Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8315 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אז ככה,

סוף סוך הייתי היום במוסך וטיפלתי באוטו מעט (עדיין לא מספיק)

אז ככה

1. החלפתי טרמוסטט- סוף סוף המנוע מתחמם מהר ובכלל מתקרב לטמפ' עבודה - אבל מה הבעיה - קודם כל החום לא מגיע לתשעים מעלות- בדר"כ הוא מגיע רק עד שמונים וחמש- זה תקין?

בנוסף החום לא יציב- השעון של החום מקפץ למעלה למטה (זה לא היה לפני שהחלפתי טרמוסטט) - זה תקין?

2. נורות בלימה: כל נורות הבלימה לא נדלקות פתאום (אני משתדל לבדוק מדי פעם ולפני כשבוע כולן עבדו), ניסיתי לבדוק האם הנורות נשרפו אבל הם לא. כיון שאני מעדיף לא לחכות עם זה רהבלימה לא עובדות, כולל הנורה הנוספת שעל השמשה הבלימה לא עובדות, כולל הנורה הנוספת שעל השמשה האחורית)

3. בלימה: על הדרך הוא בדק את הבלמים וכיון שהקדמיים היו בחצי הדרך הוא החליף את הכל (דיסק, רפידות..)- הבעיה: התחושה בבלימה שונה מאד- אני לא לגמרי בטוח אבל יכול

להיות שאני מרגיש שהרכב בולם פחות טוב?

4. נזילת שמן: אז ככה- לפני חצי שנה בערך הייתה לי נזילה במחזיר שמן העליון, החלפתי אותו- חשבתי שהנזילה נגמרה אבל לא כך. בכל אופן- לפני יומים בדקתי אם יש נזילה

(שמתי קרטון מתחת לאוטו) והייתה נזילה רצינית, מה גם שיצא שמן מהמכסה של הרצועת טיימינג- ליד המחזיר שמן- בכל אופן- ניקינו אותו מבפנים והיום כבר לא היה שמן בתוך המכסה של הרצועת טיימינג

השאלות הם: 1. כיון שעד עכשיו כן היה שמן שם האם כדאי להחליף את הרצועה? (היא פחות מ10000 קילומטר) 2. אומנם הייתה נזילה גם מהמסנן שמן אבל איך יכול להיות שהגיע

שמן לחלק הכי עליון של המכסה שמכסה את הרצועת טיימינג? המסנן שמן הוא הרבה יותר למטה.. - מווזר...

5. רעשים שבאים מהגלגל הימני- ניסיתי לעשות איתו נסיעה מבחן אבל משום מה דווקא איתו הרעשים פסקו- בכל אופן - הבעיה היא כמדי פעם, גם בנסיעה ישרה, אבל זה מתגבר שאני מטה טיפה את ההגה שמאלה או פונה

שמאלה יש רעשים מתכתיים של תקתוקים כאלה- הצירייה הלכה? להחליף או לסבול את הרעש?

בתודה מראש

פורסם
שלום,

3. בלימה: על הדרך הוא בדק את הבלמים וכיון שהקדמיים היו בחצי הדרך הוא החליף את הכל (דיסק, רפידות..)- הבעיה: התחושה בבלימה שונה מאד- אני לא לגמרי בטוח אבל יכול

להיות שאני מרגיש שהרכב בולם פחות טוב?

בתודה מראש

דובר על זה רבות בפורום,

כאשר מחליפים בלמים (רפידות ודיסקים), תורגש ירידה בכושר הבלימה. אבל היא זמנית בלבד.

נסה לא לבלום באופן חזק מאד ובכללי אל תאמץ את בלמיך במיוחד כשאתה יכול כמובן.

אחרי כ500 ק"מ תורגש בלימה טובה יותר מבעבר.

זה לפחות מה שאמרו לנו אחרי החלפת בלמים בלאנטיס, רק שעברו מאז 4K ק"מ, ואני עדיין לא מרגיש שהבלמים עובדים :wink::lol::roll:

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

2. נורות בלימה: כל נורות הבלימה לא נדלקות פתאום (אני משתדל לבדוק מדי פעם ולפני כשבוע כולן עבדו), ניסיתי לבדוק האם הנורות נשרפו אבל הם לא. כיון שאני מעדיף לא לחכות עם זה רהבלימה לא עובדות, כולל הנורה הנוספת שעל השמשה הבלימה לא עובדות, כולל הנורה הנוספת שעל השמשה האחורית)

כנראה שהלך לך המפסק שנמצא מאחורי ה"רגל" של דוושת הבלם.

