Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם שווה לעשות בדיקה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6883 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לקנות בלי בדיקה זה הימור, אבל זה שעשית בדיקה לא בהכרח אומר שלא יקרה כלום.

גם הבדיקה עצמה היא סוג של הימור, כי יש דרכים להביא רכב מקרטע לבדיקה ממנה ייצא יחסית טוב [ כולל קומפרסיה ורעשי גיר ] ואת לא הולכת להחליף את כלל הנוזלים ברכב ולעשות בדיקת עומק כי זו רכישה קטנה.

חשיבותה של הבדיקה נותרת בחשיפת תאונות שלדה [ גם שם לפעמים מפספסים ] ואם צץ ליקוי חמור - "הרווחת " , אבל אין מכון שיכול להבטיח שגיר או מנוע לא 'ילכו' בעוד 300 ק"מ, מהרבה סיבות.

מה שכן, צודק מי שאמר שבדיקה לרוב מכסה את עצמה, את רק צריכה להבין שאחרי שתשלמי 500 ש"ח, ויצוצו ליקויים ב 2,000 ש"ח [ שזה כלום, בטח אם זה "מגבים יבשים-ידית איתות סדוקה" ], יכול המוכר להגיד לך - אני לא מוריד כלום. הוא יודע ששילמת כבר 500 ש,ח "על האוטו" , כעת את מול רכב במצב טוב יחסית [ אם הליקויים פשוטים], ומבקשים ממך מחירון, כי זה הוגן [ את לא קונה רכב חדש, והמחירון משקף שנתון ] , כי יודעים שתשלמי, ולו רק כדי לגמור עם הסיוט הזה.

את צריכה גם להתכונן למצב שבו ייכתב לך בדו"ח, ככסת"ח, "רעש מכיוון הגיר ", הבוחן לא יידע להסביר לך ויאמר - " אולי זה נורמלי, אולי זה באנדה,אולי זה תושבת, אולי זה )&*#@%^, אולי הגיר ייסע עוד 100000 ואולי עוד 1000 " ] . מה את עושה ? אחרי שלקחת רכב לבדיקה, נוצרת לך סוג של מחוייבות כלפיו וכלפי 500 שקליך האבודים, לפיכך -

הדבר הכי חשוב בבדיקה, הוא איך לא להגיע אליה, ובמילים אחרות, היכולת לפסול רכבים כך שלבדיקה תגיעי אולי רק פעם אחת עם רכב שמראש נראה טוב. בדיקה עצמית בשטח - ולפעמים רק האזנה פשוטה למנוע - יכולה לחשוף מספיק ליקויים עד לרמה שתדעי שחבל על הכסף של "ה"בדיקה ותפסלי את הרכב בעצמך.

במקרים כאלה מומלץ להצטייד באדם שבאמת מבין, ואת ההגדרה לבנאדם כזה אני לא יכול לתת לך.

בהצלחה.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה אתם אומרים על השיטה הזו לבדיקת מצב המנוע - של לשים גז בניוטרל, לסתום את האגזוז לכמה שניות ולוודא שלא יוצאים מים או עשן שחור?

פורסם

ועוד שאלה, אולי קצת צעירה... - האם לכל רכב שמטופל בצורה סדירה צריך להיות ספר טיפולים, או שספר טיפולים יש רק למכוניות שמטופלות במוסכים מורשים?

תודה..

פורסם

ספר טיפולים יש רק למי שטיפל באוטו במוסך מורשה ודאג להחתים את המוסך על כל טיפול וטיפול

קבלות יש למי שטיפל במוסך לא מורשה אבל שומר אותן כדי לדעת והלראות מה נעשה או לא נעשה ברכב

סביר שרכב ב14000 ש"ח לא יטופל במורשה מטעמי חסכון, אין זה דבר גרוע כל עוד הרכב טופל כמו שצריך במוסך אחר שאינו מורשה, לגבי הבדיקה עם האגזוז, אם יהיה למי ששם את היד ריח של שמן אז המנוע שורף ברמת העקרון, אבל זה לא אמור להגיד כלום, צריך לעשות עם האוטו סיבוב בעיר לראות איך המזגן איך החום מנוע איך הסחיבה עם האוטו מעשן לבן/כחול, אני לא הייתי לוקח את הרכב לבדיקה, כמו שמישהו אמר 500 ש"ח בדייטסו שרייד זה טיפול שעם מתיחה קלה בסכום הזה כבר עושים לו גם רצועת טיימינג ונוסעים בראש שקט.

