Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6895 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

את האמת, בתחום הזה אני חלש מאוד.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

אני חושב שנוצר כאן איזה בילבול, למצוא ללוח שעונים חיישן מהירות השראתי מאוד נדיר, אני אישית עדיין לא נתקלתי בכזו חייה.

שמוליק או כל אחד אחר, אם תצרף את השרטוט של הלוח שעונים נוכל לפתור את התעלומה יותר בקלות.

פורסם
אביב, לכולנו ברור שהמוצא הוא פולסים, אבל שים לב לדברים הבאים שאני כותב ונסה להתייחס אליהם.

הפולסים (אותות) מחיישן VSS הם מתח AC, הדור הראשון של המחשבים לא היה מסוגל לטפל באותות AC לכן התקינו חוצץ אשר הפך את אות ה-AC לאות דיגטאלי שמחשב הרכב יכול לעבד אותו.

בהמשך פותחו מחשבי רכב אשר בתוכם קיימת יחידת ההמרה מאות AC לאות דיגטאלי.

שמוליק נסה לבדוק את הדברים שכתבתי בהצבה הזו. כלומר איזה מידע (אות) המחשב שלך צריך לקבל.

מרק לפי מה שאתה אומר, לא הצלחתי להבין האם ברכב של שמוליק יש יחידה שעושה את ההמרה הזו.

בכל מקרה רשמת שני משפטים שהם זהים פחות או יותר, הפיכה מ AC לספרתי, לא הבנתי מה זה משנה לשמוליק באיזה צורה המחשב הופך אות אנלוגי לספרתי, אם בעזרת החוצץ , או במחשב עצמו.

ולשמוליק, איך אתה יודע איזה אות אתה אמור לקבל במוצא החיישן?

יש לי הרגשה שלא צריך לגעת בכלום.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

יש לי חבר שביצע הסבה ללנטיס 99 מגיר אוטומט לגיר ידני מהדגם הקודם (95-98) ולפי מה שהבנתי ממנו, אצלו הוא חייב המרה. יכול להיות שאני סתם קופץ מעל הפופיק כי אולי באמת לא צריך אבל סתם מעניין אותי כי יכול להיות שכן אצטרך בסופו של דבר.

דניאל, יש לי רק שרטוט של החיווט אל הלוח שעונים. מה שאפשר להבין משם, שהספידומטר מחובר אל מיקרו מעבד.

יודע מה ? אני אסרוק את זה ותסתכל.

שמוליק

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

פורסם

דניאל, יש לי הרגשה שסכימה חשמלית של לוח השעונים לא תעזור הרבה, בהסתמך על הסכימה של גולף דור 4 נראה שהאות מחיישן VSS נכנס לתוך מעגל אלקטרוני בלוח השעונים ומשם לשעון עצמו.

מה קורה בתוך היחידה האלקטרונית ברכב של שמוליק או שלי קשה לפענח.

בכל מקרה עד כמה שידוע לי מחשב הרכב מקבל מידע גם מחיישני ה-ABS וגם מחיישן המהירות בגיר מה קורה עם המידע הזה ? יש לך מושג.

לא כול כך קשור לנושא של שמוליק, אבל ידוע לי שבגולף במידה וחיישן גיר נמצא תקול אזי מחשב הרכב מסתמך על מידע מחיישני ABS, במידה וגם אלה תקולים מחשב הרכב משתמש במידע הצרוב בתוכו לשם המשך פעולה תקינה של המנוע.

עד שמגיעים למוסך.

Pages from Haynes Manual-VW Golf & Bora Type IV (1998-2000).pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

בבקשה

scan0010zy0.th.jpg

פורסם

שמוליק,

כמו שחשבתי בהתחלה האות מהחיישן בעל 2 פינים צד אחד (סימנתי בחץ) נכנס למיקרובקר דרך מעגל חשמלי קטן נגד וטרנזיסטור, מצד שני הספידומטר מקבל את המידע ישירות מהמיקרובקר שבו צרוב המידע כיצד לעבד אותות שונים.

אני הייתי עוקב אחרי החיווט ומפרק את לוח השעונים ובודק את הרכיבים שסימנתי.

במידה ותגלה שרכיב מסויים שרוף אין לי בעיה להחליף אותו במידה וזה טרנזיסטור סטנדרטי.

על איזה רכב מדובר ?

scan0010zy0.pdf

פורסם

לנטיס F שנת 98. לוח שעונים דיגיטלי (לא כמו האנלוגי של 96-97)

שמוליק

פורסם

חברים נראה לי שחל בלבול קטן.

רגל ימנית של החיישן היא בסה"כ אדמה שמגיעה מהמינוס של המצבר. לכן גם רוב האמיטרים של הטרנז' שבשרטוט מחוברים אליה (תצורת common emitter). למי שפספס את זה- לעקוב אחר הקו שמגיע גם לשעון הדלק והטמפ' ומשם יורד למטה והולך שמאלה עד המינוס של המצבר.

רגל שמאלית של החיישן הולכת למיקרו מעבד ול-ABS.

לגבי השעונים- המעבד מוציא לשעונים מה שהם אמורים לקבל.

בכל מקרה קרוב לוודאי שמה שמתקבל מהחיישן זה פולסים.

שמוליק, לא נראה לי שתהיה בעיה. בכל מקרה גם אם כן מעט עבודה עם צב"ד ואוליי השוואה לרכב אחר ויהיה בסדר. הסר דאגה מלבך.

פורסם
חברים נראה לי שחל בלבול קטן.

לגבי השעונים- המעבד מוציא לשעונים מה שהם אמורים לקבל. ואם אנו רוצים לדעת שהמוצא מהמעבד אכן תקין אז איך ערכים אנחנו אמורים לקבל/למדוד ?

quote]

אכן הצדק עימך בקשר לטרנזיסטורים לאחר התבוננות נוספת ראיתי את הארקה בצד שמאל.

פורסם
ואם אנו רוצים לדעת שהמוצא מהמעבד אכן תקין אז איך ערכים אנחנו אמורים לקבל/למדוד ?

מרק לשאלתך, זה כבר תלוי בסוג השעון ולא ניתן לדעת עד שלא פותחים ורואים את החיבורים של השעון ואפילו מבצעים כמה מדידות עם אוהם מטר כדי להבין באיזה סוג מנוע מדובר.

מה שאני הייתי עושה זה משווה לרכב בו המערכת מתפקדת כמו שצריך, גם את האותות מהחיישן ואם צריך לוודא שלוח השעונים תקין גם את האותות לשעונים. לאחר מכן מחבר במקום החיישן פולס גנרטור, משחק איתו ורואה את ההשפעה.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

טוב, לשמחתי אין צורך לבצע המרה ואפילו לא חיבור של החיישן.

כנראה הלוח שעונים מקבל את האותו מחיישני ה-ABS וזה עובד (מצחיק שבמשך יומיים שבחנתי את הרכב לאחר ההסבה אפילו לא שמתי לב שהמחוג עובד,חחח)

שמוליק

• תוכן חדש...