Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חובת ESP ברכב חדש - מ-2010

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6338 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם את מנגנון האקטיבציה שמיקרוסופט תקעה בוויסטה הצליחו לפרוץ בזמן קצר, היה סמוך ובטוח שגם את הESP יצליחו לפרוץ בקלות גם בלי להוציא פיוז

לך תתקין דיבורית/רדיו אצל כל חאפר בארץ ובד בבד ה-ESP יפסיק לעבוד לך..

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1. ESP זאת תוכנה, כך שאפשר בקלות לפרוץ אותה.

2. 100% מהאנשים מלבד Kundason לא רוצים לבטל את הESP

מסקנה:למה שמישהו ישב וינסה לפרוץ את הESP בשביל אדם אחד?

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם

כמו כן קונדסון פוגע בזכות לחיים של האחרים על ידי כך שהוא בעצם רוצה לשלוט לבדו על הרכב ומסכן אחרים , לא שאני אומר שהוא לא יודע לנהוג זה בכלל לא כך, אני בטוח שהוא נהג אחראי מאוד. אבל, תקלות טכניות עם צמיגים או רכב או פתאום החלקה ובלי שליטה על זה... והלך ההולך רגל ליד...? או האוטו לידך? פשוט אי אפשר לדעת....

פורסם

קונדסון שאני אבין...

***קודם כל תלמד להתנסח בנימוס אלמנטרי, אחרי כן תנסה להבין***

סלח לי שאני מתבטא ככה***כאמור, זה לא נסלח ולא ייסלח***, אבל כשלמר ישראלי תהיה אפשרות לקנות בלי ESP, הוא יקנה ועוד איך, שלא נדבר על חברות הליסינג.

עכשיו מה אתה מעדיף? 1 - 60 הרוגים כל שנה או סיכוי של 15% שמתישהו בעתיד מערכת ESP תנמיך מההנאה שלך?

מנהל אתר LFS הישראלי.

סימולטור הנהיגה הטוב בעולם.

http://www.lfsisrael.com

פורסם
או.קיי, ואם לא תהיה אופצייה לנטרל אותו.

מה תעדיף?

ESP לכולם פעיל בכל מצב?

או המצב היום?

האופצייה שלי (לדעתי) ברת היגיון והיא אפילו נבונה:

מחירו של רכב עם מע' ESP או בלעדייה יהיה זהה (+- 1,000 ש"ח נניח זה סביר), והצרכן יבחר בעצמו מה הוא רוצה לרכוש.

אני לא אהיה מוכן לקנות רכב עם מע' ESP שלא ניתן לנתקה. מבחינתי זו פגיעה בחופש האישי שלי לנהוג כרצוני.

מכיוון ש99.9% מהציבור גם ככה לא יודע לנוהג, זה מבורך.

תמיד תוכל למצוא רכבים שניתן יהיה לבטל את הESP, אז אולי מבחינך, אחד השיקולים הבאים שיהיו לך אחרי 2010 לקנות רכב, זה האם ישנו לחצן לביטול הESP.

אבל חוק כזה, יכול לעשות רק טוב, ואם זה פוגע ב"חופש שלך להנות מנהיגה" אז צר לי, זה לא מה שיפיל את זה.

under construction..

פורסם

קונדסון, מספיק לקרוא חלק מהטוקבקים ב-YNET כדי להבין מדוע צריך לחייב בקרת יציבות. יש בורות גדולה בציבור ולכן מר ישראלי יעדיף לא לקנות רכב עם ESP כי אז הוא יוכל להוסיף סאנרוף או MP3 למרות שלצאת מתת היגוי או היגוי יתר הוא לא יודע.

אם אתה לא רוצה רכב שאי אפשר לנתק בו את ה-ESP אז פשוט אל תקנה אחד כזה.

פורסם

ראיתם I robot? זה בדיוק מה שיהיה, ומה שקונדסון רוצה לעשות, זה בדיוק כמו שויל סמית' החליט לעשות שהוא רוצה לנהוג במקום המחשב.

פורסם

כל מי שבונה על פריצה לתוכנה של המחשב לשם ביטול ה- ESP מוזמן להמשיך לחלום.

הרבה יותר פשוט לנתק את אחד מחיישני ה- ABS, ולוותר על שתי המערכות, מאשר לבנות על מישהו שיצליח לעשות Reverse engineering לתוכנה של מחשב הרכב, לעדכן את קטע הקוד הרלוונטי, ולצרוב את התוצאה חזרה מבלי להזיק לרכיבים אחרים או להשבית את המחשב טוטאלית.

