Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

העברת הילוך מ 2 ל 4 או מ 3 ל 5

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6790 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה רואה רמזור אדום תכניס לניו טראל תתרווח אחורה ותלחץ על הברקס בעדינות , אל תיזכר שפתאום יש רמזור ואז תדפוק ברקס עצבני שוב זה גורם לשחיקה מיותרת !

לפי מה שהסבירו לי הברקסים מתחממים מהסיבובים של הגלגל ופחות תלוי כמה אתה לוחץ. עדיף כמה לחיצות קצרות וטיפה חזקות מאשר להחזיק את הברקס עד העצירה, תקנו אותי אם אני טועה.

ולגבי מה ששאלתי על בלימת מנוע ע"י הורדת הילוך, ברור שאני בולם בעדינות בלי להגיע לסל"ד יתר, זה לא שאני זורק בבת אחת לשני ב-50 כי האוטו שלי ימות. לפי התגובות הבנתי שאין בזה שום נזק לטווח הארוך נכון?

במידה והרכב יכבה משאבת הבלמים תפסיק לעבוד והיעילות של הברקסים תשאף לאפס [...] איך מתגברים על הבעיה הזו?

ברקס+קלאץ'. לא?

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כל החלפת הילוך משמעותה איבוד מסויים של רצף הנסיעה. חד משמעית (ותיכף אספק אסמכתות לעניין) - אם עושים זאת נכון, מומלץ לדלג על הילוכים. הכל בהתאם לתנאי הנסיעה (מעמס על הרכב, מצב הכביש, התנועה... גמישות הנהג...).

כבר שנים רבות שאני נוסע כמו שנסעו מכוניות אמריקאיות פעם - שלושה הילוכים! ראשון, שלישי וחמישי. כמובן שזה במישור, כביש פתוח ובלי עומס משמעותי על הרכב. בירידה - ראשון רביעי בלי בעיות.

האסמכתות לעיניין? 1. הנחיות הנהיגה של מהנדסי הרכב של יצרני המשאיות

2. (הוכחה הכי חותכת...) מה שעושה תיבת הילוכים רובוטית במשאית - מדלגת בלי חשבון משני לשישי, ומשם לעשירי... והמשאית נוסעת חלק, למצמד אין נזק וצריכת הדלק מינימאלית.

לאשתי לעומת זאת קשה לחשוב על משיכת ההילוך הראשון למשל, עד לסל"ד מרבי (זה בריא למנוע וויש כזה מדי פעם), ומשם להעביר לשלישי.

אז לא, זה ממש לא משמעותי. אבל אתה מוזמן לחוש את הרכב, להרגיש שבעת שיחרור המצמד יש התאמה בין הסל"ד ומהירות הנסיעה...

דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

רכב פרטי זה לא משאית

בדרך כלל ברכבים, הרעיונות האמריקאים מ[צונזר]ים

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
אין בעיה לדלג על הילוכים כל עוד ומושכים את ההילוך הנמוך לטווח סלד שיכול להתאים להילוך הגבוהה.

אם משלבים נכון אין שום בלאי יותר גבוהה מהעלאת הילוך רגילה.

לדוגמא: אני מושך עכשיו שני עד 90 (מקובל ואפשרי כמעת בכל רכב), משלב לחמישי וממשיך בשיוט.

אותו דבר הפוך, משייט ב חמישי על 90, המהירות קצת יורדת, פיתאום רואה איזה חבר מועדון שרוצה ללחוץ,

משלב לשני (בשמונים ומשהו).

אין עם זה שום בעיה והכוונה העלתי מצב של דילוג יותר מהילוך אחד

ב-80 אתה מוריד לשני? זה לא נשמע כ"כ הגיוני וזה חייב בדרך כזו אחרת להזיק לתיבת ההילוכים

הרי:

שים לב לשלב להילוך נמוך יותר בגדר ההיגיון,

לדוגמא - במהלך נסיעה ב-130 קמ"ש,

הורדה ל-2 ברכב ממוצע תגרום להקפצה מוגזמת מדי של הסל"ד,

דבר שעלול להתבטא בנזק למכלולי הרכב.

