המתח 3 וככל שעליתי במהירות ירד המתח עד 2.4 ונשאר יציב מאד גם כשהמדחום קפץ לאדום, שהה שם כמה שניות וירד.

האם לדעתכם זוהי ההוכחה שהמנוע אינו מתחמם והבעיה היא בלוח השעונים/מחשב/בחיווט?

פורסם

כן, החיישן הוא זה שמודד את הטמפ'.

המד חום אמור להציג לך את המוצא מהחיישן, המד חום קופץ סתם בלי סיבה.

לך למתקן ספידומטרים ותזכור לעדכן.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

• תוכן חדש...