Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6923 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

הרכב הוא שרייד 93 ידני.

לפני כחודשיים סידרתי את המזגן לאחר כשנה בלעדיו.

המדחס הוחלף, הצינור (שמחבר את המדחס ליציאות האויר) הוחלף והוסף גז.

עד לפני כשבוע הוא עבד מצוין ללא שום תקלות.

הבעיה כרגע היא שבניוטרל, המדחס כולו (או המאוורר -קשה לי קצת לומר) פשוט נדלק ונכבה כל שניה, כמו שעון שויצרי - on & off.

האויר הקר יוצא באופן קבוע אבל מרגישים שהוא נדלק ונכבה ע"פ הרעידות ברכב שמופיעות ונעלמות כל רגע.

כיוון שזה לא קורה כאשר הרכב בנסיעה (או בניוטרל עם הרגל על הגז) ברור שזה קשור לטורים שכנראה לא מספקים את המדחס, מצד שני זה משהו שהופיע רק לאחרונה וגם מוזר שהרעידות נעלמות רגע אחרי שהן מופיעות.

למישהו יש רעיון מה עלול לגרום לזה? ובעיקר איך לפתור את זה?

תודה מראש :-P

פורסם

בדגמים אלו יש קופסת בקרה למזגן וחיישן נגד קיפאון, יתכן כי החיישן לא תקין או שסיבובי המנוע נמוכים מידי ואז הקופסה מנתקת את המדחס (וזה ניתן לכוון ע"י טרימר על הקופסה). גש למזגניסט שמכיר את המערכת החשמל של דגמים אלו (לא פשוטה כלל) או למוסך מורשה דהיטסו.

בשלב ראשון הייתי בודק כי מגבר הסיבובים של מזגן שנמצא על הקרבורטור תקין.

פורסם

דן אידין רשם

יתכן כי החיישן לא תקין או שסיבובי המנוע נמוכים מידי ואז הקופסה מנתקת את המדחס (וזה ניתן לכוון ע"י טרימר על הקופסה).

וחיים יוד רשם

במידה והרכב בעל מנוע 1000 (3 צילינרים) יש להרים מעט את סל"ד המנוע עם המזגן "והתקלה" תעלם.

אז מה שיש לעשות באם הטורים עם מזגן נמוכים יש להרים-להגביר אותם בכיוון נכון, ואם הם גבוהים ולמרות זאת, זה קורה, אז יש לכוון דרך היחידת בקרה (יש שם פוטנציומטר גם למיטב זכרוני) .

בהצלחה ודווח.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

תודה על התגובות.

תבדוק את החיישן הטרינארי הממוקם מעל הקולט\מייבש (העגול עם העינית),

הוא אחראי על הפעלת המדחס והמאוורר של המזגן.

היכן נמצא הקולט/מייבש?

בדגמים אלו יש קופסת בקרה למזגן וחיישן נגד קיפאון, יתכן כי החיישן לא תקין או שסיבובי המנוע נמוכים מידי ואז הקופסה מנתקת את המדחס (וזה ניתן לכוון ע"י טרימר על הקופסה). גש למזגניסט שמכיר את המערכת החשמל של דגמים אלו (לא פשוטה כלל) או למוסך מורשה דהיטסו.

בשלב ראשון הייתי בודק כי מגבר הסיבובים של מזגן שנמצא על הקרבורטור תקין.

היכן אוכל למצוא את קופסת הבקרה למזגן ואת החיישן?

כיוון שסיבובי המנוע הם ללא ספק מספיק גבוהים, אני מניח שיש בעיה עם החיישן.

אז מה שיש לעשות באם הטורים עם מזגן נמוכים יש להרים-להגביר אותם בכיוון נכון, ואם הם גבוהים ולמרות זאת, זה קורה, אז יש לכוון דרך היחידת בקרה (יש שם פוטנציומטר גם למיטב זכרוני) .

בהצלחה ודווח.

דני

מהי יחידת הבקרה והיכן למצוא אותה?

אגב, הרכב הוא 1,300 ואין לי ספק שלא חסר סל"ד בסרק, לזה דאגתי כאשר המזגן חזר לחיים וגם שומעים בבירור (אין לי מד סל"ד) שהוא לא נמוך מדי.