פורסם

ואם יש לו אופנוע ליטר מודרני? הוא יכול להוריד לשני ב-150 קמ"ש, זה עדיין יהיה בטווח ההגיוני של הסל"ד.

כל מקרה לגופו.

פורסם
ואם יש לו אופנוע ליטר מודרני? הוא יכול להוריד לשני ב-150 קמ"ש, זה עדיין יהיה בטווח ההגיוני של הסל"ד.

כל מקרה לגופו.

אם יש לו אופנוע, אז יש לו גיר שממילא דורש לעבור בדרך משישי לשני את כל ההילוכים שבאמצע, ואותו גיר גם לא כל כך אוהב לשתף פעולה אם לא עוזבים בכל הילוך את המצמד.

פורסם
כל החלפת הילוך משמעותה איבוד מסויים של רצף הנסיעה. חד משמעית (ותיכף אספק אסמכתות לעניין) - אם עושים זאת נכון, מומלץ לדלג על הילוכים. הכל בהתאם לתנאי הנסיעה (מעמס על הרכב, מצב הכביש, התנועה... גמישות הנהג...).

כבר שנים רבות שאני נוסע כמו שנסעו מכוניות אמריקאיות פעם - שלושה הילוכים! ראשון, שלישי וחמישי. כמובן שזה במישור, כביש פתוח ובלי עומס משמעותי על הרכב. בירידה - ראשון רביעי בלי בעיות.

האסמכתות לעיניין? 1. הנחיות הנהיגה של מהנדסי הרכב של יצרני המשאיות

2. (הוכחה הכי חותכת...) מה שעושה תיבת הילוכים רובוטית במשאית - מדלגת בלי חשבון משני לשישי, ומשם לעשירי... והמשאית נוסעת חלק, למצמד אין נזק וצריכת הדלק מינימאלית.

לאשתי לעומת זאת קשה לחשוב על משיכת ההילוך הראשון למשל, עד לסל"ד מרבי (זה בריא למנוע וויש כזה מדי פעם), ומשם להעביר לשלישי.

אז לא, זה ממש לא משמעותי. אבל אתה מוזמן לחוש את הרכב, להרגיש שבעת שיחרור המצמד יש התאמה בין הסל"ד ומהירות הנסיעה...

דב

הדוגמא עם המשאית לא רלוונטית.

אם תיבת ההילוכים תמיד מדלגת מראשון לשישי, אז מה הטעם בשאר ההילוכים.

הדבר נכון כאשר המשאית לא עמוסה ולא בעליה.

כאשר המשאית עמוסה ונוסעת בעליות הרריות קשות, תאמין לי שהוא ישתמש בכל עשרת ההילוכים שיש לו.

פורסם
ב-80 אתה מוריד לשני? זה לא נשמע כ"כ הגיוני וזה חייב בדרך כזו אחרת להזיק לתיבת ההילוכים:

לא עושה שום נזק, 7 שנים היה לי 2 רכבים ספורטיבים ו90% מהלחיצות היו ממצב כזה .(סליחה, רק 6 שנים כי VR זה לא ספורטיבי)

היום אני לא יכול לעשות את זה בפונטו, כי השני מנתק ב 80. זה אידיאלי לשלישי, אבל אני לא לוחץ עם פונטו

פורסם

O.K, אני דיברתי על רכב "רגיל", לא בעל אופי ספורטיבי.

בכל אופן, ב-80 קמ"ש אני אף פעם לא אעיז להוריד לשני :(

כל מקרה לגופו.

אתה אוהב מתחכמים?

בשרשור הזה מדובר על מכוניות.

