Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6894 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

wellertheloser, הפביה הרבה יותר מיושנת? זה אותו האוטו בדיוק, עם שינויי עיצוב ומחיר.

הפביה פחות מאובזרת? תלוי ברמת הגימור. בכל מקרה, לפולו יתרון קטן על הפביה - יש לה ESP (שלפביה אין בארץ) ויש לה סאן רוף (התקנה מקומית - דרעק. חוץ מזה, זאת אופציה בפביה).

אני הייתי מחכה לפביה MK2 - במידה ואינכם לחוצים בזמן.

במידה ואתם לחוצים - תעשו נסיעות מבחן, תראו מה עדיף לטעמכם (מבחינת נוחות, מנוע) ואז תחליטו...

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תודה לכולם,

אני אבדוק את העניין בשבוע הבא.

בני, אני יודע שיש לך הרבה ניסיון עם הרכבים הנ"ל וכפי שציינתי, גם אנחנו מאוד מרוצים מהאיביזה, ולכן מחפשים משהו בדרגה שלה פחות או יותר. התקציב די מוגבל, ולכן אני לא בטוח שנלך על הקורדובה או האיביזה 2008.

הפולו קורצת מאוד כי בעצם אנחנו מעוניינים באוטו פשוט, עם מנוע חסכוני, ונתוני התאוצה, אבזור לא כ"כ משנים לנו.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

אז כפי שאמר wellertheloser הפולו 80 כ"ס חלשה מדי.

אני בהחלט מאמץ בחום את ההמלצה של אוראל לחכות לפאביה החדשה.

מעבר לכך המכוניות זהות וראיתי באתר של אהרונוביץ שהזולה בסדרה היא פולו טרנדליין, 90K שקלים. אז לדעתי עם כל השיקלול זה הכי כדאי.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
אני בהחלט מאמץ בחום את ההמלצה של סער לחכות לפאביה החדשה.

של אוראל - לא של סער :wink:

וסער, כמו שאמרתי - 80 כ"ס על מעל 1000 ק"ג נשמע לי מעט עגלתי.

חובה לעשות נסיעות מבחן.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
של אוראל - לא של סער :wink:

וסער, כמו שאמרתי - 80 כ"ס על מעל 1000 ק"ג נשמע לי מעט עגלתי.

חובה לעשות נסיעות מבחן.

ככה זה בשבת בבוקר...תיקנתי...:)

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

פורסם
אז כפי שאמר wellertheloser הפולו 80 כ"ס חלשה מדי.

אני בהחלט מאמץ בחום את ההמלצה של אוראל לחכות לפאביה החדשה.

מעבר לכך המכוניות זהות וראיתי באתר של אהרונוביץ שהזולה בסדרה היא פולו טרנדליין, 90K שקלים. אז לדעתי עם כל השיקלול זה הכי כדאי.

ואני אומר לך שהמנוע של הפולו מספק ביותר, ועושה צחוק מה 206 1.4 75 כ"ס. דווקא בעיר יש לה עדיפות על הפאביה ןבטח על 206 1.4.

wellertheloser פשוט רגיל ל 206 שלו ולא יכול לבחון את העיניין כמו שצריך.

הפאביה החדשה תגיע עם מנוע 1.4 דומה, אם ביצועים בפולו זו בעיה, אל תצפה ליותר ביצועים בפאביה החדשה.

פורסם

הפולו לא "עגלה" עם מנוע 1400 80 כ"ס וגיר ידני

לנו יש פולו כזאת משנתון 07' , יחסי ההעברה בגיר קצרים לצורך זמינות כח, לכן בנהיגת המבחן הרגשת בצורך בהחלפות הילוכים מרובות.

בסה"כ מדובר במנוע לינארי ללא היתפרציות כח, לכן הרכב לא מרגיש נמרץ.

כתמורה ל-90K ש"ח ברכב הכולל ESP, אין אלטרנביות פרט לרכב משומש (ללא מערכת ESP).

אורן

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם

נר4 היקר, אתה טועה ומטעה, אז בפעם האלף והאחרונה!

ה-1.4 16 שסת', 86 כ"ס - מצוייד אך ורק לתיבה ידנית, ולכן לא יגיע לארץ.

לארץ יגיע ה-1.6 16 שסת', 105 כ"ס - שמצוייד בתיבה אוט' (6 הילוכים, טיפט') וכנראה גם בידני.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
הפולו לא "עגלה" עם מנוע 1400 80 כ"ס וגיר ידני

לנו יש פולו כזאת משנתון 07' , יחסי ההעברה בגיר קצרים לצורך זמינות כח, לכן בנהיגת המבחן הרגשת בצורך בהחלפות הילוכים מרובות.

