Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זהו הולכים על המקור(צהוב טקסס) המחלה חוגגת אין מה לעשות...

עידכונים אחרונים.

במסגרת השיפוץ בשתי ידיים, לוטשו כל נקודות החלודה בחיפושית, וניצבעו בצבע יסוד לימנוע התדרדרות נוספת!

בנוסף ביצעתי פוליש מקיף לחיפושית ומקצה וקס, היום היא קצת פחות מעוכה והרבה יותר נוצצת.

בוצע מקצה גירוז צירים, קפיצים, וכל החלקים הנעים. דלת הנוסע שהיתה נפתחת בנוקשות וחריקה נפתחת היום כמו חדשה

וניטרקת כמו יגואר... המהנדסים הגרמניים חשבו על הכל, ובכל נקודה ונקודה ישנו פתח שימון וגירוז מכוסה בפקק

עכשיו רק צריך לדעת ולהכיר הכל!

כל המנעולים ששבתו למעלה מעשור ודי שכחו את תפקידם נרחצו היטב ב-40WD ולאחר יומיים, שומנו בשמן

טפלון איכותי המיועד לאופני מרוץ למקצוענים!

הקפיצים חזרו לתפקד, המפתח מסתובב בשימחה וללא הפעלת כוח, והמנגנון אומר שירה...

היום ביקרתי גם במושב הסמוך לי-ם אצל רועי, לנ"ל מס' לא מבוטל של חיפושיות לפירוק וחלקים מכאן ועד טברייה

כך זכיתי לסוכך שמש מצויין, ברגים מקוריים רבים, מנעול ידית ההילוכים שננעל להגה (זוכרים?) מיכל שפריצר

והמנגנונים, (עכשיו נישאר רק לנסות ולהבין איך זה עובד לעזאזל) כפתור ודלת לתא הכפפות (הכל גרמני מקורי).

כניראה אקבל ממנו גם את המושב האחורי המקורי קומפלט שבמצב אדיר וציבעו זהה לשלי

כך אשלים את סט המושבים המקורי למצב חדש!

קיבלתי גם מחבר פורום יקר, קרבורטור סולקס 31PICT3 במצב מצויין לצערי אצלי מורכב 31PICT4 אבל מצאתי

מישהו שרוצה להחליף ולכן בקרוב יככב הקרבורטור החדש על השמנמנה.

זהו בנתיים, הק"מ המשותפים הולכים וניצברים, ההנאה חוגגת, והשמנמנה תהפוך בסוף הפרויקט הזה לחיפושית

הכי קרובה שאפשר, למצב המקורי כפי שהתגלגלה בשנת 73 מפתח היבואן לכביש.

עדכונים נוספים ותמונות מובטחים-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תגובות 349
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רועי בן יעקב?

הוא הבעלים הקודם של החיפושית הכבר לא חצי אוטו' שלי .

בדיוק היום חשבתי שצריך לידע אותך לגביו , מעניין אם נפגשתם קודם בעיניני עבודה.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

יש שפריצר לשמנמנה!

מהיום תוכל החיפושית להתבשם במימיה הקדושים של י-ם ללא תיווך בקבוק!

רק קיבלתי לפני מס' ימים את מיכל השפריצר המקורי של החיפושית, המיכל נוקה נשטף היטב,

מערכת הצינורות שמובילים מים המקורית שרדה בצורה מפתיעה, אפילו לא היתה היצטברות של אבנית

חיבור לוונטיל הגלגל הרזרבי, ושאבנו מים בששון...אומנם זרזיף אבל מנקה יופי, בנוסף שופצה דלת תא הכפפות

וניצבעה מחדש הותקן הכפתור הפותח, סודרו סכי השמש, והחיפושית מתחילה לקבל צורה יותר ויותר...רן

פורסם

איזה כיף לקרוא על הפינוקים שהשמנמנה מקבלת ,

אני מקוה להגיע למצב שלך רן ולפנק את הרכב שלי כך

CITROEN XM V6 BVM AMBIANCE

CITROEN XM V6 BVA EXCLUCIVE

CITROEN XM TURBO CT BVA VSX

פורסם

היום בדקתי מקרוב במפגש את השיפוצים האחרונים של החיפושית.

אכן רואים שהעבודה נעשית מכל הלב ובהמון אהבה.

בהחלט אני רואה שיפור מפעם לפעם שאני נפגש עם רן, וזה עושה לי טוב!

החסרון היחידי הוא שזה בא על חשבונה של סופי...

אלבום השיפוץ של הלמברטה שלי

יש עוד למברטה (עם סירה) העומדת מפורקת לחלוטין.

משפץ גם כרמל דוכס בפיברקלאב... =]

ואפילו יש גם טריומף הראלד המשתפצת לה אט אט...

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

השמנמנה כבר מתהדרת לה בכל הפיצ'פקס המתאימים לרכב נסיעה יום יומי, כל יום שיפוץ או שיפור קטן

שמצטרפים לסך גדול במראה בהרגשה ובנוחות.

לפעמים אני יודר "לעבוד, קצת על החיפושית ומגלה כי בעצם סתם ירדתי כי אין ממש מה לעשות.

הדברים האחרונים שגילית בדרך הקשה הם:

1. חסר לי ג'ק לתיקון פנצ'רים...אז אני מחפש את הג'ק המקורי של החיפושיות, רובם הוחלפו במודרניים,

מהירים וטובים יותר, ולכן אני מחפש דווקא את המקוריים השוכבים במחסנים שלכם, תופסים מקום,

מעלים אבק וצוברים חלודה. לי הם יעשו טוב ואני אחזיר להם את הברק והחיים. אז שנסו מותניים

וצאו לדוג לי אוצרות!

