Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6975 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לקחתי על עצמי את הפרוייקט הזה ליפני יותר מחצי שנה, כל התקופה הזו נימשכה ההתקנה של המערכת שכללה בניית פודים חדשים לקומפוננט שקניתי ואיטום של הדלתות ותא המטען. במקור הרעיון היה ליצור פודים אטומים ללא שימוש בנפח הדלת, בגלל שלא היה לי נתונים תכניים על הוופרים של הקומפוננט בניתי פודים לפי נפח משוער. לאחר כשלושה חודשים הפודים היו מוכנים ולקחתי אותם לאוטו לבדיקה, שם התגלה לי שהצלילים שלהם מאוד יפים ורכים, אבל הבאס שלהם היה חנוק לחלוטין והממברנה בקושי זזה מהמקום. החלטתי ליפתוח את הפודים לנפח הדלת ולראות כיצד ישתנה אופי הצליל, העוצמה של הוופר גדלה פי כמה, הממברנה החלה להישתולל כמו מטורפת אבל כל האיכות של הצליל הרך והנעים נעלמה, היה רזוננס פשוט מטורף והצליל היה מגעיל לחלוטין. הפודים היו מאוד גדולים, עד כדי כך שהפריעו לכניסה וליציאה מהרכב, ובנוסף נהייה ממש צפוף לשבת בפנים. עשיתי לי שיכולים מחדש לגבי כל התקנת המערכת והגעתי למסכנה שצריך ליבנות זוג חדש של פודים כך שיהיו קטנים יותר וישתלבו טוב יותר עם המראה הפנימי של הרכב. את בעית הרזוננס בדלתות לקחתי על עצמי ליפתור באמצעות איטום. בגלל חוסר בכסף לא יכולתי להרשות לעצמי ליקנות חומר איטום כמו דיינמאט למשל, אז הלכתי וקניתי חומר שבמקורו אינו מיועד לאיטום אקוסטי ברכב אך מאוד דומה לאקסטרים של הדיינמאט. קניתי גליל של 20 מטר , כי פחות לא היה ניתן ליקנות והתחלתי לאטום. ביצעתי איטום של כל שטח הפנים של הדלתות שכלל פירוק של כמעט כל המנגנונים שהיו ביפנים כדי לא להשאיר אף חתיכת פח חסופה, כמוון שליפני הכל נעשה ניקיון יסודי ביותר בתוך הדלתות וכל הליכלוך שהיצתבר שם מעז 1993 נוקה והדלת נראתה כאילו יצאה מהמפעל. אותו הדבר נעשה גם בתא המטען, כל מה שהיה בפנים יצא החוצה ניקיון יסודי של כל שטח הפנים ואז איטום של כל האיזור.

באחד המיפגשים במרכז יצא לי לשבת אצל איתמר באוטו לאחר שהוא ביצע את כל עבודת האיטום המדהימה שלו ואז הבנתי שהתוצאה שהוא הגיע אליה היא זו שאליה אני צריך לישאוף. חזרתי הביתה ותוך מיספר ימים נוספו עוד שני שכבות של איטום בתוך הדלתות. הדלתות שוקלות כמו דלתות של טרנזיט, בקושי אפשר להזיז אותן וכאשר דופקים על הדלת היא נישמעת כמו פלדה משוריינת. במקביל עם עבודת האיטום בניתי לי את הפודים החדשים בעלי המראה האלגנטי והגודל הקטן. חומר האיטום שהישתמשתי הוא מאוד רך ונוח להדבקה לכן הוא לא התאים לאטימה של החורים הגדולים שנימצאים בדלתות ושם כבר הישתמשתי בפיברגלס כדי ליצור קשיחות. לבסוף כשהכל היה מוכן הרכבתי את הפודים החדשים ועליהם את הוופרים, הטוויטרים ניזרקו לבנתיים על הדאש ואז הפעלתי את מערכת, היה פשות הבדל עצום בין עם איטום לבין בלי איטום, העוצמה של הוופרים נישארה גבוהה ואיכות הצליל חזרה לעצמה ביחד עם הדיוק, שלא נדבר על הבסים שהוופרים האלו מפיקים, יכולים לבייש בקלות זוג 6*9 איכותיים. הקומפוננט יורד נמוך ומאוד מדוייק וגם נותן קיקים שמצעזעים את כל הרכב. לבסוף התקנתי את הטוויטרים על הקורות כי שם הם מישמעו הכי טוב ובאמצעות כיוון זוויות מסויים יצרתי הדמייה של במה בגובה הדאשבורד. לאחד שיכבה אחת של איטום בתא המטען הבס של הסאב נהיה הרבה יותר חזק, ואז יכולתי לוותר על פונקצית הבס בוסט ולהנות מיותר דיוק ומכות מהירות יותר של בס. למי שרוצה לדעת הקומפוננט הוא מוראל מילניום עם טוויטרים של פולס (TW1).

