Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6894 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

יש לי מאזדה לאנטיס 97 מנוע 1.8...

קניתי מאוטו דיפו שמן LIQUI MOLY חצי סנטטי 5ליטר 10-40 וכתוב מאחורה מחיר 159ש"ח...

ומקדימה יש מחיר מבצע 99ש"ח ומקבלים ביחד עם זה מטליות סבון זה עטוף ביחד עם השמן בניילון....

ואני חושש לשים את השמן במנוע שלא יגרם לי לנזק כי אולי זה לא ליקוי מולי מקורי אולי זה זיוף ביגלל שהוא עלה לי זול...

הוא ניראה ממש כמו "מקורי" כתוב ליקוי מולי והוא בצבע צהוב המיכל שלו..

ד"א כמה שמן צריך לשפוך במנוע 1.8 מאזדה לאנטיס 97?

יש סיכון בלשים את השמן הזה?

כי מה שקרה לי עשיתי טיפול לרכב לפני 2,000 קילומטר ושמו לי שמן 5-30 במוסך מרכזי מאזדה..

אז רציתי ליסוע לים ביום שבת ובדקתי שמן ולא היה שמן היה לי במדיד L אז לא היה לי שמן ורציתי ליסוע לים אז שמתי שמן 10-40 וזה כבר לא טוב ליסוע עם שתי שמנים לא באותה הצמיגות... אז לכן אני רוצה להחליף את השמן הזה שיש ברכב..

היו לי לא מזמן נזילות שמן ותיקנתי אותם ביגלל זה זה הגיע לL במדיד...

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא מאמין שרשת כמו אוטו דיפו תמכור זיופים וגם אף פעם הם לא היו חשודים שהם מכרו משהו בזול אז תהיה רגוע.

אני לא מבין למה במוסך מרכזי שמים שמן 5/30 כאשר בספר רכב מצוין בפירוש כי זה לאקלים קר ואנחנו בהחלט לא באלסקה.

פורסם

גם אני לא האמנתי שישימו לי 5-30 השמן הזה ממש נוזלי שאני מוצי את המדיד כאילו שהשמן הזה מים כזה..

האם בפתיחת הבורג של הקרטר צריך להחליף את האטם שיש על הבורג של הקרטר או שלא צריך?

צריך לסגור חזק את הבורג הזה?

פורסם

היו ברכב נזילות שמן, תיקנן אותן ולא השלימו חוסר שמן לאחר התיקון - נשמע הזוי לחלוטין ולא מציאותי.

הרכב היה בטיפול במוסך מרכזי של מאזדה, עם נזילת שמן חזקה, שגורמת לאיבוד ליטר שנן תוך 2000 ק"ם ולא שמו לב לזה - הזוי פחות, אבל עדיין חשוד.

לגבי שמן מזוייף - גם הזוי - קנית במחיר מבצע, שעדיין גבוה מהמחיר בחנויות חלפים בתל- אביב. שמן LM 10W-40 במיכל זהוב נמכר שם ב80-90 ש"ח.

חובה להחליף את האטם נחושת שעל בורג ריקון.

פורסם

ניתן להשיג את השמן הזה גם ב80 ש"ח במקומות זולים יותר, אז אין לך מה לחשוש - זה לא מחיר זול.

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

:lol::twisted::lol:
!Family man

פורסם

אני כבר מתחיל בהחלפת שמן המנוע.. אבל לפני זה אני רוצה לשאול משהו:

קניתי שיבה (אטם של בורג הריקון*) אבל זה לא נחושת זה עשוי אלומיניום יש הבדל?

אני לא רוצה לשים אותה ואז יהיה לי נזילה כמו שקרה פה למישהו שלא החליף את השיבה..

ואיך אני ידע שהיא תתאים לי היא עבה כזאת?

קניתי אותה עלתה 2ש"ח ... לא תהיה לי בעיה עם זה שהיא עשויה אלומינוים ולא נחושת?

