Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6953 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים!

אני מתכנן עוד היום להחליף את הפלאגים שלי בפונטו (הייתה לי בעייה של חום+ראש מנוע ואני רוצה לשים חדשים)

מבדיקה שערכתי באתר של NGK הפלאג המתאים הוא BCPR6ES.

השאלה שלי כזו:

אנו נמצאים במדינה יותר חמה מארה"ב,יותר לחות וכו...

האם הדגם הזה אכן מתאים???

נ.ב

בעקבות חיפוש בפורום נתקלתי בהרבה מושגים בבחירת פלאג,

מה שגרם אצלי לבלבול עקב עודף אינפורמציה (פלג קר,חם,אלקטרודה קצרה/ארוכה וכו..)

אם אפשר לעשות לי קצת סדר

תודה

יוהן דריי

פורסם
שלום חברים!

אני מתכנן עוד היום להחליף את הפלאגים שלי בפונטו (הייתה לי בעייה של חום+ראש מנוע ואני רוצה לשים חדשים)

מבדיקה שערכתי באתר של NGK הפלאג המתאים הוא BCPR6ES.

השאלה שלי כזו:

אנו נמצאים במדינה יותר חמה מארה"ב,יותר לחות וכו...

האם הדגם הזה אכן מתאים???

נ.ב

בעקבות חיפוש בפורום נתקלתי בהרבה מושגים בבחירת פלאג,

מה שגרם אצלי לבלבול עקב עודף אינפורמציה (פלג קר,חם,אלקטרודה קצרה/ארוכה וכו..)

אם אפשר לעשות לי קצת סדר

תודה

יוהן דריי

אלתשבור את הראש-תרים טלפון ל מ.י.ר. חלפים (חפש בפורום) יבואני חלפים מקוריים של פיאט. הם יבדקו במחשב על פי מספר הרישוי שלך איזה פלגים מקוריים מתאימים. וימכרו לך אותם.

פורסם
"מ.י.ר חלפים" שברח' המסגר 70 ת"א, טל' 03-5620275 הנם סוכנות חלפי פיאט, לנצ'יה, אלפא רומאו וקאיה של

היבואן. אתרם הנו www.m-i-r.co.il

הדבר הטוב ביותר הנו להתקין מצתים (פלאגים) מקוריים.

בברכה - רפי לין :-)

אני לא מסכים ב100%. אם בכל מצב המקוריים היו הדבר הטוב ביותר, לא היו מוצרי אפטרמרקט. אולי אוטו פשוט בשימוש יומיומי אז יכול להיות, וגם אז ייתכן שישנם אלטרנטיבות טובות יותר.

כל קרב הוא קרב אוכל כשאתה קניבל

פורסם

האמת שגם אני חושב כך פחות או יותר (לדעתי מיותר לשלם 300% יותר בגלל מותג/חברה)

אבל אני לא רוצה לשים משהו שלא מתאים מצד שני, קודם כל הבריאות (של הרכב)

:lol:

פורסם

בפיאט פונטו "ספייס" ובחלק מדגמי רנו (ובודאי אצל עוד יצרני רכב) יש חשיבות בשימוש במצתים מקוריים ומצתים אחרים עלולים לגרום לתקלות בפעולת הרכב ולקלקול מחשבי נהול המנוע.

לא תמיד מחיר המצת המקורי אצל יבואן הרכב יקר בהרבה ממצת חליפי של יצרן טוב.

כמובן שכל אחד יחליט בעצמו מה להרכיב במכוניתו, אך רצוי קודם גם לבצע סקר מחירים לחלפים התחליפיים והמקוריים.

פורסם

בפונטו של אבא שלי שמתי מצתים של בוש והמנוע עובד מצויין (טפו טפו :wink:)

אגב, זאת באמת שאלה מעניינת לגבי דרגת החום של הפלאג - האם מה שטוב לאירופה טוב גם לנו?

סובארו DL. הכי מכוער, הכי אמין 8)

פורסם

שלום

הבחירה נכונה, באם בדקת שסוג הפלג תואם את דגם המנוע של הפונטו שלך

בדוק את דגם המנוע ברשיון הרכב שלך ותשווה לקטלוג של NGK

בהצלחה

פורסם
אני במקצוע 20 שנה והמלצה שלי תרכיב רק פלגים המומלצים על-ידי יצרן הרכב בלבד והם הפלגים "המתאימים ביותר".