2. רדיו תקופתי, רצוי כזה:

mfrankfurt70.jpg

או

mblaupunkt_munster73.jpg

או

mfranknewdash.jpg

אני יודע שזה מוגזם וכימעט בטוח שלא ניתן להשיג אותם כאן לכן אשמח לשמוע על כל רדיו שמתאים לשנת 1973

וקולט שידורי FM - בקיצור כל רעיון יתקבל בברכה-רן

פורסם

השפריצ'ר בחיפושית:

הבטחתי לעדכן, אז ככה, צדקו הפסימיסטים, לקח לגלגל הרזרבי כימעט חודש אבל אכן התרוקן כל האוויר.

היום ניפחתי אותו שוב בתחנת הדלק, וניסיתי את האופציה השניה,

למיכל תא לחץ נפרד, שצריך לנפחו שוב בתחנת הדלק ל-35 אט' ואז הוא נותן לחץ עצמאי שאינו קשור

לרזרבי, עכשיו ניבדוק לכמה זמן מחזיק ההסדר הזה. - רן

פורסם
השמנמנה כבר מתהדרת לה בכל הפיצ'פקס המתאימים לרכב נסיעה יום יומי, כל יום שיפוץ או שיפור קטן

שמצטרפים לסך גדול במראה בהרגשה ובנוחות.

הדברים האחרונים שגילית בדרך הקשה הם:

1. חסר לי ג'ק לתיקון פנצ'רים...אז אני מחפש את הג'ק המקורי של החיפושיות, רובם הוחלפו במודרניים,

מהירים וטובים יותר, ולכן אני מחפש דווקא את המקוריים השוכבים במחסנים שלכם, תופסים מקום,

מעלים אבק וצוברים חלודה. לי הם יעשו טוב ואני אחזיר להם את הברק והחיים. אז שנסו מותניים

וצאו לדוג לי אוצרות!

ביד 2 אזור חיפה אביזרי רכב יש פרסום לג'ק של חיפושית ב- 50 ש"ח הטלפון 052370854

שלמה דן גדרון

פורסם

כבר לפני שבועים נידברנו כמה חברים ללכת בשבת לבריכת השחייה ב...בית ג'וברין.

ביום חמישי האחרון מגיע הצנחן הביתה ומצהיר, בשבת אני צריך את הרכב...עושים "על האש"

דילמה, אפשר כמובן לתת לו את החיפושית, ולינסוע בגיישה עם מזגן נוחות רדיו וכד'

זה לא שהוא לא נהג כבר על השמנמנה, אבל אפס אני עדיין לא ממש מאושר מזה...

אבל אפשר גם לקחת את השמנמנה להעמיס אותה בציוד לבריכה ולינסוע לבית ג'וברין,

השמנמנה ללא הכנה מוקדמת הועמסה בציוד, במושב האחורי הופיעו גם שני ילדים

נוספים שאני נישבע שהם לא שלי, אבל הם התחננו לינסוע בחיפושית,

ואני לא אומר לא לילדים...

ולדרך, כביש המינהרות בואכה בית"ר עילית, צור הדסה והחיפושית מטרטרת, צומת בית שמש, האלה

ד,ש לאוטובוס האספנות שם, הכניסה לקיבוץ ולחניה, סבבה אפס תקלות!

כמובן שלי בערה הדרך חזרה, הבריכה עצמה פחות עיניינה אותי, וכמה שעות מאוחר יותר חזרה...

הפעם יש פחות ירידות ויותר עליות, המבחן האמיתי, השמנמנה עולה ומטפסת אותות הגיל קצת

ניראים עליה ובמקומות מסויים אינה מתביישת לבקש שלישי, הסתדרנו...

פחות מארבעים דקות מאוחר יותר ואנו כבר בבית, רק פעם אחת נוספת ידרתי אליה... ליטוף, ולכבות את האורות

ששכחתי דולקים...

שבת שלום-רן

פורסם

:twisted:8):lol:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

מאז שפורסם לראשונה על מפגש החיפושיות הארצי אנחנו מתרגשים.

בסוף השבוע, השמנמנה זכתה לשטיפה במתקן מכוניות, מיכל מלא, ותוסף לדלק לניקוי המערכת!

קבענו להיפגש הנציגים הירושלמיים בכניסה לעיר!

ב-0930 כמתוכנן יצאנו לדרך כשהשמנמנה מובילה את השיירה, אישתי מצלמת, וכולם נהנים...

הנסיעה עברה חלק, פרט לאיילון שם עצרנו לעזור לכמה חברה מהמועדון שנתקעו עם פנצ'ר בגלגל.

נאלצנו לעזוב מוקדם מהמתוכנן, הבן סיים מסלול צנחנים וקבענו להיפגש לארוחת צהרים בקניון.

בחזרה היינו ארבעה מבוגרים + ציוד חייל קרבי לחודש, השמנמנה לא התרגשה וטיפסה את העליות לי-ם

בקלילות מפתיעה, שהפתיעה נהגים רבים שחלפנו על פניהם בחיוך...

ולמרות זאת יש משהו בנסיעה בשיירה, כמות החיוכים והאגודלים שהופנו אלינו בכביש מס' 1 עברה

את המכסה המקובלת אפילו במחוזות רחוקים!

קצת תמונות להנאה:

DSCF6217.jpg

DSCF6210.jpg

DSCF6208.jpg

DSCF6214.jpg

• תוכן חדש...