Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6866 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אני חדש כאן בפורום... (יש לי פורד פיאטסה YOUTH מודל 96)

הצטרפתי אחרי ניסיון מר מהסופש האחרון, וכדי לשאול כמה שאלות כי ראיתי שיש כאן מבינים בתחום:-)

אז זה הסיפור: (אני נכנס לפרטים, כדי לתת אינדיקציות ברורות לגבי שאלת הנזק שנגרם אם נגרם)

ביום שישי האחרון במהלך נסיעה החלה להבהב לי מנורת המצבר (בעיות טעינה), לא הבנתי כל כך למה- חשבתי בטח בעיה באלטרנטור שאפשר לסדר אחרי הסופש, לא קריטי...

החניתי את האוטו, וכעבור כמה שעות כשכבר החשיך, חזרתי והתחלתי לנסוע... הפעם המנורה לא הבהבה, היא כבר הייתה ממש דולקת. הבנתי שאני נוסע על רזרבות של המצבר, אבל חוץ מאשר המנורה של המצבר, שום דבר לא דלק. המשכתי לנסוע, ואחרי עשר דקות בערך של נסיעה הרגשתי שמשהו שונה באוטו, אבל לא הבנתי מה... פתאום הבחנתי שגם חום המנוע עלה למקסימום !!! (כנראה שנסעתי ככה כמה דקות בלי לשים לב) - עדיין לא עשיתי את הקישור, כי לא הבנתי מה הקשר בין מצבר וטעינת אלטרנטור לבין התחממות של האוטו... המשכתי לנסוע (שמתי לב לחום מנוע רק במהלך עלייה קצת ארוכה) ובערך אחרי עוד 6 דקות עצרתי כשחום המנוע היה כל הזמן על החלק הכי גבוה בסקאלה... לא יצא לי עשן מהמכסה מנוע, לא היו רעשים חזקים של מים מבעבעים, וגם כשפתחתי את המכסה מנוע- הדברים נראו נורמאלים לחלוטין - אבל ברור שהאוטו היה ממש חם ופה כבר עצרתי.

זה לא נגמר כאן, אחרי ארוחת הערב, יצאתי בחזרה לאוטו כי צריך לחזור הביתה. בדקתי מים כי היו חסרים הרבה (בדיעבד, התאדו מהחום), בדקתי שמן וגם היה חסר, הוספתי... חשבתי שזאת בטח הייתה הבעיה. התחלתי לנסוע ושוב החום זינק... כמעט בלי גז וכל הנסיעה בירידה בלי מאמץ והאוטו ממש מתחמם לי... פה כבר הבנתי שאני טמבל ולא עליתי על הבעיה- עצרתי בסוף הירידה והחניתי את האוטו- לא הזזתי אותו משם עד שהבעיה נפתרה למחרת. אחרי שדיברתי עם אבא שלי, הוא אמר לי שההסבר היחיד הוא שרצועת האלטרנטור באוטו שלי נקרעה, כי היא קשורה גם למשאבת מים בפיסאטה שלי, ולכן הקשר בין היעדר טעינה להתחממות מנוע. אם רק הייתי מדבר איתו קודם...........

למחרת אבא שלי הגיע איתי לאוטו, החליף לי את הרצועה - הדלקנו את האוטו וחיכינו - הכל עבד כמו שצריך, בלי להתחמם בלי מנורה דולקת... נפתרה הבעיה כל כך פשוט. האוטו נסע כרגיל, סחב כרגיל, כאילו לא קרה כלום...

השאלות שלי : האם יכול להיות שנגרם נזק לראש מנוע ואני לא מרגיש ??? אבא שלי אמר שאם נגרם נזק, בדרך כלל מיד מרגישים בנסיעה, למרות שלפעמים יכול לקחת קצת יותר זמן בהתאם לחומרת הנזק.

אני אציין שאני יודע שראש המנוע שלי באוטו הוא לא מאלומיניום או משהו דומה, כך שהוא לא מתעוות מהחום... זה ראש מיציקה, ולכן אם נגרם נזק הוא יבוא בצורה של סדק ביציקה וכד'.

בנוסף, האם יכול להיות שיש נזקים אחרים חוץ מאשר ראש המנוע ??? האם יש בדיקות או דברים שמומלץ לי לעשות כדי לברר את זה?

** עוד הערה: לפני שבועיים או יותר, כנראה בגלל התכלות של השעם באטם ראש (איפה שהשסתומים בפיאסטה), החל לברוח לי משם שמן שנוזל כל הזמן על הכבלים של הפלאגים ועל כל מה שבחוץ... עדיין לא סידרתי את זה לצערי, כי אני מזניח... האם זה חמור ויכול להזיק? (בכל מקרה מחר או מחרתיים כבר אסדר את זה)

תודה מראש לכל המסייעים...

פורסם

אם "יעלם" לך שמן או מים או שניהם אז ניגרם נזק.

אם יוצא לך שמן מאטם מכסה שסטומים אז צריך להחליף אותו כדי שלא יתלכלך לך כל המנוע בשמן.

צריך ליראות על איזה אטם אתה מדבר.

תעשה נסיעה קצרה בעיר ואז תחנה את האוטו בחניה ותכבה את המנוע תוציא את מדיד השמן ותיראה, ם השמן שיש על המדיד ניראה טוב אז בסדר אם יש על המדיד כמו קצף כזה לבן זה אומר שהמים מתערבבים עם השמן וזה אומר שניפרץ לך האטם ראש מנוע או משהו אחר, ואחרי שהמנוע יתקרר תפתח את הפקק של הרדיאטור (לא מיכל עיבוי) ותיראה אם הצבע של המים או הנוזל קירור הם בצבע שלהם ולא מעורבב איתם שמן..

שים לב אם הרכב מאבד מים או שמן ושים לב אם יוצא לך עשן לבן או תכלת מהאגזוז.

תעבור למוסך כדי לוודא שלא ניגרם נזק לראש מנוע.

פורסם

שלב ראשון החלף גם את השמן.

יוסי

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

בפיאסטה מיכל העיבוי משמש גם למילוי המיים ברדיאטור עצמו הייות וזו מע' קירור סגורה.

מומלץ בחום לבצע טיפול לרכב שכולל החלפת נוזל קירור ושמן ופילטר שמן. יש לבדוק את המע' בלחץ כדי לישלול בריכת מיים מהמערכת במידה ואטם ראש מנוע ניזוק / ניפרץ מההתחממות של ראש מנוע.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

• תוכן חדש...