Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6880 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי פיז'ו 205 עכשיו אני רוצה להרכיב לי שלושה לדים שיאירו על הלוח השעונים עכשיו הבאתי כמה יחידות של לדים אבל שאני מחבר אותם הם נשרפים או מיתפוצצים רציתי לדעת אם יש דבר כזה לד בעוצמה של 12 וולט??? ואם לא אם יש דרך אחרת לחבר אותם...??

תודה אליעד

אני רוצה להרכיב אותך במקום הפנסים הרגילים שיש אני הוצאיתי אותם וגם את הפלסטיק שמתחת ככך שלא יהיה צבע כתום תמיד...

יש חלקים רבים למיצבושי סופר לנסר הכל מהכל לפרטים

052-6980130

פורסם

בכדי לחבר לד למתח של 12 וולט יש להלחים נגד לאחד הרגלים של הלד לשם הגבלת הזרם בכדי שהם לא ישרפו.

תלחים נגד של 680 אוהם.

לא ציינת איזה לדים יש ברשותך לכן ערך הנגד שרשמתי הוא יחסית די כללי (אם אפשר להגדיר כך) לא ציינת גם איך אתה מחבר אותם בטור או במקביל.

ראה דוגמא לנגד בתמונה.

הלחמת לדים (Custom).jpg

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, איך אפשר לחבר לדים במקביל ? (כלומר לשרשר אותם אחד אחרי השני)

כי פעם ראשונה שאני שומע על זה, וגם פעם ניסיתי וזה לא עבד

(אני לא שולל)

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

היי,

לדים ניתן לחבר במספר צורות, חיבור טורי, מקבילי ומעורב.

בחיבור מקבילי יש להלחים נגד לכול ענף או לד מהסיבה שלכול לד, או צבע יש מפל מתח שונה ועלול לקרות שלד אחד ידלוק בעוצמה גבוהה והשני בעוצמה נמוכה ועלול גם להשרף.

דוגמא לחיבור שני לדים בטור ולאחר מכן במקביל.

untitled.JPG

פורסם

אתה יכול לרכוש דרך Superbrightleds.com לדים מיוחדים לרכב שכבר מתאימים למתח של 12V.

(לפני כמה ימין העלתי תמונות מפרוייקט תאורה ל-106MK2 ב-PSI. אתה מוזמן להציץ).

פורסם

רצוי שתפרסם גם פה כי לא לכולנו יש צרפתיות מתפרקות (או במילים אחרות, רק חברי מועדון יכולים להכנס לפורומים המרתקים של PSI).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

שלום, אני מהנדס חשמל, כך שאוכל (אני מקווה) לשפוך קצת אור. LED (דיודה פולטת אור) היא דיודה, כלומר רכיב בעל קוטביות (להבדיל מנורת חשמל רגילה). כדי לגרום לדיודה להוליך צריך לחבר אותה לממתח הגבוה מ- 0.7V (לעיתים מעט יותר). ברגע שהדיודה מוליכה היא מאירה, ולכן כל מתח מעל 0.7V יגרום לדיודה להאיר. מסיבה זו אין בעיה לחבר דיודה לממתח של 12V. מה אם כך הסיבה שגורמת לדיודה להישרף? - הזרם דרכה. הדיודה תישרף אם הזרם דרכה יעלה על מיליאמפרים (אלפיות אמפר) בודדים. משום כך יש תמיד להקפיד לחבר נגד בטור ללד. ברגע שרכשת לדים בדוק מה הזרם המכסימלי המותר. ערך הנגד שיש להשתמש בו צריך להיות גדול מהמתח המכסימלי פחות מפל המתח על הלד (נאמר 14V) חלקי הזרם המקסימלי.

Rmax>15/Imax

בהצלחה

פורסם

תודה חברה אבל אני רוצה לשים אותם בטור אבל מה שלא הבנתי איך אני מרכיב את נגד בפלוס במינוס בחוט אני לא מבין את זה בכל תמונה זה ניראה אחרת אם מישהו יכול לעזור אני יודה לכם....ושוב תודה על העזרה

יש חלקים רבים למיצבושי סופר לנסר הכל מהכל לפרטים

052-6980130

פורסם

היי אליעד, אם קראת את התגובה שלי לעיל, אני מניח שאתה מבין שאין כל בעיה לחבר לדים בטור (כל עוד תשמור על קוטביות נכונה בחיבור שלהם - רגל קצרה של לד אחד תחובר לרגל ארוכה של הלד הבא). בדרך כלל אורך הרגל בלד מציין את הקוטביות שלו. כל לד מפיל עליו מתח קבוע ברגע שהוא נכנס להולכה (=מאיר), ולכן מספיק לחבר את ההדק החיובי של המצבר (או הכבל המגיע ממנו) להדק החיובי של הלד החיצוני בשרשרת, להלחים נגד להדק השמאלי של הלד החיצוני בשרשרת ואת הנגד לחבר לכבל השלילי מהמצבר. אין להשתמש ביותר מ- 10 לדים המחוברים בטור, כיוון שאז יש סיכוי טוב שיפול עליהם מתח הנמוך ממתח הסף הדרוש להולכה.

ערך הנגד צריך להיות גדול מ- (14V פחות מספר הלדים המחוברים בטור) חלקי הזרם המכסימלי המותר דרך הלד.

בהצלחה,

אסי

פורסם

אלעד,

במידה ואין לך מושג מהו לד/נגד ושאר רכיבי אלקטרוניקה אזי תעיין בפרוייקט שפירסמתי בעבר.

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=140104

אני יכול קצת להרחיב ולפרט, אבל לא להוסיף משהו עקרוני על מה שכבר כתבתי בנושא לדים.

אם נחבר נגד בטור עם לד, אתה צריך לקחת בחשבון כמה דברים:

1. הנגד הוא "רכיב ליניארי". כלומר: יש בו יחס קבוע בין מפל המתח עליו לבין הזרם דרכו.

2. הלד אינו רכיב ליניארי. כלומר: היחס בין המתח עליו לבין הזרם דרכו משתנה בכל נקודת עבודה שלו (או במילים אחרות: "התנגדותו" אינה קבועה והיא משתנה בכל נקודת עבודה)

3. מכיוון שבחיבור טורי יזרום דרך שניהם אותו הזרם, מצב זה מאלץ את הלד להתנהג בהתאם להתנהגות של הנגד. נקודת העבודה הסופית שלהם תתיצב באותה נקודה שתתאים, על האופיינים שלהם, לשניהם.

במילים אחרות: סכום מפלי המתח על שניהם בטור יהיה מתח המקור המפעיל אותם, הזרם דרכם יהיה אותו הזרם.

או (בערך). המתח על הנגד יהיה שווה למתח המקור פחות מפל המתח על הלד.

הזרם דרך הלד, שהוא גם הזרם דרך הנגד, יקבע לפי מפל המתח על הנגד מחולק בהתנגדות (חוק אוהם).

בדרך זו אנחנו מצליחים לקבוע את זרם הלד (שהוא רכיב לא-ליניארי) על ידי הנגד (שהוא רכיב ליניארי).

הבעיה העיקרית בחישוב זה היא לדעת מהו מפל המתח על הלד.

כמה הערות לענין מתח הלד:

1. מפל המתח על מרבית הלדים האדומים הרגילים: 1.6V.

2. לדים ירוקים: 1.9V.

3. בלדים החדישים, הלדים בעוצמת הארה גבוהה, מפל המתח קצת יותר גבוה, בין 3V ל-3.5V, לפעמים אפילו יותר.

• תוכן חדש...