אגב, אם תחפשי דייהטסו שרייד, כל רכב שיש לו מי ברז במערכת הקירור, תברחי ממנו כמה שיותר רחוק גם אם יספרו לך שזה מאתמול בלילה כי בדיוק התפוצץ צינור.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

קצת רשמים מהשבועות האחרונים :

אני במהלך החודש האחרון חיפשתי רכב בתקציב הזה (15000).

בדקתי 4 שריידים, מאזדה 121, סובארו ג'אסטי, ואופל אסטרה. רובם היו עם יד נמוכה (2-3) וקילומטרז'ים מוצהרים נמוכים. מיים ירוקים ברדיאטור לא ראיתי באף אחת מהן. את כולם פסלתי עוד לפני הבדיקה, חוץ ממאזדה 121, אותה בדקתי בקומפיוטסט חיפה - בדיעבד - לא כדאי. בדיקה במכון בדיקה כדאית לדעתי במכוניות שעולות נניח 40-50 אלף ש"ח ומעלה. אז היא יכולה לשמש קלף מיקוח לקונה.

בעבור מכוניות יפניות שעולות 15000 ש"ח, נראות ונוסעות סביר בדרך כלל מבקשים מחיר מחירון, וגם אם הבדיקה יוצאת שחורה ביותר, בעל הרכב לא יוריד שקל, כי מחר יבוא קונה, שיקנה בלי בדיקה, במחיר שהוא רוצה.

בבדיקה של המאזדה שעשיתי, תיקון כל הליקויים שהתגלו היה עובר את מחיר הרכב בקלות. למרות זאת הרכב נמכר (לא לי) בסכום יפה מעל המחירון.

אגב, כששאלתי את הבוחן, שציין בדו"ח שלרכב יש נזילת שמן חמורה, מאיפו הנזילה, התשובה הייתה - "מהמנוע" :roll:.

מכוניות כאלו כדאי לבדוק אצל מכונאי במוסך. אין אומנם גרפים יפים ואחריות, אבל כן אפשר לקבל אינדיקציה כלשהיא לגבי מצב הרכב. וכמובן שזה עדיין הימור גדול.

פורסם

buki,

אז בעצם אתה אומר שטוב שעשית בדיקה למאזדה, כי אם לא היית עושה עוד בטעות היית קונה אותה במחיר מחירון אם לא יותר (כמו שעשה בסוף מי שכן קנה אותה) מבלי לדעת על הליקויים וחומרתם...

למרות זאת אתה לא ממליץ לעשות בדיקה במכון?

ועוד שאלה - אני גרה בצפון, ביום שישי אני הולכת לעשות סיבוב מכוניות עם אבי במרכז, ולראות כ4-5 באיזור ת"א/פ"ת וכו'.

איך עובד העניין עם המוסכים - כמובן שאין שם מוסך שאני מכירה, אם אני רוצה לבדוק שם רכב אצל מכונאי במוסך, אם אפשר לבקש מכל מוסך? האם יש הבדל במחירים שדורשים על בדיקה כזו? בפורום הבנתי שיכולים לדרוש בין 100-300 ש"ח. אתה מסכים? האם יש מוסך שאתה יכול להמליץ לי עליו בשביל בדיקה כזו?

פורסם

קודם כול, למה את לא בודקת מכוניות קרוב למקום מגורייך ?

אני חושב, שזה בעייתי קצת, להכנס למוסך כלשהוא, שלא מכיר אותך, ועוד ביום שישי , שזה היום הכי עמוס בשבוע, ולבקש בדיקת קנייה.

אפשר לדעתי לבקש בדיקת רכב רק במוסך שמכיר אותך, ובו מטופלות המכוניות של המשפחה בשנים האחרונות.

לא תספיקי בחצי יום לראות 5 מכוניות, שלא לדבר על לקחת אחת מהן לבדיקה מקצועית.