בסה"כ מדובר במנוע לינארי ללא היתפרציות כח, לכן הרכב לא מרגיש נמרץ.

כתמורה ל-90K ש"ח ברכב הכולל ESP, אין אלטרנביות פרט לרכב משומש (ללא מערכת ESP).

אורן

אורן,

ברשותך, עוד שאלה,

האם הטיפולים והאחזקה יקרים ?

ואיך צריכת הדלק?

אצלנו באיביזה מחוץ לעיר זה בערך 16 ק"מ לליטר ובתוך העיר 12 ק"מ לליטר.

Skoda Fabia 2025 

פורסם

לגבי טיפולים, אני עדיין לא יכול להגיד, הרכב עלה על הכביש בינואר השנה ועד היום הוא עבר 5000KM.

תצרוכת הדלק בנסיעה עירונית עם מזגן -התוצאה הכי גרועה 12 ק"מ/ליטר.

מנסיון עם הפולו הישנה (98') במשך 10 שנים טפו טפו ... כמות התקלות זניחה (חוטי הצתה שהתיבשו, חישן טמפ' למחשב ההזרקה, אטם O-Ring של מסעף המים), פרט לכך טיפולים שוטפים.

אורן

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם

לארץ יגיע ה-1.6 16 שסת', 105 כ"ס - שמצוייד בתיבה אוט' (6 הילוכים, טיפט') וכנראה גם בידני.

אותו מנוע של האיביזה 1.6?

בכל מקרה, כנראה שיחסי ההעברה הקצרים מדי לדעתי גרמו לי לא לאהוב את המנוע, וכנראה שבמהירויות גבוהות הוא טוב יותר מהפז'ו שלי. וסביר להניח ככה, אבל אם נשווה בין המנועים, ה75 כ"ס שלי בתוך העיר מרגישים לא פחות חזקים מה80 של הפולו.

לכן אני מתלבט מאוד.

פורסם

יש לי נסיון עם האוטומט....

מרגישה כמו גולף קטנה. לטוב ולרע.

בשבילי היה בלתי אפשרי לרדת מה GTI לפולו 1.4 אוטומט ועוד עם מזגן דלוק, מזל שזאת היתה נסיעת מבחן של חצי שעה ואחריה שבתי לגדוש.... :)

אני הייתי מעדיף פולו על פאביה בעיקר בזכות האיכות, העיצוב (פרונט של מונית לא עושה לי את זה) ושמירת הערך . (והESP)

מה עוד שהמחירים של הפולו מאוד אטרקטיביים כיום.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
נר4 היקר, אתה טועה ומטעה, אז בפעם האלף והאחרונה!

איך אתה יודע איזה דגמים של פאביה יגיעו ?

הדגם הידני הוא בדרך כלל דגם פשוט וזול, ולכן להביא 1.6 ידנית פחות סביר מ 1.4 ידנית.

אם תגיע 1.6 ידנית היא תהיה מאוד יקרה יחסית ורחוק מ 90 אלף שהפולו הנוכחית נמכרת בדגם הפשוט.

באנגליה ההבדל בין 1.4 ל 1.6 ידנית, אותה רמת גימור, כ 10% .

פורסם

לגבי עיצוב, אני לא מתלהב מהפאביה לצערי. בייחוד בגלל הפרונט שלה.

מחר בע"ה, אני הולך עם בעלת הדעה (אמא שלי) לסוכנות, ואחי יצטרף, כדי שנחליט מה דעתנו על הפולו. קרוב לוודאי שאזמין נסיעת מבחן.. :)

Skoda Fabia 2025 

פורסם
איך אתה יודע איזה דגמים של פאביה יגיעו ?

הדגם הידני הוא בדרך כלל דגם פשוט וזול, ולכן להביא 1.6 ידנית פחות סביר מ 1.4 ידנית.

אם תגיע 1.6 ידנית היא תהיה מאוד יקרה יחסית ורחוק מ 90 אלף שהפולו הנוכחית נמכרת בדגם הפשוט.

באנגליה ההבדל בין 1.4 ל 1.6 ידנית, אותה רמת גימור, כ 10% .

לא כל כך יקרה אם לשפוט מהנסיון של הקורדובה. מודל 2008 נמכר עם מנוע 1600 105כ"ס במקום 1400 100כ"ס לשנת 2007 והמחיר דומה.(בסביבות 100K לידנית)

• תוכן חדש...