Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6880 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחבר טוב יש BX 1.6 88.

הרכב בבעלות המשפחה כבר הרבה מאוד שנים.

הרכב כביכול מטופל היטב במוסך מורשה סיטרואן למרות שוויו הנמוך.

אבל בכמה שנים האחרונות הצרות במערכת ההידאולית לא נגמרות, בומבות, תמנונים וחלקי צנרת אחרים.

אמרתי לחבר שלי שהוא לא חוזר למוסך שהוא מטפל בו, כי לדעתי או שאין לו מושג בטיפול במע' ההידראולית או שהוא סתם דופק אותו.

כרגע אחת הבומבות הקידמיות דורשת החלפה אז אני מבקש מכם:

א. המלצה למוסך שיודע לטפל במע' הנ"ל ועדיף שיהיה גם ישר מאיזור חיפה/קריות/עמקים/נצרת.

ב. אם תוכלו לתת לי טיפים של מה לשאול ומה כדאי לבקש. בומבה משופצת, חליפית, ואם יש פרטים שכדאי לתת עליהם את הדעת (תאריך יצור, מראה חיצוני וכוכ' של הבומבה).

תודה ויום טוב.

פורסם

צרות שלא נגמרות במערכת ההידרופנאומטית הן בדרך כלל סימפטום של מוסך שמנסה לעגל פינות, ועושה כל מני מעקפים ואילתורים על צינורות נוזלים, במקום להחליפם לחלוטין.

צינור גומי שהתייבש, התבקע ושעושים לו "מעקף" בנקודת ההתבקעות יחזיק מעמד חודש-חודשיים לפני שיתחיל לנזול בנקודה אחרת.

בצע חיפוש על "בומבות". היו כאן כמה וכמה דיונים על עלות של בומבה חליפית, מוסכים וכו'.

פורסם

אם זה עוזר, יש שלשה מוסכים טובים שמתמחים בBX, אבל כולם באזור ירושלים...

אחד בקריית ארבע (רחברון)

ושניים בתלפיות: אריה את בני (אני ממליץ) ורןדן.

אכן טיפול במערכת הזאת זה עסק יקר. לא מזמן החלפתי את כל הבומבות. המוסכניק אמר שכל 10,000 צריך לבדוק אותם שוב.

בהצלחה!

סיטרואן BX. וקוראים לו מתי. אוטו מתי.

פורסם

סע למוסך מורשה מאזדה ברמת ישי (תאמר-עדנאן), תקבל טיפול רציני ונכון.

הוא פעם היה מוסך סיטרואן מורשה ואחד המומחים בארץ לסיטרואן.

לי היו בעיות שלא נפתרו בשני מוסכים מורשים, כשנסעתי במיוחד עד אליו נפתרו הבעיות.

כשיש לי בעיה רצינית אני נוסע רק אליו.

בריאות לכולם!

פורסם

אכן כך - ממליץ כמו קודמי על מוסך "עדנאן" ברמת ישי .

לפני כשמונה שנים טיפלתי שם ב - BX GTI - שהייתה לי מתמחה על בוריו ב - BX .

לא תתאכזב .

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם
סע למוסך מורשה מאזדה ברמת ישי (תאמר-עדנאן), תקבל טיפול רציני ונכון.

הוא פעם היה מוסך סיטרואן מורשה ואחד המומחים בארץ לסיטרואן.

לי היו בעיות שלא נפתרו בשני מוסכים מורשים, כשנסעתי במיוחד עד אליו נפתרו הבעיות.

כשיש לי בעיה רצינית אני נוסע רק אליו.

זה המוסך שמטפל ברכב כרגע.

הצעות אחרות?

פורסם

האם המוסך נותן לחבר שלך הצעות מסוג "אפשר להחליף את הצינור בעלות של xxx ש"ח, ואפשר לעשות איזה מעקף קטן עם צינור מתכת על החלק שנוזל בעלות נמוכה יותר" ?

מה החבר שלך משיב ?