חלק מבעלי המכוניות גם יבריזו לך.

נ.ב. למאזדה שבדקתי לא היו ליקוים חמורים במיוחד, ואני אפילו סיכמתי עם המוכר לקנות אותה במחיר מסויים, פשוט הוא לאחר חצי שעה מכר אותה למישהוא שהציע לו סכום יותר גבוה.

פירסמתי כאן את טופס הבדיקה שלה לפני שבועיים לערך.

פורסם

זה לא 1300 סמק אך מחבר הפורום מה שהופך אותו למעט יותר אמפטי לרכב

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=169572

לדעתי עליך למצוא פנסיונר מענף המוסכים אשר יעשה עמך סיבוב מכוניות בעבור תשלום בדיקה אחת כך תחסכי זמן וכסף ,בדיקת מס מכוניות במוסכים או במכון בדיקה לוגיסטית לא בר ביצוע

סיבוב אחד ברכב והוא יספר לך על כל תחלואותיו של הרכב, מפני שבמחירים כאלו, אין כל כך משמעות לבודי הרכב, אלא רק להוצאות העתידיות

שאלי את רפי לין חבר הפורום אולי עליתי כאן על סטארטאפ8)

יגאל

פורסם

בוקר טוב!!!

לא חשבתי לרגע לקחת 4-5 מכוניות לבדיקה ביום שישי, ברור שאין מספיק זמן, וגם אין לי כל כוונה לבזבז את כל התקציב רכב שלי על בדיקות... קיוויתי אולי שמתוך 4-5 שאראה (אם אצליח) אולי אולי אספיק לבדוק אחת..

כמו שמישהו אמר פה - ברור לי שכל הרעיון הוא להצליח לפסול לבד את רוב המכוניות ולקחת לבדיקה בודדות/בודדת..

למה אני לא בודקת באיזור מגורי? ברור שאני בודקת. הבעייה לצערי, שגם ככה ממש לא קל למצוא רכב שעונה לדרישותיי, בן 14 ועוד במצב ראוי, אם אגביל את טווח חיפושיי לנתניה-זכרון יעקב, כנראה שאתחיל עוד שנה של התואר בלי רכב. אני יודעת, צריך סבלנות וצריך השקעה.

בכל מקרה, בהמשך לכך שצריך לפסול כמה שיותר רכבים ע"י בדיקה עצמית, הייתי רוצה לקבל ממכם עוד נקודות ודגשים לבדיקה חוץ ממה שאני כבר יודעת, שזה -

1. כל הסיפור הזה עם המנוע בניוטרל - עשן/שמן וכו'.

2. רעש מנוע בנהיגה עם מזגן והחלפת הילוכים

3. בשרייד -לפסול מיד אם יש מי ברז במע' הקירור.

עוד משהו חברים?

לגבי ההמלצה החוזרת - קחי איתך מישהו שמבין: אני לוקחת מישהו שיעני מבין.. מה לעשות שלא לכל בחורה יש 10 גברים בתור שרק מחכים שטטרטר אותם איתה לראות רכבים. האמת שיש כמה, הבעייה שמי שבאמת מבין בעיניי גר ממש רחוק ואינו יכול להיות זמין לצורך העניין, והזמינים פשוט לא באמת מבינים (לפחות הם נראים כאלה, זה עדיף על בחורה צעירה שזהו רכבה הראשון שכמו שרואים אותה מתחילים לערבב). כנ"ל לגבי המוסך, אין לי נסיון אישי עם מוסכים, המוסך שהמשפחה מטפלת אצלו - נראה לי שהוא ממש ממש לא אמין ומחרטט בלי סוף ושמשפחתי היקרה מסרבת בכל תוקף לראות את זה (בהמשך ללא מבינים..)

בקיצור כל עצה תבורך!

תודה ויום טוב

פורסם

אם היה לי זמן לנשום הייתי בא איתך אפילו שאני לא מכיר אותך, פשוט כי אני אוהב לעזור, אבל אין לי ממש זמן (עובד ביום עובד בלילה ישן 4 שעות ביממה)

אין הרבה עצות חוץ מלחכות לישועה או לא לקנות אוטו ;)

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

• תוכן חדש...