Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל הכבוד רן

זכור לי שהכרנו אז לקחת אותי לראות את הרכב שהיה מכוסה בכיוסי בד מרוט,שיפצת את הרכב בהנאה ואהבה,בטוחני שיש עוד מה לעשות אך אהבתך לחיפושית תוכיח זאת עליה עצמה,ואותך כמובן זה יביא לידי סיפוק כי הרי אנחנו בעלי הרכבים האלו יודעים שבסופו של דבר זה משתלם וההנאה מהרכבים אין סופית .

עופר בן צבי

• תגובות 349
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רן ידידי.

תענוג היה לראות אותך אתמול.

כן, כמו עופר גם אני זוכר כשהיא רק הגיעה. ביקרתי אצלך יום אחרי ובאיזו התרגשות ישבת במרפסת וניקת את הטסות שיבריקו.

אכן זמן רב עבר וכיף רב היה לראות אותה מגיעה אתמול בנסיעה - כל הכבוד ידידי.

ושוב אזכיר לך את קופסת החלקים שהבטחת לבוא לקחת (אני לא סוחב אותה במעבר המחסן הבא - די!!!!!).

מי יתן ותמשיך לרוות נחת מהשמנמנה.

שברולט קאמרו 76, שברולט מליבו שוול הארדטופ 68.

שברולט בלייזר שנת 91, מפלצת שטח.

וואגוניר שנת 76 בהליכי בניה.

אלפא 164.

פורסם

תודה למברכים, יש משהו בלקחת מצבת ברזל שעמדה 12 שנה כאבן שאין לה הופכין

ולהגיע איתה לאחר שיפוץ במו ידך למפגש שכזה, הדבר שהכי חימם את ליבי שברוב החיפושיות

שהצלחתי להציץ להן במנוע ראיתי שם גוש בוצה ושמן, כל מי שהיה שם אמר "ככה זה בחיפושית"

אז זהו שלא, השמנמנה אינה מזיעה ואינה מגירה נוזלים כימעט, המנוע יבש ונקי

ועבר אצלי כבר למעלה מ-2000 ק"מ, ללא בעיות מיוחדות ונזילות, מצב הפח מהצד השני

יצריך טיפול מסיבי, וכסף!

בקיצור יש עוד המון מה לעשות והשמנמנה המקומטת תמשיך לנסוע ברחבי ישראל בכייף!

באביב אני מתכנן מפגש חיפושיות בירושלים אז להכין מנועים - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

החודשים עוברים חולפים להם, והשמנמנה ממשיכה להדס ולקרטע ימים יותר וימים פחות.

יצאות ארוכות מחוץ לי-ם ונסיעה יומית למטלות ועבודה.

מדי פעם הייתי מגלה את השמנמנה על הג'אנט, בדיקה מקיפה התגלה שהאשמה בג'נט הישן והעקום

על מנת שלא להיתקע, כי החלפת הגלגל בשמנמנה אינה עסק פשוט, הייתי מנפח את הגלגל בעזרת

קומפרסור סיני פשוט, עד לפעם הבאה.

ביום שישי האחרון החלטתי לעשות מעשה, ונגשתי עם ג'אנט חלופי לחבר המפגש הירושלמי שבבעלותו

פנצריה להחליף את הצמיג מהג'אט הפגום לחדש...

כמובן שלא הכל עבר בקלות והברגים נפתחו רק אחרי מאבק עיקש ושימוש באמצעים לפיזור הפגנות...

בסיומו של יום הוחלף הג'נט הסורר והצמיג הטוב הולבש עליו. שמח וטוב לב נסעתי לארוחת ערב

בבית הורי כשכל המשפחה המצומצמת איתי, בעוונותי ניסיתי לטפס מדרכה מבלי לשים לב

לפתח ניקוז המים העצבני שעמד ונעץ שן ברזל מסיבית לצד הצמיג, האחרון מהר לשחרר את האוויר

שהיה כלוא בראותיו דרך החתך העמוק בדופנו.

זהו אובדן גמור של צמיג נדיר וקשה להשגה, שימוש בגלגל הספר שראה כבר ימים טובים יותר,

וכרגע אין צמיג חלופי בנמצא...