אין לזה די ביקוש, וגם הביקוש שיש מתקיים בדרך כלל אצל אנשים שהקשר שלהם לחננות מחשבים (ואנחנו מדברים כאן על Uber-חננות. לא האקרים סטנדרטיים של PC) לא קיים. הם מכירים זה את זה רק מתוכניות בטלוויזיה...

פורסם

אני מעדיף לשלוט ברכב שלי בעצמי, תודה רבה, ולא לתת למחשב לעשות את העבודה.

ביום שאתה תדע לשלוט על ארבע דוושות בלם נפרדות בו זמנית, ולעשות את זה באותה יעילות כמו שמחשב עושה, אז אולי יהיה אפשר לשקול להיעתר לבקשתך. חגורת בטיחות אתה רשאי לא לשים מבחינתי, אבל אין סיבה שניתן לך לסכן אחרים על הכביש עם בקרה מופחתת על הרכב כי זה מה שבא לך.

פורסם

הרבה יותר פשוט לנתק את אחד מחיישני ה- ABS, ולוותר על שתי המערכות

אני לא מכיר את המערכות האלה בפרייבטים אבל במשאיות וולוו-רנו המערכת נעזרת בחיישן זווית הגה ובחיישן אינרציה , אז אני מניח שאם אחד החיישנים האלה לא יהיה פעיל, זה ישפיע רק על הESP ולא על הABS .

פורסם
פנס בלימה שלישי, מושבים כאלו ואחרים, חגורות בטיחות, ועוד - אף אחד מאלו לא מפריעים לי.

לך לא, אולי לאנשים אחרים כן, אז למה לכפות עליהם את זה כמו שרוצים לכפות עליך ESP ?

פורסם

הרעיון של קונדסון כאן בדבר חופש הביטוי וההנאה על הכביש, הוא רעיון מקסים. יש בו רק מגרעת אחת, לפחות בכל הנוגע ל ESP כמו גם ל ABS. היכולת האנושית להתמודד עם מצבים פיזיקליים קיצוניים, לא שהיא מוגבלת, היא פשוט אינה קיימת. לכן גם הנהג המוכשר בעולם, לא יוכל לצאת בשלום ממצב של איבוד שליטה חריף באמת, שכן התגובה האנושית לעולם איטית יותר ממנגנון אלקטרו מכני כמו ה ESP.

פורסם

רועי, זה דווקא לא נכון, לפחות לא במקום שבו נמצאת הטכנולוגיה כעת.

מערכת ESP נלחמת באובדן השליטה כשלרשותה עומד מספר מוגבל של כלים - ספציפית, בלימה של אחד מארבעת הגלגלים.

לרשותו של נהג מיומן באמת (ואני מסייג זאת כיוון שלדעתך ESP עדיפה גם על הנהג "המוכשר בעולם") עומדים כלים נוספים - הגה, שימוש מושכל בדוושת התאוצה, בהעברות משקל, בידיעת תוואי הדרך בעשרות המטרים הקרובים, וביכולת להחליט אם ניתן לאפשר למכונית להחליק את חלקם עד להתייצבותה.

מערכת ESP עושה עבודה טובה עשרות מונים מהנהג הממוצע (ובקטגוריה הזו אני כולל גם את רוב חברי הפורום), אבל במצבי החלקה מלאה היא די חסרת אונים, בעוד שנהג מיומן יהיה מסוגל להשתלט גם על חלק מהתרחישים הללו.

חוזקה האמיתי הוא בכך שכל עוד לא מדובר בנהג פסיכי לחלוטין, היא תמנע ממצב ההחלקה להתפתח, ולכן לעתים רחוקות תיאלץ לנסות ולהשתלט על החלקה בכל ארבעת הצמיגים.

פורסם

מעשה מבורך , המערכת הזו תציל חיים באופן וודאי, במדינה בה לימודי הנהיגה הם מהגרועים ביותר , ואשר אינם נותנים לנהג החדש את הכלים לשלוט על רכבו כאשר הוא יוצא לחיים האמיתים בכביש.

אם הרשויות לא מצאו לנכון להכשיר את הנהגים בצורה טובה, לפחות יהיה אמצעי כלשהו אשר יוכל לסייע בידם בעת מצוקה.

הויכוח עם קונדסון מיותר, מי שירצה לבטל או המערכת ימצא את הדרך לעשות זאת, בדיוק כפי שעוקפים את מגבלת המהירות אשר יצרני רכב מסוימים שותלים ברכב..

למרבית הציבור בארץ ובעולם מדובר על כלי מציל חיים.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תוכן חדש...