Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם שווה לעשות בדיקה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6872 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלות שעלו לי:

1. כאמור אני מחפשת שרייד/סוויפט, מנוע 1300, שנתון 93'-95'. במודעות אני רואה ק"מ שנע בין 80,000 (בודדות) ל 220,000 (גם בקושי). הרוב סביב 140,000-/+. השאלה מה הממוצע ההגיוני לשנים אלו, שאינו נראה חשוד - 75,000, או לחילופין גוסס - 220,000...

2. באינטרנט אני מחפשת דרך הפורום, האתר של יד 2 והלוח רכב של YNET.

למישהו יש רעיון נוסף איפה אני יכולה עוד לחפש?

3. שאלה אולי קצת בעייתית - מה עדיף, ק"מ נמוך יחסית ללא ספר טיפולים ממוסך מורשה (נגיד 130,000), או ק"מ יותר גבוה (נגיד 170,000) אבל אוטו מטופל אך בעקביות אך ורק במוסך מורשה?

תודה

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מטופל.

מהסיבה הפשוטה שזו הדרך היחידה שיש לך לדעת כמעט בוודאות שזהו הקילומטראז' האמיתי של הרכב...

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

שאלות שעלו לי:

1. כאמור אני מחפשת שרייד/סוויפט, שנת 93'-94', גיר ידני. ראיתי מודעות בהן הק"מ של הרכב נע בין 75,000(קיצוניות מצד אחד) ל 220,000 (קיצוניות מצד שני). רציתי לדעת מה הק"מ ההגיוני לשנים אלו, שאינו נראה מעט מדי באופן מחשיד, אך גם לא ישר מעיד על כך שהאוטו גוסס ואין לי מה לבדוק...

2. מה עדיף - ק"מ נמוך יחסית (נגיד 120,000) ואין לי מושג לגבי טיב הטיפולים, או ק"מ גבוה יחסית (170,000) עם ספר טיפולים עקבי ממוסך מורשה?

תודה

פורסם

מישוה כבר ענה לך על שאלה מספר 2... :?

מטופל.

מהסיבה הפשוטה שזו הדרך היחידה שיש לך לדעת כמעט בוודאות שזהו הקילומטראז' האמיתי של הרכב...

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

בהמשך לסוגיית הבדיקה...

שמעתי שיש אנשי מקצוע שמזמינים אותם לבדוק את הרכב במקום לקחת את הרכב לבדיקה במכון. הם עולים סביב 280 לבדיקה, והם באים עם כל המכשור המתאים. הבנתי שהיקף הבדיקה כמובן לא מעמיק כמו במכון אבל די דומה לבדיקת מוסך ויכול בגדול להצביע על טיב הרכב ביחס לגילו.

חשבתי להשתמש בבבדיקה כזו כשאני נוסעת לבדוק רכבים שיחסית רחוקים ממני גיאוגרפית ולא תמיד ניתן לקחת אותם באותו הרגע לבדיקה במכון.

מה עצותיכם והמלצותיכם בנושא?

פורסם

החבר'ה הללו נקראים "המומחה", והנה שירשור שעוסק בתיפקודם:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=145519&highlight=%D7%94%D7%9E%D7%95%D7%9E%D7%97%D7%94

בנוגע לקילומטרז', כ17.5 א' ק"מ לשנה זה נחשב סביר וממוצע.

וכמובן, עדיף לקנות רכב עם 170,000 ק"מ עם היסטורית טיפולים מסודרת. מאשר אחד עם (אולי) 130,000 שלא יודעים עליו כלום.

שיהיה בהצלחה! :)

משכנתא זה קל

פורסם

כדאי שתדעי קודם כל, שבסוזוקי סוויפט מהשנים האלו מד המרחק הינו בעל 5 ספרות.

כלומר 75000 ק"מ יכולים להיות גם 175000, 275000 או 375000.

אין כל משמעות להצהרת המוכר, גם אם הוא בעצמו בן אדם ישר, כי הוא לא היד הראשונה וסיפרו לו סיפורים, כשהוא קנה את הרכב.

פורסם

בדיקה במכון היא חסרת טעם בשנתונים אלו.

המומלץ הוא לגשת למוסך כללי, בו גם תטפלי כדי לקבל חוו"ד על מצב הרכב הכללי, ובנוסף, גם לפחח כדי שיחווה דעתו על תאונות.

