Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חובת ESP ברכב חדש - מ-2010

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6339 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
קצת שאלה פחות קשורה אבל שמתי לב שברכב של אמא שלי יש נורת ESP כשמדליקים סוויטש ולפי הידוע לי זה רכב שאין לו ESP

הרכב הוא הונדה סיויק ES 2002 מה פשר המנורה?

אני זוכר את המנורה הזאת, אבל אני לא בטוח אם זה ESP או EPS. בכל מקרה היא מתייחסת להגה החשמלי של הסיוויק ELECTRONIC POWER STEERING.

Mazda CX5

Škoda FABIA

• שנה מאוחר יותר...
  • תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מדובר על חובת התקנת מערכת בקרת יציבות ברכב חדש החל משנת 2010.

שר התחבורה שלך מתמחה בצעדים שמשיגים כותרות חיוביות בתקשורת, מבלי לשקול את ההשלכות.

בשנת 2010, כשיתגלה לכל שהתקינה האירופאית מחייבת ESP משנת 2011 ולכן יתכן וחלק מהיבואנים לא יוכלו לעמוד בחובה הזו, בוודאי תינתן דחיה.

אלא שאז מופז כבר יהיה במשרד הבא ואיש לא יזכור זאת.

משרד התחבורה הפיץ היום(20.01.09) לכל יבואני הרכב הוראת נוהל ליישום התקנה המחייבת התקנת מערכת בקרת יציבות אלקטרונית (E.S.P) בכל כלי הרכב המיובאים לישראל, החל משנת 2010. על פי תקנה שנחתמה על ידי שר התחבורה והבטיחות בדרכים, שאול מופז יחוייבו כל כלי הרכב הפרטיים והמסחריים שירשמו בישראל החל מ- 1 בינואר 2010 להיות מצויידים במערכת בקרת יציבות (E.S.P) המונעת תאונות מסוג החלקה, התנגשות והתהפכות, באמצעות בלימה אוטומטית של הגלגלים בכלי הרכב.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

מי שטען פה שרב הנהגים לא יודעים לנהוג נכון, צודק, אבל גם נהגים מנוסים לא ימנעו מהחלקות במצבים מסויימים.

הנה יש סרטון מFIFTH GEAR שבו טיף בודק את המערכת הזאת, הוא נהג מקצועי ועדיין לא הצליח על הקרח לשמור על יציבות האוטו ולהימנע מהמכשול.

הוא בסוף הוא אמר שהוא לא היה בטוח שהמערכת תצליח להציל את המצב על קרח.

http://www.youtube.com/watch?v=K3m24bjkfg0 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם
ממש לא צעד מבורך.

יש לקדם מכירת רכבים עם מע' בקרת החלקה, ויש לבטל את המיסוי על מע' בטיחות, אבל להכריח אנשים לקנות אותן ?

אני מעדיף לשלוט ברכב שלי בעצמי, תודה רבה, ולא לתת למחשב לעשות את העבודה.

מה?!

זו בסה"כ מערכת עזר, היא לא לוחצת לך על דוושת הגז או מסובבת לך את ההגה.

וחוץ מזה -

אתה יכול להגיד אותו דבר על ABS?

In 9.000 RPM, No One Can Here The Badgers Scream :twisted:

פורסם

אבל היא כן מפעילה עצמאית את הבלמים ומפחיתה את עוצמת המנוע.

אין לי בעיה עם רכב שמותקנת בו ESP, כל זמן שניתן לנתק אותה לגמרי. לחילופין, אני מוכן גם "לסבול" רכב עם ESP לא מתנתק, בתנאי שהיא מתערבת רק כשבאמת צריך.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

מפחיתה את עוצמת המנוע?

למה כמה ואיך?

מפעילה את הבלמים זה נכון אבל רק במצב של החלקה, לא?

In 9.000 RPM, No One Can Here The Badgers Scream :twisted:

פורסם

ברכבים האלה הגז לא מחובר ישירות עם כבל.

זה DRIVE BY WIRE, כלומר אתה לוחץ על הגז והמחשב נותן פקודה מנוע הצעדים שדואג לפתוח את הפרפר כמה שצריך.