כל אחד יכול להפיק את המסכנות שלו מהשירשור הזה ובנתים תהנו מתמונות.

חסרות כמה תמונות משלבים מסויימים בפרוייקט משום שקשה היה לישמור על סדר בתמונות למשך חצי שנה.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

SUZUKI Ignis Sport

פורסם

עבודה מדהימה ומושקעת מאוד, ח"ח,

שני דברים רק הפריעו לי, בצדדים של הדלתות, הבליטות האלו, ממה הן נובעות?

והדבר השני, תמצא בד אחר! מה זה הפרחים האלו??? :lol:

מדהים.

פורסם

תודה רבה.

הדברים האלו שבולטים הם הקליפסים שמחזיקים את הדיפון של הדלת. לא רציתי להישתמש בספוג כך שהקליפסים לא יבלטו משום שפעם קודמת הדלתות יצאו עבות מידי ולא היה מספיק מקום לתנוע חופשית של הידיים.

SUZUKI Ignis Sport

פורסם

פודים מאוד יפים! עבודה מושקעת. כמובן שיש עוד עבודה על ריפוד הדלתות (אתה לא מתכוון להשאיר את זה ככה, נכון?).

תתחדש!

פיג'ו 2008 82כ"ס ידנית, 2014, עגלה נגררת ומעשנת בשר ענקית!

פורסם

יצא מטורף פשוט מטורף, זה דייהו רייסר לא?

תצבע את המשענת יד והידית בדלת באפור או שחור למה זה משופשף כזה ולא ממש מתאים לדלת עם ריפוד חדש .

ושאלה קטנה, מזה האיטום הזה? למה הוא מיועד בתכלס וכמה עולה דבר כזה ואיפה ניתן להשיג?

תתחדש נורא,

ותודה מראש.

206 XS

פורסם

כן זה דייהו רייסר.

במקור הריפוד היה בצבע אפור, אבל החלתטי להישתמש בשחור. לצבוע את הידיות בצבע זה לא כדאי בגלל שהצבע ירד מהר כי כל פעם תופסים בהן ובזמן הנסיע מניחים עלהם את המרפק ובגלל זה הן נראות כל כך משופשפות(כמו שכתבתי הרכב משנת 1993 על הכביש ועם 260K ק"מ). במציות הדיפונים האלו לא ניראים כל כך נורא, תוכלו לראות את זה באחד המיפגשים שאגיע אליהם.

אני לא יודע לאיזה מטרה החומר הזה מיועד אבל הוא עושה את העבוד כשעושים עבודה יסודית, במקומות עם שטח פנים גדול כמו למשל הצד הפנימי ביותר של הדלתות דורש מספר שכבות איטום.

החומר עולה 600 ש"ח לגליל של 20 מ' ניתן ליקנות אותו פה:

http://www.d.co.il/?arena=Business&callback=Form_Find&esi=d9c825509468585451bf8f8e8e7ca39e&formGroup=main&language=HEB&page=Summaries&previousPage=Summaries&prevpage=Summaries&sessionId=264391179586239&_business_name=%E9%E7%E0%E6%F7%EC+%E0%E4%F8%E5%EF&_city_name=%E7%E5%EC%E5%EF&_queryHeading=&_area=&x=33&y=29

החומר דבוק באוטו כבר מיספר חודשים ולא הראה שום סימנים של קילוף או כל בעיה אחרת.

איתמר תסיף את זה בבקשה לפרוייקטים של חברי הפורום.

SUZUKI Ignis Sport

• תוכן חדש...