זה בנוי בד"כ שכאשר לא לוחצים על הדוושה, היא מחזיקה את המפסק כשהוא "פתוח" מבחינה חשמלית. ברגע שלוחצים על הדוושה אפילו טיפה, היא משחררת את המפסק והוא סוגר את המעגל.

לסדר מהר- בטיחותי.

פורסם

בדקת את הפיוז של הברקס?

תסתכל בספר רכב שלך כדי לדעת איזה מהפיוזים בקופסא שייך לברקס.

בכלל כדאי לך לעבור עליהם ע"מ לבדוק שכולם תקינים

פורסם
שלום,

אז ככה,

אז ככה

1. החלפתי טרמוסטט- סוף סוף המנוע מתחמם מהר ובכלל מתקרב לטמפ' עבודה - אבל מה הבעיה - קודם כל החום לא מגיע לתשעים מעלות- בדר"כ הוא מגיע רק עד שמונים וחמש- זה תקין?

בנוסף החום לא יציב- השעון של החום מקפץ למעלה למטה (זה לא היה לפני שהחלפתי טרמוסטט) - זה תקין?

4. נזילת שמן: אז ככה- לפני חצי שנה בערך הייתה לי נזילה במחזיר שמן העליון, החלפתי אותו- חשבתי שהנזילה נגמרה אבל לא כך. בכל אופן- לפני יומים בדקתי אם יש נזילה

(שמתי קרטון מתחת לאוטו) והייתה נזילה רצינית, מה גם שיצא שמן מהמכסה של הרצועת טיימינג- ליד המחזיר שמן- בכל אופן- ניקינו אותו מבפנים והיום כבר לא היה שמן בתוך המכסה של הרצועת טיימינג

השאלות הם: 1. כיון שעד עכשיו כן היה שמן שם האם כדאי להחליף את הרצועה? (היא פחות מ10000 קילומטר) 2. אומנם הייתה נזילה גם מהמסנן שמן אבל איך יכול להיות שהגיע

שמן לחלק הכי עליון של המכסה שמכסה את הרצועת טיימינג? המסנן שמן הוא הרבה יותר למטה.. - מווזר...

5. רעשים שבאים מהגלגל הימני- ניסיתי לעשות איתו נסיעה מבחן אבל משום מה דווקא איתו הרעשים פסקו- בכל אופן - הבעיה היא כמדי פעם, גם בנסיעה ישרה, אבל זה מתגבר שאני מטה טיפה את ההגה שמאלה או פונה

בתודה מראש

(1)פעולת החימום/קירור נראית על-פניה נורמלית לחלוטין.

בכל מקרה המשך לעקוב אחר השעון ובאם ישנו שינוי קיצוני לפנות חזרה למוסך.

קפיצות המחוג בשעון, האם הן תמידיות, או נדות עם כניסה/הפסקה של פעולת המאוורר :?:

מקרה ראשון-תמידיות - בעיה בשעון, ניתן לתיקון(ערוך חיפש בפורום, מס' חברים נתנו המלצות על-כך).

מקרה שני-לפי פעולת המאוורר - תקין לחלוטין(שוב להמשיך לעקוב אחרי המד).

(4)להמשיך לעקוב אחרי הנזילות, ובמידה והן מתחדשות(כנראה ממחזיר השמן של הפולי), להחילף מחזיר+רצועת תזמון.

במידה והנזילה אינה חוזרת, רצוי מאד להחליף את הרצועה.

(5)רעשים-להמשיך לעקוב אחרי התקתוק ולפעול בהתאם להתפתחויות.

שאלה:

האם רעש התקתוק הוא חד-פעמי(נקישה אחת ודי) או מס' נקישות :?:

מס' נקישות ברציפות=ציריה פגומה, רצוי מאד להחליפה בהקדם.

נקישה בודדת-שתי אפשרויות:

(א)שוב ציריה.

(ב)חופש במע' ההיגוי ו/או במשולש הפרונט(במפרקים התפוחיים).

לגשת למוסך לבד' המערכות.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
שלום,

אז ככה,

אז ככה

בתודה מראש

(1)פעולת החימום/קירור נראית על-פניה נורמלית לחלוטין.

בכל מקרה המשך לעקוב אחר השעון ובאם ישנו שינוי קיצוני לפנות חזרה למוסך.