במקרה והמערכת נכנסת לפעולה לא משנה כמה גז תלחץ בסופו של דבר המחשב קובע כמה גז יהיה בפועל

פורסם

חברים המערכת לא באמת מפעילה את הבלמים בעוצמה שהיא מורגשת במהלך הנסיעה

אם הרכב נכנס למצב שהמערכת מזהה פוטנציאל להחלקה או התחלת החלקה,המערכת תחליט לפי הפרמטרים של התוכנה והחיישנים אם להפחית את כח המנוע ולייצב את הרכב ואם המצב הוא קיצוני גם תדע לבלום כל אחד מארבעת הגלגלים בנפרד או ביחד.

בפוקוס שלי יש ESP והמערכת אומנם קצת מעצבנת בחלק מהרמזורים בגלל המעברי חציה והעובדה שהאספלט חלק המערכת נכנסת לפעולה אם אתה לוחץ על הדוושה קצת יותר חזק ממצב של זחילה,ברגע שהרכב התחיל לנסוע אין בעיה ללחוץ על הדוושה,לעיתים אני מנתק את המערכת בחלק מהרמזורים בפתח תקווה,כי פשוט בכל תחילת נסיעה הESP נכנס לפעולה.

אגב ברוב המכוניות המתיימרות להיות ספורטיביות או הספורטיביות באמת הרגישות של המערכת היא נמוכה הרבה יותר,ז"א שבאמת ניתן לגרום לרכב לעשות כל מיני דברים אפילו החלקות עד רמה מסויימת שהמערכת תוכנתה בתור הגבול, ברוב המכוניות גם חוץ מהקיצוניות ביותר לא ניתן לנתק אותה לגמרי,מערכת בקרת האחיזה תמיד תישאר לעבוד,ואם הרכב מגיע למצב קיצוני במיוחד המערכת תידרך חזרה.

בעקרון היוזמה מבורכת, אבל וזה אבל גדול, המערכת גורמת לכך שאתה מרגיש נהג הרבה יותר טוב כי המערכת הזאת בעצם מתקנת את הטעויות שלך,כמו פניות חדות מידי ומצבים של כניסה לפניה במהירות קצת גבוה מידי שלא היית נכנס אליה ברכב ללא המערכת.

היא נותנת תחושת ביטחון שקרית וזה לדעתי החלק השלילי במערכת ובמיוחד במדינה שלנו, שאם זה היה תלוי בי 50% מהאנשים הייתי לוקח להם את הרישיון ומרשה להם לנוע רק בתחבורה ציבורית או ברגל, אבל זאת לא הנקודה, עם ישראל אינו יודע לנהוג, ממהר,עצבני מצפצף בלי הפסקה,וחותך נתיבים במהירות מסחררת בלי לאותת, אני אפילו לא מתחיל לדבר על עקיפות בצד ימין או נהגים שנתקעים בצד שמאל.

שלא תבינו אני לא קדוש, יש לי רגל כבדה על הגז הרבה פעמים, אבל אני גם נהג זהיר ואחראי והרבה פעמים מעדיף לוותר אותו איש עם המאזדה ליסינג שרואה פוקוס וחושב שהיא עגלה.

לסיכום יוזמה מבורכת, אבל כמו כל דבר טוב אלולה ליצור מצב של אנשים שמסתמכים על המערכת הזאת יותר מידי (אפילו יותר ממה שהם מודעים אליו) מה שיכול לגרום למצבים קיצוניים אף יותר ממה שיש לנו בכבישים היום

פורסם

כפי שצוין מערכת ESP שולטת בנפרד על כל אחד מהבלמים של הגלגלים וגם על המצערת, היא יודעת להפחית וגם ולהוסיף מצערת שצריך כחלק מהאסטרטגיה לשמור על הקו נסיעה אותו בחר הנהג.

המערכת היא לא רק תוכנה ומכילה מספר חיישנים נוספים על הסטנדרטיים של מערכת הABS כמו חיישן זוית הגה, חיישן תאוצה/תאוטה (G SEN) חיישן לחץ נוזל בלמים וחיישן סיבסוב (YAW SEN).

גם המערכת האלקטרו-הידראולית שונה וגדולה יותר מאשר ABS סטנדרטי.