חבל, כנראה שעם היעלמות הביקוש לשירותיו, נעלמת גם הרצינות.

פורסם

לעומר שלום קראתי את ההודעה שלך ואני ממליץ על מוסך יסמין שנמצא באבטין שזה ליד כפר חסידים. תפנה לבעל המוסך שקוראים לו חאטם ותגיד לו שכהן שלח אותך הוא יטפל בך כראוי.האיש בעל מקצוע רציני ומקיר את הbx בעל פה בהצלחה כהן.

פורסם
לעומר שלום קראתי את ההודעה שלך ואני ממליץ על מוסך יסמין שנמצא באבטין שזה ליד כפר חסידים. תפנה לבעל המוסך שקוראים לו חאטם ותגיד לו שכהן שלח אותך הוא יטפל בך כראוי.האיש בעל מקצוע רציני ומכיר את הbx בעל פה בהצלחה כהן.

כן, ממש... אני הייתי אצלו פעם אחת, הבן אדם אולי מבין בסיטרואן אבל גם יקרן וגם עם יחסי אנוש של קנגורו. לא חוזר אליו בחיים. פעם אחת הספיקה לי להבין עם מי יש לי עסק.

אצל עדנאן, אפשר לקבל שירות עם חלפים משומשים וגם עם חדשים, הכל תלוי בדרישות הלקוח ותקציבו. אם הוא מטפל בנזילה והיא חוזרת בטווח סביר (של חודש חודשיים נגיד) אז הוא יתקן את זה שוב על חשבונו.

אם הלקוח מבקש החלפת חלק בחדש בלבד - אין בעיה בכלל.

אני חושב שזה שינוי דווקא טוב לעומת מוסכים מסויימים שלא מוכנים לשמוע על חלקים תחליפיים או משומשים ולפעמים אין לך את התקציב המתאים לחלק חדש מקורי.

אצל החבר שלך יכול להיות פשוט שהוא מטפל בתקלות רק אחרי שהן קורות ולא כאמצעי מניעה - עניין שיש לשים לב אליו בעיקר ברכב ישן. לדעתי אתה לא ממש מבין על מה אתה מדבר וזאת כי בסיטרואן (וב BX בפרט) ישנם חלקים שונים של המערכת ההידראולית שמתיישנים עם הזמן ודורשים תשומת לב - תמנון אכן מתייבש ונקרע וצריך להחליפו, אם לא עושים זאת אלא מבצעים תיקון מקומי אז לא מן הנמנע שלמחרת תהיה נזילה במקום אחר. בומבות דורשות החלפות. חיבורי וחלקי צנרת אחרים גם נפגעים ממחלת הבלאי וצריך לדאוג להם.

בומבה אינה בעיה של תיקון לקוי של מוסך אלא של בומבה שפשוט גמרה את חייה. בומבות מסיימות את חייהן כל שנתיים שלוש ואין מה לעשות בעניין אלא להחליף. ישנן בומבות מקוריות שעולות 200-400 ש"ח ליחידה ותחליפיות שעולות 150-250 ש"ח ליחידה.

אם התחליפית מגיעה עם אחריות ויש תאריך ייצור מוטבע עליה אז אין מניעה להשתמש בתחליפית. דרך אגב, מחליפים שתי בומבות ביחד ולא אחת בלבד.

לסיום, אני במקום חבר שלך, הייתי מכניס את הרכב למוסך של עדנאן, מבקש ממנו יפה לעבור על כל הצנרת ההידראולית ולחפש רמזים לבעיות וגם לתקנם - ולא ע"י חלפים משומשים (כמו שאני הייתי עושה לפעמים) אלא ע"י חדשים בלבד (ואין בעיה להשתמש בתחליפיים טובים) וכך הוא ייהנה משקט תעשייתי לכמה שנים נוספות.

אבל זה רק אני מדבר כבעל נסיון עם 2 GSA 2 BX וקסנטיה אחת בינתיים.

בריאות לכולם!

• תוכן חדש...