עלות של שתי בדיקות אלו היא כ200 ש"ח, כאשר יש סיכוי סביר שאם המוסך מכיר אותך ותגיעי בזמן לא לחוץ הוא גם יוותר לך במטרה לשמר אותך כלקוחה. כמובן שחשוב להדגיש לו שאין לו שום מחוייבות על מה שהוא אומר.

אם את מוצאת רכב שאת רואה שמטופל בקביעות במורשה = תקפצי עליו.

פורסם

אוקיי,

אז לגבי עניין הקילומטראז', נגיד ואני רואה סוויפט שעלייו רשום 75,000, שכאמור יכול להיות 175,000,

275,000 וכו'. בעל הרכב אומר לי שמדובר ב 175,000 והוא משקר או לא יודע...

בדיקה במכון לא יכולה להגיד לי בוודאות?

השאלה מתייחסת גם למצב שעוד לא החליפו מנוע וגם למקרה שכבר כן החליפו מנוע..

תודה

פורסם

סביר להניח שידעו להגיד לך במכון אבל לא בוודאות, וגם אם הוחלף מנוע,כי יש עוד חלקים מתבלים ברכב חוץ מהמנוע.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

מניסיוני- בוחן במכון בדיקה לא יקח על עצמו שום אחריות, ולא יגיד כלום לגבי הקילומטרז'.

הוא מתייחס למצבו של הרכב כרגע, ולא תצליחו להוציא ממנו שום הערכה לגבי הקילומטרז' האמיתי.

שאלתי בפירוש את השאלה הזו, והתשובה של הבוחן הייתה "לא יודע".

פורסם

אני מכרתי אסקורט (גם בה במד המרחק רק 5 ספרות) עם 280K ק"מ שהייתה כ"כ שמורה שהבוחן אמר לקונה שהאוטו מאוד שמור יחסית לאוטו עם 180K ק"מ :shock:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

שלום לכולם!!!!

קראתי את התגובות והדעות הרבות לגבי "המומחה", והגעתי למסקנה שכנראה הם לא הכי אמינים, ועדיף אם כבר אז בדיקה במכון כי גם ככה כיום ההבדל במחיר אינו משמעותי.

העניין הוא כזה - אני צפוייה להגיע למרכז, איזור ת"א-פ"ת, ביום שישי בבוקר לראות מספר רכבים. כמה שעות אני צריכה לקחת בחשבון שנערכת כל בדיקה בערך, כולל כל הסיפור ועיכובים אופיינים?

האם מישהו יכול לתת לי המלצות על מכוני בדיקה אמינים ונחמדים באיזור ת"א, בני ברק, פ"ת..?

תודה והמשך יום נפלא!

פורסם

קודם כל , אציין שבדיקה היא חובה! כדי שתישן טוב בלילה.

אני קניתי את הפיג'ו 205 בזמנו ב 8000 שקל ושילמתי בדיקה 300 שקל . אוטו זה השקעה גדולה וחבל להפסיד אותה.

שנית , אני בזמנו בדקתי במכון דיננמוטר ברעננה וגם חבר שלי בדק שם את הרכב שלו. כך שהבדיקה שלהם יחסית אמינה.אבל נראה לי שכל המכונים אותו הדבר אז אין לך מה להתרגש. בכל מקרה , קח את התוצאות באופן יחסי בהתאם לגיל הרכב. ובהצלחה עםהרכב החדש.

פורסם

לא כדאי לעשות בדיקה !!!

אני קניתי שתי מכוניות

אחת פ'גו 205

והנוכחית ניו פליסיה סקודה

ואני לא מבין גדול במכונאות

פשוט שמעתי את המנוע , עשיתי סיבוב על המכונית עם העברת כל ההילוכים כולל אחורי ולא היו לי שום בעיות חוץ מטיפולים שוטפים.

כדי לבדוק שלא יילך מנוע חמי סיפר לי מה לעשות (היה מכונאי בצבא )

להפעיל את המכונית על ניוטרל ולסתום את האגזוז לכמה שניות אם יוצא מים או שיש שחור אז בקרוב יילך מנוע אם לא אז המנוע טוב.

ב500 שקל סעי לבית מלון באילת במקום לתת למכון שגם אם תכניסי מכונית שיצאה מהסוכנות הם ימצאו ליקויים.

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

• תוכן חדש...