היצרן מרכיב פלגים מסוג פונטו? לא! הוא מרכיב פלגים של יצרן כזה או אחר, ויש מצתים תואמים לא פחות טובים.

לרוב גם הממלצה של היצרן היא למספר סוגים של מצתים מחברות שונות, אולי תוכל להגיד לנו איזה סוגים הוא ממליץ ? מנסיון של 20 שנה בטוח תזכור.

פורסם

לדוגמא, בחוברת של פיאט פונטו דור 1 למנועים 1108 סמ"ק ו 1242 סמ"ק מומלץ המצתים הבאים:

1. "פיאט" 9 GYSSR

2. "צ'מפיון" RC 9YCC

בפיאט פונטו "ספייס" יש חשיבות למצתים מקוריים ו/או מומלצי היצרן.

פורסם
היצרן מרכיב פלגים מסוג פונטו? לא! הוא מרכיב פלגים של יצרן כזה או אחר, ויש מצתים תואמים לא פחות טובים.

לרוב גם הממלצה של היצרן היא למספר סוגים של מצתים מחברות שונות, אולי תוכל להגיד לנו איזה סוגים הוא ממליץ ? מנסיון של 20 שנה בטוח תזכור.

ברור שיצרן הרכב מרכיב פלגים של יצרנים שונים אבל ! יצרן הרכב יש לו בדרך כלל המלצות למספר יצרנים.

במקרה של היצרן פיאט עד שנת 1997 עד כמה שאנוכי זוכר ( כבר עשר שנים אני עובד רק על בימרים) היצרן המועדף עליו היה צ'מפיון אתה מוזמן להתקשר למוסכי פיאט ולברר איתם. מהסיבה שבעל הרכב לא רשם את נפח המנוע ושנת היצור אני נמנע מלכתוב את סוג הפלגים המתאימים.

פורסם

למר רפי לין היקר חשיבות הפלאגים בדגמי הספייס

רק למנועי ה 16V כאשר במנועים אלו בשנה הראשונה

בארץ היה מחסור מחברות כגון דנסו NGK או בוש הסיבה היתה תבריג וקוטר מיוחד

אך אין בעיה בשנתיים או יותר להשיג גם מהחברות המובילות

בברכה ניצן

http://www.shaft.co.il

פורסם

לניצן (וכל המעוניינים), בפונטו "ספייס" לכל סוגיו, בהתקנת מצתים לא מקוריים עלול להווצר מצב שניצוץ לא פורץ במצת כלשהוא לא מקורי ואז המתח עולה לערך גבוה מאוד בתוך סליל ההצתה ופורץ בתוכו. פריצת מתח גבוה כזה בתוך סליל ההצתה משרה מתח חוזר בסליל הראשוני (שבסליל ההצתה) שחוזר אחורנית אל מודול ההצתה הנמצא מובנה בתוך מחשב נהול המנוע ומקלקלו.

המוסכים מורשי פיאט מכירים זאת, איל נוימן ממעבדת רכב ממוחשב וחיים יוד ממכון הזרקות דלק מכירים זאת גם.

תופעות כאלו קורות גם בחלק מדגמי רנו ובאופן מוזר יש לזה גם השלכה על פעולת ההילוכים האוטומטיים ברנו (לא תמיד ולא בכל רכב).

עדיין לא קורה כל דבר רע אם מתחזקים רכב לפי הוראות יצרן בקפידה (אולי עולה קצת יותר).

פורסם

מר רפי אני חולק לגבי הטענה הנ"ל

א: מה הסיבה שפלג לא יבצע פעולת ניצוץ?

ב:לפי התאורייה כדבריך בעיות מהסוג הנ"ל (לסלילים)

נגרמים בעקבות התנגדות גבוה (פלגים)

ג:90% מהפלגים שיצרני הרכב מישתמשים הם בעלי התנגדות

מ3.5 אום ועד 5 אום

עם ניקח פלג חדש שבסיסו 4 אום ולאחר 10.000 ק"מ ההתנגדות תהיה בין 5 אום ל6 אום

אילו דברים שיצרן לוקח בחשבון

ד:מה קורה במצב שהספייס שמצוידת בעזרת חוטי הצתה

בין חוט הצתה הקצר לבין החוט הארוך ההתנגדות תהיה כפולה

הממוצע בין חוטי הצתה הקצרים לבין הארוכים הוא הפרש של יותר מ 5 אום

ה: אולי זו הסיבה לכשל בסלילים (חוטי הצתה)?

בברכה ניצן

http://www.shaft.co.il

• תוכן חדש...