פורסם

מה לגבי נסיעה בהילוך גבוה במהירות נמוכה? נניח לנסוע בכיכר בהילוך רביעי ומשם להמשיך?

במילים אחרות, מה פירוש נהיגה חסכונית? אם אני בעליה על הילוך רביעי ב 2000-2500 סל"ד והרכב מתחיל להאט, מה חסכוני יותר: הורדת הילוך או לחיצה על הגז באותו הילוך?

פורסם

כמעת בכל רכב רגיל , ידני, הילוך שני מגיע ל 100, אז אין בעיה להוריד ב 70-80 קמש מחמישי לשני.

פורסם

העברת הילוכים לא קשורה למיהירות,

בסל"ד של 2000 בערך תרים הילוך, אם משכת את ההילוך מעבר, אומנם בזבזת קצת יותר דלק אך האצת יותר,

אז תדלג על הילוך, ושוב זה תלוי יש רכבים שאפשר למשוך יותר הילוך מסוים ויש כאלו שלא,

לדוגמה ברנו אקספרס אי אפשר לסוע במהירות 40 בהילוך שני יותר מידי כי זה סתם לוקח דלק והמנוע עובד על טורים יותר גבוהים, ולכן כבר אז רצוי להעביר ל 3 , בגדול ברכב הזה אי אפשר למשוך הילוכים יותר מידי, ובנסיעה של 50 קמ"ש יוצא מצב שאתה בהילוך 4 כדי שהמנוע לא יעבוד על טורים גבוהים מידי, וישרוף סתם דלק, (מניסיון אישי על הרכב)

אך ברכב ספורט כן אפשר למשוך הילוכים יותר.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

הנטיה בעולם הרכב היא לתכנן תיבות הילוכים עם יותר ויותר הילוכים.

הסיבה: להימנע מ"חורים" בין ההילוכים, המאלצים למשוך טורים לפני העלאת הילוך, מה שמביא לשחיקה מוגברת ולבזבוז דלק, וליצור נסיעה רצופה בתוך תחום "שפוי" של טורים.

אם במהלך האצה והאטה (לא בלימת חירום) "מקפיצים" הילוך, הופכים את תיבת ההילוכים באופן יזום לתיבה עם פחות הילוכים.

ברור שבבלימת חירום לא מורידים הילוכים בצורה הדרגתית, אלא בולמים חזק ומהר ככל האפשר, וכאשר אחרי הבלימה המהירות מתייצבת (גם בבלימה עד עצירה, המהירות מתייצבת על אפס) משלבים להילוך שהכי מתאים לאותה מהירות (ראשון, במקרה של עצירה מוחלטת).

וגם אם מאיצים בצורה "אגרסיבית", זה ממש לא לעניין למשוך טורים כדי לקבל כוח, ואחר כך לשלב 2 הילוכים למעלה ולהכנס לתחום ללא כוח, כי הטורים נמוכים מידי.

רוצים האצה מקסימלית: תמשכו טורים, תעלו הילוך, תמשכו טורים, תעלו הילוך (וכך הלאה עד לקבלת מהירות היעד).

עד 27.1.2020 אני עסוק

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

בשביל מה המציאו את ההילוכים ה3,4 אם לא היה חשוב להעביר כול הילוך בזמן המתאים לו לא היו עושים הילוכים היו עושים מהילוך 2 ישר ל4 ,בעברת הילוכים אתה מקל על המנוע ולא נותן לו להתאמץ ולא הורס אותו. אם תדלג פעם פעמיים על ההילוכים לא יקרה כלום אבל אם תדלג קבוע בהילוכים אתה תהרוס את המנוע.

ובבלימת חירום אין להתעסק עם ההילוכים לוחצים על המצמד ועוצרים חחח.

ההבדל בין גאונות לטיפשות הוא ,

שלגאונות יש גבולות . ( אלברט איינשטיין )!

Mazda 3 2.0!!:twisted::lol:

• תוכן חדש...