פורסם

היא נותנת תחושת ביטחון שקרית וזה לדעתי החלק השלילי במערכת ובמיוחד במדינה שלנו, שאם זה היה תלוי בי 50% מהאנשים הייתי לוקח להם את הרישיון ומרשה להם לנוע רק בתחבורה ציבורית או ברגל, אבל זאת לא הנקודה, עם ישראל אינו יודע לנהוג, ממהר,עצבני מצפצף בלי הפסקה,וחותך נתיבים במהירות מסחררת בלי לאותת, אני אפילו לא מתחיל לדבר על עקיפות בצד ימין או נהגים שנתקעים בצד שמאל.

איך הגעת מטכנולוגיה לעמישראל...

לפעמים נראה לי שזה המונולוג הקבוע איתו מסיים חבר פורום כל דיון. "ותודה להורי שהבאינו למצוות, למרות שאם זה היה תלוי בי, 50% מהנוכחים כאן הייתי לוקח להם את הרישיון..."

או

"הרי את מקודשת לי למרות שאם שאם זה היה תלוי בי, 50% מהנוכחים כאן הייתי לוקח להם את הרישיון..."

או

"תנו לי 20 שכיבות שמיכה למרות שאם זה היה תלוי בי, 50% מהנוכחים כאן הייתי לוקח להם את הרישיון..."

לעניין, המערכת נותנת תחושת מיומנות שקרית, אבל תחושת הביטחון היא אמיתית.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מה לעשות שזה נכון, אנשים מסמכים על הטכנולוגיה שתחפה על השטויות שהם עושים, וזה החשש שלי אישית שברגע שESP תהיה מותקנת ברוב הרכבים היא תגרום לאנשים לקחת סיכונים עוד יותר גדולים ממה שהם מעיזים לקחת היום.

המערכת מחפה על טעויות נהג ולא על טיפשות, זאת הייתה הנקודה שלי, יכול להיות שנסחפתי קצת עם התיאורים

פורסם

כריות אויר או ABS גרמו לאנשים לקחת סיכונים גבוהים יותר וכך העלו את רמת התאונות?

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם
מה לעשות שזה נכון

באמת?!

למה אתה חושב שזה נכון?

יש מחקר שאתה מסתמך עליו?

זה היה אחד הטיעונים של תעשיית הרכב בשנות ה-50 נגד חובת התקנת חגורות בטיחות ברכבים. ועל זה נאמר: דחילק!

המערכת מחפה על טעויות נהג ולא על טיפשות, זאת הייתה הנקודה שלי, יכול להיות שנסחפתי קצת עם התיאורים

המערכת מסייעת לנהג להישאר במגבלות האחיזה. הוא לא עוסקת באינטיליגנציה שלו ולכן לא מחפה על טיפשות. היכולת שלה להשאיר את הרכב במגבלות האחיזה תלויה עד כמה עברו אותם, אם בכלל וצריך לעשות חתיכת שטות אטומית כדי לעבור את מגבלות האחיזה כך שה-ESP לא יעזור לך. 99% מהנהגים לא עושים תמרונים כל כך מסוכנים בחיים שלהם.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

קודם כל שלא תבין לא נכון אני מאוד בעד הESP, אני חושב שהיא צריכה להיות בכל רכב חדש ואין על זה כלל ויכוח מבחינתי.

לגבי מה שאמרתי בנוגע ללקיחת סיכונים, אכן רוב האנשים לא יגיעו למגבלות האחיזה במודע אבל כאשר יגיעו רוב הנהגים ירגישו שהרכב הוא על סף איבוד אחיזה וכתוצאה מזה החלקה או יותר גרוע התהפכות, לדעתי המערכת הזאת תגרום לכך שהנקודה של האיבוד אחיזה לא תורגש בגלל שהמערכת תתקן את רוב הטעויות ותגרום לכך שהנהג ימשיך לדחוף את הרכב מעבר למגבלות שלו בעזרת המערכת (אני מקווה שאני מסביר את כוונתי כאן)

שוב זאת רק מחשבה שעברה לי בראש, חוץ מזה אם 90% מהנהגים לא יגיעו למגבלות האחיזה מתוך בחירה מה עם ה 10% הנותרים שידחפו את הרכב למגבלות "רק בשביל לבדוק מה הוא יכול לעשות"?

לדעתי זה בכל זאת שווה התייחסות אפילו אם זה רק לצורך הדיון עצמו

• תוכן חדש...