Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6828 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתור חובב מכוניות קשה, כמו רובנו כאן אני חושב שהתפיסה של אני שם ז* על העולם היא מאוד עגומה.

אז נכון אני אוהב רכבים שמשמיעים את הצלילים הנכונים ונכון אני אוהב את האופי של מנועי הבנזין על כל המשתמע מזה החל מהעברת הכוח ועד לתפעול תחזוקה

אבל, המצב כרגע עגום ומתישהוא נצטרך גם אנחנו למסור את המפתחות ולהתקדם הלאה להשתמש במשאבים אחרים אולי זה יהיה מהסיבה שהדלק פשוט יעלה 200 שקל לליטר ואולי בגלל שהזיהום יהיה כ"כ גבוהה שיחוקקו חוק נגד רכבים מונעי דלקים.. הסיבה לא ממש משנה אבל כל דבר בזמנו ואני מודה ונהנה מהעובדה שאני כן נולדתי בתקופה שאני יכול להנות ולעסוק במה שאני כ"כ אוהב.

תחשבו על הנינים שלכם בעוד 70 80 90 שנה מהיום על מה הם ינהגו? הם יידעו אי פעם להעריך את הרכבים של פעם ?

מה שמזכיר לי בסרט הזה עם הרובוטים עם וויל סמית (אני חושב שהוא שיחק שם), היה איזה קטע שהוא עולה על אופנוע ספורטיבי (מונע בנזין - על שאר הרכבים שם בסרט כביכול מונעים בצורות אחרות) והיא אומרת לו "Are you insane? This bike goes on gas, and gas explodes!"

אבי.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא הזיהום ולא מחיר הדלק יגעצרו את מנועי הבנזין. אבל בגלל אנשים סקפטיים שחושבים שהעולם לא מתחמם, ומותר לי לשרוף ליטר ל3 קילומטר. הקרחונים נמסים ובעוד 10 שנים כל מישור החוף יהיה מוצף במים, למדינה לא יהיו תקציבים לבנות סכר...וכך הלכה המדינה.

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם
בתאוריה, גם את הארובות האלו יחליפו.

כן, הן יוחלפו בטכנולוגיה הרבה פחות מזהמת... כור אטומי :x

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
כן, הן יוחלפו בטכנולוגיה הרבה פחות מזהמת... כור אטומי :x

כור גרעיני לייצור חשמל הוא באמת טכנולוגיה פחות מזהמת מתחנת כח פחמית.

אפילו מבחינת פסולת רדיואקטיבית, התחנה הפחמית מייצרת יותר קרינה על כל קווט"ש חשמל שהיא מייצרת, כי גם הפחם טיפה רדיואקטיבי.

אין מה לעשות, בעוד 40-50 שנה נפט יהיה מאוד מאוד יקר ומכוניות יצטרכו לנסוע על משהו אחר.

צורת אכסון האנרגיה לא ממש משנה (מימן, מצברים, תאי דלק וכו'), בסופו של דבר צריך לייצר את האנרגיה הזו והתהליך היחיד (למעט תחנת כח הידרואלקטרית) שמסוגל לייצר אנרגיה בכמויות משמעותיות בלי לפלוט CO2 הוא ביקוע גרעיני.

ולגבי המכוניות הספורטיביות - לדעתי ממש ממש אין מה לדאוג, אם יצליחו לייצר מכונית משפחתית חשמלית עם 100 כ"ס (וטווח נסיעה סביר) שתחליף את הטויוטה קורולה, אז בעלות של פי 10 לא תהיה שום בעיה לייצר פורשה מודל 2050 עם 500 כ"ס.

המעבר למנועים חשמליים דווקא יכול להיות מצויין, תחשבו על רכב עם מנוע חשמלי בכל גלגל, זה נותן בעצם מערכת 4X4 נשלטת מחשב בלי שום הפסדי כח בדרך ועם אינסוף אפשרויות משחק בתוכנה בלבד. שלג? אתה מפעיל 4X4. רוצה חיסכון? תעבור להנעה קדמית. רוצה דריפטים? תעביר להנעה אחורית.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אני גם אוהב צליל בס של מנוע גדול...