האם לדעתכם הבעיה בחיישן היא זו שגורמת לon&off? אני חושב שגם אם הייתה בעיית סל"ד אז הרכב היה רועד באופן קבוע, פה זה בא והולך כל שנייה.

תודה.

פורסם

לדעתי לפני ההתעסקות בחיישן הטרינארי,או בטרימר יש לבדוק אם לא חסר גז/דליפה.

זה שהוספת לפני חודשיים לא אומר כלום.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
לדעתי לפני ההתעסקות בחיישן הטרינארי,או בטרימר יש לבדוק אם לא חסר גז/דליפה.

זה שהוספת לפני חודשיים לא אומר כלום.

דוד.

האם דליפה או מחסור בגז לא אמורה להשפיע על האויר הקר היוצא?

כפי שאמרתי הקירור הוא מצוין, נראה כאילו הבעיה היא אחרת לגמרי.

תקנו אותי אם אני טועה.

אני עדין אשמח לשמוע איך אני מוצא את הקולט/מייבש ואת קופסת הבקרה.

תודה.

פורסם

צהריים רב

תבדוק אם המאורר של המזגן

לא הפנימי זה שנמצא על הראדיאטור נכנס לפעולה

אם הוא לא פועל זו הסיבה לתקלה

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

פורסם
צהריים רב

תבדוק אם המאורר של המזגן

לא הפנימי זה שנמצא על הראדיאטור נכנס לפעולה

אם הוא לא פועל זו הסיבה לתקלה

לי ידוע על 2 מאווררים, אחד שמאוורר את הרדיאטור והשני (שנמצא מצידו השני של הרדיאטור) הוא המאורר של המזגן.

שניהם פועלים.

יש עוד מאורר ועליו אתה מדבר?

כדי לשלול את בעיית המאוורר, אם התקלה נעלמת כאשר מחזיקים את סיבובי המנוע גבוה יותר אז זה לא המאוורר.

כמו שאמרתי התקלה באמת נעלמת ברגע שמעלים את הסל"ד.

פורסם
שלום לכולם!

הרכב הוא שרייד 93 ידני.

לפני כחודשיים סידרתי את המזגן לאחר כשנה בלעדיו.

המדחס הוחלף, הצינור (שמחבר את המדחס ליציאות האויר) הוחלף והוסף גז.

עד לפני כשבוע הוא עבד מצוין ללא שום תקלות.

הבעיה כרגע היא שבניוטרל, המדחס כולו (או המאוורר -קשה לי קצת לומר) פשוט נדלק ונכבה כל שניה, האויר הקר יוצא באופן קבוע אבל מרגישים שהוא נדלק ונכבה ע"פ הרעידות ברכב

תודה מראש :-P

מאחר וכבר עשיתה שיפוץ מלא של המערכת ואתה עדיין באחריות וכפי שאתה כותב התקלה הופיע לפני כ שבוע תחזור למזגניסת שביצע את התיקון על הרכב ודרוש הסבר.

אך כידי לברר מה הבעיה באופן עצמאי , אז פתח מכסה מנוע, כאשר המנוע והמזגן עובדים, בדוק שמאורר מזגן בתא המנוע עובד,

בדוק שהמצמד של במזגן מסתובב, ומאחר שהבעיה שלך היא בניוטרל ובסיבובי סרק תוכל להבחין בידיוק מה גורם לרעידה ללא כל בעיה. מאחר שיש קירור נראה לי שמאורר מנוע הוא זה שניכנס לעבודה ומפסיק, בשרייד יש 2 חישנים על פלנז' המים מגע רופף יכול לגרום לעבודה לא תקינה של מדחס או מאורר מנוע. בדוק בעינית הבקרה שלא חסר גז (עינית הבקרה מופיעה על צינור לחץ גבוהה (צינו גז דק )בין השסום למעבה בשרייד אין טרינרי כפי שהציע אחד הכותבים) חוסר גז מתאפיין לפי בועות בעינית. בועות בעינית פרושו דליפה במערכת ששופצה לפני כחודשיים.

שבוע טוב יצחק.

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
  • תוכן חדש...