ביום א' יתחיל מסע חיפושים אחרי צמיג 155X15 ונקווה לטוב - רן

פורסם

רן ראיתיך אתמול עם החיפושית בהליכת הערב סביבות השעה 9 בערב לאחר סעודת השישי אצל אחותי

מאחל לך שתמצא נסה בצמיגי אולימפיה או אצל גדי ומיקי צמיגי ארקמ

בהצלחה

עופר בן צבי

פורסם

רן ראיתיך אתמול עם החיפושית בהליכת הערב סביבות השעה 9 בערב לאחר סעודת השישי אצל אחותי

מאחל לך שתמצא נסה בצמיגי אולימפיה או צמיגי ארקמ

בהצלחה

עופר בן צבי

פורסם

רן ראיתיך אתמול עם החיפושית בהליכת הערב סביבות השעה 9 בערב לאחר סעודת השישי אצל אחותי נוסעת נחמד החיפושית

צליל מנוע נעים לאוזן

מאחל לך שתמצא נסה בצמיגי אולימפיה או צמיגי ארקמ

בהצלחה

עופר בן צבי

פורסם

תודה תודה תודה. יצר איתי קשר בחור בשם יוסי, מפורום חיפושית, יעביר לי שני צמיגים

במידה הנכונה ללא תמורה, כל הכבוד לו והמון תודה יוסי.

בנתיים היה לי הרבה זמן להרהר בעת הנהיגה בחיפושית, החיוכים שאני מקבל והתגובות

עושות לי את זה, כמו גם הנהיגה וההנאה ממנה.

מאז שהחיפושית ברשותי, יצא לי לנהוג על המותג הגרמני ברכביו המודרניים,

נהגתי על הגולף החדשה, הפאסט, ואפילו בעוונותי גם על החיפושית החדשה,

נהגתי מהר באוודי TT בפולו, ואין לי מילה רעה להגיד עליהן, הם חדות מדוייקות יעילות

וחלקן אפילו מהנות בנהיגה, אבל איפושהו היה חסר לי משהו..

היתה חסרה לי הנשמה של הרכב...

ניסיתי להבין מאיפה באה התחושה הזו, ואז זה היכה בי...המחשב!!!

כן הרכבים האלה הם פרי תיכנון המחשב, מאות חישובים טכניים, אלפי

פקודות מחשב תיכנון קר ומדוייק ללא יד אדם.

את החיפושית שלי תיכננו מהנדסים. שישבו שעות בחיפושית

ביצעו סעור מוחות, אוהבי נהיגה ובעלי ידע, הם שנתנו לחיפושית את היחוד

את התחושה את המגע, מחשב יעיל ככל שיהיה בחיים לא ידע להבין את חווית הנהיגה

כאדם שנוהג בה, ושם לדעתי הולכת לאיבוד הנשמה של הרכב המודרני! - רן

פורסם
8):-):-)

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

כמה שזה נכון אני מתגעגע לחיפושית שלי

פורסם

היי רן,

אני שמח שהשגת צמיגים ואתה נהנה מהנהיגה בחיפושית.

יש לי חיפושית, אפילו שתיים...

אני נהנה מהנהיגה בהן מאותה סיבה שאני נהנה לנהוג בכל רכב ישן - הנהיגה אינה אוטומאטית ושקופה אלא נותנת תחושה שאתה נדרש להפעיל את המכונה!

אם לא תעשה את הפעולות בתזמון ובכוח הנדרשים, תשלם על זה...וזה מה שמקסים בהן!

אחרי נסיעה במכונית מודרנית, קשה לי לשחזר בזכרוני חלקים מהדרך...הכל פשוט ונדמה שההתערבות שלך כנהג כמעט ואינה נחוצה...ממש כמו לשבת בסימולטור.

אבל, אחרי ההקדמה הקצרה...הרשה לי לחלוק עליך בעניין המהנדסים - במקרה של צוות הפיתוח של החיפושית, תחת שרביטו של מר פרדיננד פורשה, חדוות הנהיגה לא היתה אחד מהפיצ'רים המובילים בדרישות הפיתוח.

אמינות, מחיר, עבירות, פשטות, פונקציונאליות - כן!!!

זה שיצאה בסוף מכונה שנחמד לנהוג בה (וגם בהגדרה פושרת זו יחלקו עלינו רוב האוכלוסיה) - בונוס, ולא יותר.

אח"כ, פורשה כבר בנה על בסיס קונפיגורציה דומה לשל החיפושית, מכוניות מהנות לנהיגה, אבל זה כבר חלק מסיפור אחר...