מצד שני, אני אישית הייתי מעדיף רכב קטן עם מנועים חשמליים רבים ושקט. ככה גם הרעש שהיה באחת הדירות שגרתי בהן לא יהיה קיים יותר :)

ולא לשכוח, מנוע חשמלי מספק מקסימום מומנט בכל סל"ד (ואין השהיית טורבו)

אני מקווה שאני עדיין אוכל להחזיק רכב תחביב מונע בנזין - אבל כנראה שהמכוניות האלה הן באמת זן נכחד.

אגב, אני מוכן להתערב שדיו דומה התקיים כשעברו מסוס ועגלה למכוניות. העגלונים בטוח קיטרו שלמכוניות האלה אין נשמה כמו לסוס שלהם.....

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
היום האופנה האחרונה בעולם הרכבים זה איכות הסביבה.

יותר ויותר יצרניות רכב מיישרות קו עם אופנה זו ומייצרות (מתכננות לייצר) רכבים היברידיים/חשמליים.

אני לפי ראות עיניי לא אקנה לעצמי רכב חשמלי כי כמו שאמרו בתוכנית טופ גיר, זה כמו לנהוג ב home appliance .

ולכן השאלה:

האם מה שנקרא driver's car יכול להיות ממונע במנוע חשמלי/היברידי?

פעם חשבו שהמצאת המכונית לא תחזיק מעמד

חשבו שהמצאת המחשב יחליף את הפקידה

העתיד שלנו ע"פ הכדור מוטל בספק

בTG אמרו גם על גשרים בצרפת

שהאדם בונה גשרים שלא היו פעם אפשריים ושובר שיאים חדשים

לכל דבר יהיה פיתרון

אז היום את הרעש ייצר MP3 או תוכנה

כמו במשחקים.

סעו בזהירות, כדי שנשוב וניפגש

:roll:

סאאב ל(ה)נשמה.

פונטו פונטו פונטו ....צריך להכביר מילים ? :-D

פורסם

כתבה מעניינת מאוד.

וכל העניין הוא שבאמת התרגלנו למנועי הבעירה הפנימית

אבל בעוד מספר שנים (או יותר) ניסתכל על המנוע החשמלי ונאמר,

"איך הסתדרנו בלעדיו?".

בידיוק כמו על כל טכנולוגיה חדשה.

I :inlove: MY Mitsubishi

פורסם

המנועים החשמליים כבר כאן, נשארה רק השאלה של המצברים והקיבולת שלהם וזמן הטעינה.. ואת זה רוצים לפתור .. בשנה האחרונה היה סרט תעודה שרץ בארה"ב שגרס כי חברות הנפט פשוט שילמו ליצרני הרכבים כדי להפסיק את הפיתוח של הרכבים החשמליים. לגנרל מוטורס היתה מכונית ספורט כזאת (אפילו פעם הופיעה בסדרת הנוער המיתולוגית ברוולי-הילס 90210 ) ה EV1 , שיכלה בקלות לסגור 200, עם תאוצות מדהימות. כל ההיברדי שיש היום זה סתם חרטא אמיתית כי מנוע דיזל איכותי יכול להיות חסכוני יותר ועם פליטת מזהמים פחותה משל המקבילה ההיברידית (למשל קליאו 1.5DCI מול CIVIC IMA ) וכן זאת לא מילה גסה חשמלי ואני מניח כי עוד ניראה גירסאות חמות של חשמליות שכנראה הטווח שלהם יהיה פחות יותר אבל לפחות הן יהיו מהנות יותר , ובעתיד הרחוק יותר כאשר הטכנולוגיה תבשיל יותר מנועי תא-דלק יתפסו את מקומם

• תוכן חדש...