Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6812 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

לא מזמן רכשתי ניסאן סאני מודל 1994 ת.הילוכים ידנית.

ההילוכים היו נכנסים קצת קשה והילוך חמישי היה נכנס רגיל אבל לא יוצא(היה צריך להוציא בכח).

לפני כמה ימים החלפתי שמן ת.הילוכים קיוויתי שזה יפתור את הבעיה של ההילוך החמישי, זה אכן פתר את הבעיה של ההילוך החמישי אבל הופתעתי כשזה עבר לרוורס, זאת אמרת עכשיו כל ההילוכים נכנסים חלק כולל חמישי ויוצאים חלק רק הרוורס נכנס אך לא יוצא.

הייתי אצל מכונאי אחד והוא בדק ואמר לי שצריך לעשות שיפוץ גיר או להחליף גיר (מפירוקים או יבוא).

אשמח לשמוע עצות לפתרון הבעיה.

תודה מראש.

בברכה שמעון.

פורסם

כדאי לגשת לעוד מכונאי לקבלת חוות דעת נוספת.

יכול להיות שהסינכרון /גלגל שיניים של ההילוך האחורי שחוק ומכיוון שמשתמשים בו יחסית הרבה לחניות זו בעיה לא פשוטה.

אם אכן כך הדבר צריך לפרק את הגיר אבל ייתכן שניתן לתקן נקודתית רק את הסינכרון של ההילוך האחורי כיוון שאם שאר ההילוכים עוברים חלק יש סיכון מסויים להחליף לגיר אחר שעלול לעשות בעיות בהילוכים אחרים בשלב מאוחר יותר.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

לשואל: אלא אם כן קלאוטי יפתיע אותי ויגיד שבניגוד ל99.9 אחוז או יותר מסוגי הגירים בעולם, לניסאן סאני דווקא יש סינכרון להילוך האחורי, רוב הסיכויים שהבעייה שלך נובעת ממצמד שלא מפריד היטב.

שים את הרכב בניוטרל. הנע מנוע. דוושת מצמד משוחררת. לחץ על דוושת המצמד והחזק אותה לחוצה. המתן שלוש עד חמש שניות. שלב לרוורס באיטיות.

יש חריקה? המצמד לא מפריד היטב.

אין חריקה? יתכן שיש בעייה בגיר.

פורסם

ונוסיף עוול על חאט [ותקנו אותי אם אני טועה]

ממה שזכור לי[ואני מקווה שאני לא מתבלבל ברכב]-בסאני אין רצועת טיימינג,אלא שרשרת טיימינג.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

סתם לידע כללי/ כמניעה עתידית של פליטת שטויות של כאילו שלא מכירים את הרכב[בדומה לבחור שטען שבעייתו של פותח הדיון נובעת מסיכרון להילוך אחורי ]

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

אם כבר בענייני טיימינג , לסאני האמריקאית ולשאר הניסאנים מהמערב עם המנוע הנ"ל יש תזמון שסתומים משתנה, ואילו פה לא.

ויש הבדל בין מנועי הסאני עד 95 ואחרי , ראש שונה ומערכת הזרקה שונה ( בארץ לא תמיד , לרוב יש בית מצערת מאונך ,כנ"ל לאלמרות , לא ברור למה ).

פורסם

ולא בהודעה 1 , אלה 2.....( אההה אופס...8) )

עצוב שיש מישהו שבאמת שם על זה , מבלי קשר לדיון הזה.

נקודתית יש לך בעיה נפוצה בסאני , הילוך 5 ורוורס עושים תורות ב"מי רוצה לעשות בעיות היום" , ההגיון אומר שמדובר על אותה שטנגה שמכניסה את ההילוכים הימניים בH ( דהיינו 5 ורוורס ).

אבל חצי נחמה היא שבסאני תמיד 5 ורוורס אוהבים לעשות בעיות במהלך הידית , בלי קשר בכלל למצב הגיר.

יותר מזה , הגיר הזה מאוד אמין ומחזיק המון זמן גם בתנאים לא תנאים.

בדוק את כל מערכת העברת התנועה מהידית לתיבה , אם תקין , הבעיה בתוך הגיר עצמו , במערכת השילוב ולא בסינכרונים.

אם הגיר ירד מומלץ גם להחליף קלאץ על הדרך.

בדוק מה שחנן אמר בקשר לכיוון הקלאץ לפני זה.

פורסם

במידה ואני אצטרך להחליף גיר או לשפץ כולל החלפת מצמד כמה זה יכול לעלות לי?

אם יש מוסכים מומלצים שמבינים באיזור צפון (נצרת עלית) אשמח אם תגידו איפה.

בברכה שמעון.

• תוכן חדש...