קפיצות המחוג בשעון, האם הן תמידיות, או נדות עם כניסה/הפסקה של פעולת המאוורר :?:

מקרה ראשון-תמידיות - בעיה בשעון, ניתן לתיקון(ערוך חיפש בפורום, מס' חברים נתנו המלצות על-כך).

מקרה שני-לפי פעולת המאוורר - תקין לחלוטין(שוב להמשיך לעקוב אחרי המד).

(4)להמשיך לעקוב אחרי הנזילות, ובמידה והן מתחדשות(כנראה ממחזיר השמן של הפולי), להחילף מחזיר+רצועת תזמון.

במידה והנזילה אינה חוזרת, רצוי מאד להחליף את הרצועה.

(5)רעשים-להמשיך לעקוב אחרי התקתוק ולפעול בהתאם להתפתחויות.

שאלה:

האם רעש התקתוק הוא חד-פעמי(נקישה אחת ודי) או מס' נקישות :?:

מס' נקישות ברציפות=ציריה פגומה, רצוי מאד להחליפה בהקדם.

נקישה בודדת-שתי אפשרויות:

(א)שוב ציריה.

(ב)חופש במע' ההיגוי ו/או במשולש הפרונט(במפרקים התפוחיים).

לגשת למוסך לבד' המערכות.

עמית

תודה רבה עמית- המשך השאלות..

1. לא אין קשר למאורר, הוא נכנס לפעולה רק בתשעים וחמש-תשעים ושבע, לא הגעתי בכלל לחום כזה.

אני לא חושב שהבעיה בשעון כי לפני החלפת הטרמוסטט הוא היה יציב לחלוטין. לדעתי מדובר בפתיחת הטרמוסטט שגורמת לקירור רציני (עשרות מעלות) ואז לאט לאט החום חוזר שוב עד לשמונים וחמש וחוזר חלילה (שוב הטרמוסטט נפתח...) - זה תקין?

4. בקשר לנזילות- בדקתי שוב בלילה הזה - יש עדיין נזילות- הרבה פחות מאתמול (וכעת הנזילה רק במקום אחד, לפני כמה ימים היא הייתה בכמה נקודות) - מה אתה ממליץ? לפתוח את המכסה של הרצועת טיימינג- אם היא שוב מלאה בשמן זה אומר שאיזה מחזיר פגום? את העליון החלפתי ובבדיקה נראה שהוא לא פולט שמן)

5. לפעמים זה תקתוק אחד, לפעמים זה מספר תקתוקים רצופים למשך זמן קצר מאד.

כנראה שהצירייה- מספיק להחליף את הפעמון? אפשר לראות במוסך אם היא אכן פגומה או שרק להחליף ולראות אם הרעש נעלם?

כמה אמורה לעלות אחת כזאת (רק החלק)

שוב - תודה רבה..

פורסם

(1)בקשר לשעון, לא יכול לחדש לך מעבר לתגובתי הקודמת.

(2)נזילת שמן-לבדוק ולפעול בהתאם.

(3)בד' ציריה נעשית בנסיעה, קח את הרכב למגרש פתוח(רצוי שומם) ותתחיל לעשות סיבובים על המקום, לעיתים עם הגה מסובב עד קצהו ולעיתים עם חלקו בלבד.

בעת הסיבוב יש להשתמש בשתי הרגליים, כאשר רגל ימין מאיצה קלות ואילו רגל שמ' לוחצת ברקס.

באם תשמע רעשי תקתוק-הציריה פגומה.

הציריה שתהיה פגומה היא זו הנגדית לכיוון הסיבוב.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
(1)בקשר לשעון, לא יכול לחדש לך מעבר לתגובתי הקודמת.

(2)נזילת שמן-לבדוק ולפעול בהתאם.

(3)בד' ציריה נעשית בנסיעה, קח את הרכב למגרש פתוח(רצוי שומם) ותתחיל לעשות סיבובים על המקום, לעיתים עם הגה מסובב עד קצהו ולעיתים עם חלקו בלבד.

בעת הסיבוב יש להשתמש בשתי הרגליים, כאשר רגל ימין מאיצה קלות ואילו רגל שמ' לוחצת ברקס.

באם תשמע רעשי תקתוק-הציריה פגומה.

הציריה שתהיה פגומה היא זו הנגדית לכיוון הסיבוב.

עמית

טוב תודה רבה.

עשיתי את הבדיקה ואין רעשים.