תמשיך להנות וסע בזהירות,

יניב

השירוקו נמכרה...עצוב, אבל נכון...

הגיע הזמן לעבוד על החיפושית!

פורסם
היי רן,

אני שמח שהשגת צמיגים ואתה נהנה מהנהיגה בחיפושית.

יש לי חיפושית, אפילו שתיים...

אני נהנה מהנהיגה בהן מאותה סיבה שאני נהנה לנהוג בכל רכב ישן - הנהיגה אינה אוטומאטית ושקופה אלא נותנת תחושה שאתה נדרש להפעיל את המכונה!

אם לא תעשה את הפעולות בתזמון ובכוח הנדרשים, תשלם על זה...וזה מה שמקסים בהן!

אחרי נסיעה במכונית מודרנית, קשה לי לשחזר בזכרוני חלקים מהדרך...הכל פשוט ונדמה שההתערבות שלך כנהג כמעט ואינה נחוצה...ממש כמו לשבת בסימולטור.

אבל, אחרי ההקדמה הקצרה...הרשה לי לחלוק עליך בעניין המהנדסים - במקרה של צוות הפיתוח של החיפושית, תחת שרביטו של מר פרדיננד פורשה, חדוות הנהיגה לא היתה אחד מהפיצ'רים המובילים בדרישות הפיתוח.

אמינות, מחיר, עבירות, פשטות, פונקציונאליות - כן!!!

זה שיצאה בסוף מכונה שנחמד לנהוג בה (וגם בהגדרה פושרת זו יחלקו עלינו רוב האוכלוסיה) - בונוס, ולא יותר.

אח"כ, פורשה כבר בנה על בסיס קונפיגורציה דומה לשל החיפושית, מכוניות מהנות לנהיגה, אבל זה כבר חלק מסיפור אחר...

תמשיך להנות וסע בזהירות,

יניב

בו נצא ונחשוב לרגע, בחיפושית שלי דימר (עמעם) לאורות בשעון המהירות. להזכרכם מודל 73!

כל הרכיבים שהורכבו במפעל פועלים למעט, הזרמת האוויר הטרי דרך הדשבורד, בגלל שהבעלים הקודם

פירק את צינורות זרימת האווירבצורה מפגרת ולא ידע להרכיב חזרה.

הרכב נכון לתקופת תיכנונו חשב על כל הפרטים הקטנים כולל חימום פנים הרכב בצורה יעילה כך שאפילו

בי-ם בימים הקרים ביותר, לפחות חלון אחד פתוח קצת, הפשרת האדים מתבצעת בצורה מושלמת ע"י חלונות

הצד המשולשים שנפתחים בזווית מסוימת במיוחד עבור המטרה הזו, ובקיץ פתיחה של המשולשים ביחד עם החלון

הראשי מאפשרת נסיעה נעימה גם ללא מזגן, בגלל חלוקת והזרמת אוויר טובה לכל הרכב.

ברכב מס' נק' שימון שמאפשרות לצירים לידיות ולדלתות לתפקד כחדשות גם לאחר כימעט ארבע עשורים.

המערכות המכניות פשוטות קלות לתיקון, וחכמות בצורה מדהימה ואיכות החומרים המקורית לא פחות ממדהימה!

עברו תחת ידי כמה וכמה רכבים ישנים, אולם החיפושית עולה על כולם באמינות המופלגת שלה, למרות כל

ההתעללויות שעברה במשך השנים, צא וספור כמה חיפושיות עדיין מסתובבות על הכבשים בכדי להבין

עד כמה "גדולה" המכונית הזו...

מסכים עם כל מילה שלך לגבי חווית הנהיגה בחיפושית הוסף לה את הנופך הרומנטי שאנו נגועים בו, ואת

זנב הדג שלה וקבל בונוס גם רכב מהנה לנהיגה, הרבה יותר מרכב מודרני רגיל...

וחוץ מזה החיפושית היא בין הרכבים המעטים שגורמים לי לחייך ולזה אין מחיר! - רן

פורסם

וחוץ מזה החיפושית היא בין הרכבים המעטים שגורמים לי לחייך ולזה אין מחיר! - רן

הרבה רכבים גורמים לי לחייך החיפושית היא היחידה שמחייכת בחזרה !

vw002.jpg

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

• תוכן חדש...