יש חשש לגזירת הבורג ריקון השמן או שההברגה של הקרטר תאכל, איך סוגרים את הבורג חזק או חלש כמו שסוגרים את הברגים של המיכסה שסטומים?

תמונה של האטם בורג ריקון שמן:

ראיתי ששם צריך בוקסה 19..

ring.JPG

פורסם

אם אתה רוצה לבצע עבודות איכותיות ברכבך, מומלץ להצטייד בידית מומנט. העלות יחסית לא גבוהה (כ-300 ש"ח לידית פשוטה), אבל היא תשרת אותך נאמנה במשך שנים ארוכות.

זה שבמוסך לא משתמשים בידית מומנט לא אומר שזה טוב! אמנם המוסכניק יספר לך שהוא עובד מיליון שנה על רכבים ושיש לו רגש לסגירת ברגים. מה שהוא לא יספר לך זה כמה ברגים/מכלולים הוא הרס במהלך הקריירה שלו עקב שימוש בכלים לא מתאימים או התעלמות מהוראות יצרן. יש כמה משתמשים באתר הזה (אני, חנן-ג'יפולוג ועוד..) שטוענים שאת העבודה הכי טובה שתקבל על הרכב תבצע אתה בעצמך. יש שני תנאים לכך: שימוש בספרות טכנית של הרכב (תנאי חשוב: לקרוא את ההוראות ל-פ-נ-י ביצוע העבודה) ושימוש בכלים מתאימים. ידית מומנט היא כלי חיוני.

פורסם

יהיה לי עבודה טובה גם בלי ידית מומנט לדעתי בשביל בורג ריקון שמן זה לא הכי חייב... אפשר גם בלי וראיתי הרבה מוסכניקים מיקצוענים שלא עובדים ען ידית מומנד לבורג ריקון שמן.

רת תגידו לי כמה חזק ליסגור בערך וזהו...

מה הבורג הזה עדין או מה?

פורסם

מסיבה זו ראית גם הרבה הברגות שחוקות וברגים שלא נפתחים אלה אם משתמשים בפטיש אוויר או כול אילתור אחר.

תקשיב לעצות של ALX.

כמה חזק לסגור ? חצי חזק..או חלש+עוד קצת...או ברגש טיפה חזק ועוד טיפה..

עכשיו ברצינות, הדק את הבורג עד שהנזילה נפסקת ותן עוד 3/4 סיבוב.

במיוחד בברגים עם דיסקיות רכות (נחושת,פליז,אלומינים) לא ניתן לעבוד ואסור לעבוד לפי הרגש.

האם אתה בטוח שרכשת את הדיסקה הנכונה ?

איזה כייף לי :)

פורסם

קניתי אותה עלתה 2ש"ח ... לא תהיה לי בעיה עם זה שהיא עשויה אלומינוים ולא נחושת?

יש חשש לגזירת הבורג ריקון השמן או שההברגה של הקרטר תאכל, איך סוגרים את הבורג חזק או חלש כמו שסוגרים את הברגים של המיכסה שסטומים?

תמונה של האטם בורג ריקון שמן:

ראיתי ששם צריך בוקסה 19..

אל תשים טבעת מאלומיניום

עדיף לשים טבעת מנחושת

במוסכים מורשים, הם עובדים רק עם שייבות מנחושת

פורסם

זהו שאי אפשר לאמר לך כמה חזק לסגור. אם אני אגיד לבחור ששוקל 200 ק"ג שמתאמן כל יום בחדר הכושר לסגור את הבורג "חזק" ואח"כ אגיד את אותו הדבר לבחורה ששוקלת 40 ק"ג ואוכלת חסה לארוחת בוקר, צהריים וערב, אתה חושב שהתוצאה תהיה זהה? דומה אפילו?

בשביל זה קיימת ידית מומנט. אם יש ערך אבסולוטי של מומנט, אליו מכוונת הידית, גם הבחור וגם הבחורה (וגם אתה!) יסגרו את הבורג בדיוק בכוח המתאים, ללא נזקים וללא נזילות.

• תוכן חדש...