לעומת זאת בדרך לשם ובדרך חזרה בנסיעה ישרה היה מדי פעם תקתוק (כל פעם בודד)

שמתי לב שחלק גדול יחסית מהתקתוקים היו ברגע שהפסקתי להאיץ (אחרי האצה רגועה- לא פראית)

מה שכן לעיתים בכיכרות בנסיעה מעגלית שמאלה (מן הסתם) יש לפעמים תקתוק בודד ולפעמים

תקתוקים.

יש אפשרות שזה אולי מהבולם שעבר זמנו? יש עוד דברים שכדאי לבדוק לפני שמחליפים

ציריה? (אפשר להחליף רק את הפעמון?)

שוב תודה..

פורסם

שלום לבעל המכונית ששמה בישראל פלונית אלמונית אני קורא וקורא את כל חות הדעת

אולי מישהו יגיד לי על איזה אותו מדובר איך אפשאר להביעה דעה מבלי לדעת איה רכב מדובר

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
שלום לבעל המכונית ששמה בישראל פלונית אלמונית אני קורא וקורא את כל חות הדעת

אולי מישהו יגיד לי על איזה אותו מדובר איך אפשאר להביעה דעה מבלי לדעת איה רכב מדובר

סוג הרכב מופיע בחתימה שלי.

אם אתה צריך יותר פרטים עליו - בשמחה.

פורסם

בפיאט טמפרה קימת בעיה במוט מיצב הוא מורכב במקום אם גישה קשה וגם קשה

לבדוק אותו. מה שקורה שם שהבוקות שמרתקות את המוט מיצב(סטביליזר) לגשר התחתון

נשחקות ואז לפעמים יש דפיקות כמו שאתה מיתלונן אגב לא ניתן להחליף רק את הבוקסות

חיבים להחליף את המוט מיצב כולו בנוסף לכך בהרבה מיקרים ניתקלתי בתופעה של הנקישות בפיאט מהבוקסות של המשולש תחתון (זה מחלה) אגב המוט מיצב יקר מאוד

הם משוגעיים בחברה לעומת זאת המשולשים אם הבוכסות של המשולש (זה בא מושלם)

זול מאוד כ200 ש"ח בלבד בהצלחה :roll:

פורסם

בפיאט שלך המאורר של קרור המנוע לא עובד בצורה פשוטה.

1 יוניד המאברר (טרמוסויץ) הוא בעל שתי מהיריות

2 למאורר יש בנוסף נגד מהיריות שמורכב או בכונס אויר או בקופסת התפצלות

הממוקמת ליד הפנס הראשי ימני מבפנים ותמיד יש בעיות במערכת הזאת חיבורי החשמל

בדך כלל מתחממים ונשרפים וזה יכול להיות מקור מצוין לצרות!!!

לגבי נזילות השמן דבר ראשון תבדוק את הנשם מנוע מירב הסיכוים שהוא סתום

כמו כן בפיאט יש תופעה של נזילת שמן מבית גל הזיזים בחיבור לראש וזה לפעמים מבלבל

יש לישטוף את המנוע וליבדוק מיד לאחר השטיפה

בהצלחה בני

פורסם

זה לפחות מה שאמרו לנו אחרי החלפת בלמים בלאנטיס, רק שעברו מאז 4K ק"מ, ואני עדיין לא מרגיש שהבלמים עובדים :wink::lol::roll:

ראלימן

זה בסדר , אתה תישאר עם ההרגשה הזו כל עוד הרכב אצלך... :mad:

פורסם
בפיאט שלך המאורר של קרור המנוע לא עובד בצורה פשוטה.

1 יוניד המאברר (טרמוסויץ) הוא בעל שתי מהיריות

2 למאורר יש בנוסף נגד מהיריות שמורכב או בכונס אויר או בקופסת התפצלות

הממוקמת ליד הפנס הראשי ימני מבפנים ותמיד יש בעיות במערכת הזאת חיבורי החשמל

בדך כלל מתחממים ונשרפים וזה יכול להיות מקור מצוין לצרות!!!

לגבי נזילות השמן דבר ראשון תבדוק את הנשם מנוע מירב הסיכוים שהוא סתום

כמו כן בפיאט יש תופעה של נזילת שמן מבית גל הזיזים בחיבור לראש וזה לפעמים מבלבל

יש לישטוף את המנוע וליבדוק מיד לאחר השטיפה

בהצלחה בני

תודה- אבל לא הבנתי.

מה צריך לעשות? מה צריך לבדוק?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8315 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...